Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

shortsselling aan banden?

84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sting99 18 september 2008 13:52
    SEC May Require Disclosure of Hedge Funds' Short-Sale Positions

    By Jesse Westbrook

    Sept. 18 (Bloomberg) -- The U.S. Securities and Exchange Commission may require hedge funds to disclose their short-sale positions and plans to subpoena the funds' communication records in an effort to stem turmoil in stock markets.

    Hedge funds and investors managing more than $100 million in securities would be ``required to promptly begin public reporting of their daily short positions,'' Chairman Christopher Cox said in a statement late yesterday. The agency will obtain ``disclosure from significant hedge funds'' regarding ``past trading positions in specific securities,'' Cox said

    www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...
  2. sting99 18 september 2008 13:55
    A lot of hedge funds don't like being forced to disclose their long portfolios, so they're really not going to like this,'' said Sean O'Malley, a former SEC lawyer and now a partner at Goodwin Procter LLP in New York. ``There is going to be some push back from hedge funds, but they may not get any sympathy in the current market environment.''

    The five SEC commissioners must approve the rule, which would be adopted on an emergency basis, for it to become binding. Hedge funds, which are private pools of capital whose managers participate substantially from any profits on invested money, prefer to keep their positions secret to prevent other traders from stealing their strategies
  3. sting99 18 september 2008 14:01
    Dat gekloot van die hedgefunds is helemaal uit de hand gelopen,als die noodmaatregel er door komt zou dat een goede zaak zijn.
  4. [verwijderd] 18 september 2008 20:49
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Britse beurswaakhond Financial Services Authorities (FSA) maakt donderdag bekend het aangaan of uitbreiden van shortposities op beursgenoteerde financiele bedrijven tijdelijk te zullen verbieden. De maatregel wordt donderdagavond van kracht.

    De regel wordt ingevoerd na een tumultueuze week, waarin Britse financiele fondsen onder druk kwamen door hernieuwde speculatie dat sommige bedrijven in de sector in financiele problemen zijn geraakt. Shortposities worden ingenomen door optiehandelaren om te speculeren op een daling van de koers van een aandeel.

    "Inder normale marktomstandigheden zien we short-selling nog steeds als een legitieme beleggingstechniek, maar de huidige extreme situatie heeft gezorgd voor wanorde in de markt", aldus chief executive Hector Sants van de FSA.

    "Daarom hebben we na lang beraad deze stap genomen, om de integriteit en de kwaliteit van de markten te beschermen en verdere instabiliteit van de financiele sector te voorkomen", aldus Sants.

    De toezichthouder wil tevens met ingang van 23 september dagelijks alle shortposities in financiele bedrijven bekendmaken, die meer dan 0,25% van het aandelenkapitaal bedragen.

    De maatregelen blijven tot 16 januari 2009 van kracht, maar zullen na 30 dagen worden geevalueerd. In januari volgt een volledige evaluatie van de regels voor short-selling.

    De Britse overheid maakt duidelijk de stap van de toezichthouder te steunen, bij monde van de minister van financien Alistair Darling. "Ik geloof dat het de juiste stap is in de huidige marktomstandigheden en in het belang van de financiele stabiliteit", aldus de minister.

    Door Adam Bradberry; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, archie.vanriemsdijk@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    September 18, 2008 14:38 ET (18:38 GMT)

  5. [verwijderd] 18 september 2008 21:29
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De procureur-generaal van New York Andrew Cuomo stelt een "grootschalig" onderzoek in naar short-selling op Wall Street, met name in financiele fondsen. Dat maakt de openbare aanklager donderdag bekend.

    In een telefonisch gesprek met verslaggevers zei Cuomo short-sellers te willen vervolgen die valse geruchten hebben verspreid of zich anderszins schuldig gemaakt aan onbehoorlijk gedrag.

    De aanklager onderzoek short-selling - het speculeren op een daling van de koers - van een aantal financiele bedrijven, waaronder Lehman Brothers Holdings Inc, American International Group, Goldman Sachs Group en Morgan Stanley Inc.

    De aanklager roept daarnaast de Amerikaanse beurswaakhond SEC op om short-selling van financiele fondsen voor een maand geheel stil te leggen.

    "De markten moeten worden gestabiliseerd", aldus Cuomo. "Een van de manieren om dat te doen is short-sellers die valse informatie verspreiden te verwijderen."

    Cuomo benadrukte dat short-selling toegestaan is bij de wet, maar dat hij onbehoorlijk gedrag civielrechtelijk en mogelijk strafrechtelijk zal vervolgen. "Je mag geen valse informatie verspreiden om de prijs van een aandeel te manipuleren", aldus de aanklager.

    Eerder donderdag maakte de Britse markttoezichthouder FSA bekend short-selling in Britse financiele fondsen stil te leggen tot januari 2009.

    Door Chad Bray; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    September 18, 2008 15:24 ET (19:24 GMT)

  6. [verwijderd] 18 september 2008 21:35
    Stocks Surge on RTC News; Shorts Take Hit

    Sectors:Banks
    Companies:Washington Mutual Inc | Morgan Stanley | Lehman Brothers Holdings Inc | FedEx Corporation | ConAgra Foods IncBy Jeff Cox, Special to CNBC.com |

    18 Sep 2008 | 03:26 PM ET

    Stocks whipsawed back into positive territory after regulators in the US and Europe took aim at short sellers and progress continued toward resurrecting the Resolution Trust Corporation to dispose of bad bank assets.

    www.cnbc.com/id/26770386/site/14081545/
  7. [verwijderd] 18 september 2008 21:48
    quote:

    pcrs7 schreef:

    betekent dit dat je straks geen turbo shorts meer kunt kopen?
    nee; betekend alleen maar dat aandelen uitlenen.. en daarna verkopen niet meer kan zonder ze 3 dagen later terugtekopen. dacht ik
  8. Robin Good 18 september 2008 21:58
    Als dit shortsellverhaal een wereldwijde actie wordt, dan kunnen we vannacht in Azië en morgenvroeg in Europa nog leuke berichten verwachten.

    Morgenvroeg massahysterie aan de koopkant.
    En dat op de expiratiedag.
    Heerlijk, zelden zo genoten.
  9. [verwijderd] 18 september 2008 22:10
    Hoe zit dit nou precies met ´shorten´ ?
    Als ik als heel klein particuliertje een putje of een TS koop is dat dan hetzelfde als het grote shorten van professionele partijen ?
    Moet ik ook aan banden, haha ?
    Is er een principieel verschil of slechts een volume verschil ?
  10. [verwijderd] 18 september 2008 22:13
    quote:

    Rothschild13 schreef:

    Hoe zit dit nou precies met ´shorten´ ?
    Als ik als heel klein particuliertje een putje of een TS koop is dat dan hetzelfde als het grote shorten van professionele partijen ?
    Moet ik ook aan banden, haha ?
    Is er een principieel verschil of slechts een volume verschil ?
    Geloof dat het met opties schrijven (verkopen) te maken heeft, maar zou ook gaarne nadere uitleg krijgen.
  11. Ruud100 18 september 2008 22:15
    Short selling en naked short selling is iets anders dan een put kopen of verkopen. (naked short selling is het verkopen van aandelen die je geleend hebt of zelfs helemaal niet hebt

    Lees deze draad maar, staat voldende in

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

    Mocht je er dan nog meer van willen weten en een avondje over hebben

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

    Gr
    Ruud
  12. [verwijderd] 18 september 2008 22:17
    Short selling is het verkopen van aandelen die men niet bezit. Met de bedoeling als de koers in elkaar gestort is,ze weer terug kopen om de dan geleende aandelen weer terug te geven.
    Men heeft hierbij dus ook geen tegen partij voor nodig zoals bij opties of futures. Wat dus een zero-sum spel is.
  13. [verwijderd] 18 september 2008 22:34
    Ruud, dank je. Linkje gelezen. Ook even gewikiet:
    "The term "short selling" or "being short" is often also used as a blanket term for all those strategies which allow an investor to gain from the decline in price of a security. Those strategies include buying options known as puts"

    Maar echt ´short gaan´ is dus spullen verkopen die je niet hebt in de hoop ze terug te kunnen kopen voordat je ze moet leveren.
    Tussenvorm is dat je ze niet hebt, maar wel kan lenen, voordat je ze verkoopt.
    Ik zal dit goed in mijn oren knopen als mijn vrouw mijn auto weer eens willen lenen, je weet maar nooit, het zijn wilde tijden ;-)
  14. [verwijderd] 18 september 2008 23:09
    quote:

    lichtflits schreef:

    Dat gekloot van die hedgefunds is helemaal uit de hand gelopen,als die noodmaatregel er door komt zou dat een goede zaak zijn.
    En als dat gekloot kopen was geweest? Hadden we dan ook noodmaatregelen genomen? Viespeukerij en volksverlakkerij. Dat satansgebroed van een republikeinen willen gewoon tijd kopen om een beetje leuk richting de verkiezingen te gaan. Maar goed dat heb je misschien nog niet helemaal door.
    Veel koopplezier want de fundamenten zijn solide om eens flink in te slaan. Het is niet de slechte kaspositie van de financials maar de schuld van hedgefunds. Zo zit de crisis in elkaar. Gelukkig ben ik er nu achter.
  15. [verwijderd] 18 september 2008 23:39
    quote:

    succes46 schreef:

    Short selling is het verkopen van aandelen die men niet bezit. Met de bedoeling als de koers in elkaar gestort is,ze weer terug kopen om de dan geleende aandelen weer terug te geven.
    Men heeft hierbij dus ook geen tegen partij voor nodig zoals bij opties of futures. Wat dus een zero-sum spel is.
    Nee, daar zal je achterkomen als de koers stijgt. Moet je kijken hoe je zero-sum spel er dan uit ziet. Misschien kan je het dan afdoen als; grapje, ik had ze niet dus ik hoef ook niks terug te kopen. Dat zou pas een zero-sum wezen! Nu begrijp ik pas waarom dat short-sellen aan banden is gelegd.
  16. [verwijderd] 18 september 2008 23:39
    SpanishFly - 18 sep 08, 22:35

    Morgan Stanley's chief executive officer, John Mack, said short sellers may be spreading false information and using abusive tactics to attack companies.

    ``Government regulators are stepping in and saying, `This needs to come to a stop and this is how we're going to fix it,''' said Kelli Hill, a money manager at Ashfield Capital Partners in San Francisco, which oversees $4 billion. ``This is the thing the market needed.''

    The U.S. Securities and Exchange Commission said it may require hedge funds to disclose short-sale positions, while the Financial Services Authority in the U.K. banned short selling of financial shares for the rest of the year.

    In the U.K., the ban on short selling was introduced after politicians and some investors blamed short-sellers for HBOS Plc's plunge before it agreed to a 10.4 billion-pound ($18.9 billion) takeover by Lloyds TSB Group Plc.

    The FSA will also require daily disclosure of existing short positions in financial companies of more than 0.25 percent, the London-based regulator said in a statement today. The rules will remain in effect until Jan. 16.

  17. ycdtosay 19 september 2008 00:07
    Grappig, een van mijn favoriete columnisten, Anatole Kaletsky, wordt op zijn wenken bediend:
    "In the past few days the same pattern of perverse incentives has been repeated in the bankruptcy of Lehman and the “rescue” of AIG. In both cases, Mr Paulson decided to wipe out investors banking on a recovery while rewarding destabilising short-sellers. "
    www.timesonline.co.uk/tol/comment/col...
    Grt, Willem
84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.801
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.015
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.571
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.227
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.772
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.008
Air France - KLM 1.024 34.374
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.765
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.437
AMG 965 126.397
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.179
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.738
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.172
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.300
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.745
ASML 1.762 77.392
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.713
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht