Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

16,358
  • Verschill

    +0,124 +0,76%
  • Volume

    5.785.049 Gem. (3M) 10,3M
  • Bied

    16,306  
  • Laat

    16,370  
+ Toevoegen aan watchlist

Donderdag 20 mei

299 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 mei 2010 13:59
    quote:

    Jurgy schreef:

    [quote=Prof. Zuurbekje vh. David]
    Ik zie de DOW wel onder de 10000 gaan deze week.
    [/quote]

    Met dit soort berichtgeving denk ik, dat je wel eens gelijk kan krijgen. :o(
    Ik wist niet dat de stand van de DOW in verbinding stond met IEX forum. Zo ik zoveel invloed en macht hebben?.....SPOOKY
  2. [verwijderd] 20 mei 2010 14:03
    quote:

    Prof. Zuurbekje vh. David schreef:

    [quote=Jurgy]
    [quote=Prof. Zuurbekje vh. David]
    Ik zie de DOW wel onder de 10000 gaan deze week.
    [/quote]

    Met dit soort berichtgeving denk ik, dat je wel eens gelijk kan krijgen. :o(
    [/quote]
    Ik wist niet dat de stand van de DOW in verbinding stond met IEX forum. Zo ik zoveel invloed en macht hebben?.....SPOOKY
    Lees hem nog eens terug, er was al een edit geweest. ;o)
  3. [verwijderd] 20 mei 2010 14:05
    quote:

    Prof. Zuurbekje vh. David schreef:

    Ohw... gemist.
    Wel jammer, ik voelde me opeens heul belangrijk.
    :-)
    Haha, dat snap ik. maar wel met je beide beentjes op de grond blijven staan. ;o)
  4. [verwijderd] 20 mei 2010 14:09
    De partijen bleken te verdeeld. De stemming over een reactie moest met een maand worden uitgesteld in de hoop op een compromis. ,,Beschamend wat hier gebeurt'', reageerde een zichtbaar boze Corien Wortmann (CDA).

    Hier ben je klaar mee, ....
  5. [verwijderd] 20 mei 2010 14:17
    quote:

    Punthoofd schreef:

    Toch aardige voorspelling gedaan gisteravond rond 22.00. Heb vandaag plukje opgepikt op 6.45. Houd ze lekker voor de LT. Indien morgen weer dippen dan koop ik pluk bij voor LT. Gezien stand DJ as i speak morgen hogere opening te verwachten, edoch in de loop van de dag kan de onrust weer toenemen. Mijn verwachting voor tomorrow een range tussen 6,90 en 6,30. Komt allemaal goed ooit.
    Tot nu toe klopt dit allemaal vrij goed ;)
  6. [verwijderd] 20 mei 2010 14:20
    Briljante paniek Marcel Tak - 20 mei 2010, 10:30

    Angst is een slechte raadgever, maar paniek is de vijand van de ratio. Daar zijn we de afgelopen weken op verschillende fronten getuigen van.

    De Dodenherdenking op de Dam eindigt met tientallen gewonden omdat een man schreeuwt en een hek omvalt.
    Een politieke partij heeft moeite met kritiek (uit eigen gelederen) en de ontwikkeling van de peilingen en gooit een paar weken voor de verkiezingen zijn programma op de schop.

    Europa is ook in paniek, en niet zo’n klein beetje ook. Honderden miljarden worden ter beschikking gesteld aan zwakke eurolanden, maar onze munt zet zijn duikeling rustig voort.

    De obligatiemarkten zijn weliswaar gestabiliseerd, maar de Griekse rente ligt met 8% nog altijd ver boven niveaus die tot voor kort onmogelijk werden geacht. Dat geldt in mindere mate voor de andere Club Med-landen.

    Leningen dumpen
    Als zelfs Angela Merkel de weg kwijt is, begint het zorgelijk te worden. Maandenlang heeft met name Duitsland getwijfeld hoe de Griekse crisis aangepakt moest worden. Deze twijfel bracht angst in de markt over de vermeende solidariteit tussen de eurolanden. Beleggers dumpten daardoor massaal hun Griekse leningen.

    Want een paar tienden hogere rente ten opzichte van de Duitse rente, zoals lange tijd gold, was lang niet genoeg om het hernieuwd ingeschatte risico van een Grieks default te compenseren. Bovendien waren de posities in Griekse leningen (relatief) zo groot, dat een beetje afbouw van positie al gauw een enorm negatief effect op de obligatiekoersen heeft.

    Angela Merkel noemt deze marktreactie speculatie, en verbiedt met onmiddellijke ingang naked short selling. Een slechte analyse, een slechte maatregel, maar met verrassend gunstige gevolgen.

    De analyse
    In dit geval lijkt de panische Europese politiek wel tot goede resultaten te leiden. Maar eerst aandacht voor de analyse. Die is slecht omdat het niet de speculanten zijn die de onrust veroorzaken, maar de politiek. Als Merkel c.s. zelf niet weet hoe om te gaan met landen die een wanbeleid voeren, hoe moet de markt het dan weten?

    Als beleggers ineens een andere perceptie van de werkelijkheid krijgen voorgeschoteld, moet zelfs de Duitse bondskanselier niet raar opkijken dat de financiële markten daar heftig op reageren. Een ander voorbeeld van door de Europese instituties zelf veroorzaakte problemen is de rol van de rating bureaus.

    Er is veel kritiek op het te vroeg of te laat downgraden van bedrijven en landen door de S&P’s en Moody’s van deze wereld. Misschien is dat waar, maar de Europese Centrale Bank (ECB) stelt expliciet in zijn beleid dat staatsobligaties die voor onderpand worden aangeboden een minimum rating moeten hebben.

    Risicoloos rendement
    De ECB maakt door deze criteria dit soort instellingen dus enorm belangrijk en hangt het lot van staatsobligaties op aan het oordeel van deze kredietbureaus. De maatregel die nu genomen wordt, het verbieden om in te spelen op een verdere daling van Europese staatsobligaties, is belachelijk.

    Zoals een oude rot in het obligatievak mij gisteren zei: “Gaan ze nu ook naked long buying in obligaties verbieden?” Door het shorten te verbieden wordt de indruk gewekt dat speculanten risicoloos rendement kunnen maken. Dat is natuurlijk niet zo. Shortgaan zonder zicht te hebben op het (toekomstige) bezit van de onderliggende stukken, is levensgevaarlijk.

    Het kan tot spectaculaire winsten, maar ook tot evenzo hoge verliezen leiden. Als er werkelijk zo is gespeculeerd, hebben de daaraan deelnemende partijen een enorm risico genomen. Daar hebben ze veel aan verdiend maar die ruimte werd geboden door het Europese beleid, of het gebrek eraan.

    Na het omvangrijke hulppakket van ruim 700 miljard verminderde de twijfel in de markt en hebben “speculanten” flinke pijn geleden. Als je iets tegen short selling wilt doen, is een vastberaden politiek effectiever dan het verbieden van het innemen van posities.

    Ik twijfel
    Ondertussen blijft de Europese politiek verdeeld en kibbelt over de gezondheid van de euro. Van Duitse zijde wordt aangegeven dat de munt in gevaar is, terwijl het “Franse kamp” benadrukt dat er niets aan de hand is. Nieuwe onzekerheid dus, met een verdere verzwakking van de munt as gevolg.

    Mijn conclusie is dat de Europese politiek niet met de financiële markten kan omgaan. Het effect is echter positief want de sterk gedaalde euro is een deel van de oplossing van het probleem. De exportpositie van Europa wordt erdoor versterkt en dat is een welkome reddingsboei voor de zuidelijke staten.

    Vanwege dit gunstige effect slaat nu de twijfel bij mij toe. Is er wel sprake van een domme door paniek ingegeven politiek? Of is er sprake van een uitgedachte strategie van de Unie om de euro naar economisch gunstige niveaus te krijgen. In dat geval neem ik al mijn kritiek terug en past maar één kwalificatie: briljant
  7. [verwijderd] 20 mei 2010 14:28
    quote:

    beginner 1968 schreef:

    [quote=Eurowin]
    STRAATSBURG (AFN) - Het Europarlement ..

    Kan iemand daar even een bom op gooien?
    [/quote]
    zal Bin zo ff bellen...
    Is niet in zijn belang! Als wij er zelf een puinhoop van maken, bereikt hij zijn doel nog makkelijker
  8. [verwijderd] 20 mei 2010 14:32
    VS 1ste steunaanvragen week 15 mei +25.000 naar 471.000 14:30:00
    VS verlengde aanvragen week 8 mei -40.000 naar 4.625.000 14:30:00
    VS 1ste steunaanvragen week 8 mei gewijzigd naar 446.000 14:30:00
    VS 1ste steunaanvragen week 8 mei waren 444.000 14:30:00
    VS 1ste steunaanvragen week 15 mei verwachting was -4.000 14:30:00
  9. [verwijderd] 20 mei 2010 14:33
    WASHINGTON (MarketWatch) - The number of people applying for unemployment benefits shot up 25,000 in the latest week to 471,000, the highest level in a month, according to the Labor Department....
  10. [verwijderd] 20 mei 2010 14:34
    quote:

    aab-jan schreef:

    [quote=beginner 1968]
    [quote=Eurowin]
    STRAATSBURG (AFN) - Het Europarlement ..

    Kan iemand daar even een bom op gooien?
    [/quote]
    zal Bin zo ff bellen...
    [/quote]

    Is niet in zijn belang! Als wij er zelf een puinhoop van maken, bereikt hij zijn doel nog makkelijker
    Hij kan in zijn eentje inmiddels alle europese banken opkopen en op die manier de europese economie opblazen. Als we hem niet zelf voor zijn in ieder geval...
299 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht