Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

cijfers Nokia.

225 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2008 14:13
    Nokia boekt 30 procent minder winst in derde kwartaal.

    Brussel (tijd) - Nokia heeft in het derde kwartaal 30 procent minder winst geboekt dan in dezelfde periode in 2007. De grootste maker van gsm's ter wereld haalde 1,09 miljard euro nettowinst als gevolg van de economische afkoeling en de toegenomen concurrentie.

    Analisten hadden een nettowinst van 1,17 miljard euro in het vooruitzicht gesteld. De concurrentie voor Nokia komt op het vlak van geavanceerde mobiele toestellen vooral van de Blackberry van Research In Motion en de iPhone van Apple.

    De omzet van het Finse bedrijf kwam in het derde kwartaal uit op 12,2 miljard euro, een afname met 5 procent. De analisten rekenden op 12,7 miljard euro omzet.

    Het marktaandeel van Nokia daalde in de voorbije drie maanden tot 38 procent, vergeleken met 39 procent in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In het tweede kwartaal van 2008 bedroeg het marktaandeel nog 40 procent.

    Nokia waarschuwde begin september al dat het marktaandeel in het derde kwartaal van 2008 lager zal uitkomen dan in het tweede kwartaal. Het lagere marktaandeel komt volgens Nokia door het strategische besluit om niet mee te doen met de agressieve prijsverlagingen van concurrenten en door toegenomen concurrentie.

    Voor het vierde kwartaal van 2008 verwacht Nokia dat het marktaandeel op hetzelfde niveau zal blijven als in het derde kwartaal van 2008. Voor het gehele jaar gaat Nokia nog wel uit van de doelstelling van een uitbreiding van het marktaandeel ten opzichte van 2007. Ook blijft de grootste mobieltjesmaker ter wereld uitgaan van de verwachting dat het volume in de mobiele telefoonmarkt in 2008 met 10 procent of meer zal groeien tot circa 1,26 miljard ten opzichte van de circa 1,14 miljard eenheden in 2007.

    Op de beurs van Helsinki stijgt Nokia met 0,5 procent tot 11,85 euro. Het aandeel koerste na de bekendmaking van de iets lager dan verwachte winst 13 procent in het rood, maar de voorspellingen over het herstel van het marktaandeel stuurden de koers weer hoger. Het aandeel verloor dit jaar al meer dan de helft van zijn waarde.
  2. el toro invencible 21 oktober 2010 12:49
    online.wsj.com/article/SB100014240527...

    Nokia bijna +8%

    STOCKHOLM—Nokia Corp. swung to a third-quarter net profit Thursday as Stephen Elop presided over his first set of earnings as chief executive, raised its full-year margin forecast, and said it will cut jobs and streamline some of its corporate functions.

    Espoo, Finland-based Nokia swung to a €529 million ($737.9 million) net profit in the three months to Sept. 30 from a €559 million loss a year earlier, when the result was hit by heavy impairment charges.

    Third-quarter sales rose 4.7% to €10.27 billion, but without the benefit of new smartphone and software launches that the company hopes will reshape its fortunes. Nokia said it plans to cut up 1,800 jobs and simplify its production organization for Symbian smartphones.
  3. [verwijderd] 9 februari 2011 15:26
    Als de CEO het een brandend platform noemt (volkskrant kan niet vertalen en komt met zinkend schip) Wordt het dan niet eens tijd, om deze reus op te nemen in porto. Let wel ze hebben behoorlijk marktaandeel en samen met windows 7 zouden ze een geweldige koppel vormen om google en android te tackelen.
    Ze hebben providers in ieder geval mee (niet onbelangrijk), want die willen graag concurrentie.

    Voor diegene die zeggen te laat, ze halen de achterstand niet meer in,zou kunnen, maar nokia maakt nog steeds meeste telefoons en het is altijd stuivertje wisselen bij dit soort ontwikkelingen.

    de bos

  4. p/o 11 februari 2011 11:09
    Die samenwerking met microsoft is volgens de markt dan toch geen zo'n goed idee.
  5. atitlan 11 februari 2011 11:18
    quote:

    atitlan schreef op 18 augustus 2010 16:58:

    Wederom een wereldmarktleider die onder sterke concurrentiedruk in snel tempo marktaandelen verliest.

    Zeg maar het NOKIA verhaal.
    Dat schreef ik vorig jaar in het Vestas-draadje.

    Het in portefeuille nemen van wereldmarktleiders (iets dat grote fondsbeheerders graag doen) is imo vanwege vooral neerwaartse risicos zelden of nooit een goed idee.
    Of het moet zijn dat er inmiddels afbraakkoersen tot stand zijn gekomen natuurlijk.

    Nu CISCO weer in de problemen.

    En wat is er van Q-CELLS over.

    Positieve uitzondering (operationeel): INTEL.
    Maar dat wordt al tijden niet meer beloond voor fantastische cijfers. Imo vanwege de inherente risicos dat er nieuwe belangrijke players gaan opstaan.
  6. mjmj 11 februari 2011 11:34
    Wellicht dat ze daarom wel zeggen" success breeds its own failure".
  7. forum rang 6 gpjf 11 februari 2011 13:16

    Nieuwe leider, nieuwe bezems vegen schoon. Hij knalt er dus meteen maar stevig tegen aan, dan kan men hem nooit verwijten dat hij niet gewaarschuwd heeft en als de resultaten al iets beter zijn, klopt hij zich op zijn borst. Zo gaat dat altijd,toch?
  8. atitlan 11 februari 2011 16:53
    Maar eerst kondigt de nieuwe leider voor de komende twee jaar een transitieperiode aan, dan weet je het wel.
    De grote jongens hebben nu ook hun conclusie getrokken.
    Worden straks heerlijk geprijsde opties voor de nieuwe chef.
  9. forum rang 6 gpjf 11 februari 2011 17:11

    Daar zullen ze het wel voor doen want dit lijkt me rijkelijk overdreven. Zal volgende week wel een opwaartse reactie op komen, kan me nauwelijks voorstellen dat ze op dit nivo blijven . Er zullen ook wel de nodige hedgefunds bezig zijn.
  10. [verwijderd] 13 februari 2011 10:55
    Na deze koersreactie wordt het wel interessanter. Hoorde op BNR een journalist die niet geloofde in opleving, omdat goede mooie smartphone best te maken is. Windows 7 was prima hoorde ik, maar voornamelijk omdat ze teveel achterlopen in de apps.
    Nou ben ik waarschijnlijk de verkeerde consument, maar die apps zijn die zo belangrijk? en zo ja MS / nokia heeft er ook nog een paar:
    - goede navigatie
    - MS office!

    Bovendien heeft MS hele diepe zakken, die kunnen toch apps tegen betaling laten ontwikkelen of apps producenten overnemen? Powerplay zijn ze goed in.

    Het is natuurlijk geen safe belegging, maar zoals atitlan al opmerkt het risico ligt meer bij de marktleiders. (nu dus google en apple)

    (heb zelf nog niks, maar overweeg ondertussen wel) Maar misschien is een aandeel MS een betere keuze. Die hebben ook nog prima goedlopende business waaraan het heel lastig is om te gaan knabbelen. Windows 7

    de bos
  11. forum rang 6 gpjf 13 februari 2011 21:48

    Ik heb ook het vermoeden dat er nogal wat mensen die belang hebben om koers van Nokia te drukken want hier alvast een paar positieve signalen":

    Nokia wil eerste 'Windows-toestel' in 2011
    Uitgegeven: 13 februari 2011 20:37
    Laatst gewijzigd: 13 februari 2011 20:39

    BARCELONA - Mobieltjesmaker Nokia hoopt nog dit jaar de eerste telefoon op de markt te brengen, die op het besturingssysteem Windows Phone 7 draait.

    © Nokia''Geloof me, hier staat een klein beetje druk op'', zei Nokia-topman Stephen Elop zondag cynisch tijdens een persconferentie in Barcelona waarin hij de samenwerking met Microsoft uitlegde.
    Hij zei binnen enkele weken meer duidelijkheid te willen geven over de lancering van toekomstige Nokia/Microsoft- telefoons.

    en nog uit een ander artikel :

    Uitgegeven: 9 februari 2011 12:12
    Laatst gewijzigd: 9 februari 2011 12:12
    AMSTERDAM – De grote Europese mobiele providers Vodafone, Telefónica en France Telecom vrezen de dominante positie van Google en Apple op de mobiele markt.

    © AFP
    Dat schrijft the Financial Times op basis van anonieme bronnen bij de providers.
    Topmannen bij deze bedrijven zouden hopen dat Nokia, een grote speler op de markt ondanks substantieel verlies van het marktaandeel, niet kiest voor de besturingssystemen Android of iOS.
    Nokia zit in een lastige situatie waar het bedrijf zich vrijdag uit hoopt te redden. Dan worden toekomstplannen aangekondigd die de positie van Nokia op de mobiele markt moeten versterken.
    Besturingssysteem
    Geruchten over het gebruik van een besturingssysteem van een derde partij waar Nokia nu nog het eigen Symbian gebruikt, doen al weken de ronde. Android is een kanshebber en ook Windows Phone 7 van Microsoft wordt genoemd.
    De Europese providers hebben volgens the Financial Times een sterke voorkeur voor Windows Phone 7 of een verdere ontwikkeling van het systeem MeeGo van Nokia. Eén van deze twee keuzes zou veel beter zijn voor de concurrentie op de markt dan kiezen voor Android of iOS, aldus de bronnen.

    Kortom het is allemaal niet zo negatief als men (?) je wil laten denken wil. ER komt nu een stevige concurrent bij, daar waar ze het eerst moeten afleggen en nu alleen maar te winnen hebben. Bovendien met een nieuwe club die zich wil waarwaken. Op termijn bovendien met veel minder arbeidskosten .

    Het is dus maar hoe je het wil bekijken! Let maar op de komende weken belicht men meer de positieve kanten.
  12. [verwijderd] 13 februari 2011 22:25
    Nokia Corp. will get billions of dollars from Microsoft Corp. to ditch its current smart-phone software in favor of Windows Phone 7, Nokia CEO Stephen Elop said Sunday, in a defense of the deal.

    Nokia, the world's largest maker of phones, and Microsoft announced their alliance Friday. Both investors and employees reacted with dismay: Nokia's stock dived 14 percent and Finnish employees used flex time to go home early.

    On Sunday, a day ahead of the start of the Mobile World Congress cell phone trade show in Barcelona, Elop told press, analysts and industry players that apart from the benefits of the alliance that were laid out Friday, Microsoft is paying Nokia billions of dollars to switch to Windows Phone 7.

    de techniek staat voor niets, maar er zijn miljarden nodig om 1 simpel telefoontje aan de praat te krijgen.
  13. forum rang 6 gpjf 14 februari 2011 11:22
    [quote alias=ubbo bokkels id=5426647 date=201102132225]
    Nokia Corp. will get billions of dollars from Microsoft Corp. to ditch its current smart-phone software in favor of Windows Phone 7, Nokia CEO Stephen Elop said Sunday, in a defense of the deal.

    Kan toch ook niet anders, men zal toch niet gek zijn bij Nokia. Men biedt prima hardware, een uitgebreid distributienet maar de reorganisatiekosten gaat daarvoor Microsoft betalen. Ik ben er van overtuigd dat het een win-win situatie gaat worden en let maar eens op als de eerste Nokia met window phone 7 op de markt komt, daar krijg je een koersexplosie. Zij zullen er alles aan doen omdat een top product te maken.
    Vanavond schijnt in Barcelona Steve Ballmer zijn praatje te houden, ben benieuwd wat hij hier aanvullend over gaat zeggen.
  14. [verwijderd] 14 februari 2011 11:53
    quote:

    barst schreef op 13 februari 2011 23:48:

    Onbegrijpelijke koersval Nokia.
    Heb mijn positie verdrievoudigd.
    Dat wordt dus buigen of barsten voor jou !
  15. p/o 14 februari 2011 12:11
    vrijdag en vandaag ook nog eens samen 2100 extra aandelen aangeschaft tussen 7.41 en 6.71.

    Zit met een gemiddelde van 7.43 dus maak mij geen zorgen.

    Deze lage koersen zijn het moment om het aantal aandelen onder de 3.5 miljard te brengen.

    31.12.2009 : 3 744 956 052 aandelen

    31.03.2005 : 4 663 761 300 aandelen
225 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.726
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.014
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.570
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.217
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.771
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.008
Air France - KLM 1.024 34.373
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.754
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.436
AMG 965 126.374
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.178
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.737
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.166
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.297
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.737
ASML 1.762 77.348
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.706
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht