Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,256
  • Verschill

    +0,014 +1,13%
  • Volume

    2.871.466 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

POST NL Zeer Zwaar Ondergewaardeerd

468 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 7 november 2011 09:38
    PostNL pakt eigen vermogen aan om dividend te garanderen
    Gepubliceerd: 09:35
    Door Robin van Daalen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--PostNL nv (PNL.AE) verwacht zijn dividend voorlopig in aandelen uit te keren, omdat het eigen vermogen door toekomstige boehoudregels, de daling van het aandeel TNT Express nv (TNTE.AE) en een tekort van zijn pensioenfonds mogelijk negatief wordt.

    Het postbedrijf moet in het eerste kwartaal van 2012 een bedrag van euro40 mln in zijn pensioenfonds storten als de dekkingsgraad voor die tijd niet tot het minimumniveau verbetert. Aan het einde van het derde kwartaal bedroeg de dekkingsgraad van PostNL 96%, aldus het postbedrijf bij de presentatie van zijn cijfers over het derde kwartaal. De wettelijke minimum dekkingsgraad bedraagt 105%.

    PostNL heeft drie jaar de tijd om de dekkingsgraad van zijn pensioenfonds te herstellen. Op basis van de huidige gegevens bedraagt het pensioentekort euro468 mln, wat overeenkomt met een storting in contanten van zo'n euro350 mln na belasting.

    Naast het tekort dat het pensioenfonds van PostNL heeft, levert ook de boekhoudkundige behandeling van de pensioenen van PostNL een mogelijk probleem op. Per 1 januari 2013 moet PostNL andere waarderingsmethoden hanteren voor zijn pensioenen waardoor op basis van de huidige gegevens het eigen vermogen met euro1 mrd afneemt en negatief wordt.

    Een onderneming met een negatief eigen vermogen mag geen dividend uitkeren. Aan het einde van het derde kwartaal had PostNL een eigen vermogen van euro221 mln, een daling ten opzichte van de euro556 mln aan het einde van het tweede kwartaal. In het derde kwartaal werd euro337 mln afgeboekt op het belang dat het bedrijf in TNT Express nv (TNTE.AE) houdt en aanvankelijk bedoelt was om een negatief eigen vermogen te voorkomen.

    PostNL is het voormalige TNT nv, dat in mei het onderdeel Express afsplitste en een aparte beursnotering gaf. PostNL houdt sindsdien een belang van bijna 30% in TNT Express, dat de afgelopen drie maanden met zo'n 22,8% in waarde daalde. Waar PostNL als apart bedrijf aantrekkelijk moest worden voor dividendbeleggers, moest TNT Express zich als groeiaandeel profileren.

    PostNL zegt maandag er alles aan te zullen doen om het minimum dividend van euro150 mln te waarborgen en zal het dividend in aandelen uitkeren zolang nodig is. Ook wordt bekeken hoe de huidige bezittingen op de balans opgewaardeerd kunnen worden door van de Dutch GAAP-boekhoudstandaard over te stappen op EU IFRS. PostNL verwacht dat hiermee kan worden voorkomen dat het eigen vermogen negatief wordt.

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  2. forum rang 4 s.lin 7 november 2011 09:41
    'PostNL laat aandeelhouders afkicken'

    Gepubliceerd op 7 nov 2011 om 09:36
    AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van PostNL moeten ,,cold turkey'' afkicken van hun dividendverslaving. Dat concludeerde analist Gert Steens van SNS Securities maandag.

    Volgens Steens was de beslissing van PostNL om voorlopig af te zien van de uitbetaling van een contant dividend onvermijdelijk. Hij wees op de afschrijving door PostNL van 337 miljoen euro op het belang in TNT Express. In combinatie met de nettoschuld van 1 miljard euro, zou die die onder de komende nieuwe boekhoudregels hebben geleid tot een negatieve vermogenspositie van 780 miljoen euro.

    De resultaten van PostNL in het derde kwartaal waren volgens Steens ,,netjes''. ,,De prestaties waren in lijn met de verwachtingen, voor wat het waard is.''

    Na een positieve opening stond het aandeel PostNL maandag om 9.29 uur 1,3 procent lager op 3,14 euro. De AEX-index stond op dat moment 1,5 procent in de min.
  3. forum rang 4 s.lin 7 november 2011 09:43
    Stockdividend PostNL onafwendbaar
    7/11 09:28
    De resultaten van PostNL waren in lijn met de verwachtingen, maar de pijn zat hem bij de deelneming in TNT Express. Dit zegt Victor Bareno van SNS Securities. Hoewel PostNL vasthoudt aan zijn dividendbeleid, wordt er niet langer uitgekeerd in contanten maar louter in aandelen. Volgens Bareno was dit onafwendbaar na een nieuwe afschrijving op het belang in TNT Express en een schuld van meer dan 1 miljard euro.

    De verhoging van de outlook is volgens Bareno vooral te danken aan kostenverlagingen die nu doorkomen en niet aan betere prestaties. Daarbij drukken de problemen bij het pensioenfonds op de (toekomstige) resultaten.

    Bareno houdt vast aan zijn Koopadvies voor PostNL, maar waarschuwt wel dat Kopen voor de durfal is. Ondanks een duidelijk hogere opening noteert het fonds inmiddels meer dan een procent in het rood. Ook de andere componenten in de AEX staan op verlies.
    Door: ABM Financial News.

  4. ballie2 7 november 2011 09:44
    AMSTERDAM (Dow Jones)-- De derdekwartaalresultaten van PostNL (PNL.AE) zijn volgens SNS Securities analist Gert Steens in lijn met de verwachtingen. Dat PostNL aankondigt zijn dividend in aandelen uit te zullen keren was onvermijdelijk, aldus Steens. Daarnaast benadrukt Steens dat hoewel het concern zijn outlook voor het hele jaar heeft verhoogd, de verhoging niet zo zeer betere prestaties reflecteert, maar voortkomt uit lagere herstructureringskosten. Hij verwacht dat de problemen met de pensioenen niet alleen een impact hebben op het eigen vermogen, maar ook op de toekomstige resultaten doordat premies zullen stijgen en het bedrijf mogelijk honderden miljoenen moet bijstorten. De analist handhaaft zijn koersdoel van EUR9,00 en buy-advies. Omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel 1,2% lager op EUR3,15, terwijl de AEX met 1,4% daalt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    November 07, 2011 03:40 ET (08:40 GMT)

    Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

  5. forum rang 4 s.lin 7 november 2011 09:45
    De analist handhaaft zijn koersdoel van EUR9,00 en buy-advies

    mooi he sns !
  6. [verwijderd] 7 november 2011 10:22
    Hij verwacht dat de problemen met de pensioenen niet alleen een impact hebben op het eigen vermogen, maar ook op de toekomstige resultaten doordat premies zullen stijgen en het bedrijf mogelijk honderden miljoenen moet bijstorten. De analist handhaaft zijn koersdoel van EUR9,00 en buy-advies.

    bedrijf mogelijk honderden miljoenen moet bijstorten..

    En een buy-advies van die Ezel van SNS....wie het nog kan volgen krijgt een hamburger....
  7. largo33 7 november 2011 11:01
    quote:

    Animal Spirit *tot ooit* schreef op 7 november 2011 10:59:

    dividend dus impliciet opgeschort. tot zover het vangnet van 150mln dividend per jaar. was van erg korte duur.
    Tijd om TNT te verkopen!
  8. forum rang 4 s.lin 7 november 2011 11:21
    Buitenland en pakketpost houden PostNL op de been
    Door BNR Webredactie
    07 november 2011 09:04 | bnr.nl

    De omzet van PostNL is in het derde kwartaal met 2,5 procent gedaald tot 991 miljoen euro

    Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder bezorgde het postbedrijf het afgelopen kwartaal bijna 7 procent minder post op de Nederlandse thuismarkt. Op de buitenlandse markten waar het bedrijf actief is groeide de omzet nog wel, met 22 miljoen euro tot 367 miljoen euro.

    Reorganisatiekosten
    De pakketbezorging was goed voor een omzetgroei van 7,5 procent tot 143 miljoen euro. De kosten van de reorganisatie vallen dit jaar mee en bovendien bespaart het bedrijf mogelijk 70 miljoen euro, 10 miljoen euro meer dan verwacht.

    PostNL verhoogde door de meevallers de verwachting voor het operationeel resultaat in 2011 tot ruim 170 miljoen euro, waar eerder werd uitgegaan van een bedrag tussen de 130 en 170 miljoen euro.
  9. forum rang 4 s.lin 7 november 2011 11:31
    'Vermogenspositie geen weerspiegeling PostNL'

    Gepubliceerd op 7 nov 2011 om 11:18
    DEN HAAG (AFN) - De dreigende negatieve vermogenspositie van PostNL vormt geen weerspiegeling van de ontwikkeling van de activiteiten van het bedrijf. PostNL stapt daarom voor de enkelvoudige jaarrekening van 2011 over op het Europese IFRS-boekhoudsysteem, meldde financieel directeur Jan Bos maandag in een toelichting op de kwartaalcijfers van zijn bedrijf.

    Het eigen vermogen van PostNL dreigt negatief uit te vallen door de problemen bij het pensioenfonds van het bedrijf en de sterke koersdaling van het aandeel TNT Express, waarvan het postbedrijf grootaandeelhouder is. Met de regels van IFRS blijft er echter een positief vermogen in de boeken staan.

    ,,De negatieve vermogenspositie vormt geen weerspiegeling van de onderliggende ontwikkeling van onze activiteiten en schept verwarring'', aldus Bos. ,,De overgang op IFRS geeft investeerders een ander perspectief, dat is in ieders belang.''

    Nieuwe boekhoudregels

    Door nieuwe boekhoudregels voor het pensioenfonds verwacht PostNL dat het eigen vermogen vanaf 2013 negatief uitvalt. Over 2011 en 2012 verwacht het bedrijf ,,onder de huidige parameters'' nog een positief eigen vermogen. Dat zal door de overstap naar IFRS hoger uitvallen dan onder het huidige boekhoudregime.

    De problemen bij het pensioenfonds zorgen ervoor dat PostNL over 2012 naar verwachting alleen een stockdividend zal uitkeren. Om terug te kunnen keren naar een contante uitbetaling moet de rente weer stijgen en moet het aandeel TNT Express herstellen tot het niveau van halverwege dit jaar, aldus Bos.

    Minder investeringen

    Om geld te besparen let PostNL komend jaar sterk op de investeringen. Dit gaat volgens Bos niet ten koste van de uitgaven aan nieuwe sorteercentra voor de groeiende pakjesdivisie. Ook de investeringen in de reorganisatie gaan door. Op de vervanging van materiaal, zoals auto's, zal echter scherp worden gelet.

    PostNL is als grootaandeelhouder ,,in gesprek'' met het management van TNT Express. Dat bedrijf haalde de afgelopen kwartalen teleurstellende resultaten die door de dalende aandelenkoers ook een effect hebben op de bedrijfsvoering van PostNL. ,,TNT doet alles om de prestaties te verbeteren, we volgen dat proces nauwlettend'', zei Bos. ,,We steunen hun strategie.''

    De 'lock up'- periode voor het belang in TNT verloopt in december. Onder de huidige marktomstandigheden is de verkoop ervan geen optie voor PostNL, aldus Bos. Hij wilde niet ingaan op de vraag hoe sterk de koers moet herstellen om een verkoop aantrekkelijk te maken.
  10. forum rang 4 Diegy 7 november 2011 11:41
    Wat is slim nog even deze storm uit laten razen de komende dagen en ze woensdag oppakken onder de 3 euro? Verwacht morgen ook nog wel een dag in de min. Tenzij het sentiment ineens heel goed is. Maar daar lijkt het niet op.
  11. [verwijderd] 7 november 2011 12:10
    (Vorige week na Papandreou's REFERENDUM-gebrabbel uitgestapt op 3.46 euro - met AEX op 298)

    Nu Papandreou zijn eigen vertrek heeft aangekondigd met het principe-akoord over een Griekse overgangsregering die als eerste doel heeft om de Oktober Euro-deal goed te keuren, en de derde kwartaal cijfers van PostNL bekend zijn - met o.a. de bevestiging dat PostNL er alles aan zal doen om de eerder gedane dividend-belofte waar te maken ... ben ik zojuist opnieuw ingestapt op 3.07 euro (met AEX op 297).

    Op basis van het 'beloofde' dividend, moet deze aankoop voor een dividend-rendement van 14.0% gaan zorgen.
  12. forum rang 4 Diegy 7 november 2011 12:29
    Ik twijfel nog, morgen met een slechte beurs zie ik ze toch net onder de 3 euro gaan.
  13. vrijheid_0 7 november 2011 12:31
    ik ook ingestapt op 3,071 en hoop dat naast de algehele malaise TNT Express de boel op de rit krijgt want dan stijgen we automatisch mee
468 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht