Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Lavide Holding NL0010545679

Laatste koers (eur)

0,276
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    500 Gem. (3M) 8,7K
  • Bied

    0,278  
  • Laat

    0,290  
+ Toevoegen aan watchlist

QURIUS WSS

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juli 2011 17:49
    Volgende stap Qurius en Prodware

    Parijs/Zaltbommel, 11 juli 2011 - Qurius en Prodware kondigen een strategische alliantie aan.



    Na gezamenlijke successen in de afgelopen vijf maanden te hebben geboekt, nemen Qurius en Prodware de volgende stap op weg naar het markleiderschap in EMEA op het gebied van IT oplossingen en applicaties voor zakelijke klanten in het middensegment. Deze alliantie zal verder geleid worden door het management van de twee bedrijven. Eerder maakten de twee bedrijven op 8 februari bekend dat ze exclusieve gesprekken voeren. Het hoofddoel van deze alliantie is gezamenlijk synergie te creëren.



    In deze volgende stap, zal de alliantie verder vorm krijgen door het navolgende:



    Qurius en Prodware zijn overeengekomen dat het van belang is dat het management team van Qurius voorzien wordt van een sterke, op de bedrijfstak gerichte belanghebbende die kan helpen het bedrijf te versterken. In deze context ondersteunt Parcom Capital uit Nederland, momenteel de grootste aandeelhouder in Qurius, deze strategische zet en is zij bereid dit te faciliteren door een ruil van aandelen waarbij Parcom een deel van haar belang in Qurius zal verkopen aan Prodware in ruil voor een belang in Prodware. Om dit tot stand te brengen, zal Prodware nieuwe aandelen uitgeven en deze verkopen aan Parcom, waarna Parcom een belang van 6% in Prodware zal hebben. Als gevolg van deze transactie, zal Prodware de grootste aandeelhouder in Qurius worden met een belang van 17,1% in plaats van 9% zoals voorheen. Na de transactie zal Parcom een belang van 7,2% hebben in Qurius.

    De Raad van Commissarissen van Qurius nodigt dhr. Philippe Bouaziz, voorzitter van het Bestuur van Prodware, uit om met onmiddellijke ingang adviseur te worden van de Raad van Commissarissen van Qurius en is voornemens dhr. Bouaziz bij de volgende aandeelhoudersvergadering voor te dragen voor een volwaardig lidmaatschap van de Raad van Commissarissen van Qurius.

    Dhr. Leen Zevenbergen, CEO van Qurius, zal met onmiddellijke ingang lid worden van de Strategische Commissie van de Raad van Bestuur van Prodware naast, onder anderen, dhr. Alain Conrard, CEO van Prodware.


    Beide groepen hebben IT producten in eigendom, en distribueren deze, welke het potentieel hebben veel grotere klantgroepen aan te spreken dan momenteel het geval is; met dat oogmerk zijn deze producten ook ontwikkeld. In tegenstelling tot de meer traditionele adviestak en systeemintegratie activiteiten, hebben deze producten weinig aanpassingen nodig. Een dergelijk IP (Intellectual Property) gericht bedrijfsmodel, wordt beschouwd als van toenemend belang voor de toekomst van de concurrentiepositie van de twee ondernemingen. Qurius en Prodware zullen investeren in de verdere ontwikkeling van IP en de krachten bundelen om de potentiële inkomstenstroom en marges van dergelijke producten te versnellen. De twee bedrijven hebben in het bijzonder:



    Een overeenkomst getekend om elkaars IP gezamenlijk en elk afzonderlijk te distribueren of samen nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor belangrijke, veelbelovende markten. Het plan is om in de loop van dit jaar een joint venture op te richten voor de distributie van dergelijk IP door het Microsoft partner kanaal.

    Het plan een teaming overeenkomst te tekenen om lokale en internationale klanten van het complete aanbod van capaciteit en expertise te kunnen voorzien die beide ondernemingen tot hun beschikking hebben. Dit omvat alle onderdelen van beide bedrijven en niet alleen de respectievelijke near-shore activiteiten die Qurius en Prodware momenteel al delen.




    Dhr. Leen Zevenbergen, CEO van Qurius, verklaart: "De belichaming van deze toezegging geeft beide ondernemingen een veel betere positie ten opzichte van zakenpartners en in het bijzonder naar het geheel van Microsoft Business Solution, dat de strategische alliantie van Prodware en Qurius duidelijk als een partner zal zien."



    Dhr. Alain Conrard, CEO of Prodware, licht toe: "We zijn trots te zien dat de vermogensbeheerder en werkmaatschappij van ING, Parcom Capital, onze strategische visie bevestigt om een Europese marktleider te vormen. We werken hard met Leen en ons team om stap voor stap, en met de juiste timing, deze toonaangevende speler te vormen en zo de aandeelhouderswaarde te maximaliseren. De synergiën en de energie tussen onze onderscheiden landenorganisaties, is al hoog en brengt veel waarde voor. Met deze stap kunnen we dat versnellen."







    Qurius N.V.
    Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998. Voor meer informatie kijk op www.qurius.nl



    Contact
    Qurius N.V., Geerd Schlangen, Chief Brand Officer, g.schlangen@qurius.com; kantoor: 0418 68 35 00, mobiel. 06 51 69 99 02







    Prodware S.A.

    Opgericht in 1989, fungeert de Prodware Groep (www.prodware.fr) als een bouwer, integrator en hoster van IT oplossingen voor bedrijven. Het succes van Prodware is te danken aan de combinatie van hoogwaardige IT expertise en diepgaande kennis van de onderscheiden bedrijfssectoren en segmenten.

    Na meer dan 15.000 klanten verder te hebben geholpen, geldt Prodware als maatgevend in de implementatie van wereldwijde informatiesystemen. Met vestigingen in negen landen en sterke strategische allianties, begeleidt de Groep ondernemingen bij hun internationale groei.

    Als maatschappelijk verantwoorde onderneming, voegde Prodware zich in 2009 bij de Global Pact van de Verenigde Naties
  2. [verwijderd] 11 juli 2011 18:34
    surtout pour les lecteurs français ...............

    L'étape suivante Qurius et Prodware

    Paris/Zaltbommel, le 11 juillet 2011-Prodware Qurius et annoncent une alliance stratégique.

    Après des succès communs au cours des cinq derniers mois ont fait prendre Qurius et Prodware la prochaine étape vers la direction de la marque dans la zone EMEA dans le domaine des solutions et des applications pour les clients de l'entreprise dans le segment moyen. Cette Alliance continuera d'être guidés par la gestion des deux sociétés. Les deux sociétés plus tôt le 8 février, connu pour des interviews exclusives. Le principal objectif de cette Alliance est conjointement pour créer une synergie.

    Dans cette étape suivante, l'Alliance sera en outre prendre forme par ce qui suit :



    Prodware et Qurius sont d'accord qu'il est important que l'équipe de gestion de Qurius équipé d'un puissant, ciblées sur l'industrie des intéressés qui peut aider à renforcer la société. Dans ce contexte, appuie Parcom capitale des Pays-Bas, actuellement le plus grand actionnaire de Qurius, ce stratégique déplacer et est prêt faciliter cette grâce à un échange d'actions qui Parcom une partie de sa participation dans Qurius vendra à Prodware en échange d'un intérêt dans Prodware. Pour ce faire, il émettra des nouvelles actions et Prodware cela vendre à Parcom, après lequel Parcom auront un intérêt de 6 % en Prodware. À la suite de cette transaction, sera Prodware le plus grand actionnaire de Qurius avec un jeu de 17,1 % au lieu de 9 % comme avant. Après la transaction sera Parcom un intérêt de 7,2 % en Qurius.

    Le Conseil d'administration de Qurius surveillance invite M.. Philippe Bouaziz, président de la Commission de Prodware, avec effet immédiat, conseiller auprès de la Commission surveillance de m. Qurius et a l'intention. Bouaziz à la prochaine Assemblée à désigner pour une adhésion totale de la Commission de Qurius surveillance.

    M. Leen Zevenbergen, CEO de Qurius, deviendra immédiatement un membre du Comité stratégique du Conseil d'administration de Prodware à côté, entre autres, M.. Alain Conrard, CEO de Prodware.


    Les deux groupes ont produits en propriété et distribuent ces, qui ont le potentiel pour des groupes de clients beaucoup plus parler que ne l'est actuellement le cas ; à cette fin, ces produits sont également développés. Contrairement au adviestak plus traditionnel et les activités d'intégration système, ces produits ont peu les ajustements nécessaires. Telle une IP (propriété intellectuelle) axé business model, est considéré comme d'importance croissante pour l'avenir de la position concurrentielle des deux sociétés. QURIUS et Prodware investira dans le développement de forces IP et d'y adhérer pour le flux de revenus potentiels et les marges de ces produits à accélérer. Les deux sociétés ont en particulier :



    Signé un accord pour conjointement et mutuellement l'IP pour distribuer chacun séparément ou ensemble pour développer de nouvelles solutions pour les marchés importants, prometteurs. Le plan doit au cours de cette année, une coentreprise de mettre en place pour la distribution de ce IP par le canal de partenaire de Microsoft.

    Le plan de signer un accord agrégation aux clients des et internationaux de la gamme complète des capacités et les compétences pour être en mesure de fournir que les deux sociétés ont à leur disposition. Cela inclut tous les composants de sociétés et non seulement les activités respectives près des côtes que Qurius déjà Prodware et pièces.


    M. Leen Zevenbergen, CEO de Qurius, déclare: "l'incarnation de cet engagement donne les deux sociétés une bien meilleure position vis à vis de partenaires et en particulier à l'ensemble de Microsoft Business Solution, que l'alliance stratégique de Qurius Prodware et claire comme partenaire verront. »



    M. Alain Conrard, directeur général ou Prodware, a expliqué: « nous sommes fiers de voir que le gestionnaire de biens d'ING et compagnie, Parcom Capital, confirme notre vision stratégique pour créer un leader du marché européen. Nous travaillons dur avec Leen et notre équipe d'étape par étape et avec le bon moment, ce joueur de premier plan et ainsi de maximiser la valeur pour les actionnaires. Les synergies et l'énergie entre nos pays respectifs, des organisations, est déjà élevées et apporte beaucoup de valeur. Avec cette étape nous pouvons accélérer que. »



    QURIUS N.V.
    QURIUS il propose des solutions : design, architecture, d'infrastructure, de déploiement et de système de gestion d'entreprise de Microsoft et des solutions informatiques. Depuis notre siège à Zaltbommel, nous servons des clients dans toute l'Europe, y compris la Belgique, Allemagne et Autriche, Pays-Bas, Espagne, le Royaume-Uni et la République tchèque. En 2010, nous avons exprimé ouvertement notre objectif à cent pour cent durable à exploiter en 2014. Cela que nous voulons devenir l'organisation européenne, menant en TIC durable. Nous travaillons avec nos clients et partenaires qui sont tout aussi ambitieux et ont les mêmes objectifs de durabilité. QURIUS est cotée sur Euronext Amsterdam depuis 1998. Pour plus d'informations sur look www.qurius.nl



    Contact
    QURIUS N.V., gestion Schlangen, feu chef, g.schlangen@qurius.com; Bureau : 0418 68 35 00, mobile. 06 51 69 99 02



    Prodware S.A.

    Fondée en 1989, dessert le groupe Prodware (www.prodware.fr) comme constructeur, intégrateur et hébergeur de solutions informatiques pour les entreprises. Le succès de Prodware est due à la combinaison d'expertise informatique de haute qualité et une connaissance approfondie des divers secteurs et des segments.

    Après plus de 15 000 clients continuent à ont aidé, Prodware définitive dans la mise en œuvre des systèmes d'information global. Avec des bureaux dans neuf pays et solides alliances stratégiques, accompagne les sociétés du groupe dans leur croissance internationale.

    Entreprise socialement responsable, a ajouté Prodware en 2009 pour le Pacte mondial des Nations Unies

  3. [verwijderd] 11 juli 2011 18:46
    het nieuws is voor Qurius natuurlijk in deze omstandigheden fantastisch, had alleen gehoopt nog meer te horen, zoals hoe het tweede kwartaal is gegaan.......enz.WSS
  4. [verwijderd] 11 juli 2011 19:48
    de aankondiging, is zeg maar "een verkapte fusie" , wat in de toekomst kan leiden tot een overname.
    Dat Prodware zijn aandeel in Qurius vergroot, is in de toekmst gunstig bij een overname..............
    Ze kunnen dan nl. voor de overige benodigde aandelen hoger inzetten, om ze te krijgen.............WSS....gezien de eerste 17.1% tegen zeg maar 0.25 gemiddeld........
  5. forum rang 4 Beursgoeroe 11 juli 2011 20:26
    een hoop bedrijven proberen met kunstgrepen het hoofd boven water te houden, men heeft wel een engelengeduld nodig om de rit uit te zitten, maar hopen dat deze greep een gunstige uitwerking op de koers heeft, tis gwoon een klote tijd voor de beurs, ben bang dat eea nog heeeeeeeeeeel lang gaat duren ....................
  6. [verwijderd] 11 juli 2011 20:29
    quote:

    1 2 3 schreef:

    een hoop bedrijven proberen met kunstgrepen het hoofd boven water te houden, men heeft wel een engelengeduld nodig om de rit uit te zitten, maar hopen dat deze greep een gunstige uitwerking op de koers heeft, tis gwoon een klote tijd voor de beurs, ben bang dat eea nog heeeeeeeeeeel lang gaat duren ....................
    dat zullen de tweede kwartaalcijfers aantonen. Deze zijn heel belangrijk, om te zien of het eerste kwartaal geen uitzondering was, maar een structurele verbetering................WSS
  7. forum rang 6 Chiddix 11 juli 2011 20:55
    quote:

    Girakian schreef op 11 juli 2011 19:48:

    de aankondiging, is zeg maar "een verkapte fusie" , wat in de toekomst kan leiden tot een overname.
    Dat Prodware zijn aandeel in Qurius vergroot, is in de toekmst gunstig bij een overname..............
    Ze kunnen dan nl. voor de overige benodigde aandelen hoger inzetten, om ze te krijgen.............WSS....gezien de eerste 17.1% tegen zeg maar 0.25 gemiddeld........
    Er is dus nu sprake van een verkapte fusie en een verkapte emissie? Nu denk ik dat die Fransen weinig risicico lopen met een tweede aandeel in Quirius.
    Op hoeveel zij deze stukken verworven hebben, is niet duidelijk.
    Zij zullen eerst wel onderzoek hebben gedaan naar de zaken bij Quirius.
    Wat de effecten zijn op de resultaten is koffiedik kijken.
    Mocht Prodware Quirius op het oog hebben om in te lijven, zal de koers niet mogen uitbreken naar hoge niveaus.
    En daarvoor is mogelijk YV voor in het leven geroepen.
    Die houdt de koers in een bepaalde bandbreedte en zorgt voor kapitaal.
  8. forum rang 6 Chiddix 11 juli 2011 21:19
    Het meeste baat heeft men bij iets hogere koersen dan thans op de borden prijken. Een kredietfaciliteit heb je niet voor de lol afgesloten.
    Het lijkt een slimme zet te zijn wat zich hier afspeelt.
    Daar is goed over nagedacht.
    Als er maar geen belangenverstrengeling gaat optreden want het zijn twee beursgenoteerde bedrijven. Krijg je een Kudelski/OpenTV variant.
  9. [verwijderd] 12 juli 2011 06:00
    het komt allemaal goed. Vandaag richting de 0.30 eurocent, zou niet misstaan vind "ik"................voor een prachtig bedrijf als Qurius................WE SHALL SEE...........
  10. forum rang 4 boll 12 juli 2011 08:31
    quote:

    Girakian schreef op 12 juli 2011 06:00:

    het komt allemaal goed. Vandaag richting de 0.30 eurocent, zou niet misstaan vind "ik"................voor een prachtig bedrijf als Qurius................WE SHALL SEE...........
    Kon je er niet van slapen?

    of speelde je prostaat op..
  11. [verwijderd] 12 juli 2011 09:01
    Bol vond die laatste zin top,
    We moeten gewoon blijven zitten , dit duurt echt nog heel lang
    het komt wel goed dat weet ik zeker ,zelf hoop ik volgend jaar om deze tijd dat er meer zicht is in de samenwerking met prodware.
  12. sip 12 juli 2011 09:05
    Het nieuws geeft duidelijk aan dat Qurius versterking
    nodig heeft en dat is Prodware geworden.
    Prodware is succesvol bedrijf tot heden en tracht op deze
    manier zelf ook voordelen te plukken door een gezamenlijke synergie te bereiken.
    Dit zal dan komen uit gezamenlijke distributie,produktontwikkeling. Door meer kritische
    massa zal de markt beter bedient kunnen worden.
    Een zeer duidelijk teken dat het Prodware ernst is, wordt
    duidelijk door een belang van 17,1% in Qurius.
    Ook Parcom ziet er duidelijk wat in door haar belang
    in Qurius voor een deel om te ruilen in Prodware aandelen. Denk ook dat ze niet veel andere keus heeft,
    gezien de positie waar in Qurius zich bevind en om nog
    deel van het zware verlies welk ze op de aandelen heeft
    geleden terug te krijgen.
    Dat Prodware de bovenliggende partij is,blijkt duidelijk
    uit de commisaris zetel welke Prodware krijgt.
    Qurius komt in een strategische commissie van de raad
    van bestuur. Dus Prodware heeft toezicht op het bestuur
    van Qurius. De financieele perikelen met de bank kunnen
    nu opgelost worden en de SEDA kan later gebruikt worden
    naar behoefte.Had liever andere oplossing gezien ,maar
    die was schijnbaar niet mogelijk.
    Deze stap met Prodware is zonder meer goed voor aandeelhouders Qurius. De strategie van het verleden
    groot te worden door overnames was geen succes en de
    strategie sterker te worden door samenwerking met een
    sterke partner vooral in deze roerige tijd lijkt me
    veel kansrijker.
    Als Qurius het alleen had moeten doen was een hele opgave
    geweest.Nu op naar de halfjaarcijfers.
    eens zien of "de gezamenlijke successen in de afgelopen
    vijf maanden" uit de cijfers blijkt.
16 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht