Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SBM Offshore NL0000360618

Laatste koers (eur)

14,090
  • Verschill

    -0,010 -0,07%
  • Volume

    402.837 Gem. (3M) 531,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

SBM Offshore de ontwikkelingen

98 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 juli 2008 14:06
    MARKET TALK: SBM stijgt op nieuws mogelijk order Petrobas


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel SBM Offshore stijgt volgens Petercam analist Luuk van Beek op een mogelijke order van het Braziliaanse Petrobas. "Er waren berichten dat Petrobas overweegt om SBM Offshore een opdracht voor een LNG platform te geven", aldus de analist die daaraan toevoegt dat dit goed nieuws voor het bedrijf zou zijn. "SBM maakt een goede kans om de order binnen te slepen, maar het duurt wel enkele jaren voordat de order een positief effect heeft op de winst", zegt Van Beek. De analist heeft een hold advies op SBM Offshore en een koersdoel van EUR30. Omstreeks 13.40 uur noteert het aandeel SBM Offshore 4,9% hoger op EUR22,94, terwijl de AEX met 0,5% daalt. (INK) (AMV)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    SBM mogelijk leverancier LNG platform Petrobas - media


    AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore gaat mogelijk een LNG platform leveren aan de Braziliaanse oliemaatschappij Petroleo Brasileiro sa (Petrobas). Dit zei de bestuursvoorzitter van Petrobas, Jose Sergio Gabrielli, in een vrijdag gepubliceerd interview met Bloomberg.

    "We willen met iedereen praten die de benodigde technologie in huis heeft en SBM is daar een van", aldus Gabrielli.

    Het LNG platform wordt gebruikt in de zoektocht naar olie op het westerse halfrond.

    Omstreeks 13.30 uur noteert het aandeel SBM 4,5% hoger op EUR22,83 terwijl de AEX met 0,6% daalt.



    Door Anna Marij van der Meulen; +31-20-5715 201; annamarij.vandermeulen@dowjones.com
  2. [verwijderd] 4 juli 2008 14:11
    Dank voor je goede aanvulling Hans. Bericht wilde ik ook net plaatsen. Volgens mij is dit overigens al wel verwerkt in de koers vanaf de bounce op 15,25euro.
  3. [verwijderd] 4 juli 2008 17:50
    330XI - 23 jun 08, 22:44 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    SBM is een oliegerelateerd bedrijf. Als de koers van Shell stijgt, zou je toch moeten denken, dat de koers van SBM dat ook zal doen. Echter helaas, die is niet juist. Weet iemand waarom?"

    Antwoord: SBM (ook Fugro, Vopak) werken niet alleen voor de Shell. Dat geeft minder afhankelijkheid van die overheden of deze of gene olieboer. Olieservice bedrijven zullen beter gaan presteren.
  4. [verwijderd] 9 juli 2008 09:26
    Er is niets mis met SBM Offshore. In tegendeel, er zit een grote order aan te komen van Petrobas. De afgelopen weken is de beurs echter hard onderuit gegaan. Vele beleggers die gebruik gemaakt hadden van hun effectenkrediet hebben hierdoor een zogeheten margin call gekregen van hun brokers. Daardoor hadden velen geen andere keus dan delen van hun portefeulle te liquideren om aan hun verplichtingen te kunnen blijven voldoen. Hierdoor zijn de laatste dagen met name ook fondsen waar in principe niets mis mee was getroffen. (Het is psychologisch vaak makkelijker om de fondsen te verkopen waarmee men in de winst staat.) Als de beurs stabiliseert dan zal SBM Offshore gewoon weer gaan stijgen. De oliemarkt blijft krap, zelfs als er een recessie zou komen. Voor bedrijven als SBM Offshore betekent dit voor de komende jaren werk zat!
  5. [verwijderd] 11 juli 2008 18:35
    In mijn eerste post wierp ik al een kritische blik op het orderboek. Deze vond ik niet bij de hoge prijs passen. Helaas is dit sinds de post ook niet verbeterd, en heeft SBM het volgende persbericht naar buiten moeten brengen;
    PERSBERICHT: SBM Offshore verlaagt winstverwachting 2008
    11-07-2008 18:11:00
    Input costs on certain of SBM Offshore's major projects have now
    exceeded the provisions and contingencies previously budgeted due to
    growth and acceleration of the work scope required to deliver the
    facilities.

    These extra costs will weigh heavily on the mid-year turnkey systems
    results which are expected to be well below the comparative period
    for 2007. The shortfall will be partially compensated by the lease
    and operate activities, which have performed ahead of prior year and
    ahead of the 2008 budget. Mid-year results will be announced on 19
    August 2008.

    At this stage, given the input cost increases reported above, the
    Company's 2008 full-year profit expectation falls by up to 20% of the
    original target of US$ 280 million. This reduction does not however
    take into account potential recoveries from claims and variation
    orders on major projects which are currently under negotiation with
    clients. These discussions are not sufficiently advanced to warrant
    inclusion of additional revenues in the mid-year figures, but are
    expected to be largely concluded during the second half of the year.
    SMB: doel winst 2008 was USD280 mln
    11-07-2008 17:48:00 SBM stelt winstverwachting 2008 tot 20% naar beneden toe bij
    11-07-2008 17:47:00 SBM Offshore meldt budgetoverscheiding bij projecten
  6. [verwijderd] 14 juli 2008 16:57
    Omdat ik deze draad geopend heb voor nieuwsfeiten en duscussies tussen beleggers in SBM, speel ik ook nu weer open kaart. Ik had een limiet order inliggen op 15,25. Deze is door de openingskoers van 14,75 als bestends verwerkt, en dus ook mijn aankoop koers. Eerste verkoop target is 20 euro, maar dat zie ik zo niet gebeuren. Mijn tweede instap target ligt op 10,50.
  7. [verwijderd] 14 juli 2008 19:29
    Ik zit er gemiddeld in aan 16.34, hetgeen voor dit aandeel in mijn ogen zeker niet te veel is.

    Is vandaag serieus afgestraft maar met het huidige beursklimaat niet verwonderlijk...
    Elke slecht nieuws is goed om de koers naar beneden te laten donderen, en dit voor alle aandelen.

    Zal in alle waarschijnlijkheid morgen terug wel een stuk stijgen...

    Is mss ook een interessante overnameprooi nu aan de huidige koers

  8. [verwijderd] 14 juli 2008 22:55
    Bush wil olieboorverbod opheffen
    14-07-2008 | Gepubliceerd 18:28

    De Amerikaanse president George W. Bush heeft maandag een einde aangekondigd van het verbod op olieboringen vlak bij de Amerikaanse kust. Het Congres moet nog instemmen met het opheffen van het verbod.

    HandigEmail Print
    Bush deed in juni al een oproep aan het Congres om het verbod, dat stamt uit 1981, op te heffen. Het door de Democraten geleide Congres gaf hieraan echter geen gehoor. Bush neemt nu het heft in handen en verhoogt de druk op het Congres om een definitief einde te maken aan het wettelijke verbod.

    Volgens een woordvoerder van het Witte Huis is het geduld van de president op. "We hebben lang geprobeerd om samen te werken en de knop tegelijk om te zetten. Wij gaan nu verder en hopen dat het Congres ook in actie zal komen. De bal ligt heel duidelijk op hun helft.''

    Milieuorganisaties zijn fel gekant tegen de olieboringen op het continentaal plat van de Verenigde Staten. Door meer potentiële oliebronnen bereikbaar te maken, hoopt Bush echter iets te doen aan de almaar oplopende brandstofprijzen.
  9. [verwijderd] 18 juli 2008 08:28
    SBM Offshore krijgt orders BP, Total en Vroon Group


    AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore heeft drie nieuwe contracten binnengehaald. De waarde van twee daarvan bedraagt circa $230 miljoen, zo meldt de toeleverancier aan de olie- en gasindustrie vrijdag.

    Het eerste contract is gesloten met BP Angola en betreft een ontwikkelingsprogramma voor de kust van Angola. Verdere details van deze opdracht zullen later volgen, zo meldt de onderneming.

    Een consortium van SBM Offshore en APL, een onderdeel van BW Offshore heeft daarnaast een opdracht gekregen van Total E&P Angola voor onder meer het ontwerp, toelevering, bouw en installatie van het olieladingssysteem van het PAZFLOR project.

    Ten slotte maakt SBM vandaag ook een order bekend van Resolution Shipping ltd., een dochteronderneming van Vroon Group uit Cyprus. Het bedrijf gaat onder meer kranen leveren voor vaartuigen voor de installatie van windmolens.



    Door Maud van Gaal; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 (0)20 571 5200; maud.vangaal@dowjones.com

  10. [verwijderd] 18 juli 2008 09:41
    UPDATE: SBM Offshore krijgt orders BP, Total en Vroon Group
    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'SBM Offshore krijgt orders BP, Total en Vroon Group' om meer informatie en commentaar

    Door Maud van Gaal en Inger Kuin

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv heeft drie nieuwe contracten binnengehaald. De waarde van twee daarvan bedraagt circa $230 miljoen, zo meldt de toeleverancier aan de olie- en gasindustrie vrijdag.

    Het eerste contract is gesloten met BP Angola en betreft een ontwikkelingsprogramma voor de kust van Angola. Verdere details van deze opdracht zullen later volgen, zo meldt de onderneming. Een order voor een eerste Floating Oil Production and Storage vessel (FPSO) zal geplaast worden in de tweede helft van 2009. Op termijn kunnen verdere orders volgen, aldus SBM Offshore.

    "De waarde van het raamwerk contract dat we nu hebben getekend is vrij laag, maar het contract biedt ruimte voor meer FPSO-orders in de toekomst", zegt een woordvoerder van SBM in een toelichtig. "BP heeft vier FPSO's nodig in Angola", voegt hij daaraan toe.

    Een consortium van SBM Offshore en APL, een onderdeel van BW Offshore heeft daarnaast een opdracht gekregen van Total E&P Angola voor onder meer het ontwerp, toelevering, bouw en installatie van het olieladingssysteem van het PAZFLOR project.

    Ten slotte maakt SBM vandaag ook een order bekend van Resolution Shipping ltd., een dochteronderneming van Vroon Group uit Cyprus. Het bedrijf gaat onder meer kranen leveren voor vaartuigen voor de installatie van windmolens.

    Vorige week vrijdag kwam SBM Offshore nog met een winstwaarschuwing, waardoor het aandeel maandag tot 30% lager ging. Omstreeks 09.30 uur noteert het vrijdag in Amsterdam 4,05% hoger op EUR14,65. De AEX staat op dat moment op een min van 1%.



    Door Maud van Gaal; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 (0)20 571 5200; maud.vangaal@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 18 juli 2008 20:26
    WINSTWAARSCHUWING SBM OFFSHORE; WEEKVERLIES 25,9%

    De handel in het aandeel SBM Offshore ging maandag op Beursplein 5 maar niet van start. De forse winstwaarschuwing die de toeleverancier aan de olie- en gasindustrie de vrijdag daarvoor kort na de slotbel afgaf, had twee dagen de kans gekregen om in de hoofden van beleggers te nestelen en dat mistte zijn uitwerking niet. De stroom aan verkooporders was zo groot, dat er pas na een minuut of tien een openingskoers verscheen; een duikeling van 26,5%.

    SBM Offshore verlaagde die bewuste vrijdag zijn winstverwachting voor 2008 met maximaal 20% als gevolg van hoger dan begrote kosten bij enkele grote projecten. Het bedrijf ging eerder nog uit van een winst voor het gehele boekjaar van $280 miljoen.

    "Het zijn met name kostenoverschrijdingen bij twee projecten en we houden twee andere projecten scherp in de gaten", zo zei chief executive officer Anthony Mace in een conference call. Zijn financieel directeur Marc Miles wilde geen uitspraken doen over het dividend. "Daar is het nog veel te vroeg voor", zo zei hij.

    De bestuurders konden de zorgen rondom het aandeel maandag niet meer wegnemen, SBM Offshore sloot 24,6% lager.

    Een dag later zei een woordvoerder tegen Het Financieele Dagblad overigens wel dat SBM "overweegt" zijn pay out ratio te verhogen om aandeelhouders te compenseren voor het donkerrode slot van maandag.

    Een week later, vandaag, stuurde SBM Offshore weer een persbericht uit. Positief nieuws dit keer, drie nieuwe contracten, waarvan twee met een gezamenlijke waarde van $230 miljoen. Dit stemde beleggers weer wat tevreden. Het fonds sloot vrijdag met een plus van 7,5% op EUR15,14. Dat woog echter niet veel op van een verlies op weekbasis met 25,9%.



    Carlie van Tongeren & Marijn Wellink; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; ykje.vriesinga@dowjones.com

  12. [verwijderd] 18 juli 2008 20:27
    quote:

    Buffalo(Buff) schreef:

    Bestuurder SBM koopt aandelen bij:

    www.afm.nl/registers/default.ashx?doc...

    Tsja, de link werkt even niet, maar, uitgaande van de simpele mededeling dat 't management bijkoopt, ook nieuwe CEO Mace neem ik aan, geeft aan dat zij de toekomst van SBM als zeer zonnig bezien.
    En terecht, er is grote vraag naar SBM's produkten.
    En insiders hebben 't beste inzicht in hun eigen business !!!
    En weten ook waar 't de laatste tijd is misgegaan. Daar leer je van en zal je niet snel weer overkomen...

    OK. De laatste 2 maanden zijn een beetje, of meer dan een beetje, georkestreerd door die boys/girls uit Monaco.
    Ja, daar zijn ze geregistreerd.
    Ver weg van 't Damrak, zodat ze niet snel door teleurgestelde LT aandeelhouders uit hun kantoren worden geplukt om verantwoording af te leggen...
    Ook in de grond stampen, gelijk 't aandeel is een eerste gadachte uiteraard. Menselijk trekje.

    Serieus maar weer:
    1. De langjarige CEO gaat op 1 dag/week na publikatie van Q1 resultaten mid Mei met pensioen. Didier Keller is z'n naam.
    2. Hij schetst een positieve pikture van de al dan niet nabije toekomst. Weet ook de lopende problemen wel, maar zegt, die zijn voorzien/ingekalkuleerd. Veel projekten, te weinig personeel en stijgende kosten van materialen/energie. Maar onder kontrole.
    Didier wil een forse gouden handdruk,wie niet, hij heeft de company ook opgestuwd in de laatste jaren.
    Weer een menselijk trekje.
    3. Nieuwe man Mace neemt 't heft in handen en komt 2 maanden later met een 20% winstwaarschuwing (maximaal, dat wel) vanwege projektproblemen/kostenoverschreidingen.
    Ze hebben/hadden veel lumpsum projekten, waarbij je een projekt tegen vaste kosten aanneemt. Rekenend houdend met prijsstijgingen in de kosten in de toekomst, uiteraard.
    Maar ja,als die kosten vervolgens doorgaan met uit de pan te rijzen en , mogelijk in kombinatie met, matig funktionerend projektmanagement, dan heb je als nieuwe Halfgod een probleem. Wist de ouwe Halfgod ook al, trouwens. De nieuwe ook trouwens...
    4. Dat probleem is Vrijdag jl nabeurs aangepakt. Met de winstwaarschuwing.
    Een tikje laat, waarom niet voorbeurs?

    What is happening in mijn bescheiden opinie?

    Er is sprake van een georkestreerd gebeuren.
    1. Er is shit, is nu ook duidelijk voor 't publiek/de aandeelhouders.. Winst 20% down, maximaal,dat wel.
    2. Mace heeft alle, maar dan ook alle, shit uit 't straatje geveegd. Uitgaande van een worstcase scenario, niet zijn schuld immers?
    3. Koopt vervolgens, als insider op een 1-2 jaar low zelf bij.
    4. Komt een paar of 1 dag(en) later met de mededeling dat ze 3 nieuwe kontrakten hebben afgesloten met oa Total en BP.
    En zeggen vervolgens: BP heeft na 2010/2012 zeer waarschijnlijk 4 FSPO's nodig. Wow, de toekomst ziet er zeer zonnig uit.
    6. Dat denken andere beleggers ook. Heden met 7,5% plus de NO.1 stijgert te Damrak.

    7.Mooi georkestreerd denk ik.
    8. Werkt perfekt. In ieder gevalvoor de insiders.

    Shoot, als ik geld had gehad zou ik m'n eigen advies van 2 dagen geleden: een goed instapmoment, zeer koopwaardig! hebben moeten opvolgen.
    Alweer een gemiste trein.

    Wel mensen, het pad van een belegger gaat nu eenmaal niet over rozen...
    Vaker over doornen.

    Z.te T.
    No position SBM.
    Long Fugro en meer.

    Prettig weekend.
    De toekomst van SBM ziet er zeer zonnig uit.
  13. [verwijderd] 19 juli 2008 09:24
    Oud artikel maar vond het toch interresant.

    Hollands glorie: Drijvende winstmachine
    woensdag 26 oktober 2005 16:02

    In zeewater ver voor de kust van Angola of Brazilië, pompen bedrijven als Shell en Esso steeds vaker hun olie op. Dat geeft een probleempje. Want geschikte havens waar tankers de materie kunnen inladen, zijn er daar niet. Laat staan dat er een netwerk van pijpleidingen naar de kust loopt, zoals in de Golf van Mexico. Maar de opgepompte olie moet toch een schip in voor het transport naar raffinaderijen. Daarom brengen maatschappijen de haven naar het schip.

    Het Nederlandse bedrijf SBM Offshore – tot begin dit jaar IHC Caland geheten – produceert dit soort 'havens’, floating production, storage and offloading systems, afgekort fpso’s. Deze drijvende platforms maken het mogelijk om ruwe olie midden op zee te verwerken, op te slaan en over te laden in een olietanker. De vraag naar zulke fpso’s neemt de laatste jaren sterk toe.

    Nadat een olieboorplatform de oliebronnen heeft aangeboord, wordt een fpso boven het gebied verankerd. De fpso pompt de olie uit de zeebodem – diepte zo’n 1.000 tot 1.500 meter – naar boven. Dit is te diep voor normale olieproductieplatforms, die met poten op de bodem moeten staan en een pijpleiding naar land behoeven. In de tanker wordt het mengsel dat naar boven komt – olie, gas en water – gescheiden. Olie wordt opgeslagen op het schip. De maximale capaciteit is twee miljoen vaten, goed voor twee weken productie. Elke week komt een exporttanker langs om het schip te legen.

    Met het opgepompte gas wordt energie opgewekt, die nodig is voor het hele productieproces. Ook wordt een deel teruggeïnjecteerd in het veld om zo de druk hoog te houden. Nadat het veld tien tot vijftien jaar later is leeggepompt, kan de fpso naar een ander veld worden verscheept. Maar mogelijk is het schip dan al afgeschreven en wordt het ontmanteld.

    Een gebruikte tanker uit de jaren zeventig vormt de basis voor de fpso. 'Destijds werden nog degelijke schepen gebouwd met veel staal,’ zegt woordvoerder Hans Peereboom van SBM. Hij wil maar zeggen: dit soort schepen – te koop voor pakweg 25 miljoen dollar – kan nog makkelijk twintig jaar mee. SBM bouwt de tweedehandsjes in Singapore om tot drijvende productie- en olieopslagplatforms. Dat vergt een investering van 300 tot 400 miljoen dollar per fpso.

    Leasen
    SBM verkoopt fpso’s, maar liever verdient het bedrijf de miljoenen terug door de tanker – inclusief personeel – te leasen aan oliemaatschappijen. Het bedrijf heeft nu dertien van dergelijke havens in lease ronddrijven, onder meer bij Angola, Nigeria en Maleisië. Het Braziliaanse Petrobras is de grootste klant, met vier platforms. Eén fpso is nog in aanbouw.

    Olieconcerns betalen 150.000 dollar huur per dag en draaien ook op voor de operationele kosten van 50.000 dollar, zegt Peereboom. De komende jaren levert dat SBM gegarandeerd een inkomensstroom van 3,7 miljard dollar op.

    De lease-activiteiten zijn de grote winstmaker. De verhuur zorgt voor de helft van de omzet (1,3 miljard dollar in 2004) en genereert driekwart van de operationele winst (115 miljoen). Jaarlijks wil SBM de huurvloot met twee fpso’s uitbreiden.

    De toekomst oogt rooskleurig voor SBM Offshore. De meeste olievelden op land en in ondiep water zijn immers bekend. Veel voorraden zullen daar niet meer worden gevonden. 'De velden zullen alleen maar dieper in zee komen te liggen,’ zegt Peereboom. 'En fpso’s zijn noodzakelijk om iets met die olie op meer dan een kilometer diepte te kunnen doen.’ Normale productieplatforms zijn door de diepte – ze kunnen niet op hun poten staan – en het gebrek aan pijpleidingen naar land ongeschikt. Een leidingensysteem aanleggen, is doorgaans niet de moeite waard. De relatief kleine velden, die met behulp van fpso’s worden geëxploiteerd, zijn na zo’n tien tot vijftien jaar wel leeg.

    Olie pompen en zoeken op dit soort diepten is relatief duur. Maar de grote maatschappijen hebben dankzij de hoge olieprijs veel geld te besteden. De extra winsten gebruiken ze nu onder meer voor seismisch grondonderzoek van de zeebodem. Bedrijven die daarin zijn gespecialiseerd, zoals het Nederlandse Fugro, beleven gouden tijden. Als de diepzee-olievelden eenmaal zijn opgespoord en de put is geboord, komt SBM Offshore in beeld.

    Zwitserland
    SBM Offshore is marktleider, met 14 van de 53 fpso’s die wereldwijd in lease ronddobberen of in aanbouw zijn. Niet zo vreemd, want het systeem van drijvende opslagplatforms was oorspronkelijk een Nederlands idee. Scheepswerf Gusto, onderdeel van IHC Holland, later IHC Caland, leverde begin jaren zestig al systemen voor het laden en lossen van olietankers in Maleisië. Shell boorde daar olie in zee, maar kon deze niet verschepen, omdat er geen geschikte havens waren. Samen ontwikkelden de bedrijven het drijvend systeem voor de kust waar schepen de olie toch konden inladen.

    De activiteit groeide en werd een eigen bedrijfsonderdeel, Single Buoy Mooring (SBM) geheten. Om fiscale redenen verhuisde SBM naar Zwitserland. Dat was mogelijk, doordat de systemen toch werden gebouwd in de landen waar ze uiteindelijk zouden worden gebruikt. Maar Zwitserland bleek geen gelukkige keuze. Volgens de wet moest voor iedere buitenlandse werknemer die SBM aannam – in de internationale offshorewereld niet ongewoon – ook een Zwitser worden aangenomen. Dat werd lastig. Eind jaren zestig verkaste het bedrijf daarom naar Monaco. Nu is het daar, met zeshonderd medewerkers, de tweede werkgever. Naamgenoot SBM, uitbater van alle casino’s en hotels, is nummer één.

    SBM was in die jaren onderdeel van de inmiddels beursgenoteerde scheepsbouwer IHC Caland. Maar begin jaren negentig namen de olie- en gasactiviteiten de overhand in de winstbijdrage van de groep. Dat terwijl scheepswerven, zoals Merwede en Van der Giesen de Noord, hoewel pas aangekocht, slecht liepen. Van der Giesen de Noord ging in 2003 zelfs op de fles. IHC Caland besloot zich op dat moment volledig te gaan richten op de winstgevende offshore-activiteiten. De werven werden verkocht voor een appel en een ei.

    Vloeibaar gas
    De nieuwe onderneming ging sinds begin dit jaar verder als SBM Offshore. Het hoofdkantoor van de groep staat in Schiedam en de aandelen zijn genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Sindsdien gaat het SBM Offshore voor de wind. De beurskoers verdubbelde sinds augustus vorig jaar. En al twee keer schroefde het bedrijf dit jaar de winstverwachting op. Die zal nu nog 45 procent hoger uitkomen dan de 140 miljoen dollar (op een verwachte omzet van 1,5 miljard dollar) die eerder was voorspeld.

    Voorlopig blijft SBM zich richten op de lucratieve bouw van fpso’s. Maar vloeibaar gas, lng, zal volgens Peereboom belangrijker worden en uiteindelijk de rol van olie overnemen. Daarom wil SBM Offshore ook voor vloeibaar gas systemen maken die het laden en lossen ervan buiten havens mogelijk maken. Peereboom verwacht echter niet dat gas olie volledig zal verdringen. 'Maar we moeten nu wel ons huiswerk doen, om over een paar jaar ook mee te kunnen doen op de lng-markt.’ Voorlopig blijven maatschappijen olie zoeken en vinden – de diepste bron is inmiddels bijna 2,5 kilometer onder de zeespiegel.

    Kader bij artikel:

    FLOATING PRODUCTION, STORAGE AND OFFLOADING SYSTEMS, AFGEKORT FPSO’S

    Verkoopprijs Tussen de 300 en 400 miljoen dollar per stuk, afhankelijk van grootte en uitvoering

    Leaseprijs 150.000 dollar per dag, plus 50.000 dollar aan
98 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht