Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

USG People Terug naar discussie overzicht

donderdag

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 april 2008 15:37
    Ik zit nu sinds een relatief korte periode IN USG.
    Maar wat een dagelijkse fluctuatie kent dit aandeel toch. Dit schijnt overigens gebruikelijk te zijn tijdens het uitbodemen. Kan er echter nog moeilijk aan wennen. Op naar de cijfers nu.
  2. forum rang 10 voda 24 april 2008 15:38
    FOCUS: Nederlandse uitzendmarkt: dip of einde cyclus?


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--De marktomstandigheden voor Nederlandse uitzenders zijn de afgelopen weken, sinds de publicatie van de jaarcijfers over 2007, niet verbeterd. De vraag ontstaat hoe dit zich zal vertalen in de resultaten van Randstad Holding nv, Vedior nv en USG People nv, die de komende dagen hun cijfers over het eerste kwartaal van 2008 naar buiten brengen. Vooralsnog lijkt het mee te vallen, maar de euforie in de uitzendsector is voorbij.

    Het economische klimaat is bewolkt: het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in 26 jaar niet zo laag geweest en ook de Duitse consument is pessimistisch. De inflatie loopt wereldwijd op als gevolg van gestegen prijzen voor voedsel, energie en grondstoffen. Het Internationaal Monetair Fonds sprak twee weken geleden zelfs van een wereldwijde recessie.

    Wat zal de weerslag zijn van de verslechterde economische context op de conjunctuurgevoelige uitzendsector? Cijfers over de Nederlandse uitzendbranche zijn weinig bemoedigend: de sector zag in de periode van week 9 tot en met 12 het aantal uitzenduren opnieuw dalen.

    Toch verwachten analisten niet dat de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar dramatisch zullen zijn, al zijn de vooruitzichten op lange termijn niet rooskleurig.

    SNS gaat uit van een afvlakkende omzetgroei, waarbij de resultaten in 2008 nog zouden kunnen meevallen. In 2009 komen de resultaten echter onder druk, aldus de verwachting van SNS.

    Petercam waarschuwt dat bedrijven die kosten willen reduceren mogelijk gaan besparen op uitzendkrachten.

    Rabo rept in een rapport over de Nederlandse uitzendbranche over een waarschijnlijke recessie in Amerika en voegt toe dat er eerder sprake is van een "einde aan de cyclus" van de uitzendbranche dan een "dip in de cyclus".

    Ook ING Wholesale Banking voorziet zwaar weer. "De macro-economische omgeving voor uitzenders is verslechterd. Permament placement staat in de Verenigde Staten onder druk en dat is toch een eerste indicator voor de richting van de uitzendsector", aldus analist Marc Zwartsenburg van ING Wholesale Banking.

    Bij permanent placement plaatst een uitzender een kandidaat definitief bij een opdrachtgever, waarbij hoge marges worden behaald. Vedior genereert een flink deel van zijn brutowinst in Frankrijk met deze tak van sport. In het Verenigd Koninkrijk doet Michael Page met recruiting iets soortgelijks. Deze onderneming liet zich begin april op zorgelijke toon uit over veranderingen in het gedrag van opdrachtgevers.

    Zwartsenburg verwacht voor 2009 druk op de resultaten, met alle gevolgen voor de taxaties van dien.

    De analist heeft het advies op USG, dat volgende week dinsdag met cijfers komt, bij voorbaat al verlaagd naar hold van buy. "We voorzien dat de resultaten over het eerste kwartaal voor een verdere verlaging van de winstverwachting zullen zorgen," aldus Zwartsenburg. "Het eerste kwartaal zal waarschijnlijk de neerwaartse trend in de belangrijkste markten bevestigen."

    De kwartaalcijfers die tot nu toe bekend zijn lijken echter mee te vallen. Manpower Inc, vooralsnog de nummer 2 van de wereld, beet vorige week als een van de eerste wereldspelers de spits af met de publicatie van de eerstekwartaalcijfers en meldde een stijging van de nettowinst.

    Ook de outlook van Manpower was redelijk positief. Bestuursvoorzitter en chief executive officer (CEO) Jeffrey Joerres zei dat hij in de belangrijkste regio's overzee geen materiele vertraging signaleert.

    Begin april zei Joerres nog tegen Dow Jones Newswires dat de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt voor de VS somber blijven door de hypotheekproblematiek. Volgen Joerres is er echter "geen reden voor paniek". In Europa is het beeld volgens hem gemengd.

    Het eerste kwartaal is voor veel uitzenders sowieso niet het sterkste kwartaal van het jaar, doordat bedrijven in deze periode traditioneel minder mensen inhuren.

    Analisten denken daarbij dat de vertraging van de economische groei nog niet meteen zichtbaar zal worden in de resultaten. Daarnaast wijst Petercam er op dat de werkloosheid nog steeds op een historisch laag niveau staat. Analisten Thijs Berkelder en Paul Linssen van Petercam denken dan ook dat de tarieven voor uitzendkrachten niet snel zullen dalen.

    Niettemin zal de economische omgeving het uitzender Randstad - marktleider in Duitsland en Nederland - lastig maken hun doel te behalen: het verslaan van de rest van de markt.

    De Nederlandse branchevereniging ABU kwam vorige week dinsdag met uitzendcijfers die een indicatie kunnen zijn voor de aanstaande kwartaalresultaten. Het aantal uren daalde op jaarbasis, net als in de voorgaande periode, terwijl de omzet licht steeg.

    Aangezien de eerstekwartaalcijfers waarschijnlijk weinig verrassingen zullen brengen, kijkt analist Johan van den Hooven van Theodoor Gilissen vooral uit naar de verwachtingen voor het tweede kwartaal.

    Maar daar zit 'm nu juist het probleem: zowel uitzenders als analisten geven te kennen dat ze vanwege de onrust in het economische klimaat moeite hebben om vooruit te kijken. Randstad signaleerde bij de cijfers over het laatste kwartaal van 2007 al een geringer vermogen om vooruit te kijken, vanwege onzekerheden in de financiele wereld en de impact daarvan. USG People liet destijds eenzelfde geluid horen.

    Marc Zwartsenburg van ING Wholesale Banking blijft voorzichtig over de toekomst: "De dalende trend zal de komende maanden aanhouden", aldus Zwartsenburg, die vanaf de tweede helft van dit jaar rekening houdt met een vertraging in de Europese economie.

    Randstad en Vedior komen aanstaande vrijdag met de cijfers over het eerste kwartaal naar buiten, USG doet dat volgende week dinsdag.

    Alledrie de ondernemingen zitten momenteel in hun zogeheten closed period en geven geen commentaar.



    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com



  3. september 24 april 2008 16:00
    Nou moe ik denk het gaat goed even de kikkervisjes pamperen,kom terug en het is weer een zootje,omhoogmaar weer.
  4. SanDiego 24 april 2008 16:15
    Door het putje dit aandeel.
    Het moet toch een keer aan gaan trekken zou je zeggen.
    Wordt zohard gedrukt op het moment. Is erg moeilijk om omhoog te gaan.
    Randstad en Vedior blijven wel goed liggen.
    Vreemd.
  5. [verwijderd] 24 april 2008 16:27
    quote:

    Lars91 schreef:

    Morgen komt de dag voor Usg-beleggers, als Randstad en Vedior tenminste goeie cijfers presenteren.

    Cijfers zullen best goed zijn, veel belangrijker is de verwachting voor de komende kwartalen.
  6. forum rang 10 voda 24 april 2008 16:34
    Sectornieuws:

    Analisten - Vedior rapporteert winst per aandeel EUR 0,26
    24 april 2008, 16:21 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Vedior zal vrijdag een winst per aandeel van euro 0,26 rapporteren bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers over 2008, gelijk aan een jaar eerder. Dat blijkt uit een rondgang door Betten Financial News langs vijf analisten.

    Verder verwachten zij gemiddeld een omzet van euro 2,04 mrd en een ebita van euro 76,6 mln. In het vergelijkbare kwartaal in 2007 kwam de omzet nog uit op euro 1,94 mrd en de ebita op euro 73,4 mln.

    Analist Marc Zwartsenburg van ING Wholesale Banking verwacht dat Vedior morgen 'solide' resultaten zal rapporteren. De start van het jaar was geruststellend, waarbij de Franse activiteiten (ca. 40% van de omzet) nog altijd beter presteren dan de markt als geheel, zo stelt hij.

    Ook analist Frank van Wijk van SNS Securities zal bij de cijfers aandacht besteden aan de ontwikkeling van de Franse markt, alsmede aan het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, wat andere belangrijke markten zijn voor de uitzender. Van Wijk geeft ook aan dat de activiteiten in Frankrijk het jaar goed zijn begonnen, en hij verwacht dat die trend zich het gehele eerste kwartaal heeft doorgezet.

    De analisten verwachten allemaal niet dat het uitzendconcern gekwantificeerde voorspellingen zal doen over de toekomst. Wel geeft Zwartsenburg aan een 'optmistische outlook' te verwachten, gebaseerd op de businessmix en het grotere marktaandeel in Frankrijk. Risicofactor is volgens hem onder meer de wereldwijde zwakke economie.

    SNS-analist Van Wijk denkt dat Vedior vooruitblikkend zal stellen dat de marktgroei vertraagt, ook in de professionele segmenten.

    Thijs Berkelder van Petercam denkt ten slotte dat de zwakke economie op korte termijn een negatieve invloed kan hebben op de uitzendsector als geheel. De marges van zowel Randstad als Vedior zullen verkleinen in dit jaar ten opzichte van 2007. 'De afname is beperkt', vult hij aan, 'omdat het prijsniveau in Europa positief zal blijven, ondersteunt door lage werkloosheidspercentages.'

    Wat betreft het proces inzake het bod van Randstad op de onderneming, zijn de aandeelhouders van Randstad woensdag tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) akkoord gegaan. Morgen staat het als agendapunt op de ava van Vedior.

    Carlie van Tongeren
    carlie@bfn.com

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  7. forum rang 10 voda 24 april 2008 16:35
    En nog 1:

    Analisten - Randstad behaalt 1ekw winst per aandeel EUR 0,65
    24 april 2008, 16:12 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Randstad heeft een winst per aandeel van euro 0,65 behaald over het eerste kwartaal van 2008. Dat stellen vijf analisten gepolst door Betten Financial News in aanloop naar de publicatie van de cijfers op vrijdag voorbeurs. In het eerste kwartaal van 2007 bedroeg de winst per aandeel nog euro 0,63.

    De omzet zal uitkomen op euro 2,21 mrd, zo is de gemiddelde verwachting. Vorig jaar was de omzet in hetzelfde kwartaal euro 2,1 mrd. De ebita-consensus bedraagt euro 103,1 mln, tegenover euro 99 mln in de eerste drie maanden van 2007.

    Analist Marc Zwartsenburg van ING Wholesale Banking verwacht een 'sterke set resultaten' over het afgelopen kwartaal. 'Randstad zal de afgegeven ebita-verwachting gemakkelijk kunnen overtreffen', zo stelt hij. Andere analisten zijn het met hem eens en verwachten zonder uitzondering een hoger resultaat dan de euro 100 mln waar Randstad naar streeft.

    Analist Frank van Wijk van SNS Securities focust zich op de trend wat betreft autonome omzetgroei en Randstads kostenmanagement. Hij verwacht een autonome groei van 5% tegenover 7% in het vierde kwartaal van 2007. Verder hebben de ontwikkelingen binnen de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland de interesse van de analisten.

    Ook kijken de analisten uit naar de outlook voor het lopende kwartaal, die Randstad naar verwachting zal afgeven. SNS-analist Zwartsenburg en David Tailleur van Rabo Securities stellen beide een 'solide outlook' te voorzien.

    Zwartsenburg kwantificeert het in een ebita van euro 131 mln voor het tweede kwartaal. Tailleur verwacht euro 135 mln, terwijl Van Wijk euro 139 mln heeft berekend. Rabo-analist Tailleur denkt dat het mogelijk is dat Randstad ook een conservatiever doel van euro 130 mln zou kunnen afgeven.

    Wat betreft de winst per aandeel zijn er twee taxaties voor het lopende kwartaal. Rabo voorziet een winst van euro 0,88 per aandeel en SNS euro 0,90.

    Thijs Berkelder van Petercam stelt vooruitblikkend verder dat de marges van zowel Randstad als Vedior dit jaar zullen verkleinen ten opzichte van 2007. 'De afname is beperkt, omdat het prijsniveau in Europa positief zal blijven, ondersteund door lage werkloosheidspercentages', aldus de Petercam-analist.

    Wat betreft het proces inzake het bod op Vedior, zijn de aandeelhouders van Randstad woensdag tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) akkoord gegaan. Morgen staat het als agendapunt op de ava van Vedior.

    Carlie van Tongeren
    carlie@bfn.com

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  8. SanDiego 24 april 2008 16:52
    Blijkbaar denkt het gros er toch anders over deze mooie cijfers van USG.
    Ik heb er vertrouwen in. Hoop op twee mooie dagen.
  9. [verwijderd] 24 april 2008 17:13
    quote:

    Lars91 schreef:

    Vandaag dik aan het bijkopen geweest en verwacht mooie dagen voor USG, met cijfers en dividend in het vooruitzicht. Mvg Lars
    Join the club. Wij verwachten die mooie dagen al bijna een half jaar. Tot nu toe vergeefs.

    Gr.
    Gert
  10. [verwijderd] 24 april 2008 17:42
    Slot was gelukkig sterk naar boven met totaal 55.000 stuks in de laatste 5 minuten!!

    aand. USG People
    Laatste Volume Tijd
    Laatste 14,70 1.500 17:38:27
    Verschil -0,47 -3,0982 %
    Bied 14,70 25.782 17:38:33
    Laat 14,75 8.300 17:38:33
    Hoogste 15,16 09:45:36
    Laagste 14,62 16:05:20
    Cum. volume --- 632.800
    Indicatieve opening ---
    Open 15,10 09:00:01
    Vorig slot 15,17 23-04-2008
    Gemiddelde dagomzet --- 761.071

    Bid Ask
    Orders Volume Bid Ask Volume Orders
    1 25.782 14,70 14,75 8.300 2
    2 18.079 14,67 14,77 2.542 1
    1 652 14,66 14,80 5.000 1
    5 8.431 14,65 14,82 1.939 1
    1 4.000 14,64 14,83 3.188 2

    Bijwerken
  11. [verwijderd] 24 april 2008 17:51
    quote:

    Lars91 schreef:

    Vandaag dik aan het bijkopen geweest en verwacht mooie dagen voor USG, met cijfers en dividend in het vooruitzicht. Mvg Lars
    Ik kon het niet laten en heb nog wat bijgekocht op 14,75

    Of het slim was, dat weet ik later pas.
  12. [verwijderd] 24 april 2008 18:55
    Trouwens, dit is wel even off topic, maar BAM geeft ook een behoorlijk dividendrendement op 10 mei. Het 90 eurocent en omgerekend 6,7%

    Daarnaast is BAM toch ook nog een degelijk fonds.

    Dit is geen beleggingsadvies maar alleen een constatering
46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.467
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.500
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.099
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.556
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.371
AMG 965 125.879
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.523
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.164
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.674
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.706
ASML 1.762 77.072
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.679
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht