Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,885
  • Verschill

    +0,105 +1,82%
  • Volume

    118.026 Gem. (3M) 327,6K
  • Bied

    5,880  
  • Laat

    5,895  
+ Toevoegen aan watchlist

FIAT en CHRYSLER

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. hans199 5 juni 2011 21:35
    Is al een aantal dagen oud dit nieuws maar zou dit positief kunnen zijn voor TT?
    FIAT is volgens mij wel tevreden met TT als navi leverancier,misschien dat ze ook aan Chrysler mogen leveren nu de italianen het helemaal voor het zeggen hebben
    daarmee zou de weg open kunnen zijn voor meerdere merken denk ik (mopar levert nu aan Chrysler en deze leveren ook aan andere )

  2. [verwijderd] 5 juni 2011 21:55
    quote:

    hans199 schreef op 5 juni 2011 21:35:

    misschien dat ze ook aan Chrysler mogen leveren nu de italianen het helemaal voor het zeggen hebben
    TomTom gaat met zekerheid aan Chrysler leveren. Dat is positief nieuws. Eerste die uitkomt is de Ypsilon. Ik durf met 99% zekerheid te zeggen dat de modellen daarna ook tomtom ingebouwd krijgen. Wat ze in het dashboard kunnen hergebruiken zullen ze dat niet nalaten.

    Analisten hadden verwacht dat in het eerste kwartaal 51 miljoen omzet gemaakt zou worden in de rechtstreekse inbouw via de autobranche. Het kwam uit op 60 miljoen. Toch 20% boven verwachting. Met de recente, op zich niet grote, maar meerdere kleine deals, zal dit onderdeel van tomtom boven verwachting blijven presteren.

    Met deze auto en met de Fiat 500 komen er wel weer Amerikaanse auto's met LIVE navigatie bij, en dat is hard nodig, want deze systemen zenden signalen uit om in de VS de file-informatie nog accurater te krijgen. Het is algemeen bekend dat de file informatie van TomTom in Nederland en Europa ZEER NAUWKEURIG is. Zelfs op een rit van 3 uur, zit mijn tomtom er geen minuut naast bij mijn aankomsttijd. Dit vind ik echt heel erg knap. Deze mate van nauwkeurigheid hebben ze in de VS nog niet, al is dat slechts een kwestie van tijd.
  3. [verwijderd] 5 juni 2011 22:13
    Analisten hadden verwacht dat in het eerste kwartaal 51 miljoen omzet gemaakt zou worden in de rechtstreekse inbouw via de autobranche. Het kwam uit op 60 miljoen. Toch 20% boven verwachting. Met de recente, op zich niet grote, maar meerdere kleine deals, zal dit onderdeel van tomtom boven verwachting blijven presteren.

    Op jaarbasis zal de omzet uit automotive op ongeveer 4x60=240 miljoen uitkomen. Dit is eenzesde van de totale jaaromzet van tomtom van 1,43 miljard. De komende jaren gaat deze inbouw-markt met 500% groeien. Als tomtom parallel meegroeit, dan wordt dat erg leuk. Voldoende om de teruggang in losse navigatiekastjes op te vangen.

    Ik denk zelfs dat tomtom met haar eigen kaarten zo goed gepositioneerd is, dat ze sneller kunnen groeien dan de branche, door marktaandeel weg te snoepen bij automerken die nu nog zelf hun navigatie proberen te maken, maar er achter komen, dat tomtom hier meer expertise in heeft.

    Dit heeft echter tijd nodig. Denk niet dat dit voor het resultaat van 2011 echt veel gaat uitmaken. Voor de jaren daarna wel. Zeker als deze klanten na een tijdje ook hun kaarten gaan updaten en aanvullende diensten kopen waar meer marge op zit.
  4. [verwijderd] 5 juni 2011 22:40
    Al bouwen ze alle auto's vol met Tomtom's, zolang het sentiment slecht is gaat de koers omlaag. Kijk maar naar afgelopen 2 weken. Nog nooit volgde zoveel goede berichten elkaar op en de koers ging alleen maar zuidwaarts.

    Wat mij ook opviel, was dat Binck niet één van deze nieuwsfeiten bij Tomtom had gepubliceerd.
  5. [verwijderd] 5 juni 2011 22:48
    Hallo 737,

    Inderdaad een lange stroom goed nieuws, maar de koers komt inderdaad niet omhoog. Maar deze activiteiten hebben wel invloed op de omzet in Q2. Dus als de koers nu niet wil, dan duurt het hooguit tot de volgende cijfers.

    Veel goed nieuws is door 'ons' ontdekt, of als het wel van tomtom zelf kwam, werd het persbericht niet breed opgepikt. Dow Jones Newswire pakt niet alles op, Bloomberg en dergelijke al helemaal niet. In Binck zie jij niets, in Alex zie ik niets en in mijn app van beurs.nl ook heel veel berichten die niet overgenomen zijn.

    Als we dit van de positieve kant bekijken, dan beschikken we dus over een vorm van 'voorkennis'. Wij zien wel goed nieuws uit de autobranche, de inruil-actie, uitlevering van nieuwe PND modellen, een een nieuwe campagne.

    Dus als de koers nu niet wil, dan duurt het hooguit tot de volgende cijfers.

  6. forum rang 10 voda 26 april 2012 16:47
    Fiat stelt orde op zaken bij Chrysler

    Gepubliceerd op 26 apr 2012 om 10:13 | Views: 411

    DETROIT (AFN) - De Amerikaanse autofabrikant Chrysler presenteerde donderdag de beste kwartaalresultaten sinds het bedrijf in 2009 merendeels in handen kwam van het Italiaanse Fiat. De nettowinst verviervoudigde tot 473 miljoen dollar.

    Chrysler verkocht 523.000 auto's, 33 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2011. De voertuigen vonden vooral gretig aftrek in de Verenigde Staten waar de verkoop met 36 procent toenam in vergelijking met een gemiddelde van 13 procent in de gehele autosector. De omzet nam met 3,2 miljard dollar toe tot 16,35 miljard dollar.

    Het Amerikaanse bedrijf handhaaft de verwachting dat de nettowinst over het hele jaar 1,5 miljard dollar zal bedragen. Dat is maar liefst acht keer zoveel als de 183 miljoen dollar in 2011. Fiat heeft een belang van 58,5 procent in Chrysler, de rest is in handen van vakbond United Autoworkers Union.
6 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht