Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verwachtingen voor maandag.

124 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 oktober 2011 15:40
    Merkel en Sarko komen vandaag met een gezamelijke persconferentie... ben benieuwd ik verwacht dat ze eruit zijn en komen met iig een eerste echte stap!
  2. forum rang 7 mvliex 1 23 oktober 2011 15:47
    quote:

    MDJ_0 schreef op 23 oktober 2011 15:40:

    Merkel en Sarko komen vandaag met een gezamelijke persconferentie... ben benieuwd ik verwacht dat ze eruit zijn en komen met iig een eerste echte stap!
    zo 23 okt 2011, 15:00 'Merkel en Sarkozy geven persconferentie'

    BRUSSEL (AFN) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy geven zondag een gezamenlijke persconferentie. Diplomaten hebben dat gezegd in de marge van een EU-top in Brussel.

    Eerder waren er berichten dat Duitsland en Frankrijk, de twee belangrijkste landen in het eurogebied, niet op één lijn zouden zitten over een oplossing van de eurocrisis. De EU-leiders vergaderen zondag over dit onderwerp. Later op de dag vindt een apart overleg plaats van alleen de 17 eurolanden
  3. Fuego32 23 oktober 2011 15:47
    Wat er ook gebeurd morgen op de beurzen, het zal niet vlak zijn dus heftip up or down. Ik heb mijn positie in genomen op down.
  4. [verwijderd] 23 oktober 2011 15:54
    quote:

    Fuego32 schreef op 23 oktober 2011 15:47:

    Wat er ook gebeurd morgen op de beurzen, het zal niet vlak zijn dus heftip up or down. Ik heb mijn positie in genomen op down.
    Denk dat je dan goed zit. De rode draad die door alles heen loopt heet: Ze hebben nog steeds geen collectieve totaaloplossing. De voorlopige oplossing waarmee geschermd wordt is slechts toereikend voor de komende paar maanden.
  5. [verwijderd] 23 oktober 2011 17:03
    @Vlokkenfeest

    Een abje vam mij.
    Dit klopt wat je hier beschrijft.:

    Denk dat je dan goed zit. De rode draad die door alles heen loopt heet: Ze hebben nog steeds geen collectieve totaaloplossing. De voorlopige oplossing waarmee geschermd wordt is slechts toereikend voor de komende paar maanden.
    ----

    o.a. de voorlopige oplossing..ja ..indien deze ook toegepast wordt,zelfs dat doen ze niet.
    Het is niet op te lossen,ze moeten enkel zorgen dat hen banken niet failliet gaan,(DAAR ZITTEN ZE ALLEMAAL MEE)volgens mij moet je dan een andere strategie hebben.
    Af en toe zie ik de oplossing duidelijk maar kan hem nog niet op papier zetten,(Ik ben de in en outs aan het uitzoeken)wel komt deze vanuit een andere hoek.
    Verliezen zullen er toch geleden worden daar kom je niet onderuit.
    ---
    Maar zij blijven in een cirkel denken en zitten in een impasse.

    Gr.Bores
  6. Peter_H 23 oktober 2011 17:09
    Is er nou een doorbraak begrijp ik? Frankrijk krijgt haar zin m.b.t. de 'bank' invulling van het EFES, en zal als compensatie een verdere afschrijving dan 21% van de Griekse schulden niet blokkeren?
  7. [verwijderd] 23 oktober 2011 17:13
    23 oktober 2011, 16:55
    Eurotop in volle gang – persco Merkel en Sarkozy verwacht
    door Pim van den Dool
    Economie

    In Brussel is de eurotop over de schuldencrisis sinds vanochtend in volle gang. Diplomaten zeiden vanmiddag later vandaag een persconferentie van Merkel en Sarkozy te verwachten. Een echte doorbraak lijkt echter nog niet dichtbij.

    De verwachtingen voor de eurotop van vandaag waren allesbehalve hooggespannen omdat Duitsland en Frankrijk nog altijd van mening verschillen over de verhoging en het nieuwe karakter van het Europese noodfonds. Merkel zei vanochtend dat er “vandaag niet op beslissingen moet worden gerekend”. Sarkozy riep wel op tot besluitvaardigheid: “We moeten tot een structurele, ambitieuze en definitieve oplossing komen. Er is geen andere keus”, aldus de Franse president.

    Naar verwachting presenteren de Europese regeringsleiders pas aanstaande woensdag een definitief plan voor het oplossen van de eurocrisis. De Griekse premier George Papandreou riep de verzamelde Europese regeringsleiders desondanks op beslissend op te treden. Papandreou benadrukte dat de crisis niet alleen betrekking heeft op Griekenland. “Deze crisis is een Europese crisis”, zei hij. “Het is nu tijd om als Europeanen efficiënt en beslissend op te treden.”

    De Europese regeringsleiders zullen vandaag naar verwachting banken vragen zware verliezen te incasseren op hun Griekse staatsobligaties en om miljarden extra aan kapitaalbuffers op te bouwen. Dit is nodig omdat een afwaardering van Griekse schulden mogelijk een paniekreactie teweegbrengt op de financiële markten. Volgens een bron bij de besprekingen zullen zondag nieuwe regels bekend worden gemaakt die banken verplichten ruim honderd miljard euro aan extra kapitaalbuffers op te bouwen.
  8. forum rang 7 mvliex 1 23 oktober 2011 17:24
    zo 23 okt 2011, 17:14 Merkel en Sarkozy op één lijn over eurocrisis
    BRUSSEL (AFN) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy zitten op één lijn als het gaat om het vinden van een oplossing voor de eurocrisis.

    Ze hebben dat zondag op een EU-top in Brussel gezegd tijdens een gezamenlijke persconferentie. Volgens Merkel zullen tijdens een speciale top woensdag alle knopen worden doorgehakt.

  9. [verwijderd] 23 oktober 2011 17:27
    k vind het maar vaag. Het ene moment zitten ze lijnrecht tegen over elkaar en een uur later zijn ze het ineens eens. Morge dus knallende kurken op het damrak.
  10. [verwijderd] 23 oktober 2011 17:36
    EU Leaders Offer No Solutions, Rule Out Help From The ECB

    Two separate press conferences from top European leaders failed to raise hopes that a European solution would be forthcoming.

    Competing press conferences given by French President Nicolas Sarkozy and German Chancellor Angela Merkel, and by European Council President Herman van Rompuy and European Commission President Jose Manuel Barroso.

    In line with general consensus on the meeting's outcomes, leaders said they would wait until Wednesday to announce any plans for Greece, bank recapitalization, leveraging the EFSF, and changes to EU governance.

    Leaders also ruled out using the European Central Bank to help recapitalize the banks and leverage the European Financial Stability Fund, the rescue fund that will be used to stop the crisis from spreading. France's Sarkozy had previously endorsed a larger role for the ECB to the dismay of Merkel and Germany. Expanding the ECB's role would likely have violated standing EU treaties.

    A little more on what's been decided so far this weekend:

    - Banks will first be asked to seek capital on their own, then seek money from their national governments, then finally the EFSF. The ECB will not be involved.

    - Two options are currently on the table for leveraging the EFSF, again without the help of the ECB.

    - That financial transaction tax Merkel and Sarkozy started talking about in August is getting a lot of attention. Sarkozy said that the financial sector will have to play a part in the recovery from this crisis, considering their role in catalyzing it.

    - Italy got a lot of heat, as its economic situation deteriorates.

    - "No solution is viable unless it enjoys the support of all European institutions," Sarkozy told the Press. No word on how they'll get all that necessary support...or when.

  11. [verwijderd] 23 oktober 2011 17:45
    "Merkel en Sarkozy op één lijn over eurocrisis"

    Ja dat zal best zo zijn maar hebben we niet een paar landen meer in de EU zitten.
    Het duo Merkel Sarkozy kan misschien wel de toon kiezen, maar maken niet alleen de muziek!
    Ik kan me niet voorstellen dat alle landen nu op een lijn zullen komen, nu blijkt dat de de situatie compleet anders is, waarbij Griekenland nu ineens het dubbele nodig heeft en mogelijk zelfs het 3 dubbele, daarnaast ook nog eens gesteld gaat worden dat banken 60 tot 70% moeten afschrijven!
    Gezien de inneens verslechterde situatie lijkt het mij nagenoeg onmogelijk dat andere landen zonder overleg met hun achterban dit weekend tot een oplossing mogen of kunnen komen.
    Ik was er geen voorstander van, maar het lijkt me op dit moment misschien de beste keuze, als ze het corrupte Griekenland dit weekend nog uit de EU gooien!
    Als dat zou gebeuren vliegen volgens mij de koersen omhoog!
    Voor maandag verwacht ik helemaal niks spannends, eerder koerzen die omlaag gaan!
    Merkel en Sarkozy kunnen mogelijk met een goed nieuws show komen, maar ik vertrouw het voor geen meter.
  12. [verwijderd] 23 oktober 2011 17:48
    quote:

    TOWIU schreef op 23 oktober 2011 17:45:

    Ik kan me niet voorstellen dat alle landen nu op een lijn zullen komen, nu blijkt dat de de situatie compleet anders is, waarbij Griekenland het dubbele nodig heeft en mogelijk zelfs het 3 dubbele, daarnaast ook nog eens gesteld gaat worden dat banken 60 tot 70% moeten afschrijven!
    Gezien de inneens veranderde (slechte) situatie lijkt het mij nagenoeg onmogelijk dat andere landen zonder overleg met hun achterban dit weekend tot een oplossing mogen of kunnen komen.
    Feit dat Duitsland nog immer trouw is aan financiele steun doet ook vermoeden dat een failliet van Griekenland rampzalig is.

    Grappig verder is: Merkel heeft nog steeds geen mandaat van de bondsdag om te mogen onderhandelen.
  13. [verwijderd] 23 oktober 2011 17:50
    quote:

    TOWIU schreef op 23 oktober 2011 17:45:

    "Merkel en Sarkozy op één lijn over eurocrisis"

    Ja dat zal best zo zijn maar hebben we niet een paar landen meer in de EU zitten.
    Het duo Merkel Sarkozy kan misschien wel de toon kiezen, maar maken niet alleen de muziek!
    Ik kan me niet voorstellen dat alle landen nu op een lijn zullen komen, nu blijkt dat de de situatie compleet anders is, waarbij Griekenland het dubbele nodig heeft en mogelijk zelfs het 3 dubbele, daarnaast ook nog eens gesteld gaat worden dat banken 60 tot 70% moeten afschrijven!
    Gezien de inneens veranderde (slechte) situatie lijkt het mij nagenoeg onmogelijk dat andere landen zonder overleg met hun achterban dit weekend tot een oplossing mogen of kunnen komen.
    Ik was er geen voorstander van, maar het lijkt me op dit moment misschien de beste keuze, als ze het corrupte Griekenland dit weekend nog uit de EU gooien!
    Als dat zou gebeuren vliegen volgens mij de koersen omhoog!
    Voor maandag verwacht ik helemaal niks spannends, eerder koerzen die omlaag gaan!
    Merkel en Sarkozy kunnen mogelijk met een goed nieuws show komen, maar ik vertrouw het voor geen meter.
    precies, die hoge afschrijvingen van de banken gaat zwaar wegen op de beurs is mijn verwachting.
    die kloppen dadelijk weer massaal bij de regeringen aan voor meer steun.

    vanavond moeten ze er met zijn 17en uitkomen, ben benieuwd.
  14. [verwijderd] 23 oktober 2011 18:11
    Van mij mag de beurs nog wel even stijgen hoor, dan kan ik mijn shorts straks nog goedkoper aanschaffen.

    Ga morgen alvast een kleine positie innemen mocht de beurs hoger openen.
    Maar denk eerder dat het een sell the news event wordt morgen.
  15. [verwijderd] 23 oktober 2011 18:14
    Hoge afschrijvingen door een Grieks faillissement op vooral franse banken kunnen wellicht weer gefinancierd worden door een verhoging van het EFSF d.m.v. een hefboom, of door de ECB zelf natuurlijk (als merkel overstag is).
    Denk niet dat een verhoging van het EFSF een directe goedkeuring moet krijgen van alle 17 euroleden. Het fonds wordt immers niet direct verhoogt, maar middels een hefboom vergroot.

    En zo slepen we voort....tot het echt knalt.

124 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.615
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.009
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.565
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.196
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.781
Agfa-Gevaert 13 1.881
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.373
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.711
Allfunds Group 3 1.224
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.769
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.425
AMG 965 126.343
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.730
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.163
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.295
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.736
ASML 1.762 77.312
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.701
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht