Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK DD 7-10 Bezinteergebelegt

381 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 ramptoerist 7 oktober 2011 18:06
    Fitch downgrades Italy to 'A+' from 'AA-'; Outlook Negative
    -The downgrade primarily reflects two factors: the intensification of the Euro area crisis and secondly, risks to the fiscal consolidation effort arising from the budgetary performance of some regions and downward revision by Fitch of Spain's medium-term growth prospects
    Source: Sources

    Iig zit ik over het weekend weer in de €/CHF, dus op naar de 1,30.
  2. forum rang 5 ramptoerist 7 oktober 2011 18:17
    En nog 1 :

    Fitch downgrades Spain to AA-; Outlook negative
    -The downgrade primarily reflects two factors: the intensification of the Euro area crisis and secondly, risks to the fiscal consolidation effort arising from the budgetary performance of some regions and downward revision by Fitch of Spain's medium-term growth prospects
  3. [verwijderd] 7 oktober 2011 18:17
    quote:

    Deodorant schreef op 7 oktober 2011 18:06:

    Fitch downgrades Italy to 'A+' from 'AA-'; Outlook Negative

    Source: Sources

    Iig zit ik over het weekend weer in de €/CHF, dus op naar de 1,30.
    Als je voortaan nou eens netjes een link erbij plaatst, ipv te roeptoeteren.

    Ik zeg niet dat je bericht niet klopt, maar verificatie is altijd fijn.
  4. forum rang 5 ramptoerist 7 oktober 2011 18:19
    quote:

    Mallepietje schreef op 7 oktober 2011 18:17:

    [...]

    Als je voortaan nou eens netjes een link erbij plaatst, ipv te roeptoeteren.

    Ik zeg niet dat je bericht niet klopt, maar verificatie is altijd fijn.
    Over roeptoeteren gesproken...Voordat je gaat roeptoeteren over ''voortaan netjes een link erbij plaatsen"'..Heb je geen DJ nieuwsdienst op je broker ? Zelfs daar staat het.
  5. forum rang 10 voda 7 oktober 2011 18:19
    WEEKSLOT: AEX eindigt week in plus ondanks zorgen Griekenland


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Week 40 was niet alleen de week van de arbeidsdata uit de VS, maar ook weer van Griekenland dat langzaam maar zeker steeds meer in een default-scenario werd getrokken en van Dexia, dat ooit glansrijk door een stresstest kwam, maar thans een tamelijk onzekere toekomst lijkt te wachten.

    De Griekse overheid had aan het begin van de handelsweek erkend dat ze niet aan de begrotingsdoelstellingen gaat voldoen. Het land ging onder druk akkoord met nieuwe maatregelen, terwijl de economie voor het derde achtereenvolgende jaar krimpt, dit jaar naar verwachting met 5,5%.

    Macrocijfers uit de VS waren maandag goed. De inkoopmanagersindex van de VS voor de industrie over september steeg onverwacht en dat gold ook voor de bouwuitgaven. Maar veel opwaarts effect op de AEX had dit niet, daarvoor was het groeiende vermoeden omtrent een default van Griekenland te dominant.

    Dexia trad maandag al op de voorgrond, omdat er ingrepen dreigden. Het bedrijf heeft zijn eigen vermogen zien verdampen als gevolg van afschrijvingen op de relatief ruime exposure aan Griekse schulden. De Amerikaans kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's zou inmiddels al kijken naar de rating van de Belgisch/Franse bank. Later in de week versnelde de dynamiek zich rondom de bank.

    De AEX zakte maandag op het slot 1,6% naar 273,51 punten.

    Dinsdag bleek dat de ministers van financien uit de eurozone het eens waren geworden over het bieden van onderpand aan Finland in ruil voor toekomstige steun aan Griekenland, waarmee een hindernis voor een uitbreiding van steunfonds is weggenomen. Maar het in juli bereikte akkoord over de bijdrage van private geldschieters wordt mogelijk aangepast, als gevolg van de verdere verslechtering van de Griekse overheidsbegroting.

    Het besluit om Griekenland EUR8 miljard te verstrekken zal in de loop van oktober worden genomen, maar waarschijnlijk niet voor 13 oktober. De Grieken hebben altijd beweerd half oktober geen geld meer te hebben. Jean-Claude Juncker de Luxemburgse premier die voorzitter is van de vergaderingen van de ministers van financien van de eurozone, houden het op medio november.

    En met deze onderhandelingsdynamiek bleef Griekenland de markten domineren en zorgde het andermaal voor een neergang op de aandelenmarkten, waardoor de AEX in twee dagen 10 punten kwijtspeelde.

    Met een verlies van 2% sloot de AEX dinsdag op 270,06 punten.

    The Financial Times kwam dinsdagavond met het verhaal dat de ministers van Financien van de Europese Unie een gecoordineerde herkapitalisering van financiele bedrijven bestuderen. Daar reageerde Wall Street zeer fel op met een zeer scherpe stijging van 4% in nog geen uur tijd.

    Na 22.00 uur trad de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's naar voren met het bericht dat de rating voor de kredietwaardigheid van Italie met drie stappen werd verlaagd, terwijl de outlook voor diezelfde kredietwaardigheid negatief blijft, hetgeen de kans op een verdere verlaging niet kleiner maakte.

    Maar Wall Street poetste dit allemaal weg. De AEX opende woensdag hoger, leverde vervolgens een deel van de winst weer in, omdat de Amerikaanse futures, overigens tijdelijk, weggleden, maar na 12.00 uur kroop de index aan de hand van de oplopende Amerikaanse futures weer op. Het Internationaal Monetair Fonds zou zich positief hebben uitgelaten over de onderhandelingen met Griekenland.

    De Franse centrale bankpresident Christian Noyer zei woensdag dat de Europese autoriteiten op het punt staan om Dexia te herstructureren. De Triple-AAA status van de bank zou volgens Noyer niet in gevaar zijn, ondanks staatsgaranties.

    Noyer, tevens lid van het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB), ziet geen reden voor Griekenland om de eurozone te verlaten.

    Macrodata waren woensdag gemiddeld genomen niet positief: de Britse economie is in het tweede kwartaal van 2011 zowel op kwartaal- als jaarbasis minder hard gegroeid dan verwacht, bleek woensdag uit een derde raming van het statistisch bureau van Groot-Brittannie, de dienstensector in de eurozone is in september harder dan verwacht gekrompen en de wekelijkse hypotheekaanvragen daalden.

    Daar stond een redelijk privaat arbeidsrapport uit de VS over september tegenover en dat gaf uiteindelijk de doorslag, later met name ook in Azie.

    Onder invloed van de winst van Shell, ING en ArcelorMittal, gezamenlijk goed voor meer dan de helft van de dagwinst van de AEX en shortcovering, sloot de AEX woensdag 3 punten hoger op 278,09, waarmee het verlies van maandag en dinsdag al weer bijna had goedgemaakt.

    Niettemin bleef de trend neerwaarts. "Er is niets veranderd, ofschoon het er binnen Europees verband niet overzichtelijker op wordt", aldus een handelaar.

    De markt keek donderdag vooral uit naar de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank. Die lieten hun refirentes staan op respectievelijk 0,5% en 1,5%, terwijl er voor de eurozone heimelijk was gehoopt op een verlaging.

    Ondertussen verlaagde Insee, het Franse statistiekbureau de groeiverwachtingen voor Frankrijk voor dit jaar.

    De index kwam, voordat het Europese besluit viel, weer dicht in de buurt van de bovenkant van de trading range (265 tot 285 punten), maar kreeg het andermaal niet voor elkaar echt door te breken, vooralsnog althans.

    Om 14.30 uur kwam het tweede banencijfer van deze week uit. De wekelijkse steunaanvragen stegen minder hard dan verwacht en dat was een meevaller voor de markt.

    Daarna was het woord aan Jean-Claude Trichet, scheidend voorzitter van de ECB. Die kondigde bij zijn laatste optreden een inkoopprogramma van obligaties met onderpand met een omvang van EUR40 miljard aan. Verder start de ECB een leencapaciteit met een lage rentevoet, waar banken tegen een onderpand voor een lengte van twaalf maanden gebruik van kunnen maken. Dit zorgde voor druk op de obligatiemarkten, waardoor een deel van risicovrijneigend geld de aandelenmarkten instroomde.

    In combinatie met de banenmeevaller in de VS liep de AEX verder op en sloot de index op een technisch kritisch niveau van 285,81 punten hetgeen een winst van 2,8%.

    Vrijdag reageerde de AEX voorzichtig positief op de winst op de Aziatische beurzen en Wall Street, maar het wachten was natuurlijk op het banenrapport in de VS. De verwachting was dat er in september 60.000 banen zouden zijn bijgekomen. In augustus werd nog gemeld dat er per saldo helemaal niets was gebeurd in de Amerikaanse arbeidsmarkt.

    Moody's verlaagde rating voor twaalf Britse en zes Portugese banken. Nieuws omtrent Dexia betrof de Belgische overweging de bank te nationaliseren en de verlaging van de rating door Standard & Poor's, de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar.

  6. forum rang 10 voda 7 oktober 2011 18:20
    Deel 2:

    Moody's verlaagde rating voor twaalf Britse en zes Portugese banken. Nieuws omtrent Dexia betrof de Belgische overweging de bank te nationaliseren en de verlaging van de rating door Standard & Poor's, de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar.

    Om 14.30 braken de aandelenmarkten opwaarts door, nadat de private sector in de VS er voor zorgde dat de arbeidsdata niet alleen over september, maar ook over augustus prima uitpakten. Her en der werd nog wel wat gemor vernomen in termen van 'cijfers die door de Amerikanen waren opgeklopt', maar dat bracht de AEX in elk geval niet van zijn stuk. Er kwamen er in september 103.000 banen bij in de VS. Het augustuscijfer bleek een plus van 57.000 te zijn in plaats van een vlak cijfer.

    Om 16.00 uur kwamen de groothandelsvoorraden uit. Die met een stijging van 0,4% in augustus minder hard dan verwacht stegen. Gerekend werd op een stijging met 0,7.

    Aanstaand weekend buigen de Fransen en Belgen zich over de toekomstige structuur van Dexia. Zondag komen de Duitse en Franse regeringsleiders weer bij elkaar om de

    Maandag is het Columbus Day en dan zijn de obligatiemarkten gesloten. Bijgevolg wordt een aantal wekelijkse te publiceren macrodata die volgende week verschijnen, een dag opgeschoven.

    De AEX sloot vrijdag af met een winst van 0,9% op 288,31 punten. Op weekbasis won de AEX 2,9%.

    De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week, (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    - ArcelorMittal +9,23%
    - TomTom +7,27%
    - DSM +7,10%
    - Unibail-Rodamco +6,84%
    - Aegon +6,43%

    De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week, (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    - Ordina -11,59%
    - Wavin -10,15%
    - Air France-KLM -7,18%
    - CSM -6,07%
    - Heijmans -5,96%
    -

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com
  7. [verwijderd] 7 oktober 2011 18:27
    quote:

    Deodorant schreef op 7 oktober 2011 18:19:

    [...]

    Over roeptoeteren gesproken...Voordat je gaat roeptoeteren over ''voortaan netjes een link erbij plaatsen"'..Heb je geen DJ nieuwsdienst op je broker ? Zelfs daar staat het.
    Ik gebruik geen Jip en Janneke platformen als Binck en Alex.....en ik heb op Lynx idd geen newsfeed.
  8. forum rang 5 ramptoerist 7 oktober 2011 18:29
    quote:

    Mallepietje schreef op 7 oktober 2011 18:27:

    [...]

    Ik gebruik geen Jip en Janneke platformen als Binck en Alex.....en ik heb op Lynx idd geen newsfeed.
    En ik post geen onzin nieuws berichten hier. En als het een gerucht is, staat het erbij.

    Fitch maintains Portugal on Rating Watch Negative
    Fitch says Portugal's ratings still may be cut to junk
    Source: Sources
  9. Fuego32 7 oktober 2011 18:35
    quote:

    Mallepietje schreef op 7 oktober 2011 18:27:

    [...]

    Ik gebruik geen Jip en Janneke platformen als Binck en Alex.....en ik heb op Lynx idd geen newsfeed.
    Lijkt mij dat Lynx wel degelijke een "Jip en Janneke platform" is als je niet eens dit soort nieuws krijgt.
  10. forum rang 5 ramptoerist 7 oktober 2011 19:02
    Opgepast, nieuwsbericht ! :

    US bank exposure to Euro crisis may total US 640bln according to a government reoprt
    Source: Sources
  11. nobahamas 7 oktober 2011 19:10
    Denk dat alle medewerkers van de ratingbureaus dit weekend Europa verlaten, en niet meer terugkomen.

    Het einde van de amerikaanse ratingbureaus!
  12. [verwijderd] 7 oktober 2011 19:26
    Ben net voor de downgrade een paar futs long gegaan. Gelukkig valt de reactie mij erg mee. Zegt natuurlijk ook iets, als er nauwelijks meer op zo'n bericht wordt gereageerd.
381 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.609
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.007
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.558
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.192
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.781
Agfa-Gevaert 13 1.878
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.372
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.708
Allfunds Group 3 1.224
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.769
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.420
AMG 965 126.337
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.729
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.159
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.295
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.736
ASML 1.762 77.311
ASR Nederland 18 4.153
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht