Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

'Online schelden typisch Nederlands'

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 6 oktober 2008 09:35
    'Online schelden typisch Nederlands'

    AMSTERDAM - Nederlanders reageren op nieuwssites en fora harder en platter dan inwoners van andere Europese landen. Dat blijkt uit een onderzoek van dagblad Trouw.

    De belangrijkste conclusie uit de analyse is dat 'online schelden' iets typisch Nederlands is.

    In Duitsland bijvoorbeeld wordt op nieuwsfora zelden gescholden op politici of allochtonen, maar beginnen de meeste mensen hun reactie met geachte heer/ mevrouw, aldus Trouw. Bedreigingen en manipulatie komen daar bijna niet voor.

    Frankrijk

    In Frankrijk is de toon harder dan bij de Duitsers, maar blijkt men beter te argumenteren. De Franse deelnemer aan nieuwsfora verwijst in zijn reactie graag naar de zogenaamde grote denkers, waar uitspraken en ideologieën van Karl Marx en Alexis de Tocqueville regelmatig gebruikt worden.

    De Belgen zijn wat beschaafder dan de Nederlanders. Toch constateerde Trouw, net als bij de Nederlandse sites, bij de Zuiderburen veel rechtse sentimenten op de reactiepagina's. Een opvallende uitkomst bij het onderzoek in Engeland was dat daar veel humor wordt gebruikt op de nieuwsfora.

    - is dit een tegenreactie op het feit dat we hier lang niet hebben mogen zeggen wat we dachten ? Zal dit vanzelf weer overgaang ? of is/wordt nederland gewoon een pauperlang binnen europa ?
  2. [verwijderd] 6 oktober 2008 10:54
    die trend zie je anders in alle omgangsvormen in Nederland. Blijkbaar is een zekere vorm van beleefdheid ver te zoeken. Hoe dat komt? Tja dat is een erfenis uit de tijd van " alles moet kunnen".
  3. forum rang 7 ffff 6 oktober 2008 11:05
    Apenstaartje,

    Ik heb een andere mening: Het is gewoon een gebrek aan innerlijke beschaving en vooral: Vrijwel niemand durft die mensen aan te pakken. Durft er iets van te zeggen. " Gewoon negeren", wordt er dan vaak gezegd!

    Voor de Nederlander geldt veel meer dan voor welke andere Europeaan: " Je moet alles gewoon kunnen zeggen, ook al is dat ordinair, platvloers, obsceen of rascistisch. Moet allemaal kunnen.

    Ik ken geen land in Europa, werkelijk niet, waarin in kinderprogramma's zo vaak poepen en piesen en andere echte banaliteiten voorkomt dan in Nederlandse kinderprogramma's.

    Noem het wat mij betreft normvervaging, ikzelf noem het altijd "gebrek aan innerlijke beschaving".

    Peter
  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 oktober 2008 11:29
    quote:

    ffff schreef:

    Voor de Nederlander geldt veel meer dan voor welke andere Europeaan: " Je moet alles gewoon kunnen zeggen, ook al is dat ordinair, platvloers, obsceen of rascistisch. Moet allemaal kunnen.

    Peter
    Peter,
    Inderdaad zou je alles moeten kunnen zeggen maar dat betekent natuurlijk niet dat je ordinair, platvoers, obsceen, racistisch of heel persoonlijk moet worden.
    Zelf geboren Nederlander schaam ik mij soms mateloos aan allerlei uitingen bij sportevenementen, op tv, op het werk en waar dan ook door mensen die er blijk van geven geen last te hebben van enoge innerlijke beschaving. Sterker nog in het alles moet kunnen circuit wordt de schijn gewekt dat alle Nederlanders in dat alles moet kunnen circuit meegaan. Gelukkig is dat niet zo al lijkt het er soms helemaal niet op.

    De commerciële tv heeft een veel te grote verkeerde invloed op de opgroeiende jeugd, drugsgebruik, vrije seks, je moet alles maar kunnen zeggen en meer van dat soort zaken worden op deze zenders gepresenteerd alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat 12 jarigen en iets ouderen seks hebben met elkaar, experimenteren met alcohol en soft drugs, heel jong alleen al met vriendjes of vriendinnetjes op vakantie gaan.
    Peter een steeds grotere mensen ook in Nederland begint zich af te vragen of dit allemaal wel zo wenselijk is maar zij vormen te vaak een zwijgende meerderheid.

    Natuurlijk ben ik er zelf ook een voorstander van dat een ieder zijn mening moet kunnen hebben en geven maar dat het wel prettig is dat men die heeft en geeft met respect voor andere mensen en dat ontbreekt er helaas wel eens aan. Ook erger ik mij mateloos wanneer in discussies mensen niet in de gelegenheid worden gesteld om fatsoenlijk antwoord te geven maar in plaats daarvan steeds in de reder worden gevallen naar mij idee een vorm van ofgelooflijk onfatsoen en arrogantie.
    Groet Daan
  5. forum rang 5 Bart Meerdink 6 oktober 2008 11:34
    quote:

    ffff schreef:

    Apenstaartje,

    Ik heb een andere mening: Het is gewoon een gebrek aan innerlijke beschaving
    Ik denk niet dat dit een vruchtbare denkwijze is.

    Nederland heeft bijna iedereen breedband, van hoog tot laag is men online. Een deel van dat publiek ziet de nuance wat minder, om het maar beschaafd uit te drukken. Men stelt zich ook behoorlijk assertief op ten opzichte van bobo's, of het nu politiek, bedrijfsleven dan wel falende ambtenarij of politieapparaat betreft. Ik vind dat op zich wel terecht.

    Wat betreft kinderprogramma's, daar kan ik weinig van zeggen. Ik zie soms het jeugdjournaal en daar is niets mis mee. Ik vraag me af of puriteinse geremdheid (vergelijk de VS) veel met beschaving te maken heeft.
  6. [verwijderd] 6 oktober 2008 11:38
    quote:

    Alias777 schreef:

    ze hadden o.a. geenstijl in hun onderzoek meegenomen.

    Dat verklaard het een en ander...

    Op IEX kunnen ze er ook wat van hoor...
  7. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 oktober 2008 11:49
    Peter (ffff )
    Maar over fatsoen gesproken, wat er nu rondom Fortis wordt uitgehaald en waarvan de belegger nu de dupe van dreigt te raken gaat over dee grenzen van fatsoenlijk met beleggers omgaan.
    Nu weet ik niet wat er uiteindelijk uitrolt voor de beleggers maar na een rondje op de diverse fora geven mij een gevoel van gehoorlijk onbehagen, het is niet zo dat ik door het eventuele verlies op Fortis aandelen aan de bedelstaf geraak maar het wel weer de zoveelste keer in mijn beleggers leven dat begon met het debacle indertijd bij Baan en daarna LCI, Detron, KPNQwest en nog een paar zaken dioe vrij plotseling failliet of bijna failliet gingen dat ik het gevoel heb om het maar op wat minder nette manier te zeggen dat ik voor de zoveelste keer wordt genaaid.
    Wanneer ik dit soort woorden gebruik dan zit het mij hoog, tot en met vorig weekend nog werd verzekerd door alle bij Fortis betrokken partijen dat Fortis een gezond bedrijf was en notabene werd dat afgelopen weekend nog eens bevestigd door de directeur van de Nederlandse Bank Nout Wellink en nu lijkt het erop dat de overgebleven aandeelhouders mer een schijntje genoegen moeten nemen maar dat is mijn indruk na het lezen van de vele postings op de diverse fora.
    Ik weet niet of jij precies weeet wat er gaat gebeuren met de aandelen maar gezien de betrokkenheid van de diverse overheden verwacht ik toch wel een hele fatsoenlijke regeling.
    Groet Daan
  8. forum rang 7 ffff 6 oktober 2008 14:18
    Daan,

    Dat gevoel van onmacht overvalt mij ook in de loop van de afgelopen dagen. Ten eerste, zoals jij zelf ook al aangaf, werd er bij heel wat gelegenheden aangetoond dat het bedrijf gezond was. Dat men de problemen de baas zou kunnen. Nu kun je dat een inschattingsfout maken, maar er gebeuren toch transacties waarbij je kunt stellen: Verdampt er in korte tijd zoveel waarde. Nog maar twee weken geleden had je allerlei tabelletjes met de waarden van Fortis Holding. Daaronder ook de poten ( moten) Turkse bank, Poolse bank, Buitenlandse participatie, Verzekeringen. Als je nu ziet waarvoor die drie maand geleden, een maand geleden en vorige week nog genoteerd stonden en als je dan constateert dat dat voor een bradeerprijs naar de BNP Paribas gaat, dan heb ik ook het gevoel dat politici onder druk voor bradeerprijzen verkocht hebben. Beste bewijs is natuurlijk het koersverloop van BNP Paribas vandaag: Alles is zwaar negatief, maar BNP Paribas stond vanmorgen mooi in de plus. Dus wel erg goede zaken gedaan.
    Dan op dit moment de verontwaardiging op Belgische sites dat Leterme al een boekwinst van ruim een miljard heeft gemaakt op de verkochte onderdelen. Maar...de politici pakken gewoon de assets uit de holding en geven die holding een mager bedrag om nog geen week later diezelfde assets weg te doen aan BNP Paribas met een op dit moment boekwinst van ruim 1 miljard. maar dat waren wel de assets vorige week nog van de aandeelhouders in Fortis Holding. Alleen komt de straks te verwezenlijken winst wel op de Belgische Staatsrekening. Dus ook ik heb het gevoel dat er wel heel gemakkelijk met de eigendommen van de Fortis aandeelhouders wordt omgesprongen. Ik vraag me steeds af: hadden ze dan niet de Fortis aandelen kunnen omwisselen in BNP Paribas aandelen? Dan was die theoretische boekwinst van ruim 1 miljard die er nu al gemaakt is terechtgekomen bij de Fortis(Holding) aandeelhouders.

    Maar wat doe je eraan? Verdomd weinig. Hooguit je opnieuw vragen stellen of het nog wel zin heeft om je geld in bedrijven te steken....

    Anderzijds: De private equity en de hedgefunds krijgen ook een koekje van eigen deeg. Dat verzoet de pijn een beetje.

    Peter
  9. jokus 6 oktober 2008 14:41
    Hoeveel ik het woord "zeiken" al heb gelezen op nederlandse fora is niet meer te tellen ! Maar of dat nu erger is als "shit" weet ik ook niet .
    Gr Jo.
  10. [verwijderd] 6 oktober 2008 15:00
    @Peter, Daan,

    De overheid zal zich beroepen op overmacht en aanvoeren dat een systeemcrisis moest worden voorkomen en een verder afglijden van de economie.
    Dat de overheid daarbij foutjes heeft gemaakt, zo je wilt steekjes heeft laten vallen is evident maar wellicht niet te vermijden, gegeven de complexiteit van het geheel en de korte tijd waarin over grenzen heen overeenstemming moest worden bereikt. Dan kan men niet op elk detail letten. Men volstaat met de hoofdlijnen.

    Taxaties zijn dat de waarde van het aandeel €3,50 is en dat dit bij herstellende beurzen over 2 tot 3 jaar €7,50 kan zijn. Mineset en Silent Trader denken dat de structured portfolio 6.8 miljard waard is en de intrinsieke waarde waarschijnlijk veel hoger. Dat wil zeggen dat er nu veel op is afgeschreven en als het aangehouden wordt kan het later waarschijnlijk fors opgewaardeerd worden.
14 Posts
|Omhoog ↑

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.539
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.616
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.405
AMG 965 126.192
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.707
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.148
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.199
ASR Nederland 18 4.129
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht