Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Value8 NL0010661864

Laatste koers (eur)

5,750
  • Verschill

    +0,050 +0,88%
  • Volume

    3.760 Gem. (3M) 3,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Wat vinden wij van Value8?

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. sting99 3 februari 2011 12:00
    Value8 vind ik een interessant beursfonds, het helpt bedrijven om naar de beurs te gaan en neemt vaak ook belangen in die bedrijven.
    www.value8.com/waardegroei.php?newsnr=40

    Value8 N.V. (spreek uit: valuate) is een beursgenoteerde onderneming die investeert in en diensten verleent aan kleinere en middelgrote bedrijven, voornamelijk in de Benelux en West-Europa. Value8 N.V. richt zich op succesvolle ondernemingen in lange termijn groeisectoren, waaronder gezondheidszorg, vrije tijd, milieu en internet. De dienstverlening heeft met name betrekking op advisering en begeleiding van bedrijven bij financiering, beursgang, investor relations en/of corporate governance vraagstukken. Value8 N.V. streeft naar creatie van aandeelhouderswaarde op lange termijn en een outperformance ten opzichte van de AEX-index.

    Investeringen

    Ceradis (31%)

    www.ceradis.nl

    Ceradis, een spin-off van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR), ontwikkelt milieuvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen. Het betreft vooral fungiciden: gewasbeschermingsmiddelen die gebruikt worden om plantenziekten veroorzakende schimmels te bestrijden. De door Ceradis en Wageningen UR ontwikkelde en gepatenteerde middelen bevatten ongeveer 80 procent minder schadelijke stoffen dan bestaande producten. Een groot voordeel gezien grootschalig gebruik van schadelijke pesticiden in toenemende mate een bedreiging voor milieu en volksgezondheid vormt. Vanwege het milieuvriendelijke karakter van de producten van Ceradis is dit een goed uitgangspunt nu steeds meer chemische producten worden verboden of in gebruik beperkt. Qua effectiviteit en prijs zijn deze Ceradis producten evenwel concurrerend in de markt. Daarmee biedt Ceradis voor tal van landbouwgewassen een duurzaam alternatief voor bestaande gewasbeschermingsproducten.

    PV+ Solutions (30%)

    www.pvsolutions.eu

    PV+ Solutions (de nieuwe naam van Ecostream Spanje) ontwikkelt, installeert en levert zonne-energie systemen in Spanje, de tweede markt voor zonne-energie ter wereld. PV+ Solutions heeft in de afgelopen 3 jaar 30 Megawattt in zonne-energie projecten gerealiseerd, waaronder - op het moment van realisatie in 2007 – het grootste solarproject ter wereld. Het heeft samen met het Spaanse Cubinor een hypermodern solar product (Carpasol®) ontwikkeld dat overdekking van parkeerplaatsen combineert met de opwekking van zonne-energie. Door de subsidieregelingen – en vaste afnameprijzen – is de business zeer voorspelbaar en wordt een aanzienlijke kasstroom gegenereerd.

    Games Factory Online (20%)

    www.gamesfactoryonline.com

    Games Factory Online is een jong sterk groeiend bedrijf dat actief is in de sector van serious gaming: games voor onderwijs, bedrijfsleven en zorg. GFO produceert en verkoopt voor spelcomputers (zoals Nintendo DS), het internet, pc’s en mobiele telefoons. Wereldwijd worden in toenemende mate online educatieve games en serious games ingezet voor onderwijsdoeleinden en commerciële activiteiten van GFO op het terrein van marketing en projectmanagement. GFO doet meer – onder andere Rummikub voor de i-Phone en games voor NintendoDS – maar de educatieve games moeten de waardedrijver worden voor de komende jaren. De uitdaging is vooral om de aanzienlijk minder dynamische onderwijswereld en het bedrijfsleven te overtuigen van de voordelen van educatieve games.

    SutureAid (24%)

    www.sutureaid.com

    SutureAid heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld om chirurgisch hechten te verbeteren. Deze prijswinnende uitvinding kan worden toegepast bij alle vormen van hechten tijdens operaties, van microscopische hechtingen in de hartchirurgie tot grote hechtingen in de orthopedie. Ook bij kijkoperaties is de SutureAid hechttechniek toe te passen. Bij de SutureAid hechttechniek wordt een speciaal ontwikkeld pincet gebruikt, waarbij aan het uiteinde van het pincet een steriel (wegwerp) opzetstukje kan worden aangebracht. De productrange bestaat uit een vijftal verschillende producten, waarvan de SutureAid AT als eerst op de markt komt.

    Alanheri (29%)

    www.alanheri.com

    Alanheri is een in Nederland gevestigde houdstermaatschappij van twee werkmaatschappijen die zich bezighouden met de productie en verkoop van kleindier- en vogelvoeders. Onderdeel van Alanheri is het merk Witte Molen, gevestigd in Meeuwen. Value8. heeft inmiddels gesproken met de directie en Raad van Commissarissen van Alanheri en onderzoekt de mogelijkheden om bij te dragen aan de schaalvergroting en de verdere verbetering van de winstgevendheid.

    Fornix (26,6%)

    www.fornix.nl

    Fornix is een beursgenoteerd bedrijf dat tot augustus 2010 actief was met allergie-producten (o.a. Oralgen). Nu deze activiteit is afgestoten, resteert Laprolan (medische hulpmiddelen) en een sterke kaspositie. Value8 wil actief bijdragen aan een nieuwe toekomst voor Fornix.

    EDCC (47,8%, daarna ca. 17%)

    www.edcc.info

    Nadere info zie website EDCC

    De Centrale Apotheek Nederland (49%)

    www.huisartscentraal.nl

    DCA is een innovatieve apotheekformule en richt zich primair op de afgifte van medicatie via de huisartsenpraktijk en gezondheidscentra. Patiënten kunnen hun medicatie bij de huisarts ophalen of thuisbezorgd krijgen. De Centrale Apotheek Nederland (DCA) is in 2007 opgericht door ervaren zorgondernemers Marijke Dirksen en Hans Boerema. DCA levert vanuit de centrale apotheek in Roden (Drenthe), alsmede diverse regionale vestigingen geneesmiddelen via huisartsen in het hele land. Dit betreft zowel herhaalmedicatie als de eerste uitgifte van medicijnen.

    Meerderheidbelangen

    Buhrs

    www.buhrs.com

    Buhrs is een gerenommeerde internationale leverancier van mailing en fulfillment oplossingen. Buhrs ontwikkelt, produceert, verkoopt en onderhoudt systemen voor poly & paper wrapping



    DICO International

    www.dicointernational.nl

    DICO International was een leverancier van stalen bedden. Zij werd op 31 maart 2009 failliet verklaard na een aantal mislukte overnames. Het bedrijf heeft nog wel een beursnotering. Value8 is in gesprek met de curator om te bezien of er mogelijkheden bestaan om de beursnotering van Dico International te behouden en de schuldenlast – via een crediteurenakkoord – te saneren.



    Overige activiteiten

    Sabon FunDing

    www.sabonfunding.com

    Value8 voert het beheer van Sabon FunDing, welke 100 procent van de aandelen houdt in Sabon BV. Sabon is een winkelketen in verzorgingsproducten met 31 winkels in Nederland, waarvan 13 shop-in-shops, bij V&D en in België twee winkels. In verband met de sterke groei die de onderneming in de komende jaren verwacht te realiseren, heeft het bedrijf besloten te kiezen voor financiering door middel van nieuw risicodragend kapitaal. Value8 heeft eerder de aandelen van VGM Beheer verworven, dat het beheer voert over het beursgenoteerde beleggingsfonds Value Gain Mix Fund, deze naam is later veranderd in Sabon FunDing. Value8 ontvangt voor het voeren van het beheer over Sabon FunDing, naast een vaste vergoeding, een optie op participaties in Sabon.

  2. Procambarus 5 februari 2011 12:05
    Hoewel de koersvorming van Value8 wellicht iets te enthousiast is, heb ik op zich alle vertrouwen in het management. Beginnende fondsen hebben vaak te kampen met kinderziekten, maar daar is bij Value8 niets van te bespeuren. De ceo is een "bekende Nederlander" die via VEB een aantal succesvolle operaties op zijn naam heeft staan en het ziet er naar uit dat het een succes wordt. Er zullen uiteraard nog talloze grote en kleine aandelenemissies volgen en of alle toekomstige overnames lucratief zullen zijn moet worden afgewacht. Voorlopig heb ik een bescheiden belang genomen.
  3. sting99 5 februari 2011 15:59
    Ik snap niet hoe Value8 aan een winst van drie euro per aandeel komt.
    Of zouden ze hun koerswinsten van hun deelnemingen (EDDC en Dico) bij de winst meerekenen.

    www.value8.com/page.php?newsnr=110
    Uit de nieuwjaarstoespraak:
    Eind 2011 zal de portefeuille ongetwijfeld nieuwe namen bevatten. Hopelijk net als de bestaande portefeuille zullen dit aantrekkelijke bedrijven zijn met slimme, flexibele en doortastende managers die zich niet neerleggen bij een wat mat algemeen economisch klimaat. De beste manager is diegene die het best weet in te spelen op veranderende omstandigheden. Dan biedt een crisis juist extra kansen. En we geloven onverminderd in de beurs, waar bedrijven – ook smallcaps! – risicodragend vermogen kunnen aantrekken om hun groei te financieren. Wij blijven ernaar streven om meer bedrijven naar de beurs te brengen.

    Dit jaar geen koerswaarschuwing. Integendeel. Onze market cap van 22 miljoen euro past bij onze huidige vorm, maar niet bij onze ambities. Onze corporate finance activiteit moet onder normale omstandigheden 1 miljoen euro of meer per jaar kunnen verdienen. Dat vertegenwoordigt ook waarde. En dan hebben we het nog niet over de potentie van de portefeuille gehad!

    Wat voor waarschuwing dan wel? Welnu, zo optimistisch als we zijn, we blijven realist. Bij investeren - noem het participeren of private equity – is risico een onlosmakelijk onderdeel van het vak. Er zullen bedrijven zijn die succesvol zijn, maar ook die het uiteindelijk niet redden. Wijzelf schrikken daar niet van, maar ook de buitenwereld moet niet denken dat alles wat we aanraken in edelmetaal verandert. Wie geen risico wil lopen, moet in staatsobligaties beleggen, stelden we vroeger. Na 2010 kan zelfs die tegeltjeswijsheid de prullenbak in. Maar – om bij de voetbalvergelijking te blijven – als je voetbalt moet je tegengoals incalculeren. En de uiteindelijke prestatie is afhankelijk van het saldo. Wie met 5-2 wint, incasseert twee tegengoals. Wij prefereren die uitslag boven een bloedeloze nul-nul.

    Afsluitend. We gaan in 2011 weer hard aan de slag. Samen met Gerben Hettinga – mijn mede-bestuurder bij Value8 – en het hele team. Aan de slag om interesante investeringskansen te benutten, om groeiende bedrijven te ondersteunen en – indien mogelijk – naar de beurs te brengen. Tevreden constateren wij dat zowel aantal als kwaliteit van de investeringsproposities hoger liggen dan een jaar geleden.

    2010 was voor Value8 een uitstekend jaar, waarin de in 2009 gestelde middellange termijndoelstelling van tenminste 2 euro winst per aandeel kon worden behaald (prognose 15 november 2010: 2,00 – 2,30 euro). De vooruitzichten voor 2011 zijn eveneens prima. Wij verwachten een verdere uitbreiding van de portefeuille en een voortgaande groei van het eigen vermogen.

    Voor 2011 wensen wij u en uw naasten een goede gezondheid toe en veel geluk. Welzijn boven welvaart. En daarnaast ook overigens een voorspoedig 2011

  4. sting99 8 februari 2011 12:09
    Aamigo is gewoon een internetbedrijf dat eigenlijk het traditionele uitzendburo buitenspel wil zetten.
    Value8 heeft een 17% belang genomen in Aamigo.

    AMSTERDAM (AFN) - Uitzendgroep Aamigoo, sinds vorige week genoteerd aan de Amsterdamse beurs, heeft uitzender Source overgenomen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

    Onder de naam Aamigoo Groep streeft het nieuwe bedrijf naar een omzet van 200 miljoen euro in 2014. Als er in de tussentijd grote acquisities worden gedaan, kan dat doel eerder worden gehaald. Afgelopen jaar boekte Source, naar verwachting, een omzet van 120 miljoen euro. De activiteiten van Aamigoo leverden vorig jaar nog geen noemenswaardige omzet op.

    De meeste groei wordt verwacht van de internetactiviteiten van de nieuwe uitzendgroep, zei bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries van grootaandeelhouder Value8 tegen het ANP. ,,Werknemers en zelfstandigen zoeken steeds meer via internet naar werk. Daar speelt Aamigoo op in'', aldus de voormalig voorman van de Vereniging voor Effectenbezitters. ,,We hebben hoge verwachtingen van het internetportaal van Aamigoo.''

    Internetondernemers

    Aamigoo is een activiteit van jonge ondernemers uit Utrecht, die tracht werkgevers en werkzoekenden online aan elkaar te koppelen. ,,Het zijn jonge maar zeer ervaren internetondernemers, die in staat moeten zijn het portaal tot een succes te maken'', aldus De Vries.

    Door de overname van Source wordt Aamigoo actief in alle schakels van de uitzendbranche. Source houdt zich bezig met detachering, payrolling en contractbeheer. Het bedrijf bestaat ruim tien jaar en bedient klanten als IBM Nederland, Getronics Nederland, TAQA Energy en Maxeda Nederland.

    Groei

    Source heeft de crisis van de afgelopen jaren goed doorstaan, stelde De Vries. ,,Het is tegen de stroom in groter gegroeid. We zijn er trots op investeerder te zijn in een bedrijf dat groeikansen weet te realiseren en een enorme potentie heeft.''

    Aamigoo kreeg eind 2010 een beursnotering door middel van een zogeheten omgekeerde overname. De activiteiten van het bedrijf zijn onderdeel geworden van EDCC, dat slechts een lege beurshuls was. In ruil daarvoor hebben de eigenaren van Aamigoo nieuwe aandelen EDCC gekregen.

  5. sting99 10 februari 2011 09:52
    Value8 stapt in mobiel internet buitenlandDONDERDAG 10 FEBRUARI 2011, 08:29 uur | 330 keer gelezen
    BUSSUM (AFN) - Value8 heeft een belang gekocht van 25 procent in Droam BV. Het beursgenoteerde investeringsbedrijf van voormalig VEB-voorman Peter Paul de Vries stapt hiermee in mobiel dataverkeer.

    Volgens Value8 biedt Droam voordelig dataverkeer aan voor het gebruik van een mobiele telefoon of laptop in het buitenland. De verwachting is dat Droam de komende jaren veel succes zal boeken door de te verwachten sterke groei van het gebruik van mobiel dataverkeer. Droam zegt in veel gevallen 80 tot 95 procent goedkoper te zijn dan de huidige tarieven.

    Droam is een afkorting voor 'data roaming', het ophalen van data met een mobiele telefoon of een laptop. Met de investering van Value8, waarvan de hoogte niet is bekendgemaakt, zal Droam verder worden uitgebouwd.

  6. forum rang 10 voda 10 februari 2011 16:41
    Wat koopt Value8 eigenlijk?
    DONDERDAG 10 FEBRUARI 2011, 16:36 uur | 17 keer gelezen
    Door Joost van Kuppeveld

    AMSTERDAM (Belegger.nl) – Vanochtend maakte investeringsbedrijf Value8 bekend dat het een 25 procentbelang heeft genomen in Droam BV. Maar wat is dat dan voor een bedrijf? Belegger.nl belde met oprichter en grootaandeelhouder, Phillip Actor.

    Actor richtte Droam, een afkorting van data roaming, in de zomer van 2010 op om een oplossing te bieden voor de torenhoge telefoonrekening die menig vakantieganger bij thuiskomst uit het buitenland verrast. Door middel van een kastje ter grootte van een creditcard kan de vakantieganger nu via wifi een connectie maken met het mobiele internet voor een fractie van de prijs die zijn telecomaanbieder hem rekent. Tot wel 5 apparaten, smartphones, tablets of een laptop, kunnen tegelijk een verbinding maken en gebruik maken van mobiel internet.
    Arbitreren

    Actor: ‘Eigenlijk nemen wij de klant de zorg uit handen om te moeten arbitreren op telecomkosten’, zegt Actor. ‘Kijk, iedereen kan op zijn vakantiebestemming uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder is en een lokale SIM in zijn toestel doen. Maar dat kost veel tijd en wij kunnen goedkoper inkopen. En mocht er in het buitenland overal goede gratis wifi beschikbaar zijn en je dus geen gebruik hoeft te maken van de Droam, dan betaal je alleen voor de eerste dag en verder niks.’

    Vodafone biedt nu hun klanten aan om voor lagere kosten in het buitenland data te roamen. Is dat een probleem? Actor:’Vodafone is een concurrent, dat zeker. Maar meer ook niet. Bij dat Vodafone-abonnement gaat het alleen om de smartphone zelf, daar teken je ook voor. Je kunt dan dus niet je iPad of je laptop mobiel het internet op tegen die prijs. Dat kan bij Droam wel’
    Europese telecommarkt

    Eigenlijk is Actor alleen maar blij dat Vodafone hier nu mee komt: ‘Dat maakt de mensen wakker. De meeste mensen willen helemaal niet overstappen als ze voor de rest tevreden zijn met een provider. Of neem bedrijven. Die hebben al hun oplossingen bij één provider. Die willen ook niet overstappen voor alleen data in het buitenland. En overstappen hoeft bij Droam dus niet. Het komt gewoon naast je abonnementskosten.’

    Op termijn ziet Actor in Europa één telecommarkt ontstaan. ‘Alleen Vodafone heeft een groot netwerk en is daar op voorbereid. Andere providers niet. En dan nog zullen er mensen buiten de EU reizen en is Droam natuurlijk een goede oplossing voor de Russen en Chinezen die door Europa trekken.’

    Waar gaat Droam het geld van Value8 voor gebruiken. Nieuwe producten misschien? Actor: ‘Nee, ik zie op dit moment niet een opportunity, zoals ik die met Droam zag. Maar we waren al passief op zoek naar een investeerder toen De Vries zich meldde. Je hebt nu eenmaal veel geld nodig om dit breed uit te rollen.’

  7. [verwijderd] 17 februari 2011 21:11
    Ik ben ook een investeerder in Value8. Ik geloof wel in hun manier en vooral in het inzicht van Peter Paul de Vries. Hij heeft het in onderstaand interview over het gegeven dat er niet veel bedrijven in bijv. de AEX zijn te vinden die jaarlijks hun omzet met 10% laten stijgen. Hij is dus én goed in het helpen van kleine bedrijven met bijv. een omgekeerde beursgang én hij is dus duidelijk een stockpicker. Prima fonds. Mooi om een positie in micro-cap mee op te bouwen.

    www.iex.nl/Column/43772/Value8-Groen-...

    Open deur 1: beleg alleen in goede bedrijven. Sommige beleggers en analisten hanteren bepaalde red flags om het kaf van het koren te scheiden op de beurs. Het zijn bepaalde indicaties om niet in een onderneming te beleggen.

    Dat is bijvoorbeeld de bouw van een prestigieus hoofdkantoor, een winst die met bijzondere baten op peil wordt gehouden, of veel wisselingen van de wacht in het ondernemingsbestuur. Ik had in mijn VEB-tijd een andere red flag.

    Beleg niet in bedrijven die op het allerlaatste moment hun aandeelhoudersvergadering houden: eind juni.

    Veel van de bedrijven die ten onder zijn gegaan vergaderden in de laatste twee weken van juni: ze kregen de cijfers niet rond, hadden discussie met de accountant, of werden door grote operationele problemen in beslag genomen. Laat vergaderen is geen pré.

    Maak kennis met onze strategie
    Nu vallen wij zelf in dat rijtje. Value8 houdt haar aandeelhoudersvergadering op 29 juni om 15:00 uur in het beursgebouw van Euronext Amsterdam. U mag het als red flag zien, maar ik maak me daar geen zorgen over. We hebben niet - zoals Samas - te maken met een gedwongen uitverkoop, waarna er voor aandeelhouders niets overblijft.

    En ook niet - zoals Nedfield - met failliete dochters en een verzoek om uitstel voor het opmaken van de jaarrekening. Bovendien heeft Value8 dit jaar op 28 januari al een aandeelhoudersvergadering gehad. We hebben die van maandag zo georganiseerd, dat beleggers meer te weten komen over onze strategie.

    Ze kunnen kennis maken met twee van de bedrijven waarin we deelnemen: Suture Aid (innovatieve hechttechniek) en Games Factory Online (educatieve games). We nodigen niet alleen aandeelhouders uit. We bieden ook de mogelijkheid aan een (beperkt aantal) geïnteresseerde beleggers om aanwezig te zijn.

    Het programma bevat drie presentaties (Suture Aid, Games Factory Online en Value8) en een korte rondleiding op de beurs.
  8. [verwijderd] 18 februari 2011 14:16
    www.fd.nl/artikel/21457703/aamigo-sta...

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aamigoo Group nv, uitzendgroep van European Development Capital Corp. DCC (EDCC.AE), gaat een samenwerking aan met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), via zijn 100%-dochter Source Automation, aldus Aamigoo vrijdag voorbeurs in een persbericht.

    Het gaat hier om de aanbesteding van de zogeheten 'Inhuur ICT, Realisatieopdrachten en Matchmaking' van OCW.

    Source wordt verantwoordelijk voor het ter beschikking stellen van ICT-personeel aan het ministerie.

    Source is sinds 1999 specialist op het gebied van het matchen van ZZP'ers, freelancers en professionals in dienst bij derden op aanvraag van cliënten, op diverse kennisgebieden als ICT, financiele en administratieve functies. Source is ook actief als broker en verzorgt de gehele of een deel van de inhuuradministratie van haar opdrachtgevers.

    Aamigoo verwacht over 2010 een omzet van euro 120 mln en een operationele nettowinst van ruim euro 2 mln te behalen.

    De naamswijziging van EDCC naar Aamigoo Group nv zal op korte termijn worden geëffectueerd.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires
  9. sting99 1 maart 2011 10:00
    Beursnotering Aamigoo vanaf 8 maart
    Gepubliceerd op 1 mrt 2011 om 08:50 | Views: 131

    Artikel Reacties Gerelateerde instrumenten Value8 16:30
    € 31,02 +0,72 (+2,38%)

    •Beursnotering Aamigoo vanaf 8 maart
    •AamiGoO krijgt order ministerie OCW
    AMSTERDAM (AFN) - Uitzendonderneming Aamigoo wordt vanaf 8 maart onder de eigen naam genoteerd aan de beurs in Amsterdam. Het bedrijf meldde maandagavond dat het verzoek daarvoor is neergelegd bij beursbedrijf NYSE Euronext.

    Aamigoo neemt de notering over van de lege beurshuls EDCC. Op maandag 7 maart wordt daarom nabeurs een 'reverse split' uitgevoerd, waarbij acht bestaande aandelen worden omgezet in één nieuw aandeel.

    Na de eerder aangekondigde uitgifte van nieuwe aandelen Aamigoo zullen er twee aandeelhouders zijn met een belang van meer dan 30 procent. Dit zijn F5 Capital (voorheen DGC) met 38,2 procent van de aandelen en investeringsmaatschappij PJAO (33,2 procent). Voor beide investeerders geldt een aflopende lockup-periode, waarbij in de komende twee tot drie jaar minstens de helft van de belangen moet worden aangehouden.

    Aamigoo maakte verder bekend dat het Peter Zwart, voormalig bestuurder van Van Lanschot Bankiers, voordraagt als lid van de raad van commissarissen. Bij goedkeuring op de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 12 april voegt hij zich bij de huidige commissaris, voormalig Ernst & Young-CFO Mike Hartkoorn
  10. [verwijderd] 10 maart 2011 18:41
    Zo, de eerste handel in aandeeltjes AamigoO op de beurs is een feit. Ik heb ze zelf niet maar heb wel aandelen Value8. Vandaag gingen er 973 aandelen over de toonbank. Allemaal kleine investeerders aan de aantallen te zien.

    Zie grafiek:

    i52.tinypic.com/2q0k8x5.jpg

    De grote vraag is wat er met lege huls Dico gedaan gaat worden.
    Value8 is voor in de 80% aandeelhouder en ook dit bedrijf heeft een beursnotering en zojuist een reverse split ondergaan. Zou Peter Paul De Centrale Apotheek naar de beurs gaan brengen? Of Game Factory Online?
  11. sting99 19 april 2011 09:20

    goede resultaten Value8

    PERSBERICHT

    Bussum, 19 april 2011

    Verwachting: verdere groei eigen vermogen

    Winst Value8 stijgt naar 3,46 euro per aandeel

    Value8 heeft over 2010 uitstekende resultaten behaald. De winst uitgekomen op 2,932 miljoen, tegenover 324.000 euro een jaar eerder. De winst per aandeel is gestegen van 0,67 tot 3,46 euro.

    Het aantal uitstaande aandelen steeg in 2010 van 773.381 naar 968.740, een stijging met een kwart. Omdat de aandelenuitgifte in 2009 tegen het jaareinde plaatsvond, steeg het gemiddeld aantal uitstaande aandelen procentueel sterker, van 482.467 naar 848.227.

    Aan de goede winstontwikkeling heeft onder meer Buhrs bijgedragen, waarin initieel een belang van 50 procent werd genomen dat vervolgens in oktober 2010 werd uitgebreid tot 100 procent. Buhrs heeft sinds de doorstart een positieve kasstroom en is winstgevend. De corporate finance activiteiten droegen – direct en indirect – bij aan het resultaat en ook de transactieresultaten ter beurze waren per saldo positief. De ondersteuning die Value8 levert aan deelnemingen wordt niet altijd in rekening gebracht, maar zou op lange termijn in de waardeontwikkeling nog tot uitdrukking moeten komen.

    Daarnaast heeft de groei van het eigen vermogen zich voortgezet, dit is toegenomen van 4,68 naar 11,98 miljoen euro. De grootste belangen in portefeuille zijn thans:
    Buhrs, technologiebedrijf op gebied van mailingsystemen
    Fornix, beursgenoteerd healthcare bedrijf dat allergie-activiteiten heeft afgestoten
    AamigoO Group, beursgenoteerde groep in uitzendsector
    Ceradis, milieuvriendelijke gewasbescherming.
    Op basis van het per ultimo 2010 aantal uitstaande aandelen van Value8 komt het eigen vermogen per aandeel uit op 12,36 euro per aandeel. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van het eigen vermogen per ultimo 2009 (6,05 euro per aandeel).

    Als gevolg van de boekhoudkundige verwerking van Buhrs is het balanstotaal sterk gestegen. Omdat Value8 het besluit heeft genomen actief te zoeken naar de mogelijkheden om (tenminste) 50 procent van Buhrs te desinvesteren, wordt Buhrs boekhoudkundig gekwalificeerd als ‘held for sale’. Ondanks het gestegen balanstotaal is de solvabiliteit nog steeds zeer goed (61,3 procent).

    Het jaar 2011 is opnieuw met een hoog activiteitenniveau begonnen. Value8 heeft belangen genomen in Droam (goedkoop dataverkeer) en DCA (alternatief apotheekconcept) en het belang in Fornix uitgebreid. Voorts is het herstructuringsproces bij Dico afgerond waardoor het bedrijf een positief eigen vermogen heeft en een verbeterde en gemoderniseerde kapitaalsstructuur. Dientengevolge heeft Dico het strafbankje van de beurs mogen verlaten.

    Het hoge activiteitenniveau van de eerste maanden van 2011 vertaalt zich in diverse corporate finance opdrachten en potentiële beurskandidaten. Daarnaast beschikt Value8 over een interessante pijplijn van investeringsmogelijkheden. De ambitie is een aantal van deze investeringsmogelijkheden te benutten. Value8 verwacht over 2011 opnieuw een goed resultaat te behalen. Daarbij wordt verwacht dat het eigen vermogen verder zal stijgen.

    De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal plaatsvinden op 15 juni 2011. Het jaarverslag zal binnenkort op de website worden gepubliceerd.

    Value8 NV

    Peter Paul de Vries, CEO
    Gerben Hettinga, bestuurslid



    De cijfers in dit persbericht zijn aan de jaarrekening ontleend. De accountant is momenteel met de afronding van de controle bezig en heeft nog geen accountantsverklaring afgegeven. Het jaarverslag en de jaarrekening (voorzien van accountantsverklaring) zullen op korte termijn worden gepubliceerd. De jaarrekening dient voorts nog te worden vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.



    Profiel Value8 NV:
    Value8 N.V. (spreek uit: valuate) is een beursgenoteerde onderneming die diensten verleent aan en investeert in kleinere en middelgrote bedrijven, voornamelijk in de Benelux en West Europa. Value8 N.V. richt zich op succesvolle ondernemingen in lange termijn groeisectoren, waaronder gezondheidszorg, vrije tijd, milieu en internet. De dienstverlening heeft met name betrekking op advisering en begeleiding van bedrijven bij financiering, beursgang, investor relations en/of corporate governance vraagstukken. Value8 N.V. streeft naar creatie van aandeelhouderswaarde op lange termijn en een outperformance ten opzichte van de AEX-index. www.value8.com

  12. sting99 20 april 2011 10:39
    De Vries: Bedrijven lonken naar beursnotering na crisis door Sonny Duijn
    AMSTERDAM - AMSTERDAM - Volgens Value8-topman Peter Paul de Vries is er in het bedrijfsleven volop animo voor een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. „Veel bedrijven zijn de kredietcrisis goed doorgekomen, door cash te houden en kosten te besparen. Men vindt een beursnotering nu aantrekkelijk.” De ex-topman van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt wel dat de overheid een beursgang meer zou mogen stimuleren, stelt hij in gesprek met deze krant.


    Value8 19-04-2011 (16:30)
    31,99 EUR +0,00% +0,00

    Naar Value8 detailpagina Met zijn investeringsvehikel Value8 tracht De Vries bedrijven naar het Damrak te brengen. „We worden steeds frequenter benaderd door partijen die een notering willen”, oppert hij. „Het gaat vaak om groeiende organisaties die een flinke stap vooruit willen zetten, maar dit door terughoudende banken niet met leningen kunnen financieren.”

    De ondernemingen kunnen een notering verkrijgen via de relatief lange, reguliere weg, maar ook via een zogenoemde ’omgekeerde overname’. Dan stappen bedrijven in een lege beurshuls, waar Value8 een groot belang in heeft. De Vries wil de nieuwkomers voorts in de beginfase begeleiden.

    Op deze manier kwam uitzender Aamigoo Group aan een notering via EDCC, dat geen activiteiten meer ontplooide. Andere bedrijven willen dit voorbeeld volgen. „Er zijn gesprekken gaande met potentiële beursgangers.” De lege beurshulzen Dico en Fornix worden wellicht in een nieuw jasje gestoken, mits dit niet op verzet stuit van andere aandeelhouders.

    De voormalig VEB-topman pleit voor een groter aantal beursgenoteerde bedrijven. „Beleggers krijgen dan meer investeringsmogelijkheden en een betere toegang tot risicodragend kapitaal. Bovendien is het op termijn ook erg goed voor de hele economie.”

    Het is echter niet altijd aantrekkelijk voor partijen om voor een Nederlandse notering te kiezen, stelt De Vries. „De lange oproepingstermijn voor aandeelhoudersvergaderingen is voor bedrijven bijvoorbeeld een groot nadeel.” Deze termijn staat nu op minimaal zes weken, en mag van De Vries teruggebracht worden naar het Europese minimum van drie weken.

    Hij lobbyt voorzichtig voor meer invloed van de Nederlandse overheid. „In Frankrijk krijgen beleggers fiscale voordelen bij het investeren in bedrijven op Alternext, het segment voor kleinere bedrijven. Dit is een stimulans voor de MKB-sector om naar de beurs van Parijs te gaan.” Hij geeft wel aan dat politieke ondersteuning, waar hij voorheen al zijn nek voor uitstak, niet makkelijk te realiseren is in deze tijd van bezuinigingen.

    Value8 investeert niet uitsluitend in beursgenoteerde ondernemingen. Zo droeg onder andere de investering in Buhrs bij aan de winst over 2010. Aan de hand van Value8 en Solo Capital maakte dit failliet verklaarde technologiebedrijf vorig jaar een doorstart. In oktober werd Value8 zelfs volledig eigenaar van het technologiebedrijf.

    Inmiddels zou Buhrs winstgevend zijn en een positieve kasstroom hebben. „In 2011 gaan we kijken naar een geschikte partner, die mogelijk een 50%-belang zou kunnen nemen. Maar het brandt ons niet in de zak. We zijn erg tevreden over Buhrs.”

    De winststijging van Value8 (van €0,32 miljoen in 2009 naar €2,93 miljoen in 2010) oogt spectaculair, maar 2010 was pas de eerste echte graadmeter voor het jonge bedrijf. Toch is de eigen doelstelling ruim overtroffen. „We zien ook investeringsmogelijkheden voor 2011”, aldus De Vries.

  13. sting99 20 april 2011 10:46
    Ik vind dat Value8 een hogere koers verdient,het maakt grote winsten door bedrijven te begeleiden naar een beursgang.
    Het belang in Aamigoo is bijvoorbeeld 8 miljoen euro waard terwijl er denk ik voor 1 miljoen aan kosten gemaakt zijn.
  14. forum rang 10 voda 21 april 2011 15:47
    Value8 vergroot belang Fornix naar 32,78%


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Investeringmaatschappij Value8 nv (VALUE.AE) heeft het belang in Fornix BioSciences (FORBI.AE) vergroot naar 32,78%, aldus Value8 donderdag in een persbericht.

    De vorige melding dateert van 21 januari van dit jaar toen Value8 een belang meldde van 26,59% in Fornix.

    Het uitbrengen van een bod wordt op dit moment niet beoogd, aldus Value8.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

  15. [verwijderd] 27 april 2011 16:48
    quote:

    sting99 schreef op 20 april 2011 10:46:

    Ik vind dat Value8 een hogere koers verdient,het maakt grote winsten door bedrijven te begeleiden naar een beursgang.
    Het belang in Aamigoo is bijvoorbeeld 8 miljoen euro waard terwijl er denk ik voor 1 miljoen aan kosten gemaakt zijn.
    Ik vind idd ook dat het aandeel veel hoger zou moeten staan. Niet omdat ik er dan lekker aan verdien maar omdat het gaat om allemaal groeibedrijven. Daar betaald men normaal gesproken wel 20 tot 30 keer de koerswinstverhouding voor.

    Ik denk dat de terughoudendheid ontstaat omdat veel mensen eerst de kat uit de boom kijken. wij zijn in dit land niet zo gewend aan een goeroe die beurspicks voor ons doet. Als Value8 de komende jaren ook goede cijfers blijft laten zien dan zullen er meer en meer partijen instappen. ik wacht nog op een mooie koersdip om bij te komen. Het zou leuk zijn als we onze eigen Warren Buffet zouden hebben die jaar op jaar de markt weet te verslaan :-)
  16. Bulletje80 11 juni 2011 19:04
    Mooi stukje op ned1 bij het programma 1 vandaag. Daar laat onze Peter ook nog even z'n voetbal kunsten zien. Die man kan echt alles. Respect
18 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht