Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Richard Abma - Vallende sterren

80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 augustus 2010 22:25
    Ik ben van nature een beer maar wat ik hier meemaak is een ijzersterke aandelenmarkt. Sommigen hebben het over het testen van de maart 09 bodems, als rasechte beer zie ik niet waar deze afstort vandaan zou moeten komen. Iemand suggesties?
  2. [verwijderd] 2 augustus 2010 23:40
    heb net door mijn sterrekijker gekeken,maar zie niks,zwaar bewolkt.
    dat er zware wolken over de beurzen gaan is voor mij geen twijfel,ergens na dit kwartaalcijferseizoen.
    zolang de werkeloosheid hoog blijft,en waarschijnlijk nog hoger word in de vs,blijf ik waakzaam.
    zeker als die boven de 10% komt,dan kan er wel eens een lichte vorm van paniek uitbreken
  3. [verwijderd] 3 augustus 2010 01:09
    Zo nu en dan lees ik Abma, omdat ik wil weten waarom beren zo berig zijn. Dat zal ik na zijn laatste bericht niet meer doen.

    Enne: die oude Veda's met 1000-jaren ervaring in astrologie hebben de boel gemoderniseerd? Pluto is pas in 1930 ontdekt. Sinds kort is Pluto ook geen planeet meer, zo is per astronomendecreet besloten. Hindert ook niks?
    Dan zijn er ook nog een stuk of wat ijsklompen, groter dan Pluto, maar nog verder weg, die wél tot planeet gebombardeerd zijn. Astrologen hebben daar geen weet van, geloof ik. Nog een gelukje, dat die ijsklompen daarmee ook geen invloed op de beurs hebben.

    GW
  4. [verwijderd] 3 augustus 2010 02:33
    [FORUM MOD: Bericht geëdit, geen persoonlijke aanvallen, svp]

    ... Geen wonder hij zit short op de AEX, als er iemand het niet goed gaat doen is het Richard. Nu de stand van de planten, wat een doemdenker is die man zeg.
  5. eugenenl 3 augustus 2010 07:56
    Tja, als je je zuur verdiende centjes hebt gestoken in putopties of andere baisse-posities en die beurs blijft maar stijgen haal je alles uit de kast om die beurs maar naar beneden te krijgen. Misschien helpt zo'n sterrenbeeld verhaal wel. Overigens wel verwerpelijk om op basis van je ingenomen positie artikelen te schrijven en te proberen beleggers schrik aan te jagen. Maar dat mag van IEX.
  6. Theodoor 3 augustus 2010 09:06
    [FORUM MOD: Bericht geëdit, geen persoonlijke aanvallen, svp]

    Dan heb ik nog wel een raadseltje voor Richard. Het is bruin en als je het tegen de muur gooit, gaat bij de buren de televisie aan. Rara? Antwoord: puur toeval!
  7. Wanderer 3 augustus 2010 10:35
    Ik ben benieuwd of het wetenschappelijk is aangetoond dat stress wordt veroorzaakt door de stand van de hemellichamen!In de psychologie is daar zover ik kan waarnemen niets van bekend. Als je 1000 waarzeggers hebt (die kunnen werken met sterren, glazen bollen, koffiedik, speelkaarten, wolken enz), zijn er altijd een paar waarvan de voorspelling toevallig uitkomt. Een kwestie van kansberekeningen. Als je die waarzeggers dan in het zonnetje zet, gaat iedereen geloven dat het echt werkt. Waarom willen we overigens zo graag door het bovennatuurlijke geleid worden?
    Overigens zou ik toch serieus aarzelen om mijn beleggingen door waarzeggers te laten beheren!
  8. [verwijderd] 3 augustus 2010 13:21
    quote:

    Met Effekt schreef:

    En ik maar denken dat het slechts eens per jaar 1 april is. Ga zo door Richard!
    Beste mensen,
    Neem toch eens rustig ter kennis wat je wordt voorgeschoteld en gebruik datgene waaraan je zelf niet had gedacht en waarde hecht........het kan nooit kwaad om andere (contraire) standpunten, hoe extreem ook voor sommigen, te vernemen.
    Zet je niet zo ontzettend af (scheldpartijen soms) tegen een mening die je niet deelt; laat deze zijn zoals hij is en probeer er van te leren........
    Het is m.i. een slechte beleggingsstrategie (en vreselijk kortzichtig) om je gelukzalig te wentelen in voorspellingen die je graag hoort.
    Met een dergelijke "oogkleppen-strategie" loop je veel meer risico's dan wanneer je je openstelt voor wat dan ook......
    Wie is het met mij eens ?

  9. [verwijderd] 3 augustus 2010 13:24
    Van onzin kun je niet leren.
    p.s. Het gaat niet om de richting van de voorspelling maar om de onzin waar die voorspelling op gebaseerd is.
  10. [verwijderd] 3 augustus 2010 13:27
    quote:

    kees100 schreef:

    Van onzin kun je niet leren.
    p.s. Het gaat niet om de richting van de voorspelling maar om de onzin waar die voorspelling op gebaseerd is.
    Jij vindt het onzin........ een mening....
    Ik vind het geen onzin.......andere mening.......
  11. forum rang 4 New dawn 3 augustus 2010 13:43
    De wereld zit vol met zienswijzen, stellingen en toepassingen die als paranormaal worden bezien.

    Er is nu eenmaal een groep mensen die dit tot de verbeelding spreekt. Er wordt geld mee verdiend.
    Ze hebben hun eigen bladen, websites en beurzen.

    Generaliserend: mannen lezen vaak geen horoscopen, vrouwen wel.

    De beurs voorspellen d.m.v. planeetstanden waarmee je dan de toekomst zou kunnen voorspellen, is vind ik relatief onschuldig. Iemand die zich er door laat leiden en daardoor geld verliest, stond er zelf bij.

    Veel erger en verwerpelijk zijn de mensen die allerlei ziekten claimen te kunnen genezen. Het zijn nog al eens paranormale "therapieën" die op flauwekul zijn gebasseerd. Vergeet niet dat iemand die ernstig ziek is, wanhopig is en naar een laatste strohalm zoekt.
    De kwakzalver weet dit en gaat letterlijk over lijken.
  12. Henkiekoek 3 augustus 2010 13:53
    @ Esprit se

    Ik ben het volledig met je eens. Het is (beinvloedde) interpretatie van gegevens, het is gewoon informatie/research die hier aangeboden wordt en doe ermee wat je ermee wilt doen.
    Ik ben ook sceptisch en juist dat is de reden dat ik die newletters ga opvragen. Ik wil zoveel mogelijk informatie hebben, wat ik vervolgens met die informatie doe ik helemaal mijn eigen verantwoordelijkheid.
    De zin: "Zelf had ik het nog niet gezocht in de sterren, maar ik wil u de informatie niet onthouden." zegt toch eigenlijk al genoeg.
  13. jrxs4all 3 augustus 2010 14:14
    quote:

    esprit se schreef:

    [quote=kees100]
    Van onzin kun je niet leren.
    p.s. Het gaat niet om de richting van de voorspelling maar om de onzin waar die voorspelling op gebaseerd is.
    [/quote]
    Jij vindt het onzin........ een mening....
    Ik vind het geen onzin.......andere mening.......
    De zon draait om de aarde .... een mening .....
    De aarde draait om de zon .... een andere mening ....

    Onzin natuurlijk, het is zo of niet. Dat heeft met meningen niets te maken.

    En die sterrenwichelerij is middeleeuwse flauwekul,

    JR
  14. forum rang 7 ffff 3 augustus 2010 14:38
    Esprit se en henkiekoek,

    Ik heb eventjes getwijfeld of ik jullie wel zou antwoorden. maar ik doe het dan toch:

    Ik ben ervan overtuigd dat jullie er geen idee van hebben hoeveel ontzettende flauwekul, klinkklare nonsens overal verkocht wordt als zijnde waarheid en hoe ontzettend veel mensen die nonsens dan inderdaad als waarheid geloven/ accepteren.

    Alleen dat feit was voor mij een reden om gisteren onmiddellijk te reageren. Al hetgeen die man beweert is klinkklare nonsens. Nu staat het ieder mens vrij die flauwe kul te geloven, maar het is dan toch ook goed dat er dicht in de buurt van zo'n verhaal onmiddellijk gereageerd wordt.

    De voorspelling dat planeetstanden ook maar enige invloed op beursindexen kunnen hebben was allang wetenschappelijk bewezen als dat inderdaad zo was. Precies zoals de zwaartekracht, de lichtsnelheid, de magnetische velden etc. etc. onomstotelijk bewezen zijn.

    Maar mensen hebben een voor mij moeilijk te begrijpen behoefte aan het leggen van correlaties die er helemaal niet zijn, maar enkele gebaseerd op het feit dat iemand zoiets beweert.

    In mijn vak maak je dat bijna dagelijks mee: De grootst mogelijke nonsens wordt verkocht op gebied van gezondheid, gezondheidspreventie, gezonde voeding, ziektes. Je staat perplex, versteld welke flauwe kul mensen zonder blikken of blozen accepteren.

    En dan hoor je, volgens mij, niet te zwijgen , maar dat meteen ter discussie te stellen. Want er lopen veel te veel onnozelaars rond die die nonsens geloven.

    Laatst liepen er in Zuid Afrika nog 22 zwaar-betaalde supervoetballers rond....met een magnetisch bandje...... dat toch zoveel positieve energie zou geven. Waar halen ze de nonsens vandaan! André Hazes had ook ooit zo'n bandje in de verkoop en die stortte in elkaar na zijn dood.

    Er zijn voldoende redenen om keer op keer te reageren tegen waarzeggers, charlatans, manipulanten. Want er loopt toch zoveel dom volk rond op deze aardbol die dat allemaal geloven en er zelfs hun leven naar gaan inrichten. Met soms fatale gevolgen.

    Peter
  15. Met Effekt 3 augustus 2010 14:44
    quote:

    esprit se schreef:

    [quote=Met Effekt]
    En ik maar denken dat het slechts eens per jaar 1 april is. Ga zo door Richard!
    [/quote]
    Beste mensen,
    Neem toch eens rustig ter kennis wat je wordt voorgeschoteld en gebruik datgene waaraan je zelf niet had gedacht en waarde hecht........het kan nooit kwaad om andere (contraire) standpunten, hoe extreem ook voor sommigen, te vernemen.
    ...
    Wie is het met mij eens ?

    Er is een verschil tussen een mening, "ik vind ijs lekker/" en een feit "een vierkant is nooit rond".
    Als je die twee door elkaar haalt kun je tot interessante conclusies komen. Maar dat is hoop ik niet de bedoeling van dit forum.

    Als Richard kan uitleggen WAAROM planeten de koersen beinvloeden en dit een aantoonbaar herhaalbaar fenomeen is, dan kan het een feit zijn. Zolang dat niet is aangetoond is het een mening.
    Een mening verkondigen mag altijd. Maar presenteer die dan niet als [bijna] feiten.

    Omdat ik meer iemand van de feiten ben is hier meer over Crawford: www.cxoadvisory.com/individual-gurus/...
    Geen wonderman. De betere Morningstar fondsen scoren beter en zijn minder volatiel en ik begrijp wat ze doen.
80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.465
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.498
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.099
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.552
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.370
AMG 965 125.878
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.523
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.164
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.674
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.706
ASML 1.762 77.071
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.677
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht