Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,426
  • Verschill

    -0,010 -0,29%
  • Volume

    10.532.743 Gem. (3M) 13,8M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

PB

2.611 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 oktober 2010 17:07
    KPN sneller aan de slag met E-Plus in Duitsland
    20 oktober 2010 | Het Financieele Dagblad

    Amsterdam

    De uitrol van KPN's mobieledatanetwerk in Duitsland ligt voor op schema. Hierdoor is KPN in staat om al in november van dit jaar nieuwe mobieledatadiensten te gaan leveren in Duitsland met zijn dochter E-Plus. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. KPN denkt dat de markt voor mobiele data hard gaat groeien. De versnelde uitrol van de netwerken wordt ondersteund door het nieuwe spectrum dat is gekocht in Duitsland en de samenwerkingsovereenkomsten met toeleveranciers.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/20541397/kpn-snelle...
  2. forum rang 10 voda 25 oktober 2010 17:42
    Schaatsbond en KPN starten nieuwe website
    25 oktober 2010, 17:30 | ANP
    HEERENVEEN (ANP) - KNSB en KPN, de nieuwe hoofdsponsor van de bond, starten met een nieuwe website. Vanaf 1 november is al het schaatsnieuws te vinden op schaatsen.nl, zo maakten beide partijen maandag bekend. De nieuwe website zal grotendeels de huidige website van de KNSB (knsb.nl) vervangen.

    Bij de presentatie in Thialf presenteerde de KNSB ook het nieuwe schaatspak, dat de kleuren oranje, blauw en groen heeft.

  3. forum rang 10 voda 3 november 2010 16:43
    Reggefiber krijgt lening van euro 285 mln voor uitbreiding glasvezelnetwerk
    3 november 2010, 15:00 uur | FD.nl
    Door: Jeroen Segenhout
    Reggefiber heeft de financiering rond voor uitbreiding van zijn glasvezelnetwerk. De onderneming, een joint venture van telecombedrijf KPN en investeringsmaatschappij Reggeborgh, krijgt een lening van euro 285 mln van de Europese Investeringsbank (EIB) en vijf commerciële banken, waaronder ABN Amro, ING en Friesland Bank.

    Reggefiber maakte de verstrekking van de tienjarige lening woensdag bekend. Het bedrijf had deze zomer al een principe-akkoord gesloten met een bankenconsortium, maar het groene licht van de EIB moest er nog komen. Dat is nu gebeurd. De EIB neemt de helft van de lening voor zijn rekening.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/20637495/reggefiber...
  4. forum rang 10 voda 11 november 2010 17:20
    De schurken!!

    'Bellers betalen miljoenen te veel'
    11 november 2010, 17:13 | ANP
    HEERHUGOWAARD (AFN) - De telecombedrijven KPN Mobiel, KPN Hi en Telfort hebben sinds de invoering van het afrekenen per hele minuut afgerond naar boven samen al honderden miljoenen euro extra verdiend. Dat heeft Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) berekend op basis van onderzoeken naar het afronden van belseconden.

    Door de wijziging van de voorwaarden betalen klanten gemiddeld meer dan 100 euro per jaar te veel voor mobiel bellen, stelt Ferdy Roet van het meldpunt. SMCO is onlangs een actie begonnen om een collectieve claim tegen de telecombedrijven te kunnen indienen. Het meldpunt roept klanten van Telfort, KPN Mobiel en KPN Hi op zich hierbij aan te melden. Volgens Roet hebben inmiddels ongeveer honderd boze klanten gereageerd die een schadevergoeding of ontbinding van hun contract eisen.

  5. forum rang 10 voda 11 november 2010 17:29
    Schandpaal
    11 november 2010, 16:30 uur
    Telecomwaakhond Opta mag na een uitspraak van de Raad van State toch de namen blijven publiceren van bedrijven die een besluit hebben overtreden.

    Na eerdere nederlagen in de rechtszaal, zowel over deze kwestie als bij het openstellen van de markt voor kabeltelevisie, betekent dat eindelijk weer eens goed nieuws voor de toezichthouder. Opta blijft de beschikking houden over een van zijn belangrijkste wapens.

    Slecht nieuws is het voor serieovertreders uit de telecomsector. Daartoe mag marktleider KPN - in ieder geval dit jaar - gerekend worden. Het telecomconcern kreeg in januari al twee boetes, een voor ongeoorloofde kortingen en een voor koppelverkoop. Daarmee verstoort het volgens Opta de markt.

    Een derde boete haalde de publiciteit niet, want KPN voelde zich aan de schandpaal genageld en stapte naar de rechter. Die vond dat de belangen van de Opta niet opwogen tegen die van KPN en verbood openbaarmaking van de overtreding.

    De geprikkelde reactie van KPN onderschrijft de stelling van de Opta dat er van publicatie van overtredingen en boetes een belangrijke preventieve werking uitgaat. De twee geldboetes uit januari kostten het concern namelijk euro 1,3 mln. Dat is welgeteld 0,05% van de kasstroom die KPN dit jaar naar verwachting gaat verdienen. Er is niemand in het hoofdkantoor in Den Haag die daar wakker van ligt. De publiciteit rondom de overtredingen raakt KPN echter wel in het hart. Het beschadigt het imago van onkreukbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel dat elke grote onderneming zo graag uitdraagt.

    Dat de beweerde overtreders nu weer makkelijker onterecht aan de schandpaal worden genageld, is onzin. Zij kunnen de voorzieningenrechter vragen om publicatie in afwachting van een definitief oordeel te verbieden. Op die manier hebben alleen de schuldigen iets te vrezen.

  6. analyse_A3CD 11 november 2010 20:18
    Volgens de Europese Commissie bestaat er geen aanleiding om aan te nemen dat de Nederlandse wetgeving in strijd is met de Europese wetgeving met betrekking tot het afronden van belminuten. Dat laat eurocommissaris Neelie Kroes weten. Afgelopen zaterdag liet Kroes in Kassa nog weten dat het afronden op minuten niet mag.

    Kroes laat weten dat zij reageerde op het feit dat volgens de Europese wetgeving het afronden van roaming naar minuten illegaal is. Volgens de Europese wetgeving moeten telecomproviders per seconde afrekenen na de eerste 30 seconden. Er bestaat volgens de Europese Commissie geen aanleiding om aan te nemen dat de Nederlandse wetgeving in strijd is met de Europese.

    Er bestaan geen Europese telecomregels over het afrekenen per minuut of per seconde. Wel hebben het Europees Parlement en de EU-landen besloten in juni 2009 dat providers een waarschuwing en afsluiting moeten aanbieden als de rekening een bepaalde limiet heeft bereikt door roaming. Vanaf 1 juli 2010 ging de limiet van 50 euro automatisch gelden, tenzij klanten aangeven daar geen prijs op te stellen.
  7. forum rang 10 voda 11 november 2010 20:21
    Aha!!!

    11 november 2010, 20:16 | ANP
    HEERHUGOWAARD (AFN) - De telecombedrijven KPN Mobiel, KPN Hi en Telfort hebben sinds de invoering van het afrekenen per hele minuut afgerond naar boven samen al honderden miljoenen euro extra verdiend. Dat heeft Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) berekend op basis van onderzoeken naar het afronden van belseconden.

    Door de wijziging van de voorwaarden betalen klanten gemiddeld meer dan 100 euro per jaar te veel voor mobiel bellen, stelt Ferdy Roet van het meldpunt. SMCO is onlangs een actie begonnen om een collectieve claim tegen de telecombedrijven te kunnen indienen. Het meldpunt roept klanten van Telfort, KPN Mobiel en KPN Hi op zich hierbij aan te melden. Volgens Roet hebben inmiddels ongeveer honderd boze klanten gereageerd die een schadevergoeding of ontbinding van hun contract eisen.

    Voormalig minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) eerder dit jaar gevraagd een onderzoek in te stellen naar de manier waarop telecombedrijven bellende klanten kosten in rekening brengen. Het was de minister ,,opgevallen'' dat het erop lijkt dat partijen ,,afgestemd gedrag'' hebben vertoond.

    'Dieven van onze portemonnee'

    KPN liet vorige maand weten de nieuwe berekeningsmethode deels terug te draaien. Alle klanten van KPN, Telfort en Hi die zonder het te weten per minuut betalen, worden teruggezet naar een abonnement waarbij weer per seconde wordt afgerekend. Ze moeten zich hiervoor wel aanmelden via de website van KPN. Ook maakte KPN bekend dat er een nieuw abonnement komt, waarbij wel weer per seconde wordt afgerekend.

    De Tweede Kamerfracties van D66 en GroenLinks hebben aangekondigd een motie in te dienen tegen de omstreden afrekenpraktijken van telecombedrijven. De fracties rekenen op een meerderheid, omdat ook andere partijen zich positief hebben uitgelaten over maatregelen tegen afronding op belminuten.

    GroenLinks-Kamerlid Bruno Braakhuis: ,,Hoe noem je het als je moet betalen voor iets wat je nooit hebt gekregen? Telecomaanbieders die de belkosten afronden op minuten, zijn gewoon dieven van onze portemonnee. Daar moet zo snel mogelijk een einde aan komen.”

  8. forum rang 10 voda 18 november 2010 20:09
    KPN handhaaft outlook ondanks mogelijke verlaging afhandelingstarieven


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal KPN NV's (KKPNY) Chief Financial Officer (CFO) Carla Smits-Nusteling stelt donderdag dat KPN zijn outlook voor 2011 handhaaft, ondanks mogelijke verlaging van de afhandelingstarieven in de voor KPN belangrijkste markten.

    Een beslissing over de Duitse afhandelingstarieven wordt later deze maand verwacht. Mobiele afhandelingstarieven zijn kosten die operators bij elkaar in rekening brengen voor het afhandelen van een gesprek op elkaars netwerk.

    Elke verlaging van de Duitse afhandelingstarieven met 1 cent weegt voor EUR30 miljoen op de winst voor het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA) van de Duitse tak van KPN, stelt Smits-Nusteling. De CFO deed de uitspraken op de jaarlijkse Morgan Stanley technologie-, media- en telecommunicatieconferentie in Barcelona.

    De CFO stelt: "Ik verwacht geen verandering in onze vooruitzichten voor 2011, we staan er goed voor."

    In Belgie en Duitsland zijn al verlagingen van de afhandelingstarieven doorgevoerd. Deze verlagingen kosten KPN in Nederland EUR50 miljoen en in Belgie EUR30 miljoen, stelt de CFO.

    Voor 2011 verwacht KPN een EBITDA van meer dan EUR5,5 miljard.


    Door Archibald Preuschat, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, maarten.kolsloot@dowjones.com

  9. forum rang 10 voda 25 november 2010 15:09
    Getronics tekent partnership met Konica


    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

  10. forum rang 10 voda 25 november 2010 16:42
    Getronics slaat handen ineen met Konica Minolta
    25 november 2010, 15:40 uur | DJ
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv-dochter (KKPNY) Getronics gaat samenwerken met de Japanse printerfabrikant Konica Minolta Holdings inc. (4902.TO), zo maakt ict-dienstverlener Getronics donderdag bekend.

    Het betreft een intentieverklaring voor Europese samenwerking, waarbij Konica de partij wordt die alle documentbeheerdiensten voor zijn rekening neemt. Hierdoor kan Getronics zijn klanten een 'totaaloplossing' bieden.

    De samenwerking start begin volgend jaar in Nederland en zal daarna snel worden uitgerold in de rest van Europa.

    Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

  11. forum rang 10 voda 29 november 2010 16:22
    KPN trekt tarief mobiel en vast gelijk
    29 november 2010, 12:33 | ANP
    DEN HAAG (AFN) - Telecombedrijf KPN wijzigt met ingang van het nieuwe jaar de tarieven voor zijn belangrijkste abonnementen voor thuisbellen, waardoor bellen vanuit huis naar een vast nummer evenveel kost als bellen naar een mobiel nummer.

    De kosten voor bellen naar een andere vaste telefoon gaan omhoog; die voor bellen naar een mobiel omlaag. Bovendien rekent KPN voortaan geld voor het bellen met de vaste telefoon naar de eigen voicemail. Tot nu toe kostte dat officieel 4 cent per minuut, maar KPN bracht dit bedrag nooit in rekening. Het tarief is nu opgetrokken naar 9 cent per minuut en zal voortaan wel op de rekening staan. Dat maakte KPN maandag bekend.

    Bellen vanuit huis kost voortaan zowel naar een gewone vaste lijn als naar een mobiel 9 cent per minuut. Verhoudingsgewijs belt volgens een woordvoerder van KPN ,,de overgrote meerderheid'' op de vaste telefoon thuis naar andere vaste nummers, wat dus met een stijging van 5 cent per minuut flink duurder wordt.

    Over de streep trekken

    KPN wil mensen over de streep trekken om vaker met hun vaste telefoon naar een mobiel te bellen. ,,Mensen aarzelden om dat te doen omdat het zo duur was'', aldus een woordvoerder. Voor KPN is het ,,sowieso aantrekkelijker'' als meer gebeld wordt vanaf de vaste lijn. Maar of mensen duurder of goedkoper uit zijn, hangt van verschillende factoren af. ,,Dat is helemaal afhankelijk van je belgedrag en eventuele kortingen.''

    In voorkomende gevallen kan het gebeuren dat het zelfs goedkoper wordt om met je vaste telefoon naar een mobiel te bellen dan met je mobiel; dat hangt wederom af van het gekozen abonnement.

    Internationale gesprekken

    Ook internationale gesprekken worden duurder. Bellen naar landen in Noordwest-Europa en de VS wordt maar 3 cent per minuut duurder, bellen naar Turkije 28 cent en bellen naar bijvoorbeeld Marokko of Aruba gaat 43 cent per minuut meer kosten.

    Voor alle gesprekken geldt een starttarief van 10 cent. De gesprekken worden per seconde verrekend.

  12. Hjvd 1 december 2010 08:21
    AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft een belangrijke opdracht van de overheid verloren, omdat het geen eerlijk spel heeft gespeeld bij de aanbesteding. Dat bevestigde de organisator van de aanbesteding, OT2010, woensdag in Het Financieele Dagblad.

    Het gaat om een meerjarig contract voor de afname van vaste telefonie voor meer dan 200 overheidsinstellingen met een waarde van maximaal 120 miljoen euro. In juli vroeg de KPN-tak die wilde inschrijven op de aanbesteding aan het eigen netwerkbedrijf om lagere inkooptarieven, om zo de opdracht binnen te kunnen slepen. Kort voor het sluiten van de aanbesteding maakte KPN deze tarieven bekend aan de concurrentie, die de kortingen niet meer kon verwerken in de offertes aan de overheid.

    KPN won de opdracht in september. Toezichthouder OPTA constateerde de onjuiste handeling van het bedrijf na een klacht van concurrent Tele2. Na een melding van de toezichthouder bij de overheid werd de opdracht alsnog aan Tele2 gegund.

    iex en www.fd.nl/artikel/20829663/kpn-verlie...
  13. forum rang 10 voda 1 december 2010 16:14
    KPN gaat LTE testen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) gaat vanaf februari 2011 tests uitvoeren met LTE, een nieuwe standaard voor mobiele communicatie, zo maakt het telecombedrijf woensdag bekend.

    LTE (afkorting van Long Term Evolution) wordt de opvolger van GSM en UMTS/HSPA, de huidige standaarden voor mobiele communicatie. Met LTE kunnen downloadsnelheden tot 100 Mbps worden bereikt.

    KPN voert van februari tot september 2011 een eerste LTE-proef uit met Nokia Siemens Networks. De proef vindt plaats in een gebied van 20 vierkante meter in Den Haag en Voorburg. De test heeft voor KPN als doel de technische mogelijkheden van LTE te doorgronden. Later in 2011 volgt een zogeheten friendly user pilot, een gebruikerstest onder bedrijven en organisaties.


    Door Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; maaike.noordhuis@dowjones.com

  14. forum rang 10 voda 1 december 2010 16:22
    Getronics-bestuurder vervangen
    1 december 2010, 12:35 | ANP
    DEN HAAG (AFN) - KPN vervangt Getronics-bestuurder Jos Schoemaker voor de huidige directeur 'zakelijke markt' Ron de Mos. De Mos moet de afdelingen Client Services en Generieke Sales gaan integreren. Hiermee wil het bedrijf de organisatie van de IT-dochter overzichtelijker maken.

    Schoemaker gaat volgens KPN een andere functie vervullen bij KPN. Het is volgens een woordvoerder van het bedrijf echter nog niet duidelijk waar dat zal zijn.

    Volgens de woordvoerder heeft De Mos vanuit zijn ervaring als hoofd van de zakelijke markt een goede achtergrond voor het integreren van de divisies. De vervanging van Schoemaker heeft er volgens hem niet mee te maken dat KPN niet tevreden zou zijn met de resultaten van Getronics.

  15. forum rang 10 voda 1 december 2010 16:31
    'KPN verliest opdracht na vals spel'
    1 december 2010, 7:55 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft een belangrijke opdracht van de overheid verloren, omdat het geen eerlijk spel heeft gespeeld bij de aanbesteding. Dat bevestigde de organisator van de aanbesteding, OT2010, woensdag in Het Financieele Dagblad.

    Het gaat om een meerjarig contract voor de afname van vaste telefonie voor meer dan 200 overheidsinstellingen met een waarde van maximaal 120 miljoen euro. In juli vroeg de KPN-tak die wilde inschrijven op de aanbesteding aan het eigen netwerkbedrijf om lagere inkooptarieven, om zo de opdracht binnen te kunnen slepen. Kort voor het sluiten van de aanbesteding maakte KPN deze tarieven bekend aan de concurrentie, die de kortingen niet meer kon verwerken in de offertes aan de overheid.

    KPN won de opdracht in september. Toezichthouder OPTA constateerde de onjuiste handeling van het bedrijf na een klacht van concurrent Tele2. Na een melding van de toezichthouder bij de overheid werd de opdracht alsnog aan Tele2 gegund.

  16. forum rang 10 voda 2 december 2010 16:01
    KPN breidt samenwerking met SimPC uit


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) gaat touchscreen-computers met internetabonnementen voor senioren aanbieden, na een uitbreiding van de samenwerking met SimPC, maakt het telecombedrijf donderdag bekend.

    SimPC is de ontwikkelaar van een gebruiksvriendelijke computer voor ouderen, met laagdrempelige software en uitgebreide ondersteuning.

    SimPC wordt een KPN-dienst, waarbij KPN de huidige abonnementen gaat beheren. Het telecombedrijf verzorgt tevens de adsl-aansluiting, beveiliging en centrale opslag van de data van de abonnees. Beide bedrijven gaan bovendien de beschikbare software uitbreiden.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; levien.defeijter@dowjones.com

  17. Max1982 7 december 2010 15:11
    KPN handelt servicenummers overheid af

    AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN heeft de opdracht voor de afhandeling van de 0800- en 0900-servicenummers van de overheid binnengesleept. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend zonder financiële details te vermelden.

    Het volume van de servicenummers die KPN levert, bestaat uit ongeveer 21 miljoen gesprekken en 110 miljoen belminuten per jaar. Newtel Essence, een dochter van KPN, gaat de dienstverlening verzorgen voor onder andere het ministerie van Algemene Zaken (Postbus 51), de Belastingdienst, Het Kadaster, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Centraal Administratiekantoor (CAK).

    De aanbestedingen werden uitgevoerd als onderdeel van het programma Overheidstelecommunicatie 2010 (OT2010).
  18. forum rang 10 voda 7 december 2010 16:21
    KPN handelt servicenummers overheid af
    7 december 2010, 14:22 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN heeft de opdracht voor de afhandeling van de 0800- en 0900-servicenummers van de overheid binnengesleept. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend zonder financiële details te vermelden.

    Het volume van de servicenummers die KPN levert, bestaat uit ongeveer 21 miljoen gesprekken en 110 miljoen belminuten per jaar. Newtel Essence, een dochter van KPN, gaat de dienstverlening verzorgen voor onder andere het ministerie van Algemene Zaken (Postbus 51), de Belastingdienst, Het Kadaster, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Centraal Administratiekantoor (CAK).

    De aanbestedingen werden uitgevoerd als onderdeel van het programma Overheidstelecommunicatie 2010 (OT2010).

  19. forum rang 10 voda 7 december 2010 16:21
    quote:

    Sjeel1 schreef:

    AB voor je niet aflatende posts. Laat de koers daarop maar eens reageren.
    Hartelijk dank hiervoor.
2.611 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht