Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

46,060
  • Verschill

    +0,380 +0,83%
  • Volume

    96.657 Gem. (3M) 413,3K
  • Bied

    46,060  
  • Laat

    46,100  
+ Toevoegen aan watchlist

'Voor Fortis-aandeelhouders resteert 3,50 eur

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2008 12:46
    AMSTERDAM (AFN) - Na de volledige ontmanteling van het Belgisch-Nederlandse Fortis resteert er voor aandeelhouders nog ongeveer een bedrag van 8,2 miljard euro. Dat komt neer op 3,50 euro per aandeel. Die calculatie hebben verschillende financieel analisten maandag gemaakt.
  2. [verwijderd] 6 oktober 2008 12:50
    Dit is werkelijk schandalig!

    De belgische overheid houdt er zelfs 1,5mld aan over volgens bericten op tijd.be

    En die 16,8 mld die is ook naar Paribas?! Die hebben ze kunnen kopen voor 8,5mld! .... dat is toch werlijk om gek van te worden...

    Ik kan het niet meer volgen....met één woord: schandalig!!!

  3. [verwijderd] 6 oktober 2008 13:08
    Ik begrijp niet waarom men sprak over een deal waarbij ook aan de kleine aandeelhouder is gedacht. Ik weet niet hoor....

    Wat ik niet begrijp is, Fortis in vrijwel helemaal ontmanteld, maar alleen wij betalen de schulden. Als BNP / de staat hele delen overkoopt, waarom nemen ze dan ook niet een deel van de schulden over? Dat is toch vrij normaal bij overnames? En waarom is het bedrag van Bos niet voor ons, maar is het zo hupsakee in het bankgedeelte gegaan? Kan dat wel? Belgie betaalt nu minder voor die 51% in het bankgedeelte dan dat er binnengekomen is door de verkoop van de NL activiteiten. Hoe kan dat???? En het kleine gedeelte ervan dat wel naar de holding ging is nu blijkbaar weg omdat wij alle schulden konden afbetalen.

    Dit alles geeft maar weer eens aan dat beleggen, zeker in financiële bedrijven, dusdanig complex is geworden, dat niemand door de bomen het Wouter Bos meer ziet, zelfs een Wellink niet, en dat het niet meer dan natte vinger werk is. Ik begrijp dat we als aandeelhouders op de laatste plek staan, maar waar ik kwaad over ben is al het gelieg van de afgelopen weken/maanden (en langer eigenlijk). Hoe kan het dat Fortis enkele dagen terug nog zegt dat de huidige berurskoers veel te laag is? Waarom zegt Leterme dat Fortis niet voor een habbekrats wordt verkocht, omdat het een solvabel en gezond bedrijf is na de financieële injecties. Wat een gelul allemaal. Om over Wouter Bos nog maar te zwijgen, en de geachte heer Wellink.

    Mijn vraag, waarop ik nog steeds geen antwoord heb gekregen is: moeten de aandeelhouders niet goedkeuren wat er nu is bedacht?

    Als wat hier gebeurt de maat is, dan kun je maar beter niet beleggen, want bedrijven komen er mee weg maandenlang te liegen en zaken als goed voor te stellen, terwijl het kut is. Als aandeelhouder kun je niet anders dan je baseren op die info. Dan is er ook nog een orgaan als de DNB, die net zo hard mee doet. Blijkbaar is liegen geen enkel probleem. Als dit de maatstaf is moeten we stoppen met beleggen en allemaal poker gaan spelen. En Wouter Bos, ach woutertje bos, die vriendelijke man die zich in het normen en waarden kabinet van Balkenende begeeft. Hij is een oogstrelend voorbeeld voor ons allen... Die lul heeft sinds ie met z'n kop op tv kwam jaren geleden leugen op leugen verteld. Hij zou nooit vice premier worden... lol. En Fortis, Fortis is weer een gezond bedrijf dankzij ingrijpen van de overheid...

    Ach, elk aandeel wat ik nu bezit, of het nu in Fortis is of waarin dan ook, die hou ik tot het bittere eind. Bijkopen doe ik niet meer, ik ga weer sparen. MAar veilig bij de Rabo dacht ik zo.... Fortis en ABN krijgen in elk geval nooit meer een cent van me. En dit kabinet hoeft ook niet op mijn stem te rekenen. Maar ja, ik ben slechts een verbitterde kleine aandeelhouder die wat geld kwijt is. En op die ene stem van deze jongeman zit men in Den Haag toch niet te wachten. Amen!

    (zo dat lucht op)

  4. [verwijderd] 6 oktober 2008 13:14
    Lijkt mij duidelijk dat Lippens en zijn huichelachtige vrienden financieel uitgekleed moeten worden en aan de hoogste boom ermee!!

    Dat het mij wat geld kost, daar kan ik mee leven.
    Maar dat gelieg van deze heren is crimineel.

    grt Chiel
  5. YVES11 6 oktober 2008 13:16
    vele denken dat ze aandelen bbn paribas krijgen maar dat is alleen de staat, enigste dat je kan doen in gewoon hopen dat het nog goed komt met de koers op lange termijn ,zoniet verkoop je besten als de handel opengaat,zo simpel is het !
  6. gatinmijnhand 6 oktober 2008 13:19
    Ze hebben het precies zo uitgerekend dat Fortis Holding nog even 6,8 miljard klote leningen kon kopen van de regering en BNP en net hun schulden afbetalen. De overige opbrengsten zijn gejat. Die bestuursvoorzitter heeft maar getekend zodat ie de komende jaren veilig miljoenen binnen kan harken. Dit is de slechtste deal die er voor de "kleine" aandeelhouders gemaakt kon worden.
  7. [verwijderd] 6 oktober 2008 13:23
    De grote vraag bij mij is "waarom is 12,8 mld van de Nederlandse aankoop in Fortisbank gaan zitten en niet in de holding? De holding was toch volledig eigenaar van de de Nederlandse onderdelen! Ik kan hier nergens het antwoord op vinden.

  8. [verwijderd] 6 oktober 2008 13:23
    Allemaal naar de curator had het moeten gaan.Had ik zeker meer gekregen als 3,50..jee heb zoveel banen gered mr ondertussen zelf bankroet..!!!
  9. welshterrier 5 6 oktober 2008 13:25
    quote:

    gatinmijnhand schreef:

    Ze hebben het precies zo uitgerekend dat Fortis Holding nog even 6,8 miljard klote leningen kon kopen van de regering en BNP en net hun schulden afbetalen. De overige opbrengsten zijn gejat. Die bestuursvoorzitter heeft maar getekend zodat ie de komende jaren veilig miljoenen binnen kan harken. Dit is de slechtste deal die er voor de "kleine" aandeelhouders gemaakt kon worden.
    dan gewoon niet verkopen maar afwachten, is mijn idee, om nu voor 1,00 of zo of minder te verkopen heeft ook geen zin. Ze kunnen dan wel praktisch geen cash meer hebben, maar toch veel veel vastgoed??? of zou dat ook allemaal verhypotheekt zijn???
  10. [verwijderd] 6 oktober 2008 13:26
    Versatel ik als aandeelhouder.

    Aandeelshouderswaarde

    Surceance, verwatering 80 procent, aandeehouders hadden geluk dat Mark Lazar nog wat wilde geven aan de aandeelhouders, Obligatiehouders etc, waren sterke partij.

    Overname, via een omweg, aandeelhouders stellen wederom niets voor.

    Etc,

    Boetje

    isnietzomoeilijkhoor.Com
  11. [verwijderd] 6 oktober 2008 13:28
    ps, ik ga nu maar snel weer weg, voordat ik voor het eerst in mijn leven (ten tijde van surceanceversatel was andere keer) weer het stress?gevoel in mijn donder krijg.

    Boetje

  12. [verwijderd] 6 oktober 2008 13:29
    quote:

    welshterrier schreef:

    maar toch veel veel vastgoed??? of zou dat ook allemaal verhypotheekt zijn???
    Helaas. 100 Miljoen + 6,8 Mld aan leningen die misschien afbetaald worden en een verzekeringsbedrijfje. Al het vastgoed is met de banken meeverkocht. Wil jij dit jaar nog investeren in pakketjes doorverkochte hypotheken?
13 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht