Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

16,128
  • Verschill

    +0,114 +0,71%
  • Volume

    11.932.610 Gem. (3M) 10,4M
  • Bied

    16,112  
  • Laat

    16,150  
+ Toevoegen aan watchlist

Koers 15 december uitvoering claims

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 december 2009 18:55
    Share information

    The authorised share capital of ING Groep N.V. (ING Group) consists of ordinary shares and cumulative preference shares. Currently, only ordinary shares are issued, while a right to acquire cumulative preference shares has been granted to Stichting Continuïteit ING (ING Continuity Foundation). The shares, which are all registered shares, are not listed on a stock exchange.

    Over 99% of the issued ordinary shares are held by Stichting ING Aandelen (ING Trust Office). ING Trust Office issues bearer depositary receipts in exchange for these shares. The depositary receipts for ordinary shares are listed on certain stock exchanges. The depositary receipts can be exchanged for the underlying shares.

    The depositary receipts do not formally have any voting rights, but in practice holders of depositary receipts rank equally with shareholders with regard to voting. ING Trust Office will, subject to certain restrictions, grant a proxy to a holder of depositary receipts to the effect that such holder may, in the name of ING Trust Office, exercise the voting rights attached to the number of its shares that correspond to the number of depositary receipts held by such holder of depositary receipts. Holders of depositary receipts may vote as they see fit.


    Related LinksShareholders with stakes of 5% or more
    ING’s peer group for Total Shareholder Return
    Shares and warrants in issue
    Authorised and issued capital


    - Laatste update 12/06/2009
  2. forum rang 10 voda 3 december 2009 18:58
    quote:

    jos1968 schreef:

    ing heeft 2 miljard aandelen en er komen er 1.7 miljard aandelen bij.
    dat zijn 1.700.000.000 stuks

    Wel de juiste informatie geven! :-)

    ING stelt voorwaarden vast voor EUR 7,5 miljard claimemissie

    NIET VOOR VERSPREIDING IN DE VERENIGDE STATEN

    Amsterdam, 27 November 2009

    Dit document is een vertaling. Het origineel in het Engels prevaleert.

    CLAIMEMISSIE VAN 1.768.412.544 AANDELEN VOOR EUR 4,24 PER AANDEEL
    Emissieprijs vertegenwoordigt een korting van 37,3% ten opzichte van de Theoretische Ex-Claim Prijs
    Inschrijvings- en verhandelingsperiode lopen van 30 november 2009 tot 15 december 2009
    Claimemissie volledig gegarandeerd door een syndicaat van banken geleid door Goldman Sachs en J.P. Morgan
    Goldman Sachs, ING Bank en J.P. Morgan treden op als Joint Global Coordinators
    Opbrengsten gebruikt ter financiering van terugbetaling en dekkingskosten van additionele betalingen aan de Nederlandse Staat

    ING maakte vandaag de gedetailleerde voorwaarden bekend van de op 26 oktober 2009 aangekondigde claimemissie die werd goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 25 november 2009. De emissie is volledig gegarandeerd door Goldman Sachs, J.P. Morgan en een syndicaat van banken, afhankelijk van gebruikelijke voorwaarden. Door de claimemissie zal het aandelenkapitaal van ING toenemen met EUR 7,5 miljard door de uitgifte van 1.768.412.544 nieuwe (certificaten van) aandelen.

    Bestaande houders van (certificaten van) aandelen zullen claims ontvangen die hen het recht geven om zich in te schrijven op nieuwe (certificaten van) aandelen, afhankelijk van de toepasselijke effectenrechtelijke wet- en regelgeving. Gerechtigde houders van claims kunnen zich inschrijven op 6 nieuwe (certificaten van) aandelen in verhouding tot elke 7 claims die zij houden. De emissieprijs is vastgesteld op EUR 4,24 per aandeel. Dit vertegenwoordigt een korting van 37,3% op de Theoretische Ex-Claim Prijs (TERP), gebaseerd op de slotkoers van ING aandelen genoteerd aan Euronext Amsterdam en Euronext Brussel op 26 november 2009, van EUR 8,92.

    Jan Hommen, de CEO van ING gaf de volgende toelichting: "Deze claimemissie is een cruciaal onderdeel van de aangekondigde maatregelen om onze onafhankelijkheid terug te krijgen en een duidelijke koers vooruit te zetten. Met de hulp van beleggers, zullen we in staat zijn om de helft van de kapitaalssteun van de Nederlandse Staat, die wij vorig jaar ontvingen, terug te betalen en daarnaast onze kapitaalskracht te behouden. De Nederlandse Staat heeft te kennen gegeven dat hij bereid is om te praten over het aanpassen van de voorwaarden voor terugbetaling van de tweede helft van de Tier 1 Securities. Wij zijn van plan om deze terugbetaling te financieren door middel van de opbrengst uit desinvesteringen en niet-uitgekeerde winst."

    Zoals aangekondigd op 26 oktober 2009, heeft ING het voornemen om met de opbrengsten van de emissie 50% van de Core Tier 1 Securities terug te kopen en de invloed op het kapitaal te verminderen van de additionele betalingen aan de Nederlandse Staat in de vorm van een aanpassing van de fees voor de Illiquid Assets Back-up Facility (IABF). ING heeft een overeenkomst gesloten met de Nederlandse Staat over een vroegtijdige aflossing van EUR 5 miljard Core Tier 1 Securities, uitgegeven in 2008, tegen de emissieprijs (EUR 10) plus een bedrag van maximaal ongeveer EUR 965 miljoen bestaande uit de opgebouwde coupon en een aflossingspremie. ING heeft het voornemen om deze terugkooptransactie uit te voeren in december 2009.

    Om goedkeuring te verkrijgen voor het herstructureringsplan, dat is ingediend bij de Europese Commissie (EC) (welke goedkeuring ING ontving op 18 november 2009), heeft ING ingestemd met een reeks van additionele betalingen aan de Nederlandse Staat in relatie tot een aanpassing van de fees voor de IABF. Deze extra betalingen zullen in totaal een netto contante waarde van EUR 1,3 miljard vertegenwoordigen, die geboekt zal worden als een eenmalige kostenpost (voor belastingen) in het vierde kwartaal van 2009.

    In verband met de claimemissie zal ING niet haar delta hedge portfolio voor personeelsopties herfinancieren, dat voorheen gepland was op 1 december 2009. ING zal alle claims verkopen die zij ontvangt voor ING aandelen in deze hedge portfolio en zal tegelijkertijd (certificaten van) ING aandelen terugkopen om zo de economische positie te behouden.

    VOORWAARDEN VAN DE EMISSIE
    De claimemissie is een 6 voor 7 claimemissie van 1.768.412.544 (certificaten van) gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,24 tegen een emissieprijs van EUR 4,24 per (certificaat van) een gewoon aandeel ("Aanbiedingsaandelen") door middel van het toewijzen van verhandelbare claims aan gerechtigde houders van (certificaten van) aandelen naar rato van hun aandelenbezit. De emissieprijs vertegenwoordigt een korting van 37,3% ten opzichte van de TERP, gebaseerd op de slotkoers van het (certificaat van een) aandeel ING genoteerd aan Euronext Amsterdam en Euronext Brussel op 26 november 2009, van EUR 8,92.

    Elk (certificaat van een) gewoon aandeel dat vandaag, 27 november 2009, om 17.40 uur (CET) wordt gehouden geeft de houder daarvan één recht. De gerechtigde houders van claims zullen het recht hebben om zich in te schrijven op 6 Aanbiedingsaandelen voor elke 7 claims die zij houden.

    Claims kunnen worden verhandeld op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. Naar verwachting zal de verhandeling van de claims starten op Euronext Amsterdam (onder het symbool INGRI, ISIN NL0009307941) en op Euronext Brussel (onder het symbool INGRI, ISIN NL0009307941) om 9.00 uur (CET) op 30 november 2009 en voortduren tot 13.15 uur (CET) op 15 december 2009.

    De gerechtigde houders van claims mogen zich inschrijven op Aanbiedingsaandelen door de uitoefening van claims vanaf 9.00 uur (CET) op 30 november 2009 tot 15.00 uur (CET) op 15 december 2009. Iedere claim die niet is uitgeoefend tegen het einde van de uitoefenperiode, zal verlopen en niet langer kunnen worden uitgeoefend.

    Nadat de uitoefenperiode is geëindigd, zullen Aanbiedingsaandelen, waarvoor niet is ingeschreven tijdens de uitoefenperiode, te koop worden aangeboden door de underwriters door middel van onderhandse plaatsingen bij gekwalificeerde beleggers in Nederland en bepaalde andere jurisdicties en een openbare aanbieding in de Verenigde Staten tegen een prijs die wordt vastgesteld na afloop van een bookbuilding procedure (de "rump aanbieding"). Indien de rump aanbieding plaatsvindt, zal deze naar verwachting aanvangen op 16 december 2009 en niet later eindigen dan 17.30 uur (CET) van diezelfde dag.

    Indien de totale opbrengsten van de Aanbiedingsaandelen aangeboden en verkocht in de afgeronde rump aanbieding, na aftrek van verkoopkosten gerelateerd aan het zoeken van kopers voor deze aandelen (inclusief BTW), met meer dan EUR 0,01 de totale emissieprijs van deze aandelen overstijgt, zal het overschot onder bepaalde voorwaarden als volgt worden uitgekeerd: elke houder van een claim die niet is uitgeoefend zal gerechtigd zijn om een deel van dit overschot contant te ontvangen naar rato van het aantal niet-uitgeoefende claims dat hij op zijn effectenrekening houdt.

    De Aanbiedingsaandelen zullen volledig dooreen leverbaar zijn en zijn pari passu gerangschikt ten opzichte van elkaar en met de bestaande (certificaten van) aandelen.

    Goldman Sachs, ING Bank en J.P. Morgan treden op als
  3. forum rang 10 voda 3 december 2009 19:00
    Goldman Sachs, ING Bank en J.P. Morgan treden op als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners voor de Claimemissie.

    AANVULLENDE INFORMATIE
    Vandaag heeft ING een Engelstalig prospectus gepubliceerd dat beschikbaar is voor alle aandeelhouders (behalve voor aandeelhouders uit de VS) via hun effectenmakelaars en/of via de daarvoor bestemde website www.ing.com/rightsissue (Engelse taal) en www.ing.com/claimemissie (Nederlandse taal). Voor meer gedetailleerde informatie omtrent de claimemissie verwijzen wij naar deze websites. Aandeelhouders kunnen ook bellen naar de volgende telefoonnummers:


    Europa (exclusief VK):
    UK:

    00800 2667 8825
    00117 378 5973

    Tijdschema
    Peildatum voor toekenning claims
    27 november 2009 17.40 uur (CET)

    Publicatie en verspreiding van prospectus
    27 november 2009

    Start verhandelingsperiode en inschrijfingsperiode van claims
    30 november 2009 09.00 uur (CET)

    Einde verhandelingsperiode van claims
    15 december 2009 13.15 uur (CET)

    Einde inschrijvingsperiode van claims
    15 december 2009 15.00 uur (CET)

    Rump aanbieding
    16 december 2009


    Persinlichtingen

    Raymond Vermeulen
    +31 20 541 5682

    Raymond.Vermeulen@ing.com

    Frans Middendorff
    +31 20 541 6516

    Frans.Middendorff@ing.com

    Inlichtingen voor investeerders

    ING Group Investor Relations
    +31 20 541 5460

    Investor.relations@ing.com

    ING PROFIEL

    ING is een wereldwijde financiële instelling van Nederlandse origine die diensten levert op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen aan meer dan 85 miljoen particulieren, bedrijven en instellingen in meer dan 40 landen. Met een divers personeelsbestand van circa 110,000 werknemers is ING erop gericht haar klanten goede ondersteuning te bieden bij het beheren van hun financiële toekomst.

    BELANGRIJKE JURIDISCHE INFORMATIE

    Sommige verklaringen die hierin zijn opgenomen zijn verklaringen die toekomstige verwachtingen bevatten of andere toekomstgerichte verklaringen. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op huidige opvattingen en aannames van het management en zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden. De werkelijke resultaten, prestaties, of ontwikkelingen kunnen wezenlijk afwijken van de toekomstige resultaten of ontwikkelingen zoals opgenomen in deze verklaringen ten gevolge van, onder andere, (i) algemene economische omstandigheden, met name de economische omstandigheden ten aanzien van de belangrijke markten waarin ING opereert, (ii) het presteren van de financiële markten, waaronder opkomende markten, (iii) de implementatie van ING's herstructureringsplan, waaronder de geplande scheiding van ons bank- en verzekeringsbedrijf (iv) veranderingen in de beschikbaarheid van liquiditeitsbronnen en de kosten die daarmee gepaard gaan, zoals interbancaire financiering, alsmede de algemene condities op de kredietmarkten, waaronder veranderingen in de kredietwaardigheid van de leningnemer en zijn tegenpartij, (v) de frequentie en hevigheid van verzekerde schadevoorvallen, (vi) sterfte- en ziektecijfers en trends, (vii) het premieniveau dat van toepassing is op het vernieuwen of verlengen van verzekeringspolissen, (viii) renteniveaus, (ix) wisselkoersen, (x) algemene concurrentiefactoren, (xi) wijzigingen in wet- en regelgeving, (xii) beleidswijzigingen van overheden en toezichthouders, (xiii) conclusies met betrekking tot de aannames en methodologieën die betrekking hebben op het verwerken van overnames (xiv) belangrijke wijzigingen in het uiteindelijke belang kunnen effect hebben op onze toekomstige beschikbaarheid van netto operationele verliezen, netto kapitaal verliezen en opgebouwde voorwaarts verrekenbare verliezen, en (xv) de capaciteit van ING om de geprognotiseerde synergieën te behalen. ING aanvaardt geen enkele verplichting ten aanzien van het actualiseren van op toekomstgerichte informatie opgenomen in dit document.

    Algemeen, beperkingen met betrekking tot verspreiding, geen aanbod

    Niet ter uitgifte, publicatie of verspreiding, direct of indirect, in Australië, Canada of Japan, waaronder hun grondgebied en bezittingen. De uitgifte, publicatie of verspreiding van dit document kan in sommige jurisdicties beperkt zijn door toepasselijke wet- en regelgeving. Derhalve dienen personen in dergelijke jurisdicties waar dit document is uitgegeven, gepubliceerd of verspreid zichzelf te informeren omtrent deze beperkingen en zich daaraan te houden.

    De uitgifte, uitoefening en verkoop van rechten ("claims") die toegekend kunnen worden in de claimemissie en de inschrijving en aankoop van de certificaten van gewone aandelen van de Vennootschap (de "aandelen") zijn in sommige jurisdicties onderworpen aan specifieke juridische en/of wettelijke beperkingen. De Vennootschap aanvaardt geen aansprakelijkheid indien enig persoon deze beperkingen schendt.

    Dit document betreft geen aanbod om effecten te verkopen en betreft evenmin een uitnodiging tot het doen van een aanbod om effecten te kopen of op effecten in te schrijven en op dit document kan niet worden vertrouwd voor een beleggingsbesluit. In verband met het aanbod van effecten beschreven in dit document, is er of zal er een prospectus in de zin van artikel 13 van Richtlijn 2003/71/EC van de Europese Parlement en het Europese Raad van 4 november 2003 (de "Prospectus Richtlijn") door de Vennootschap worden gepubliceerd (het "Prospectus"). Aan de belegging zijn risico's verbonden. De waarde van de aangeboden effecten kan fluctueren. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Een belegger dient zijn beleggingsbesluit

    met betrekking tot de claims of aandelen enkel te nemen op grond van het Prospectus, en beleggers worden geadviseerd om hun bank, effectenmakelaar of beleggingsadviseur te raadplegen alvorens een beleggingsbesluit te nemen. Het goedgekeurde prospectus is of zal door de Stichting Autoriteit Financiële Markten aan de bevoegde toezichthouders in andere jurisdicties worden genotificeerd in overeenstemming met artikel 18 van de Prospectus Richtlijn. Kopieën van het prospectus kunnen kosteloos worden verkregen via de website van Euronext Amsterdam by NYSE Euronext (alleen Nederlandse ingezetenen) en de website van de Vennootschap via www.ing.com/claimemissie.

    Europese Economische Ruimte

    De Vennootschap zal geen aanbod van aandelen of claims aan het publiek toelaten in enige lidstaat van de Europese Economische Ruimte met uitzondering van Nederland of enig andere jurisdictie waarnaar het prospectus voor het aanbod van de aandelen of claims is genotificeerd. Met betrekking tot lidstaten van de Europese Economische Ruimte met uitzondering van Nederland (en enig andere jurisdictie waarnaar het prospectus voor het aanbod van de aandelen of claims zal worden genotificeerd) die de Prospectus Richtlijn hebben geïmplementeerd (een "Relevante Lidstaat"), is geen enkele handeling verricht om een aanbod van aandelen of claims aan het publiek te doen waarvoor het algemeen verkrijgbaar stellen van een prospectus in een Relevante Lidstaat is vereist.

    Mededeling aan U.S. personen

    Dit document betreft geen aanbod om effecten te kopen in de Verenigde Staten van Amerika. Enig publiek aanbod van effecten in de Verenigde Staten zal worden gedaan op grond van een prospectus dat kan worden verkregen van ING en dat gedetailleerde informatie bevat over de vennootschap, haar management en financiële verklaringen.

    Persin
  4. eugenenl 3 december 2009 20:34
    quote:

    Folkert owns schreef:

    Wat zal er met de koers gebeuren op 15 december als als die miljoenen claims worden uitgevoerd.?
    Er worden sedert maandag al claims uitgeoefend. Daarom staat sinds die tijd de koers onder druk terwijl de AEX vrolijk doorstijgt. Het was te verwachten dat zo'n mega emissie koersdruk veroorzaakt (hetgeen ook aan de omzetten te zien is).
    Ik denk dat het effect juist na de 14e minder wordt. Als de AEX hoger staat dan nu kan een inhaaleffect optreden.
  5. [verwijderd] 3 december 2009 21:08
    Ik ben eruit met alles. Effe geen zin om m'n papieren verlies verder op te zien lopen. Heb nu m'n verlies genomen om straks weer positie in te nemen.

    Wat voor koers kunnen we tegemoet zien op 15 dec? Zal dat inderdaad zo rond de 4,5 euro zijn?
  6. Gean M.D. 4 december 2009 11:45
    quote:

    voda schreef:

    Share information

    The authorised share capital of ING Groep N.V. (ING Group) consists of ordinary shares and cumulative preference shares. Currently, only ordinary shares are issued, while a right to acquire cumulative preference shares has been granted to Stichting Continuïteit ING (ING Continuity Foundation). The shares, which are all registered shares, are not listed on a stock exchange.

    Over 99% of the issued ordinary shares are held by Stichting ING Aandelen (ING Trust Office). ING Trust Office issues bearer depositary receipts in exchange for these shares. The depositary receipts for ordinary shares are listed on certain stock exchanges. The depositary receipts can be exchanged for the underlying shares.

    The depositary receipts do not formally have any voting rights, but in practice holders of depositary receipts rank equally with shareholders with regard to voting. ING Trust Office will, subject to certain restrictions, grant a proxy to a holder of depositary receipts to the effect that such holder may, in the name of ING Trust Office, exercise the voting rights attached to the number of its shares that correspond to the number of depositary receipts held by such holder of depositary receipts. Holders of depositary receipts may vote as they see fit.


    Related LinksShareholders with stakes of 5% or more
    ING’s peer group for Total Shareholder Return
    Shares and warrants in issue
    Authorised and issued capital


    - Laatste update 12/06/2009
    Voda, wat is jou advies? Zit jij er nog zelf in?
  7. [verwijderd] 6 december 2009 12:31
    geduld is een schone zaak. Volgend jaar praat hier niemand meer over. Met andere woorden, iedereen op winst en iedereen blij. Behalve voor de daghandelaren welke wel een de plank mis slaan en dan via dit soort forums de boel proberen te vergallen, wat ze helaas ook wel eens lukt.
    Blijft positief, ook al wordt dat als niet zo slim geintrepeteerd. Laat je niet misleiden door de schijnbare kennis en kunde van anderen welke goed zijn in het knip en plak werk middels google. Van sommigen betwijfel ikzelf of ze uberhaupt de Engelse taal voldoende machtig zijn.
    Zo, dat moest er even uit.
    Have a nice day.
  8. [verwijderd] 6 december 2009 22:09
    hallo,

    werk zelf op een bank in buitenland maar doe geen banktechnische handelingen. Heb info gevraagd bij collegas die klanten vertegenwoordigen, allen hebben hun klanten aangeraden de claims uit te oefenen.
    Is maar een raad die ik gekregen heb maar wat is wijsheid. Zij denken ook dat nadien ING weer gestaag zal stijgen.

    groetjes
14 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht