Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

47,500
  • Verschill

    +0,280 +0,59%
  • Volume

    333.398 Gem. (3M) 422,2K
  • Bied

    47,100  
  • Laat

    47,700  
+ Toevoegen aan watchlist

Bezit van Fortis Holding (aandeelhouder)

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:51
    quote:

    Invisible hand schreef:

    [quote=diederikdie]
    Wat wel zo was is dat Wouter dacht met de eerste deal ook ABN AMRO gekocht te hebben door belang te nemen in Fortis BANK! Echter, zo bleek, was dat niet het geval en hing ABN AMRO volgens mij onder de Holding, waar Wouter geen belang in nam?

    Groet,
    Diederik
    [/quote]

    Alweer een AB :) Goed gezien.

    Dan hoort de afschrijving dus ook bij de holding.
    Afschrijving goodwill gaat via de HOLDING ... hier is echter géén sprake van omdat het hier om een kale afschrijving gaat .... een verliespost dus ... en die gaat ten laste van de werkmaatschappij, ergo Fortis-bank

    Alle te ontvangen bedragen voor de werkmaatschappijen, dus de delen die de overheid heeft gekocht, gaan ONBELAST naar de Holding en die baten zijn dus voor de mensen die aandelen hebben gekocht via de beurs, want zij zijn de deeleigenaars van Fortis Holding NV

    En dat is juist wat mij bevreemdt, NIEMAND spreekt over de aantallen aandelen die verhandeld werden op de beurs (via de holding), iedereen had en heeft het over de ruim miljard aandelen in Fortis-bank, maar wat hebben die aantallen te maken met de float van de Holding zelf .... ?

    Hier is het laatste woord nog niet over gesproken en is de finale koers nog niet zomaar even te berekenen

  2. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:52
    Als ik het goed becijfer waarbij ik gemakshalve reken dat de totale schuld van 24 miljoen voor ABN er nog in staat:

    De activa (in miljoen):

    Cash door verkoop NL: 16.800
    Cash door verkoop BE: 10.000 (ongeveer)
    Cash verkoop insurance 5.500

    Totaal cash: 32.300

    Vehikel 66% * 10.400 6.900

    Insurance international PM

    Totaal activa 39.200
    Af: schuld ABN 24.000

    -> Eigen Vermogen 15.200

    2,5 miljoen aandelen geeft 6,08 per aandeel.
  3. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:53
    quote:

    cintwin schreef:

    Deal Fortis en BNP Paribas rond
    Gepubliceerd: 5 oktober 2008 22:32 | Gewijzigd: 5 oktober 2008 23:59
    Door onze redacteur Piet Depuydt
    Rotterdam, 5 okt. De Belgische regering heeft een vrij complexe deal afgerond met de Franse bank BNP Paribas, omtrent alle resterende Fortis-activiteiten.Nieuws - Belgische regering overweegt volledige verkoop Fortis
    De zogenoemde portefeuille met toxische producten of risicovolle kredieten wordt afgestoten en ondergebracht in een afzonderlijk vehikel waarin BNP Paribas 10 procent krijgt, de Belgische regering 24 procent en de Fortis-holding 66 procent.

    Daarnaast krijgt de Belgische overheid voor 4,7 miljard euro de volledige controle over de Fortis-holding en verkoopt zij daarvan 75 procent aan BNP Paribas. In ruil daarvoor verwerft de Belgische staat 12 procent in de Franse bank en wordt daardoor de grootste aandeelhouder van BNP Paribas.

    Als laatste luik van de deal wordt de participatie van 25 procent van de Belgische regering in Fortis Bank België en de 12 procent in BNP Paribas ondergebracht in een filiaal van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij van België. Op de activa in dit filiaal zullen warranten getrokken worden die aan de aandeelhouders op de beurs ter beschikking zullen worden gesteld en de mogelijkheid bieden om mee te genieten van latere meerwaarden op Fortis Bank België en BNP Paribas.

    De Fortis-holding zelf wordt afgeslankt tot een paraplu waaronder enkel nog de internationale verzekeringsactiviteiten van Fortis zullen zitten. De aandelen die in Brussel en Amsterdam op de beurs genoteerd zijn, krijgen door de deal een intrinsieke waarde van 4,9 euro per aandeel mee.
    wil je je source even vermelden

    anders maak ik van de laatste regel even het volgende:

    De Fortis-holding zelf wordt afgeslankt tot een paraplu waaronder enkel nog de internationale verzekeringsactiviteiten van Fortis zullen zitten. De aandelen die in Brussel en Amsterdam op de beurs genoteerd zijn, krijgen door de deal een intrinsieke waarde van 12,63 euro per aandeel mee.
  4. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:58
    In de V.S. is het misschien echt crisis op dit moment, maar dat hebben ze daar aan zichzelf te danken.

    Hier in Nederland zitten de mensen de hele dag achter de t.v. naar het nieuws te kijken, en de trend van de laatste jaren is dat men elkaar hier graag opjut en zenuwachtig doet, zodat er pas ECHT problemen gaan ontstaan...
    De media heeft 't vandaag de dag letterlijk tot een kunst verheven om elke dag weer opnieuw een media-hype te creeren, of een bestaande mediahype nog erger te laten worden.
    De ene keer is het een regeringslid met 'foutjes uit het verleden', en de andere keer is het weer wat anders...
    De vieze graaiers Votron en mooi-weerspeler Verwilst hebben zich schuldig gemaakt aan zo'n beetje 't ergste vergrijp in de bankwereld: ze hebben de aandeelhouders besodemieterd en iedereen letterlijk voorgelogen over de stand van zaken van Fortis.
    Daarmee hebben ze niet alleen het vertrouwen van de beleggers naar de knoppen geholpen, maar ook dat van al hun klanten.

    De Fortis-spaarders (waarvan er inmiddels nog maar weinig over zijn) worden nu door de media als zielig slachtoffer neergezet, waardoor Wouter Bos ineens kansen heeft gezien (en genomen) om zichzelf als 'n soort 'held' te presenteren door te zeggen dat ie Fortis heeft gered in HUN belang..

    De 'gewone burger' heeft zichzelf nooit verdiept in de gigantische omvang van hun Fortis bank, en veel van hen weten nog niet eens dat Fortis veel meer - zeer winstgevende - activiteiten heeft dan alleen de bankkantoren...
    Fortis verdient nog steeds heel veel geld aan o.a. langlopende verzekeringscontracten, en investeringen in zeer grote winstgevende bouwprojecten in binnen- en buitenland !

    Laten wij als aandeelhouder nu verstandig zijn en onze aandelen gewoon vasthouden, zodat we ze straks alsnog met een goede winst kunnen verkopen !
    Als ABN-AMRO en Fortis samengaan, dan hoop ik dat er een NIEUWE naam aan wordt gegeven, dat er een NIEUW bestuur komt dat bestaat uit NIEUWE managers, en dat er een NIEUW (klantvriendelijker) beleid komt.
    Iedereen zal daarbij bovendien graag zien dat alle leugenaars en graaiers, die de huidige media-hype over Fortis en ABN hebben veroorzaakt, oneervol op straat zullen worden geschopt, en dan wel ZONDER oprot-bonussen !
    Alleen daardoor zal men weer vertrouwen kunnen krijgen in dit bedrijf, en zullen de aandelenkoersen weer flink gaan stijgen...
  5. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:59
    Kunnen we het deel van de Luxemburgse Fortis bank, wat achterblijft, op € 2,5 milj / 49 * 51 = € 2,8 milj. schatten? Dat moet er nog bijgeteld worden. Of blijft dat niet achter?

    Als het meeverkocht wordt komt het geld dus gewoon binnen.

    Ja, en verder zijn mij twee andere zaken nog niet duidelijk.

    Als die voor AAB nog te betalen verplichting nog ergens hangt, waar is dan het met de emissie opgehaalde geld precies gebleven. We kunnen daar van alles bij bedenken, natuurlijk, maar we weten dat m.i. niet.

    Verder: gaat de verkoop aan de Deutsche Bank van dat AAB onderdeel nog door? Moet dat geld dan nog binnenkomen (denk ik wel in dat geval, want pas van de week kwam de goedkeuring van "Europa" voor de DB en de goedkeuring vanb DNB is er nog steeds niet). Of is dat deel inmiddels ook naar Nederland gegaan en zit het in die koopsom?

    Zijn beide niet onbelangrijke bedragen.

    Kees
  6. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:03
    quote:

    rickoo schreef:

    Als ik het goed becijfer waarbij ik gemakshalve reken dat de totale schuld van 24 miljoen voor ABN er nog in staat:

    De activa (in miljoen):

    Cash door verkoop NL: 16.800
    Cash door verkoop BE: 10.000 (ongeveer)
    Cash verkoop insurance 5.500

    Totaal cash: 32.300

    Vehikel 66% * 10.400 6.900

    Insurance international PM

    Totaal activa 39.200
    Af: schuld ABN 24.000

    -> Eigen Vermogen 15.200

    2,5 miljoen aandelen geeft 6,08 per aandeel.
    Laat die schuld maar weg, die is grotendeels al weggenomen door de uitgifte van extra aandelen.

    Kun je nog even zeggen waar je de 10,4 mld van de vehikel vandaan haalt?
  7. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:06
    quote:

    cintwin schreef:

    Bron : website NRC Handelsblad
    Dank! Ik hoop dat ze het artikel nog even uitbreiden met een toelichting. En wat bedoelt men met intrinsiek in dit kader? Bedoelen ze het bezit/aandeel?
  8. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:08
    Iedereen is hier zo naief om te denken dat er nog een schuld is van 24 miljard in de Holding. Dit is onjuist en daar is dit hele gedoe ook niet om begonnen. Fortis had geld nodig omdat de goodwill die voor ABN is betaald moest worden afgeschreven zodra de activiteiten van ABN zouden worden geconsolideerd. Dit is een accounting technische aangelegenheid en heeft niets met de financiering an sich te maken.

    Door de goodwill impairment zou de tier-1 ratio van fortis dalen, en daar hadden ze dus EV voor nodig.
  9. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:10
    quote:

    Neo _4418 schreef:

    Kunnen we het deel van de Luxemburgse Fortis bank, wat achterblijft, op € 2,5 milj / 49 * 51 = € 2,8 milj. schatten? Dat moet er nog bijgeteld worden. Of blijft dat niet achter?

    Als het meeverkocht wordt komt het geld dus gewoon binnen.

    Ja, en verder zijn mij twee andere zaken nog niet duidelijk.

    Als die voor AAB nog te betalen verplichting nog ergens hangt, waar is dan het met de emissie opgehaalde geld precies gebleven. We kunnen daar van alles bij bedenken, natuurlijk, maar we weten dat m.i. niet.

    Verder: gaat de verkoop aan de Deutsche Bank van dat AAB onderdeel nog door? Moet dat geld dan nog binnenkomen (denk ik wel in dat geval, want pas van de week kwam de goedkeuring van "Europa" voor de DB en de goedkeuring vanb DNB is er nog steeds niet). Of is dat deel inmiddels ook naar Nederland gegaan en zit het in die koopsom?

    Zijn beide niet onbelangrijke bedragen.

    Kees
    Idd, die 2,8mld die je aangeeft is de waarde die ik aangeef als zijnde overige werkmaatschppijen...maar ik vraag me nu even af wat er exact is gebeurt met dit deel. (hoewel niet onbelangrijk, het is namelijk 1 euro meer of minder per aandeel fortis!! :) )
    Alles wat nu nog gebeurt met AAB dat valt buiten Fortis Holding (aandeelhouders).
  10. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:12
    quote:

    Jack3420 schreef:

    [quote=rickoo]
    Als ik het goed becijfer waarbij ik gemakshalve reken dat de totale schuld van 24 miljoen voor ABN er nog in staat:

    De activa (in miljoen):

    Cash door verkoop NL: 16.800
    Cash door verkoop BE: 10.000 (ongeveer)
    Cash verkoop insurance 5.500

    Totaal cash: 32.300

    Vehikel 66% * 10.400 6.900

    Insurance international PM

    Totaal activa 39.200
    Af: schuld ABN 24.000

    -> Eigen Vermogen 15.200

    2,5 miljoen aandelen geeft 6,08 per aandeel.
    [/quote]

    Laat die schuld maar weg, die is grotendeels al weggenomen door de uitgifte van extra aandelen.

    Kun je nog even zeggen waar je de 10,4 mld van de vehikel vandaan haalt?
    Heb ik uit het stuk van www.tijd.be

    Mini 'Bad bank'
    Onder Fortis Holding zal ook nog een belang van 66 procent zitten in een nieuw vehikel, waarin de probleemkredieten van Fortis Bank België ter hoogte van 10,4 miljard euro zijn ondergebracht. De overheid krijgt 24 procent van het vehikel in handen en BNP Paribas 10 procent.

  11. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:12
    efreddy- 06-10-2008 00:54

    Ik vraag mij af hoe NRC Handelsblad aan die 4.9 € komt.

    Volgens de tijd : Er blijft in Fortis Holding het volgende over: Fortis Insurance International, de opbrengst van de verkoop van de Nederlandse activiteiten, de opbrengst van de verkoop van Fortis Insurance Belgium en de opbrengst van de verkoop van het belang van 51 procent in Fortis Bank België.
    De opbrengst van de nederlandse activiteiten is 16.8 Miljard,Fortis Insurance Belgium mij nog onbekend en de 51 % zou 5 miljard opleveren rest dus een cash positie van minimum 21.8 Miljard € dus ruim 9 € per aandeel.
    Het is onduidelijk of de tijd de 7 Miljard € van vorige week gebruikt (11.2 miljard - het Nederlandse deel) voor de mini Bad bank waar Fortis 66% van de 10.4 Miljard voor zijn rekening neemt of men die nog moet
    in mindering brengen maar dit is bijna 3€ per aandeel.
    Dus is de waarde minimum 6 à 9€ + Fortis Insurance Belgium en international.
  12. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:17
    Mensen, laat je niks wijsmaken. Er moet nu gekeken worden naar de enkelvoudige balansen van Fortis S.A./N.V. Dat is namelijk de holding. En in de holding zit geen Vreemd Vermogen.

    Zie ook deze bijdrage van Eurobench:

    De aandeelhouders hebben aandelen in Fortis NV en Fortis SA/NV. Als ik naar de enkelvoudige balansen van deze 2 ondernemingen kijk dan bestaan die bijna alleen uit deelnemingen en eigen vermogen.

    www.reports.forti...

    www.reports.forti...

    Alle deelnemingen zijn verkocht voor 18,6 miljard (Nederland) en 5+4,7 miljard (Belgie).

    Maar dit lijkt te mooi om waar te zijn...
  13. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:24
    quote:

    vincefish schreef:

    ...

    Zie ook deze bijdrage van Eurobench:

    De aandeelhouders hebben aandelen in Fortis NV en Fortis SA/NV. Als ik naar de enkelvoudige balansen van deze 2 ondernemingen kijk dan bestaan die bijna alleen uit deelnemingen en eigen vermogen.

    www.reports.forti...

    www.reports.forti...

    wil je even de juiste link plaatsen?!
  14. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:25
    quote:

    vincefish schreef:

    Mensen, laat je niks wijsmaken. Er moet nu gekeken worden naar de enkelvoudige balansen van Fortis S.A./N.V. Dat is namelijk de holding. En in de holding zit geen Vreemd Vermogen.

    Zie ook deze bijdrage van Eurobench:

    De aandeelhouders hebben aandelen in Fortis NV en Fortis SA/NV. Als ik naar de enkelvoudige balansen van deze 2 ondernemingen kijk dan bestaan die bijna alleen uit deelnemingen en eigen vermogen.

    www.reports.forti...

    www.reports.forti...

    Alle deelnemingen zijn verkocht voor 18,6 miljard (Nederland) en 5+4,7 miljard (Belgie).

    Maar dit lijkt te mooi om waar te zijn...
    Geen vreemd vermogen? Dat zou pas te mooi zijn, en vergeet het maar volgens mij. Aankoop abn zit er zeker in.
    Daarnaast kan er zeer goed gebruik zijn gemaakt van een fiscale eenheid.....daarmee kan er heel veel naar boven (lees holding) worden geschoven.

    Morgen moeten gewoon eerst meer details naar buiten worden gebracht. Het hoeft nog niet zo rampzalig te zijn als hier soms wordt gesuggereerd, en eerlijk gezegd verwacht ik dat ook niet.
  15. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:26
    quote:

    vincefish schreef:

    Mensen, laat je niks wijsmaken. Er moet nu gekeken worden naar de enkelvoudige balansen van Fortis S.A./N.V. Dat is namelijk de holding. En in de holding zit geen Vreemd Vermogen.

    Zie ook deze bijdrage van Eurobench:

    De aandeelhouders hebben aandelen in Fortis NV en Fortis SA/NV. Als ik naar de enkelvoudige balansen van deze 2 ondernemingen kijk dan bestaan die bijna alleen uit deelnemingen en eigen vermogen.

    www.reports.forti...

    www.reports.forti...

    Alle deelnemingen zijn verkocht voor 18,6 miljard (Nederland) en 5+4,7 miljard (Belgie).

    Maar dit lijkt te mooi om waar te zijn...
    Op zich vind ik helemaal niet zo gek, de Belgische regering heeft namelijk gezegd dat ze ook de kleine belegger niet zullen vergeten (beschamen).
  16. [verwijderd] 6 oktober 2008 01:27
    quote:

    Jack3420 schreef:

    [quote=vincefish]
    Mensen, laat je niks wijsmaken. Er moet nu gekeken worden naar de enkelvoudige balansen van Fortis S.A./N.V. Dat is namelijk de holding. En in de holding zit geen Vreemd Vermogen.

    Zie ook deze bijdrage van Eurobench:

    De aandeelhouders hebben aandelen in Fortis NV en Fortis SA/NV. Als ik naar de enkelvoudige balansen van deze 2 ondernemingen kijk dan bestaan die bijna alleen uit deelnemingen en eigen vermogen.

    www.reports.forti...

    www.reports.forti...

    Alle deelnemingen zijn verkocht voor 18,6 miljard (Nederland) en 5+4,7 miljard (Belgie).

    Maar dit lijkt te mooi om waar te zijn...
    [/quote]

    Op zich vind ik helemaal niet zo gek, de Belgische regering heeft namelijk gezegd dat ze ook de kleine belegger niet zullen vergeten (beschamen).
    Dat is inderdaad de belangrijkste 'houvast' voor dit moment!
64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 mei

    1. Japan inflatie
    2. BBP eerste kwartaal (Dld)
    3. Detailhandelsverkopen april (VK)
    4. Ondernemersvertrouwen mei (Fra)
    5. B&S Group - jaarvergadering
    6. NN Group - jaarvergadering
    7. Orders duurzame goederen april (VS)
    8. Consumentenvertrouwen (UvM) mei, def. (VS)
  2. 27 mei

    1. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    2. Aalberts ex €1,13 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht