Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Aperam LU0569974404

Laatste koers (eur)

25,500
  • Verschill

    -0,440 -1,70%
  • Volume

    206.526 Gem. (3M) 198,8K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

[Verplaatst] Aperam 28/1/2011

115 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. PS63 26 januari 2011 08:32
    Ik hou ze ff vast, volgens mij kan het best wat worden dat Aperam. Mijn voorspelling: MT 25,60, Ap 1,42.
  2. B_B 26 januari 2011 13:38
    quote:

    B_B schreef:

    De som der delen is meestal meer waard dan het huidige aandeel.

    Vergeet niet winst te nemen!
    Winst is winst!
  3. forum rang 10 voda 26 januari 2011 15:49
    Aperam-bestuur bereid notering te gebruiken voor overnames


    Door Anton Reijinga

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aperam sa (APAM.AE) zal het doen van fusies en overnames overwegen als kansen zich aandienen, zeggen bestuurders van het staalconcern woensdag.

    "We kijken naar iedere mogelijkheid die ziet voordoet", zegt chief financial officer Julien Onillon van Aperam, na afloop van de ceremonie waarmee het aandeel officieel in de notering werd genomen op de beurs in Amsterdam.

    In een presentatie voor de pers, geeft chief executive Bernard Fontana aan dat het bedrijf de aanwezigheid in Azie wil vergroten en ook mikt op 'stroomopwaartse' integratie om de aanvoer van grondstoffen te garanderen.

    De CEO benadrukt tevens de groeiambities van het concern in Zuid-Amerika. Zo moet op termijn de staalproductie in Brazilie verdubbelen.

    In Brazilie is Aperam tevens bezig met het uitbreiden van de productie van houtskool, met name van eucalyptusbomen. "We willen dit ontwikkelen als activiteit", zegt Fontana, wijzend op de verwachting dat de productie van 200.000 ton kool in 2010 wordt opgevoerd naar 450.000 ton in 2011.

    Naast een belang in een Amerikaanse mijnbouwer, heeft Aperam geen directe ambities in deze sector. "We zijn staal- en kolenproducenten en distributeurs, maar we zijn geen mijnbouwers", aldus CFO Onillon.

    Met de nieuwe notering in Amsterdam krijgt Aperam meer armslag voor het doen van overnames. "De notering geeft ons de mogelijkheid om kapitaal op te halen", wijst Onillon op de mogelijkheid aandelen uit te geven.

    Hij benadrukt echter dat dit maar een van de opties is. "We hebben ook toegang tot de obligatiemarkt en kunnen overnames financieren uit de operationele kasstroom." Hij wijst hierbij op Aperams netto-schuld ratio van 26%.

    Aperam is de van staalconcern ArcelorMittal (MT.AE) afgesplitste roestvrijstaal-unit.

    In Europa kampt de roestvrijstaalsector met overcapaciteit. Hier is het bedrijf bezig productie te verplaatsen en weg te halen bij minder efficiente fabrieken.

    In 2009 boekte Aperam een omzet van $4,2 miljard.

    De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (Ebitda) daalde in 2009 naar $226 miljoen van $980 miljoen in 2008.

    In de eerste negen maanden van 2010 boekte het bedrijf een Ebitda van $388 miljoen.

    De eerste jaarresultaten van Aperam zullen worden gepubliceerd in februari, tegelijkertijd met de jaarcijfers van ArcelorMittal.

    Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; anton.reijinga@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 26 januari 2011 16:10
    Aperam positief ontvangen op Damrak
    26 januari 2011, 13:05 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam heeft nieuwkomer Aperam woensdag met enthousiasme verwelkomd. De van staalconcern ArcelorMittal afgesplitste roestvrijstaalproducent is genoteerd in de AEX-hoofdfondsenindex en stond na zijn eerste handelsochtend 3,7 procent hoger.

    De beursgang van Aperam werd ingeluid met het luiden van de beursgong door de bestuursvoorzitter en de financieel directeur van het bedrijf. Volgende week maandag krijgt Aperam ook noteringen aan de beurzen in Parijs en Luxemburg.

    De keuze voor een eerste beursgang in Amsterdam was volgens financieel directeur Julien Onillon van Aperam vanzelfsprekend. Het voormalige moederconcern ArcelorMittal is ook in de AEX genoteerd. Bovendien is Aperam een bedrijf met wortels in de Benelux. ,,Dus is het logisch om in de Benelux te blijven. Het is een goede plek om te zitten'', aldus Onillon.

    Zelfstandig bedrijf

    Aperam wil met de afsplitsing van ArcelorMittal de ruimte om als zelfstandig bedrijf te opereren vergroten. ,,De notering biedt ons meer zichtbaarheid en meer bewegingsvrijheid. Ook wordt het makkelijker om ons aan te passen aan de omstandigheden'', zei bestuursvoorzitter Bernard Fontana.

    Daarnaast moet een aparte notering een hogere marktwaardering voor het bedrijf met zich meebrengen en de slagkracht voor het doen van overnames vergroten. ,,De notering biedt ons meer mogelijkheden om financiering aan te trekken. We krijgen toegang tot aandelenemissies en de uitgifte van obligaties'', lichtte Onillon toe.

    Omzet

    De familie Mittal bezit 40,8 procent van het bedrijf en de staat Luxemburg heeft 2,5 procent in handen. Aandeelhouders van ArcelorMittal kregen de rest van de aandelen. Voor elke twintig aandelen Arcelor ontvingen ze één aandeel Aperam.

    Aperam is de op vijf na grootste roestvrijstaalproducent ter wereld en heeft zes grote fabrieken in België, Frankrijk en Brazilië. Er werken bijna tienduizend mensen. De omzet van Aperam bedroeg in 2009 4,2 miljard dollar (3,1 miljard euro).

  5. [verwijderd] 26 januari 2011 16:13
    Aperam doet wat MT nalaat, in 1x door naar de 30 euro. Een van m'n beste beslissingen ooit: MT houden en gelijk instappen in Aperam. Vandaag Aperam voor 28,30 opgepikt, 4% winst in een paar uurtjes.

    Aperam is nog volatier dan MT tot nu toe, zag net wel een blok van 80k in de bied dus het zijn niet alleen de kleintjes die handelen.
  6. forum rang 10 voda 26 januari 2011 16:43
    Bedrijfslatijn

    Met de komst van Aperam heeft het Damrak er een exotisch klinkend beursfonds bij. De naam is een samentrekking van twee delen: aper en am. Die laatste twee letters verwijzen naar het oorspronkelijke moederbedrijf ArcelorMittal. Aper refereert aan het Latijnse woord apertu dat openen betekent. In de woorden van ceo Fontana: 'Wij staan open voor onze klanten en voor verandering.'

  7. forum rang 10 voda 26 januari 2011 16:45
    Beursdebutant Aperam maakt zich op voor fusie of overname
    26 januari 2011, 15:00 uur | FD.nl
    Door: Jeroen Bos

    Roestvaststaalbedrijf Aperam kijkt naar mogelijkheden voor fusies of overnames op de Europese markt.

    Analisten zien de verzelfstandiging van Aperam als een eerste stap richting consolidatie van de Europese roestvaststaalsector. Die is volgens marktkenners broodnodig. De Europese sector kampt met een overcapaciteit van 20% tot 25% en is daardoor grotendeels verlieslatend. In 2009 boekte de roestvastafdeling van Arcelor een brutoverlies van $172 mln.

    Vergeefse pogingen

    ArcelorMittal heeft de afgelopen jaren vergeefse pogingen gedaan om zijn roestvastafdeling aan een sectorgenoot te koppelen. Na de afsplitsing zien analisten mogelijkheden voor een samengaan met het Finse Outokumpu of het Spaanse Acerinox.
    Omdat tweederde van Aperams roestvaststaalproductie in Europa plaatsvindt, ligt daar een prioriteit voor ceo Bernard Fontana. Hij wil de komende twee jaar een kostenbesparing van $250 mln realiseren, waarvan circa 70% in Europa.

    'Wij gaan 100.000 ton capaciteit in onze fabriek in het Franse Isbergues opschorten', meldt Fontana. 'Dat is 7% van het totaal.' Een deel daarvan wordt verplaatst naar productielocaties in België, die daardoor beter benut moeten worden. 'Zo worden we competitiever', meent Fontana, die hoopt dat Aperam hiermee een voorbeeldrol vervult voor de hele Europese sector. 'Wij willen een aanjager zijn bij het schrappen van overcapaciteit.'

    Brazilië

    Een andere belangrijke kostenbesparing moet uit Brazilië komen. Daar heeft Aperam een deelneming in een eucalyptusplantage, die goedkope houtskool oplevert. Het komend jaar moet de hele Braziliaanse staalproductie overstappen van relatieve dure cokes op eucalyptuskool. Aperam wil zelfs gaan handelen in de zelfgemaakte houtskool.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/21290447/beursdebut...
  8. forum rang 10 voda 26 januari 2011 17:15
    laatst gewijzigd: 26-01-2011 14:53
    Wat te kiezen: ArcelorMittal of Aperam?

    Met de introductie van Aperam als zelfstandig beursgenoteerd bedrijf verkrijgt de Amsterdamse beurs een nieuwe naam in de staalsector naast moederbedrijf Arcelor.

    Groei in 2011
    Aperam is wereld wijd nr. 6 in de roestvast staal markt met een jaarlijkse productiecapaciteit van 2,5 mln ton in de markt van ruim 30mln ton en met een marktaandeel van 25% in Europa. Het concern heeft vijf fabrieken in Europa en een in Brazilië. Het grootste deel van de eigen productie / omzet vindt plaats in Europa en 27% via de fabriek in Brazilië. De omzet bestaat voor 80% uit roestvast staal, 11% elektrisch staal en 9% nikkellegeringen en specialiteiten. Afnemers zijn vooral industriële bedrijven.

    Wereldmarkt
    De wereldmarkt wordt gevormd door China met 37%, ontwikkelde landen 31% en de industriële wereld 32%. De groei van de jaarlijkse omzet komt grotendeels tot stand in de ontwikkelende landen en China, terwijl er in de industriële wereld sprake is van een lichte inhaalvraag en matige normale vraag. In de markt is er sprake van overcapaciteit vooral in Europa, waarbij de bezettingsgraad ruim onder de 80% ligt. Na een sterk eerste halfjaar in de industrie in 2010, en vooral 2e kwartaal, is de gang van zaken in het tweede halfjaar duidelijk minder zowel door seizoenmatige lagere orderontvangst als margedruk.

    Aperam
    Aperam is bezig met een groot herstructureringsprogramma teneinde de jaarlijkse kosten terug te brengen met $ 250mln. Ik verwacht in Europa in de komende twee jaar een consolidatieslag ter beperking van de kosten /capaciteit. De marktleiders TKS(Thyssen Krupp) en Acerinox zullen hun strategie verder gericht houden op internationale expansie (Verenigde Staten resp. Azië) en bij de daarop volgende partijen zoals bijvoorbeeld Outokumpu en Aperam lijken consolidatie maatregelen waarschijnlijk. Uitgaande van de door mij verwachte operationele winst over ’10 van ruim Eur 1 per aandeel voor Aperam en de moeilijke marktsituatie in Europa zijn op fundamentele basis de vooruitzichten voorlopig niet aantrekkelijk. De relatief hoge geschatte boekwaarde per aandeel van ongeveer Eur 34 geeft bij de verwachte fusie c.q. overname activiteiten in de markt in de komende twee jaar ruimte voor speculatiewinst, maar daarvoor dient dan ook de jaarlijkse winstgevendheid te verbeteren.

    Arcelor
    ArcelorMittal begint naar mijn mening betere marktomstandigheden in het voor hen relatief belangrijke Europa te zien. Na druk op de bruto marge in 2010 en terugvallende vraag in de tweede jaarhelft begint de vraag uit de markt momenteel weer toe te nemen en de verhoogde productprijzen worden geaccepteerd. Ik verwacht voor de eerstkomende kwartalen een langzaam herstel van de brutomarge waarbij ook de getroffen kostenbesparende maatregelen de nettowinst zal ondersteunen. Als wereldwijd veruit nummer een in de staalsector en met een hoge kasstroom bouwt Arcelor gestaag de eigen voorziening van ijzererts (60% van totaal) en cokeskolen (30% van totaal) door eigen mijnen uit en versterkt daarmee de leidende positie in de sector. Hoewel de voor Arcelor belangrijke afnemerssector, de bouw, in Europa en de Verenigde Staten nog niet duidelijk verbeterd lijkt een herstel ook daar waarschijnlijk.

    Beleggingen
    Voor beleggers met een lange termijn visie is Arcelor naar mijn mening een aantrekkelijke beleggingskandidaat op basis van de fundamentele positie en de verwachte ontwikkelingen met voorkeur boven Aperam. In de loop van de komende twee jaar kan Aperam op speculatieve basis interessant worden, maar belangname heeft momenteel geen haast.

    www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/co...
  9. forum rang 10 voda 26 januari 2011 18:06
    Beursgang Aperam

    Aperam, de roestvrijstaaltak van ArcelorMittal, kreeg woensdag een eigen notering aan het Damrak. Een van de redenen voor de beursgang was het creeëren van meer waarde voor aandeelhouders. Dit leek woensdag al te lukken. Aperam sloot 8,9 procent hoger, ArcelorMittal won 5,5 procent.

    Fonds: aand. Aperam
    Beurs: Euronext Amsterdam

    Laatste Volume Tijd
    Laatste 29,74 2.866 17:35:00
    Verschil 29,74
    Bied 29,64 80 17:35:00
    Laat 29,74 12.292 17:35:59
    Hoogste 30,00 14:28:01
    Laagste 27,50 09:29:54
    Cum. volume --- 12.497.394
    Indicatieve opening ---
    Open 28,00 09:00:00
    Vorig slot 0,00 25-01-2011
    Gemiddelde dagomzet --- 0
  10. [verwijderd] 26 januari 2011 18:34
    Volume flink hoger dan de gemiddelde dagomzet.
    Ook hoger dan gemiddelde van oude MT volgens mij, 5% MT haalt meer omzet dan 100% MT op een normale dag, toch een grappig feitje.
  11. [verwijderd] 26 januari 2011 20:38
    hallo mensen dit klinkt misschien stom, maar hoe verkoop ik mijn aperam aandelen. ik gebruik de tradebox van abn. die geeft alleen aan dat ik recht heb op 1/20 aperam, maar niet hoe ik die van de hand doe, want wil mijn arcelor wel behouden.

    groeten
  12. [verwijderd] 26 januari 2011 21:17
    ja dat verwachte ik dus ook, maar ze staan in mijn portefeuille als APERAM 1/20 RECHT 11, maar dan niet als de rest van mijn portefeuille maar heel wazig ten opzichte van de rest. en ik heb dus geen mogelijkheid om te kunnen klikken op + of -.
    bij internetbankieren staan ze ook onder overige en kan ik dus ook niks doen. vreemd
  13. [verwijderd] 26 januari 2011 21:29
    vreemd want fractional shares zijn toch geen hele shares .. terwijl ik wel recht heb op hele shares en toevallig is mijn aantal MT precies deelbaar door 20, dus zou helemaal geen halve shares moeten hebben.?
  14. [verwijderd] 26 januari 2011 23:11
    quote:

    subzero0 schreef op 26 januari 2011 21:29:

    vreemd want fractional shares zijn toch geen hele shares .. terwijl ik wel recht heb op hele shares en toevallig is mijn aantal MT precies deelbaar door 20, dus zou helemaal geen halve shares moeten hebben.?
    Dan zijn het geen fractional shares. Je hebt recht op je aantal MT shares gedeeld door 20.
  15. forum rang 10 voda 27 januari 2011 15:56
    Goede start voor Aperam - SocGen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Societe Generale gaat het aandeel Aperam (APAM.AE) volgen met een buy-advies en een koersdoel van EUR39. De analisten verwachten sterke groei in de mondiale markt voor roestvrij staal, vooral in Zuid-Amerika waar Aperam een leidend marktaandeel heeft. Daarbij is het bedrijf relatief winstgevend dankzij zijn houtskoolgestookte smelterij in Brazilie, die de kosten laag houdt. De analist verwacht een ruime verdubbeling van het EBITDA-resultaat tot $952 miljoen in 2012, tegenover de geraamde $418 miljoen over 2010. Het aandeel Aperam sloot woensdag na de eerste beursdag op EU29,74. (AVR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

115 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
  3. 12 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (Chi) +0,3% YoY volitaliteit verwacht
    2. Faillissementen mei (NL)
    3. Inflatie mei def. (Dld)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht