Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Accell Group NL0009767532

Laatste koers (eur)

57,550
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

'Omzet Accell groeit 5 procent'

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 juli 2010 13:48
    'Omzet Accell groeit 5 procent'
    20 jul 2010, 09:42 uur

    AMSTERDAM (AFN) - Accell Group heeft de omzet in de eerste helft van dit jaar met 5 procent zien groeien naar 349 miljoen euro. Dat blijkt uit een rondgang van ANP-Reuters onder vier analisten. Het bedrijfsresultaat (ebit) is gestegen met ruim 8 procent tot 37,1 miljoen euro, zo is de gemiddelde verwachting. Accell maakt vrijdag voorbeurs de halfjaarcijfers bekend.

    Na een lange en strenge winter zijn de verkopen vanaf medio weer gestegen, zo liet Accell eerder dit jaar al weten. Analisten verwachten dat de fabrikant van onder meer Batavus- en Sparta-fietsen vrijdag de verwachting handhaaft dat de omzet en het resultaat over heel 2010 hoger zullen zijn dan vorig jaar.

    Hieronder volgt de gemiddelde verwachting van analisten (in het Engels en in miljoenen euro's behalve EPS en dividend).

  2. forum rang 10 voda 21 juli 2010 16:00
    PREVIEW: Accell nettowinst H1 2010 stijgt 12,2%


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv maakt vrijdag voorbeurs een 12,2% hogere nettowinst van EUR24,8 miljoen over het eerste halfjaar van 2010 bekend, tegen EUR22,1 miljoen een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van vier door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. De analisten verwachten dat Accell zal blijven profiteren van de markttendens naar meer verkoop van fietsen en e-bikes voor woon-werkverkeer en voor gezondheid en milieu. Ze zien naast Nederland vooral Duitsland als groeimarkt voor omzet en winst in de rijwielmarkt en dat de markt voor fitnessapparatuur zwak blijft. Volgens de gemiddelde analistenverwachting stijgt de halfjaaromzet met 5,1% tot EUR350,0 miljoen en de winst voor rente en belasting (EBIT) met 9,0% naar EUR37,4 miljoen. De analisten gaan er vanuit dat Accell bandbreedtes zal aangeven voor de verwachte stijging van nettowinst en omzet voor het hele jaar. Woensdag omstreeks 11.45 uur noteert het aandeel 1% hoger op EUR36,54. (BTK)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  3. forum rang 10 voda 23 juli 2010 15:45
    UPDATE: Accell verwacht 5% tot 10% meer winst in 2010


    (Update van eerder gepubliceerd artikel 'Accell nettowinst H1 +9%; ziet in 2010 winststijging 5%-10%', om informatie, commentaar CEO, analisten en actuele koers toe te voegen.)



    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv heeft over het eerste halfjaar van 2010 een 9% hogere nettowinst bij een 3% hogere omzet geboekt door een verbetering van de productmix en verwacht voor geheel 2010 een hogere omzet en een 5% tot 10% hogere nettowinst.

    Dit maakte de producent van fietsen en fitnessapparatuur woensdag bekend. De omzetgroei zwakt iets af en de outlook voor het hele jaar valt ook licht tegen, stelt Frank van Wijk van SNS Securities in reactie op de halfjaarcijfers.

    Het aandeel Accell staat vrijdag rond 12.45 uur 2,8% lager op EUR35,96.

    De nettowinst kwam uit op EUR24,1 miljoen, van EUR22,1 miljoen in de eerste zes maanden van 2009. Analisten geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst rekenden vooraf gemiddeld op een nettowinst van EUR24,8 miljoen.

    Het bedrijfsresultaat voor rente en belastingen (EBIT) steeg 3,2% tot EUR35,4 miljoen.

    De omzet steeg met 3% naar EUR342 miljoen, waarbij de autonome omzetgroei 1% bedroeg. De overige 2% van de omzetstijging komt voor rekening van twee kleinere overnames in Duitsland en Finland. Accell schrijft de autonome omzetstijging met name toe aan gestegen verkopen van accessoires en onderdelen en fitnessapparatuur.

    De omzet in het fitnesssegment zit na enkele kwartalen van stagnatie weer in een stijgende lijn. Die omzet steeg 22% tot EUR14 miljoen. Bij onderdelen en accessoires bedroeg de omzetstijging 11% tot EUR64 miljoen. De omzet in fietsen bleef gelijk op EUR264 miljoen, mede als gevolg van de strenge winter in West-Europa. Accell verkocht in het eerste halfjaar ongeveer 580.000 fietsen.

    De halfjaaromzet is licht tegenvallend en de nettowinst iets onder de verwachting van Bernd Hilhorst van AEK Research. Hij vindt de toelichting van Accell hierop, met als argumenten de lange en strenge winter, de afbouw van voorraden bij dealers en het WK-voetbal, overigens acceptabel.

    Hij had een iets betere outlook verwacht dan de nu door Accell voorspelde winststijging van 5% tot 10% voor het hele jaar. AEK houdt een market performer-advies.

    In een toelichting zegt chief executive Rene Takens dat het nog maar de vraag is of Accell de omzetstagnatie in het tweede halfjaar kan goedmaken. "Het eerste halfjaar is voor de verkoop aan de vakhandel het belangrijkst en zij zijn nu in het tweede kwartaal de restvoorraden aan het verkopen", zegt Takens tegen Dow Jones Newswires.

    De omzet van Accell in Nederland daalde 7% tot EUR141 miljoen en in Duitsland steeg de omzet juist 7% tot EUR89 miljoen. In Frankrijk daalde de omzet 6% tot EUR27 miljoen en in de overige landen in Europa steeg de omzet 23% tot EUR63 miljoen.

    Accell spreekt op dit moment met verschillende partijen over nieuwe acquisities, zegt Takens. Het bedrijf heeft daarvoor met een verhouding tussen nettoschuld en winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van 1,4 bij een bankconvenant van 3,5 "zeker enkele tientallen miljoenen euro" voor beschikbaar.

    "We zijn in gesprek met partijen en ik sluit zeker niet uit dat we daarover in de tweede helft van het jaar nadere mededelingen zullen doen", zegt Takens tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    "We kijken daarbij met name naar Zuid-Europa en Noord-Amerika", voegt hij toe.

    Takens zegt verder dat Accell kijkt naar groei via distributeurs in landen in de Azie-Pacific regio. "Naast onze kernlanden Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn we op zoek naar extra omzet en winst in landen als China, Japan, Australie en Nieuw-Zeeland", aldus de CEO.

    Hij geeft aan dat geografische spreiding bijdraagt aan de stabiliteit van Accell. "We hebben de stagnatie in Nederland in belangrijke mate kunnen compenseren door groei van verkoop van sportieve fietsen in andere landen", zegt hij.



    - Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
  4. forum rang 10 voda 23 juli 2010 15:51
    Accell H1-omzet valt iets tegen - AEK


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De halfjaaromzet van Accell is licht tegenvallend en de nettowinst iets onder de verwachting van Bernd Hilhorst van AEK Research. Hij vindt de toelichting van Accell hierop, met als argumenten de lange en strenge winter, de afbouw van voorraden bij dealers en het WK-voetbal, overigens acceptabel. Hij had een iets betere outlook verwacht dan de nu door Accell voorspelde winststijging van 5% tot 10% voor het hele jaar. AEK houdt een market performer-advies. Het aandeel Accell sloot donderdag op EUR37,00. (BTK)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. Eddy Raymann 25 juli 2010 11:30
    Tot zover de berichtgevingen (dank, Voda). Wat vinden we ervan ?
    Ik ben er zelf niet zo blij mee. Na vele jaren van groei nu een omzetstagnatie. Er is slechts 1% autonome omzetstijging en die komt volledig uit de fitness en accessoires. In Nederland is er een terugloop. Vandaar dat Takens kijkt waar hij elders geld kan gaan verdienen, maar om dat nu in China en Australie te gaan zoeken ?
    Ook bij de verklaring van de stagnatie heb ik vraagtekens. Ja, het was een lange, strenge winter, dus dat het 1e kwartaal tegenvalt begrijp ik. Maar je zou dan in het mooie Q2 een inhaalslag verwachten en die is er kennelijk niet gekomen. En Takens geeft zelf al aan deze ook niet meer echt te verwachten in het tweede halfjaar. Blijkbaar heeft een mooie, lange zomer niet een omgekeerd effect op de verkoop. De outlook van 5-10% is, met de huidige 9% stijging dan ook aan de lage kant. Nee, ik zie of lees althans geen overtuigende reden dat er sprake is van een tijdelijke dip, en dat zit me niet lekker. Het is leuk dat Accell iets kan opvangen met fitness en accessoires, en dat er in sommige landen wel stijging is, maar volgens mij is de core toch fietsen verkopen in Nederland. En dat loopt minder. En kennelijk is ook de opmars van de electro-fiets gestuit, want ik lees er opens niets meer over.
    Eigenlijk valt het me nog mee hoe de koers reageert, en ook de omzet vrijdag was niet opvallend hoog voor een HJ1-cijferdag. Vindt iedereen het misschien wel meevallen of is men nog op vakantie ?
    Het is dat ik al jaren in Accell zit, en allesbehalve te klagen heb over de koersontwikkeling. Daarom blijf ik mijn liefde trouw, maar als ik niet zo'n romantisch type was weet ik niet of ik wel met Accell zou willen doorgaan.
  6. Beate 25 juli 2010 16:52
    Gewoon blijven zitten in dit mooie aandee. Komt allemaal weer goed. Accell is een ongekende stayer.

    Groetjes,
    Beate
  7. Rikky007 1 augustus 2010 18:35
    Normaal blijf ik ook zitten maar deze keer niet gedaan. De stijging was eigenlijk al geweest en het is weer een lange ruk naar de jaarcijfers volgend jaar. Dus alles de deur uitgedaan en gelijk in Ten Cate gestopt. Mooie rit daarmee gemaakt.

    Ik koop ze heus weer terug, koers 32 a 33 moet lukken lijkt mij. Dit binnen 2 maanden. Volgend jaar weer op mooi op de 38 en misschien stiekem een keertje op de 40.

    Daarnaast wacht ik eigenlijk nog steeds op de uitspraak ivm de prijsafspraken. Dit geeft een mooie koersfluctuati. Indien Accell schuldig bevonden wordt aan prijsafspraken zal dit normaal gesproken de koers 0,5 euro moeten drukken, echter in de praktijk zal dit meer bedragen. Mooie dip om in te stappen. Dus komende maanden met meerdere orders weer in porto nemen.

    gr. Rikky
  8. nobahamas 17 augustus 2010 22:31
    Giant Manufacturing Company (wereldwijd grootste producent) herstelt vandaag met 5,5% van een dipje (zoiets als wat Accell vandaag ondervond)
    www.google.com/finance?q=TPE%3A9921

    Ik zie alle tekenen van een voortgaande groei;
    Europese consument blijft behoudend, maar besteedt zijn geld aan zinnige zaken.
    Het consumentenvertrouwen in Europa krijgt een boost door de positieve berichtgeving uit Duitsland en Frankrijk.
    In vervolg op Duitsland (eerste herstel v/d omzet) zullen Frankrijk en Nederland na enkele maanden volgen.
    Overnamegesprekken in Nieuw-Zeeland naderen afronding....
    Euro herwint sterkte t.o.v. de Dollar (lees inkoop Azië)
8 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht