Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

15,898
  • Verschill

    +0,090 +0,57%
  • Volume

    13.097.295 Gem. (3M) 10,5M
  • Bied

    15,810  
  • Laat

    15,920  
+ Toevoegen aan watchlist

ING - PB's en andere relevante informatie

5.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 10 juni 2011 09:39
    ING neemt stappen om ING Direct USA te verkopen
    Gepubliceerd: 09:34
    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv (ING.AE) zegt vrijdag stappen te nemen om zijn Amerikaanse internetspaarbank ING Direct USA te verkopen, terwijl daarnaast de strategische opties voor de Latijns-Amerikaanse verzekeringstak worden onderzocht.

    In een toespraak op een conferentie georganiseerd door Goldman Sachs, geeft chief executive officer Jan Hommen vrijdag een update aan beleggers over de aangekondigde herstructureringen van ING.

    Hommen herhaalt de ambitie om de resterende euro3 mrd aan staatssteun terug te betalen uit eigen middelen. ING wil dat bedrag, plus een terugbetalingspremie van euro1,5 mrd, uiterlijk in mei 2012 afbetalen.

    Een van de onderdelen die moet worden verkocht is ING Direct USA, de grootste online-spaarbank van ING, na de Duitse online-dochterbank ING DiBA AG. De Europese mededingingsautoriteit verplichtte ING om de online-bank te verkopen vanwege de ontvangen overheidssteun.

    Eerder deze week werd in de media gespeculeerd dat opkoopfonds KKR & Co LP (KKR) op zoek is naar een minderheidsbelang in ING Direct USA. Verder zouden Capital One Financial Corp (COF) en General Electric Co (GE) onlangs een bod hebben uitgebracht.

    Hommen gaat hier vrijdag niet op in en stelt dat ING "stappen onderneemt voor de desinvestering van ING Direct USA".

    Verder stelt Hommen dat de verzekeringstak, die zal worden verkocht, zal worden aangewend voor schuldreductie. Voor de Latijns-Amerikaanse verzekeringstak worden de "strategische opties onderzocht".

    Daarnaast zullen in 2011 verdere voorbereidingen worden getroffen voor de Europese en Amerikaanse verzekeringsactiviteiten. Deze worden naar verwachting in 2012 beiden apart naar de beurs gebracht.

    Door Eelco Hiltermann en Maarten van Tartwijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; eelco.hiltermann@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  2. Leone 10 juni 2011 10:53
    ING herhaalt de ambitie om de staat uit eigen middelen terug te betalen. Hier zit wel wat ruimte voor interpretatie. Laten we hopen dat er geen nieuwe emissie aankomt. Alhoewel, het zou wel weer leuk zijn om er net als de vorige keer flink van te profiteren.
  3. [verwijderd] 10 juni 2011 19:47
    KLOTE FRUTS, alles in rook op wat gisteren gemaakt is, geen 1 dag kun je nog normaal beleggen, dieven van eigen deeg.
    Alleen short gaan, allemaal afspraaakjes om grote evens nel te kunnen laten verdienen.

    Grootste gelddieven van de wereld, de Geldmarkt, maakt meer kapot dan je lief is.
  4. [verwijderd] 10 juni 2011 21:57
    quote:

    Formule1-Fan schreef:

    KLOTE FRUTS, alles in rook op wat gisteren gemaakt is, geen 1 dag kun je nog normaal beleggen, dieven van eigen deeg.
    Alleen short gaan, allemaal afspraaakjes om grote evens nel te kunnen laten verdienen.

    Grootste gelddieven van de wereld, de Geldmarkt, maakt meer kapot dan je lief is.
    stop dan met belleggen en ga gokken op schumacher of webber, mischien kun je daar meer mee verdienen!!
    ik erger me ook elke dag mateloos aan deze klotenbeurs, we kunnen net zo goed om 15.30 uur pas open gaan, want de beursdag in nl wordt in 2 uur bepaald door usa!! ze moeten beursplein 5 daar in amsterdam gewoon opdoeken, al die handelaren daar zijn een stelletje mietjes en schapen!! ik beleg alleen nog maar op de dax,duitsland uber alles!!
  5. forum rang 10 voda 13 juni 2011 14:11
    Miljardenovername in verzekeringssector
    Gepubliceerd op 13 jun 2011 om 07:46 | Views: 708

    NEW YORK (AFN) - Verzekeraar Allied World Assurance koopt herverzekeraar Transatlantic Holdings voor 3,2 miljard dollar (circa 2,2 miljard euro) in aandelen. Dat werd maandag bekendgemaakt.

    Het gecombineerde bedrijf krijgt de naam TransAllied Group Holdings. De twee merken, Transatlantic Reinsurance en Allied World Insurance, blijven bestaan. Transatlantic behoorde in het verleden tot AIG, maar de Amerikaanse verzekeraar verkocht het meerderheidsbelang in het onderdeel om een deel van de staatssteun af te lossen.

    Scott Carmilani, de huidige topman van Allied World, gaat het nieuwe concern leiden. Transatlantic-voorzitter Robert Orlich gaat met pensioen wanneer de overname is afgerond, waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar.
  6. forum rang 10 voda 14 juni 2011 16:51
    UPDATE: ING-top vergadert woensdag over verkoop Direct USA

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'ING-bestuur vergadert over verkoop Amerikaanse online-bank', om extra informatie toe te voegen.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De raad van bestuur van ING Groep nv (INGA.AE) besluit naar verwachting woensdag over de koper van zijn online bank in de Verenigde Staten, aldus personen die op de hoogte zijn van de situatie.

    Capital One Financial Corp. (COF) is volgens de bronnen de grootste kanshebber om het dochterbedrijf ING Direct USA over te nemen. Ook General Electric Co. (GE) heeft een bod gedaan, maar dat ligt moeilijker, omdat het concern aarzelt om de hypotheek-gerelateerde bezittingen van ING's internetbank over te nemen, zeggen de personen.

    De verkoop van ING Direct USA, een van de grootste en meest succesvolle online spaarbanken in het land, kan een prijskaartje krijgen in de "hoge enkelcijferige miljarden", aldus de personen. Een van hen zegt dat Capital One de overname wil betalen met aandelen en contanten.

    De situatie kan snel wijzigen en de deal kan nog mislukken, terwijl zich ook nog nieuwe bieders kunnen aandienen, stellen de personen. Ook zou GE zijn bod nog kunnen verbeteren.

    ING geeft geen commentaar op de overnamegesprekken.

    Het aandeel ING staat dinsdag rond 9.25 uur 1,7% hoger op EUR8,05 in 0,6% hogere AEX-index.

    Het Nederlandse financiele concern werd door de Europese Commissie verplicht om zijn Amerikaanse online-spaarbank voor het einde van 2013 te verkopen, als voorwaarde voor goedkeuring van de staatssteun die ING in 2008 kreeg. De verplichte verkoop is onderdeel van een ingrijpende reorganisatie, waarbij ING ook zijn gehele verzekeringstak verkoopt.

    Gezien de druk om het onderdeel te verkopen, heeft ING een voorkeur voor een ongecompliceerde transactie die snel kan worden afgerond, zeggen de ingewijden. Daarom zou de voorkeur uitgaan naar een deal waarbij de Amerikaanse onlinebank in zijn geheel wordt verkocht en die de beste kans heeft om te worden goedgekeurd door toezichthouders.

    Definitieve biedingen voor ING Direct USA moesten begin juni worden ingediend, en GE en Capital One behoorden tot de partijen die een bod hebben gedaan, aldus de personen.

    ING Direct USA heeft $82 miljard aan spaartegoeden en deposito's, $40,7 miljard aan hypotheken en $19,8 miljard aan kredieteffecten die worden gedekt door hypotheken van andere banken. GE zou graag de spaartegoeden willen overnemen, maar heeft geen belangstelling voor de hypotheken, zeggen de personen.

    Capital One, de negende bank van de Verenigde Staten naar spaartegoeden gemeten, heeft belangstelling voor ING Direct, omdat de bank zijn online-bankactiviteiten, die het bedrijf door de financiele crisis hebben geholpen, wil uitbreiden. De extra spaartegoeden zouden Capital One ook in staat stellen om meer leningen mee te financieren, met name creditcardschulden.


    Door Matthias Rieker, Anupreeta Das en Gina Chon, bewerkt door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; anton.reijinga@dowjones.com


  7. forum rang 10 voda 14 juni 2011 17:13
    ING +2,6% op verkoopverhalen - Keijser


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel ING (INGA.AE) noteert dinsdag rond 12.40 uur 2,6% hoger, in reactie op berichten dat een verkoop van de Amerikaanse onlinebank voor zo'n $9 miljard aanstaande is, zegt analist Nico van Geest van Keijser Capital. De analist heeft een buy-advies met het oog op de verwachte positieve impact van ING's desinvesteringsprogramma. Ook de verkoop van de Zuid-Amerikaanse verzekeringsdochter voor zo'n $3 miljard zou deze maand nog zijn beslag kunnen krijgen. De analist gaat er van uit dat ING de onderdelen met boekwinst zal verkopen, terwijl met de opbrengst de financiele positie kan worden verbeterd, onder andere door het terugbetalen van de staatssteun. Keijser hanteert een koersdoel van EUR10,50. Het aandeel ING staat dinsdag rond 12.45 uur 2,6% hoger op EUR8,12, terwijl de AEX met 0,8% stijgt. (AVR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  8. forum rang 10 voda 14 juni 2011 21:36
    ING verplaatst hypotheken

    13 juni 2011, 19:15 uur | FD.nl

    Bank-verzekeraar ING is bezig om een deel van zijn portefeuille met Nederlandse hypotheken te verpakken en ze vervolgens onder te brengen bij dochterbedrijven in landen waar het concern actief is met ING Direct. Dat heeft topman Jan Hommen vrijdag gezegd in een presentatie bij Goldman Sachs in Parijs.

    Op die manier vloeit het spaaroverschot van ING Direct naar het spaartekort in Nederland. Dat betekent dat de balans van ING Bank krimpt, want momenteel moet ING in Nederland obligaties uitgeven om de hypotheken te financieren, terwijl de spaardochters juist allerlei obligaties kopen voor de berg aan spaargeld.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/22397889/ing-verpla...
  9. DTJ 15 juni 2011
    14 juni 2011 22:55
    Waarschijnlijk geen snel besluit Griekenland

    BRUSSEL (AFN) - Minister Jan Kees de Jager (Financiën) denkt dat het nog wel even kan duren voor de eurolanden de knoop doorhakken over extra financiële steun aan Griekenland. Hij zei dat dinsdag na informeel overleg in Brussel met zijn collega's van de andere eurolanden. Zondagavond tijdens EU-beraad in Luxemburg praten de ministers verder over Griekenland, een dag eerder dan de bedoeling was. Ook maandag staat het onderwerp weer op de agenda.

    ,,Ik vraag me af of er dan al een besluit komt'', aldus De Jager. Hoe dan ook zal Nederland pas akkoord gaan na instemming van de Tweede Kamer.

    De Jager maakte in Brussel duidelijk dat Nederland alleen extra geld voor de Grieken op tafel wil leggen als ook banken, verzekeraars en pensioenfondsen meebetalen. Ook enkele andere eurolanden, waaronder Duitsland, Oostenrijk en Finland willen een vrijwillige bijdrage van de private sector. Volgens De Jager betekent dat niet dat de rest tegen is, maar dat de andere landen hun keus nog niet hebben bepaald.

    Vrijwillig

    De Jager noemde geen cijfers, maar naar verluidt zou het tweede pakket voor Griekenland zo'n 80 miljard euro moeten bedragen, waarvan de private sector ongeveer 25 miljard voor zijn rekening zou moeten nemen. De Jager onderstreepte dat de bijdrage van banken en verzekeraars vrijwillig moet zijn. Als ze worden gedwongen mee te betalen is het 'besmettingsgevaar' voor andere eurolanden die in de problemen verkeren te groot. De Europese Centrale Bank is om die reden huiverig voor een deelname van de private sector. Mochten de eurolanden vragen om een deelname van de private sector, dan zal de Griekse regering daarover met de banken, pensioenfondsen en verzekeraars moeten onderhandelen.

    Griekenland kreeg vorig jaar van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) al een noodlening van 110 miljard euro. Binnenkort kan Athene waarschijnlijk een nieuw deel daarvan tegemoet zien, een bedrag van 12 miljard. Het Griekse parlement moet dan wel eerst akkoord gaan met de extra maatregelen die Griekenland met EU en IMF heeft afgesproken om zijn financiën te saneren
  10. Leone 15 juni 2011 00:27
    Banken zijn beleggingsfondsen. Alles is gestegen door steeds meer kredieten de afgelopen tientallen jaren. Banken hebben geld uitgeleend aan PIGS landen. Foute Investeringen en beleggingen dus. Investeringen die mislukken is eigenlijk niets nieuws, want overkomt veel bedrijven en mensen. Die PIGS landen blijken geld nodig te hebben van de belastingbetaler omdat anders Europese banken zwaar in de problemen komen. Dit is maar een voorbeeld van een risico voor de banken. En toch wordt er beweerd dat banken technisch niet failliet zijn. Maar zonder overheidsgeld en monetaire maatregelen waren die investeringen al waardeloos. Dus banken kunnen niet op eigen benen staan. Dan heb ik het nog eens over derivaten constructies en boekhoudsregels. Maar toch zijn banken technisch niet failliet wordt er door de meesten beweerd. Logisch?
  11. [verwijderd] 15 juni 2011 09:01
    quote:

    Leone schreef op 15 juni 2011 00:27:

    Banken zijn beleggingsfondsen. Alles is gestegen door steeds meer kredieten de afgelopen tientallen jaren. Banken hebben geld uitgeleend aan PIGS landen. Foute Investeringen en beleggingen dus. Investeringen die mislukken is eigenlijk niets nieuws, want overkomt veel bedrijven en mensen. Die PIGS landen blijken geld nodig te hebben van de belastingbetaler omdat anders Europese banken zwaar in de problemen komen. Dit is maar een voorbeeld van een risico voor de banken. En toch wordt er beweerd dat banken technisch niet failliet zijn. Maar zonder overheidsgeld en monetaire maatregelen waren die investeringen al waardeloos. Dus banken kunnen niet op eigen benen staan. Dan heb ik het nog eens over derivaten constructies en boekhoudsregels. Maar toch zijn banken technisch niet failliet wordt er door de meesten beweerd. Logisch?
    tja ze faciliteren ook het betalingsverkeer tussen burgers en bedrijven. als dat plat komt te liggen...

    met dat argument zal een (grote) bank bijna altijd wel gesteund / gered worden.
  12. forum rang 10 voda 15 juni 2011 16:57
    'Verzekeraars vergoeden te weinig bij schade'

    Polishouder niet deskundig genoeg om te weten waar hij recht op heeft

    FOTO THINKSTOCK.

    Wie schade heeft geleden en dat bij zijn verzekeraar wil verhalen, weet lang niet altijd dat het mogelijk is om kosteloos de hulp van een eigen claimdeskundige in te roepen. Maatschappijen verzuimen vaak dit te vermelden en hoeven zo minder uit te keren dan waar verzekerden recht op hebben.
    Het online klachtenloket Verzekeraarklachten.nl meent een hiaat in de regelgeving te hebben gevonden, dat meldt het AD vandaag.

    Kenniskloof
    Verzekeraarklachten.nl, dat gedupeerde verzekerden gratis bijstaat, baseert zijn juridische argumenten op de grote kenniskloof tussen verzekeraar en verzekerde. 'Maatschappijen beschikken over een arsenaal aan experts en onderzoekswapens, de klant niet. In feite is het bij de schadebehandeling David tegen Goliath,' zegt Anton Rietveld van Verzekeraarklachten.nl.

    'Op grond van het gelijkwaardigheidsbeginsel mogen verzekerden daarom de kosten van een expert declareren bij hun verzekeraar,' zegt Rietveld. Ook bij relatief kleine schades zouden consumenten al een deskundige kunnen inhuren. 'Verzekeraars hebben altijd volgehouden dat als hun verzekerde een deskundige wil hebben, zij dat zelf moeten betalen. In praktijk laat 95 procent het er dan al bij zitten.'

    Miljoenen gedeclareerd
    Verzekeraarklachten heeft afgelopen maanden zo'n 60 zaken afgehandeld en daarvoor naar eigen zeggen miljoenen euro's gedeclareerd. 'In alle gevallen hebben verzekeraars de kosten vergoed.' Volgens Rietveld betalen verzekeraars liever dan dat zij er een zaak van maken.

    Reacties
    Verzekeringsadvocaten zijn niet meteen overtuigd van het gelijk van Verzekeraarklachten. 'Ik vraag me af of deze stelling gezien de wet en jurisprudentie juist is,' zegt mr Jasper Backx, die veelvuldig gedupeerde verzekerden bijstaat.

    Volgens de Amsterdamse advocaat Oscar Hijink valt er best wat voor het gelijkwaardigheidsprincipe te zeggen, maar gelden er sowieso nuances.

    Het Verbond van Verzekeraars zegt in een reactie de hiaat in de wet niet te herkennen en wijst ontevreden consumenten op de uitgebreide klachtenprocedure. (Redactie)


    15/06/11 07u13

    www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
  13. forum rang 10 voda 15 juni 2011 18:14
    Aegon lost staatssteun als eerste af
    Gepubliceerd op 15 jun 2011 om 18:04 | Views: 0

    AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft als eerste door de Staat gesteunde Nederlandse financiële instelling alle leningen van de overheid weer volledig terugbetaald. Het bedrijf heeft daardoor de handen vrij en kan weer op het overnamepad. Andere bedrijven uit de financiële sector zijn nog niet zover.

    Aegon maakte voor de laatste afbetaling, die woensdag werd gemeld, ruim 1 miljard euro over naar de Staat. Daarvan was 750 miljoen bedoeld voor de daadwerkelijke aflossing, 375 miljoen euro moest worden betaald als boete voor vervroegde aflossing. Daarmee liep het totale bedrag aan rente en premies dat de overheid van Aegon ontving op tot 1,1 miljard euro, bovenop het bedrag van 3 miljard euro dat in 2008 aan de verzekeraar werd geleend.

    De aflossing stelt Aegon weer in staat zijn eigen gang te gaan. Het bedrijf moest van de Europese Commissie aan strenge voorwaarden voldoen in ruil voor de miljarden uit de staatsruif. Zo moest het afzien van overnames en mocht het zich niet profileren als prijsleider op de internetspaarmarkt en de Nederlandse hypotheekmarkt, zolang de staatsleningen niet waren terugbetaald. Aegon koos er daarnaast zelf voor om het bestuur geen bonus te betalen over het afgelopen jaar, omdat de staatssteun nog niet volledig was afgelost.

    Uitbreiding

    Aegon-topman Alex Wynaendts, die het ministerie van Financiën en De Nederlandsche bank (DNB) bedankte voor de steun, gaf woensdag aan dat zijn bedrijf nu weer op zoek gaat naar uitbreiding. Centraal- en Oost-Europa, Spanje, Azië en Latijns-Amerika zijn daarbij interessant, stelde hij.

    De financiële crisis dreef Aegon eind oktober 2008 in de armen van het ministerie van Financiën. Daarin stond het bedrijf zeker niet alleen. In dezelfde periode kreeg ING een kapitaalinjectie van 10 miljard euro om het concern overeind te houden. Twee weken na Aegon klopte bovendien SNS Reaal aan bij toenmalig minister van Financiën Wouter Bos, voor een lening van 750 miljoen euro. ING heeft nog 3 miljard euro openstaan van die steunoperatie, SNS is de Staat nog 565 miljoen euro verschuldigd.

    Schatkist

    De directe kapitaalinjecties hebben de Nederlandse schatkist vooralsnog geen windeieren gelegd. Minister Jan Kees de Jager rekende de Tweede Kamer vorige week nog voor dat er op de steun aan ING al 17 procent is verdiend en dat de hulp aan SNS al een rendement van 8,5 procent heeft opgebracht. De lening aan Aegon kende een opbrengst van bijna 40 procent.

    Er kleven echter ook nog altijd risico's aan de bemoeienis met de banken. Zo verzekert de overheid een omvangrijk pakket aan Amerikaanse hypotheekgerelateerde beleggingen van ING. Als die verliezen opleveren, worden deze voor het overgrote deel door de Staat gedragen. Er is geen uitzicht op een einde aan deze garantieregeling.

    Ook is de Staat de eigenaar van ABN Amro en verzekeraar ASR, de bedrijven die in 2008 werden overgenomen van het op de rand van de afgrond balancerende Fortis. De verkoop van ABN Amro vindt op zijn vroegst in 2014 plaats. Wanneer ASR weer in private handen moet komen is niet bekend.
  14. forum rang 10 voda 16 juni 2011 19:51
    ING verkoopt ING Direct USA aan Capital One - bronnen


    Door Matthias Rieker

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    NEW YORK (Dow Jones)--ING Groep nv (INGA.AE) heeft besloten zijn Amerikaanse internetspaarbank ING Direct USA aan Capital One Financial Corp (COF) te verkopen, melden personen bekend met de situatie donderdag.

    De overeenkomst, die een waarde kent van $9 miljard, zal op korte termijn worden aangekondigd. Capital One betaalt $6,2 miljard in cash en $2,8 miljard in aandelen voor ING Direct USA, waardoor ING een belang neemt in de Amerikaanse bank van circa 10%, aldus een persoon die vertrouwd is met de kwestie.

    Volgens deze persoon zal Capital One $2 miljard aan nieuw kapitaal ophalen voor afronding van de deal, die later dit jaar wordt verwacht.

    ING wil donderdag geen commentaar geven op het bericht.

    De Nederlandse bank moet ING Direct USA van de Europese Commissie verkopen, als voorwaarde voor goedkeuring van de staatssteun die het bedrijf heeft ontvangen tijdens de financiele crisis. De gedwongen verkoop is onderdeel van een grotere reorganisatie, waarbij de balans van ING bijna gehalveerd wordt, door de verkoop van de gehele verzekeringspoot en van enkele kleinere bankonderdelen.


    Door Matthias Rieker; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; amsterdam@dowjones.com
  15. Snijboon 16 juni 2011 23:55
    Bod van 9 miljard dollar op dochter ING
    Gepubliceerd op 16 jun 2011 om 23:41 | Views: 7

    RIJSWIJK (AFN) - De Amerikaanse bank Capital One heeft een bod van 9 miljard dollar uitgebracht op ING-dochter ING Direct. Dit is donderdagavond vernomen van de ING.
  16. Snijboon 17 juni 2011 00:17
    Amerikanen kopen dochter ING
    Gepubliceerd op 17 jun 2011 om 00:04 | Views: 7

    AMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse Capital One Financial Corporation koopt voor 9 miljard dollar (6,3 miljard euro) ING Direct USA, een dochteronderneming van ING. ING ontvangt 6,2 miljard dollar in contanten en krijgt een belang in Capital One ter waarde van 2,8 miljard dollar. Dit heeft ING donderdag bekendgemaakt.

    De verkoop past in de herstructurering die ING moet doorvoeren van de Europese Commissie, nadat de Nederlandse staat het concern door de financiële crisis hielp.

    ING krijgt door de verkoop een belang van 9,9 procent in Capital One en wordt daarmee de grootste aandeelhouder. ING Direct USA is sinds 2000 actief. De bank biedt werk aan 2.275 mensen en heeft 7,7 miljoen klanten.

    Capital One is een van de grootste financiële instellingen van de Verenigde Staten en heeft 45 miljoen klanten in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk.
  17. forum rang 10 voda 17 juni 2011 16:27
    ING kan vizier richten op toekomst
    Gepubliceerd op 17 jun 2011 om 15:16 | Views: 259

    AMSTERDAM (AFN) - Financieel concern ING heeft een belangrijke stap gezet met de verkoop van de Amerikaanse dochter ING Direct. Een zelfstandige toekomst gloort, maar het concern dat met steun van de Nederlandse staat door de financiële crisis werd geholpen, heeft nog wel hobbels te nemen voordat het zover is.

    Donderdagavond laat werd bekend dat ING voor 9 miljard dollar (6,3 miljard euro) de internetspaarbank ING Direct USA verkoopt aan Capital One Financial Corporation. Met de verkoop voldoet ING aan een van de strenge voorwaarden die de Europese Commissie stelde aan de noodsteun, die ING van de Nederlandse staat ontving om de financiële crisis het hoofd te bieden. Er zijn echter meer vergaande hervormingen die ING moet doorvoeren om aan de eisen van Brussel te voldoen.

    Zo moet ING de Nederlandse WestlandUtrecht Bank afstoten. Daarnaast gaat het de banktak van de verzekeringsactiviteiten afscheiden. Deze laatsten zullen waarschijnlijk twee aparte beursnoteringen krijgen: een voor de Amerikaanse en een voor de Europese en Aziatische activiteiten. Topman Jan Hommen liet weten dat hij hoopt dit in 2012 te realiseren, afhankelijk van de marktomstandigheden. Naar verwachting zal de verkoop van de Latijns-Amerikaanse activiteiten binnen enkele maanden worden aangekondigd.

    To-do-list

    Op de to-do-list van ING prijkt ook nog de volledige afbetaling van de ontvangen staatssteun. Er staat nog een bedrag van 3 miljard euro open, dat ING voor mei 2012 wil hebben terugbetaald. ,,We hebben het geld nog niet’’, zei Hommen op de vraag waarom ING de staatssteun nu niet direct terugbetaald. Hommen denkt dat ING het restant van de ontvangen gelden ,,ergens volgend jaar’’ terugbetaalt, omdat de verkoop van Direct in het laatste kwartaal van dit jaar wordt afgerond. ING kreeg in totaal 10 miljard euro van de staat en wist een garantieregeling te treffen over probleemhypotheken in de Verenigde Staten.

    ING is pas echt zelfstandig na volledige aflossing van de staatssteun. Het concern kan dan weer een concurrerender prijsbeleid voeren en kan zich dan ook weer richten op overnames. Zover wilde Hommen vrijdag echter nog niet vooruitkijken. ,,We kijken op dit moment niet naar acquisities. We hebben nog veel werk te doen’’, stelde hij.

    Verwachting

    Analist Lemer Salah van SNS Securities verwacht echter dat ING, als alle restricties zijn opgeheven, zijn bestaande bankactiviteiten in Europa zal uitbreiden. ,,Als ING de staat heeft terugbetaald, kan het echt zijn bankactiviteiten laten groeien; op eigen kracht en middels overnames.’’

    Hommen sprak met betrekking tot ING Direct van een ,,goede deal, tegen een mooie prijs’’. De verkoopsom is deels in contanten (6,2 miljard dollar), deels in aandelen Capital One. ING krijgt een belang van 9,9 procent in de Amerikaanse financiële instelling ter waarde van 2,8 miljard dollar en wordt daarmee de grootste aandeelhouder. Dat belang, dat ING, een plek in de raad van bestuur bij Capital One oplevert, mag het concern pas eventueel na 6 maanden verkopen.
5.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht