Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

45,820
  • Verschill

    -0,560 -1,21%
  • Volume

    336.660 Gem. (3M) 422,3K
  • Bied

    45,600  
  • Laat

    45,880  
+ Toevoegen aan watchlist

Fortis maakt kandidaten maandag bekend.

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. tourder 9 januari 2009 17:58
    Fortis zal pas maandag zijn lijst met de kandidaat-bestuurders voor de groep vrijgeven. Fortis zal de lijst samen met de definitieve agenda voor de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 12 februari publiceren.
    (tijd) - Dat de kandidatenlijst pas maandag wordt vrijgegeven en dus niet vandaag zoals algemeen verwacht, gebeurt volgens Fortis eerder om praktische redenen. 'De namen van de kandidaat-bestuurders liggen goeddeels vast, maar we zullen ze maandag samen met de agenda voor de aandeelhoudersvergadering publiceren,' zegt woordvoerster Kathleen Steel.

    Fortis onderhandelt al enkele dagen met het advocatenkantoor Deminor en de Nederlandse aandeelhoudersvereniging VEB over een gemeenschappelijke lijst met kandidaat-bestuurders voor de groep. Daarbij is er vooral discussie over wie er als voorzitter zal worden voorgesteld. Deminor stelt Georges Ugeux, de voormalige nummer twee van de beurs van New York voor, maar Fortis zou liever iemand anders zien aan het hoofd van zijn raad van bestuur.

    De Fortis-aandeelhouders moeten op 12 februari een nieuwe voorzitter kiezen, nadat ze op een eerdere vergadering begin december tegen de kandidatuur van Etienne Davignon hadden gestemd. Als gevolg van het arrest van het Brusselse hof van beroep moeten de aandeelhouders op 12 februari ook stemmen over de ontmanteling van de groep, en de uiteindelijke verkoop van de Fortis Bank België en Fortis Insurance aan BNP Paribas. Maar ook de opstelling van de agenda voor de aandeelhoudersvergadering blijkt een bijzonder moeilijke oefening, omdat de volgorde van de precieze volgorde van de stemming belangrijke juridische gevolgen kan hebben.

    Pieter Suy

    17:11 - 09/01/2009 Copyright © De Tijd
  2. svenhedin 9 januari 2009 19:41
    Deminor en VEB dragen kandidaten aan voor RvB Fortis


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en Deminor hebben vier kandidaten voorgedragen voor de Raad van Bestuur van Fortis nv en Fortis nv/sa. Dat schrijven zij vrijdag in een gezamenlijk persbericht.

    De vier kandidaten zijn Georges Ugeux als beoogd voorzitter, Philippe Casier, mr. Dirk van Daele en drs. Jan Zegering Hadders.

    Deze kandidaten worden voorgedragen door aandeelhouders van Fortis die gezamenlijk ongeveer 3% van de uitstaande aandelen Fortis nv en Fortis nv/sa vertegenwoordigen. Daarnaast hebben zij de steun van verschillende aandeelhouders en vertegenwoordigers van aandeelhouders, meldt het persbericht.



    Door Kathelijne Schenkel; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, kathelijne.schenkel@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    January 09, 2009 13:25 ET (18:25 GMT)

    Copyright (c) 2009 Dow Jones & Company, Inc.

    *Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  3. [verwijderd] 12 januari 2009 08:30
    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...

    Fortis draagt de benoeming voor van Ludwig Criel en Guy de Selliers de Moranville als niet-uitvoerend bestuurder.
    (tijd) - Overeenkomstig de statuten konden eveneens kandidaten worden voorgesteld door de aandeelhouders. De personen die zij voordragen zijn de volgende.

    De heer Philippe Casier voorgedragen door VEB Deminor
    De heer Jozef De Mey voorgedragen door Ping An
    De heer Andrew Spencer Doman voorgedragen door Ping An
    De heer Georges Ugeux voorgedragen door VEB/Deminor
    De heer Dirk van Daele voorgedragen door VEB Deminor
    De heer Jan Zegering Hadders voorgedragen door VEB/Deminor
    Fortis onderhandelde al enkele dagen met Deminor en de Nederlandse aandeelhoudersvereniging VEB over een gemeenschappelijke lijst met kandidaat-bestuurders voor de groep. Breekpunt daarbij bleek het voorstel van Deminor om Georges Ugeux, de vroegere nummer twee van de beurs van New York, voor te dragen als voorzitter. Deminors voorstel wordt gesteund door onder andere het advocatenkantoor van Mischaël Modrikamen, de beleggersvereniging VFB en Test-Aankoop, maar stootte op een njet van Fortis. Ook dit weekend werd er nog overleg gepleegd, maar een compromis bleef uit.

    Expertenpanel
    De Fortis-aandeelhouders moeten op 11 en 13 februari een nieuwe raad van bestuur kiezen, nadat ze op een eerdere vergadering begin december tegen de kandidaat-voorzitter Etienne Davignon hadden gestemd. Als gevolg van het arrest van het Brusselse hof van beroep moeten de aandeelhouders ook stemmen over de ontmanteling van de groep, en de uiteindelijke verkoop van de Fortis Bank België en Fortis Insurance aan BNP Paribas. Maar ook de opstelling van de agenda voor de aandeelhoudersvergadering blijkt een bijzonder moeilijke oefening, omdat de precieze volgorde van de stemming belangrijke juridische gevolgen kan hebben.

    Zondag was er bij Fortis nog een laatste raad van bestuur over de samenstelling van de kandidatenlijst en over de agenda van de algemene vergadering. Wanneer de lijst en de agenda morgen zullen worden gepubliceerd staat nog niet vast. Mogelijk zal er pas maandagavond worden gecommuniceerd, aangezien de agenda voor de stemming over de ontmanteling van Fortis nog definitief moet worden vastgelegd door het expertenpanel dat in december werd opgericht op vraag van het Brusselse hof van beroep.

    08:22 - 12/01/2009 Copyright © De Tijd
3 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht