Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Crisis 2.0

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2009 09:10
    Gelukkig weer iemand aan het woord die de realiteit onder ogen wil zien. Nu maar eerst eens zien of de AEX echt omlaag wil, de afgelopen weken werd elke daling meteen teniet gedaan. En ja, ook ik denk wel eens dat de overheid de beurs veel zonniger wil laten voordoen dan dat hij werkelijk is.
  2. Nijhuism 31 augustus 2009 09:12
    Heel goed Frank. Eindelijk iemand die het begrijpt. De stijging van de beurzen is allemaal leuk en aardig, maar wie profiteert daarvan? Bijna niemand volgens mij, want als je in aandelen bent blijven zitten kijk je tegen een minder groot verlies aan. Voor de echte waaghalzen die rond 200 zijn ingestapt is het leuk meegenomen. Maar de meeste Nederlanders worden toch echt veel harder geraakt door dalende huizenprijzen. Die verliezen maak je niet een twee drie goed met beleggen. Nee, de conclusie is denk ik juist. De echte problemen komen nog. Ga jezelf maar na. Durf je nu te verhuizen? Durf je nu dure aanschaffingen te doen die niet per se hoeven? Ik niet en met mij zijn er nog velen denk ik.
  3. [verwijderd] 31 augustus 2009 09:18
    Klopt, de laatste jaren was er een direct verband tussen huizenprijzen en 'de beurs'. Het is dan verleidelijk om daar een oorzakelijk verband van te maken, door 'de beurzen te laten stijgen zal de rest ook wel weer gaan stijgen' . Murphy's Law zegt dat als het mis kan gaan, zal het ook misgaan en dat schijnt een universele wet te zijn. Als er veel geld verloren is, werkeloosheid toeneemt kan men moeilijk huizenprijzen of vastgoed stabiel houden of laten toenemen, laat staan als er deflatie is. Waarom stijgt ruwe olie terwijl de BalticDryIndex daalt?
  4. [verwijderd] 31 augustus 2009 09:18
    De echte ondernemers steken nu hun nek uit en investeren. Hier liggen juist kansen o.a. in vastgoed. De jongetjes worden nu van de kerels gescheiden. Prima zo.
  5. TraderRon 31 augustus 2009 09:20
    quote:

    Jojoco239 schreef:

    De echte ondernemers steken nu hun nek uit en investeren. Hier liggen juist kansen o.a. in vastgoed. De jongetjes worden nu van de kerels gescheiden. Prima zo.
    Nee jo alles is kommer en kwel er is geen droog brood meer te verdienen.
    Tenminste dat is wat de beertjes ons willen doen geloven. Waarom?
    Belangrijkste reden is doodgewoon dat ze de rally gemist hebben en staan te wachten om in de dip er in te springen. ;-)
  6. [verwijderd] 31 augustus 2009 09:26
    Jammer Frank,echte profs hadden nu toch moeten kunnen laten zien wat ze waard zijn ,niet?
    Ik ben een echte beginneling,maar voel me echt lekker met zo een kans welke zich niet vaak voor doet. Ik heb denk, door voorzichtigheid een hoop geld laten liggen ,maar toch een heeeeeeeeeeeeeel mooi rendement gehaald. Zeker als ik zie dat ik voor de rest van mn vermogen maar 3 % krijg.
    Mocht de beurs zakken,stap ik zeker met meer in. Maar zeker is dat als je nu koop,je over +/- 2jaar ,wanneer de AEX weer 400 punten staat ,niet mag klagen
  7. [verwijderd] 31 augustus 2009 09:43
    Voorlopig een kleine min op weinig omzet. De paniek is nog ver te zoeken, een oase van rust. Alhoewel ik het ook niet helemaal volg, want China heeft een dikke min van 6,7%. Dit had toch Cees zijn dag moeten worden, maar misschien vanmiddag nog.

    Ik durf mijn aandelen ook niet weg te doen. Ze zijn veel meer waard, en niemand garandeert mij dat ik het voor minder kan terugkopen.
  8. [verwijderd] 31 augustus 2009 09:48
    je zegt zelf dat je een 2.0 versie ziet komen van de crisis omdat men zegt... ook frank hoort ook bij men.

    wij zullen je dan ook niet bedanken als het herstel inzet.daar heb je namelijk niet bij geholpen.
    dit soort dingen hoe op waarheid gebaseerd ook helpen niet met herstel eerder met die 70% van de pessimisten.

    its a self fulfilling prophecy dus ook als de 2.0 komt

    thanks for helping Frank!! NOT!!!

    gr wish.

    *zou graag weer vooruit willen*

  9. [verwijderd] 31 augustus 2009 09:50
    Er wordtr gevaarlijk spel gespeeld door Bernanke en co. De beurs gaat omhoog op basis van steun/monetaire verruiming en sentiment(beïnvloeding) en de angst om de boot te missen. Hoe lang dat nog doorgaat (na een aankomende dip), weet ik niet maar ik weet wel dat de volgende bubble en de volgende crisis dan al weer gecreëerd worden. De macht is aan het verschuiven en de VS wil dat nog niet accepteren.
  10. [verwijderd] 31 augustus 2009 09:56
    Frank weet echt niet meer wat hij moet schrijven.
    In zijn vorige column beweerde hij nog dat 1 goede trade zijn 10 foute traden goed kan maken. Nu beweert hij het tegenovergestelde dat voor een 50% daling 100% herstel nodig is.

    Nog een strijdigheid met zijn 10.000 eerdere columns: als iedereen positief is wordt het tijd om puts te kopen en als iedereen negatief is calls.
    Nu schrijft hij dat bijna iedereen negatief is, dus dan moeten er ook puts gekocht worden.

    Frank verwerkt de informatie verkeerd. Hij neemt een stelling aan en vervolgens zoekt hij net zo lang naar nieuwsberichtjes die zijn stelling bevestigen.
    Hoe heet dat nu ook al weer zo iemand?
  11. thomson 31 augustus 2009 10:04
    Ik kan me goed herinneren dat Corne van Zeijl 2 jaar geleden ergens in juli 2007 een column schreef nav een gesprek met een analist van Morgan Stanley. De titel van zijn stukje was toen
    Bull 2.0
    We weten allemaal wat er daarna is gebeurd.
    Dit is dus een echte contra indicator.
  12. suud 31 augustus 2009 10:04
    huizenprijzen bodemen uit, werkeloosheid loopt lang niet meer zo hard op de verwachting is zelfs dat deze in de VS stabiliseert (let op vrijdag!), verkopen vallen mee, 3/4 van de bedrijven heeft beter als verwachte cijfers gepresenteerd.....

    Van Dongen roept al maanden dat we naar de kloten gaan, dat had hij beter 2 jaar geleden kunnen roepen....
    Nu hoopt hij dat als hij het maar lang genoeg blijft roepen hij vanzelf een keer gelijk krijgt...
  13. thomson 31 augustus 2009 10:06
    quote:

    suud schreef:

    huizenprijzen bodemen uit, werkeloosheid loopt lang niet meer zo hard op de verwachting is zelfs dat deze in de VS stabiliseert (let op vrijdag!), verkopen vallen mee, 3/4 van de bedrijven heeft beter als verwachte cijfers gepresenteerd.....

    Van Dongen roept al maanden dat we naar de kloten gaan, dat had hij beter 2 jaar geleden kunnen roepen....
    Nu hoopt hij dat als hij het maar lang genoeg blijft roepen hij vanzelf een keer gelijk krijgt...
    huizenprijzen bodemen uit haha....laat me niet lachen.
    Ik ben het vaak oneens met onze Frank maar wat je nu roept is klare onzin.
    Waarschijnlijk hoop je dat ze uitbodemen omdat je zelf zit opgezadeld met een veel te duur aangeschaft huis.
    Sterkte
  14. [verwijderd] 31 augustus 2009 10:08
    Was China niet de derde wereldeconomie na US en Japan? Enige vorm van lichte paniek zou niet misstaan na het aandachtig lezen van onderstaand bericht.

    Europese beurzen nemen China voorlopig nog niet erg serieus. We kijken zoals gewoonlijk de andere kant uit, voorbij het water. Het is dan ook afwachten hoe de Amerikanen dit beoordelen. Met een aantal slechte weekendberichten erbij (megaverlies SUN, miljaredenclaim Lehman en toegenomen aantal probleembanken)wordt dat interessant.

    CHINA

    De meeste andere Aziatische beurzen kleurden rood onder druk van de val van de Chinese aandelen. De Shanghai SE Composite-index eindigde 6,7 procent lager. In Hongkong sloot de Hang Seng-index 2,3 procent lager.

    De val in China werd in de hand gewerkt door slechte bedrijfsresultaten. Baoshan Iron & Steel ging 7 procent onderuit na de publicatie van een 93 procent lagere halfjaarwinst. De mijnbouwgroep verklaarde dat de wereldeconomie geen substantieel herstel heeft getoond en dat de fundamenten voor een binnenlands herstel niet stevig zijn.

    China Merchants Bank, China's vijfde grootste bank, zag zijn winst voor het derde kwartaal op rij afnemen, tengevolge van krimpende marges op leningen en extra voorzieningen voor wanbetalingen op leningen. China Merchants Bank wil bovendien 22 procent meer kapitaal ophalen dan gepland. Het aandeel van de bank kleurde 6,3 procent rood.

    Industrial Bank zag zijn halfjaarwinst 4,9 procent afnemen. Op de beurs resulteerde dat in een verlies van 10 procent.

    Verder leed de Chinese beurs onder het bericht in het magazine Caijing dat 's lands banken de geldkraan hebben dichtgedraaid om zeepbellen te vermijden. In augustus zou er voor 200 miljard yuan zijn uitgeleend, tegen 356 miljard in juli en 1.530 miljard in juni.

    De Shanghai Composite verloor in augustus al 20 procent, de slechtste prestatie van de hele wereld.

    Sebastien Rousseau
    sebastien.rousseau@tijd.be

  15. [verwijderd] 31 augustus 2009 10:26
    Nee natuurlijk is de crisis niet achter de rug (goed stuk overigens!!) Als de crisis achter de rug is staat de AEX op 500+. Maar ja, daar heb je niets aan als je niet instapt op het moment dat de crisis steeds minder heftig wordt. Ben het dan ook eens met suud. Stukjes als deze hebben weinig nut en helpen ook verder niet. De feiten zijn niet onwaar, maar zo werkt een aandelenbeurs nu eenmaal niet.
  16. [verwijderd] 31 augustus 2009 10:50
    quote:

    thomson schreef:

    huizenprijzen bodemen uit haha....laat me niet lachen.
    Ik ben het vaak oneens met onze Frank maar wat je nu roept is klare onzin.
    Waarschijnlijk hoop je dat ze uitbodemen omdat je zelf zit opgezadeld met een veel te duur aangeschaft huis.
    Sterkte
    In de VS zijn ze uitgebodemd, al weer +10% zelfs. In Nederland is het denk ik wel een ander verhaal, maar de Nederlandse huizenmarkt zal een zeer beperkte impact hebben op de beurs.

    Als Nederlandse beleggers hebben we uberhaupt al een beperkte impact op onze eigen beurs. Wel maf eigenlijk ;).
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.437
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.928
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.448
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.344
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.485
Allfunds Group 3 1.213
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.339
AMG 965 125.812
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.138
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.641
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.695
ASML 1.762 77.016
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.655
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht