Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 174 175 176 177 178 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2012 22:47
    quote:

    Roy_01 schreef op 6 maart 2012 22:23:

    Nou dit gaat niet lukken zo te merken, die 66% voor stemmen van de schuldeisers.
    Ben wel benieuwd of het nu een default wordt en cds'en moeten worden gaan uitgekeerd? Dat wordt weer een nieuw steunpakketje voor die banken. Die 1 jaars rente boven de 1000% is ook om vrolijk van te worden. Wel even 29% kansspelbelasting afdragen volgend jaar als je die koopt haha!
    biflatie.nl/artikelen/69-eurocrisis/2...
    Als de 75% niet gehaald wordt dan wordt het een grotere event dan Lehman....
  2. [verwijderd] 6 maart 2012 23:06
    Ja dan zal het enge vormen aan gaan nemen met serieuze gevolgen. Ben bang dat het potje voor staatssteun ook aardig leeg is. Ik zit al 2 maanden cash omdat ik het voor geen meter mee vertrouw. Overweeg goud of zilver maar deze prijzen worden op het moment naar beneden gemanipuleerd. Dan maar instappen in aandelen na de Griekenland crash? Tips iemand?
  3. forum rang 10 voda 6 maart 2012 23:16
    Alle Griekse banken nemen deel aan schuldenruil - bron


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Naar verwachting nemen alle Griekse banken deel aan de Griekse schuldenruil, gericht op het afschrijven van ruim EUR100 miljard aan schuld van het noodlijdende land, melden twee anonieme Griekse bankfunctionarissen dinsdag.

    Lokale geldschieters houden circa EUR40 miljard aan Grieks staatspapier, op een totaal van EUR206 miljard aan schulden die in aanmerking komen voor een obligatie-ruil-overeenkomst, die de weg vrijmaakt voor een tweede steunpakket.

    Een hoge bankfunctionaris meldt erin te geloven dat de overige lokale kredietverstrekkers in het voetspoor zullen treden van 's lands drie grootste kredietverstrekkers, die reeds hebben aangegeven deel te nemen aan de schuldenruil. Donderdag loopt de deadline af voor private schuldeisers om aan te geven of zij bereid zijn vrijwillig deel te nemen aan de ruil.

    "Uit gesprekken met anderen heb ik het gevoel dat de rest van de Griekse schuldeisers zullen deelnemen aan de overeenkomst", aldus de functionaris aan Dow Jones Nieuwsdienst.

    Maandag meldde het Institute of International Finance (IIF), dat 450 banken en andere private geldschieters aan Griekenland vertegenwoordigt, dat de National Bank of Greece sa (NBG), EFG Eurobank ergasias (EUROB.AT) en Alpha Bank sa (ALPHA.AT) onder de twaalf financiele instellingen vallen die deelnemen aan de vrijwillige ruil.

    Een tweede senior bankfunctionaris bevestigde dat ook hij verwacht dat de overige Griekse kredietverstrekkers zullen deelnemen aan de overeenkomst.

    Dinsdag laat ontmoetten functionarissen van zes van 's lands grootste Griekse banken Evangelos Venizelos, de Griekse minister van financien, om hem te informeren over hun voornemen om deel te nemen aan het programma.

    "Ze hebben de minister geinformeerd reeds besloten te hebben om vrijwillig aan de ruil deel te nemen, ofwel de ruil woensdag aan te bevelen bij de Raad van Bestuur van hun bank", meldde het ministerie van financien in een verklaring.

    Na de drie grootste lokale kredietverstrekkers behoren Piraeus Bank SA (TPEIR.AT), Hellenic Postbank (GPSB.AT) en ATEbank (ATE.AT) tot de grootste kredietverstrekkers.

    De obligatieruil is een integraal onderdeel van een tweede steunpakket voor het noodlijdende land ter waarde van EUR130 miljard, waarmee voorkomen moet worden dat het land op 20 maart failliet gaat, wanneer Athene voor EUR14,5 miljard aan staatsleningen moet aflossen.


    Door Stelios Bouras en Alkman Granitsas; Bewerkt door Patrick Buis, Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 01; patrick.buis@dowjones.com


  4. [verwijderd] 6 maart 2012 23:26
    quote:

    Roy_01 schreef op 6 maart 2012 23:06:

    Ja dan zal het enge vormen aan gaan nemen met serieuze gevolgen. Ben bang dat het potje voor staatssteun ook aardig leeg is. Ik zit al 2 maanden cash omdat ik het voor geen meter mee vertrouw. Overweeg goud of zilver maar deze prijzen worden op het moment naar beneden gemanipuleerd. Dan maar instappen in aandelen na de Griekenland crash? Tips iemand?
    als je een in-uit trader bent is elk moment goed, als je maar op hogerekoers verkoot.

    Ikzelf ben gistereen :-( ingestapt in DWS Gobal Value voor de langeree termijn...
  5. forum rang 6 Chiddix 7 maart 2012 07:26
    Griekenland moet deze maand 14,5 miljard euro aan staatsleningen aflossen. Dat geld heeft men niet.
    Men probeert nu het tweede steunpakket los te krijgen van 130 miljard.
    Dus je betaalt met geld van iemand anders de schulden af.
    Je blijft overigens wel met je schulden zitten. Alleen de schuldeisers verwisselen.
    Hoe die weer aan hun geld komen, is moeilijk te zeggen. Met het verwisselen van schuldeiser , los je het probleem niet op.
    Ik denk dat die Grieken straks het geld eerst gaan opmaken en dan zich failliet laten verklaren. Van een kale kip kun je immers niet plukken.
  6. [verwijderd] 7 maart 2012 09:53
    Dws is dat een beleggingsfonds Svartalfa? Welke fondsen hebben ze precies?

    Nieuws » DFT » Nieuws
    wo 07 mrt 2012, 09:14
    'Griekse pensioenfondsen tegen schuldendeal'
    ATHENE (AFN) - Vijf kleine Griekse pensioenfondsen hebben zich gekeerd tegen de afschrijving op de Griekse staatsleningen die zij bezitten. Dat meldden Griekse media woensdag.


    ANP

    De pensioenfondsen, voor onder meer zzp'ers, journalisten en politieagenten, bezitten circa 2 miljard euro aan Griekse obligaties. Griekenland wil dat de houders van Griekse staatsleningen in totaal ongeveer 75 procent afschrijven op hun obligaties. Die schuldverlichting is een voorwaarde voor extra financiële steun aan het land.
    Zes andere Griekse pensioenfondsen, die samen 2,7 miljard euro aan Griekse leningen bezitten, hebben dinsdag wel ingestemd met de afschrijving. Twee fondsen met 1,7 miljard euro aan leningen beslissen woensdag over deelname aan het schuldenprogramma.
  7. [verwijderd] 7 maart 2012 15:10
    Het is nu echt rotzooi in obligatie-land, bij mislukken Griekenland-deal staan de andere PIIGS al te blerren voor een soortgelijke behandeling(en ze hebben nog gelijk ook!)

    het steeds maar blijven rondschuiven, doorschuiven, verplaatsen, herbenoemen, etiketeren van oude schulden....er vind geen aflossing plaats, de schulden blijven groeien, dus ook de problemen.
    Nog jaren doorsukkelen bij huidige politiek....
  8. forum rang 10 voda 7 maart 2012 17:31
    UPDATE: IIF: 40,8% schuldeisers bereid tot Griekse obligatieruil


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Tot nu toe heeft bijna 41% van de private schuldeisers toegezegd mee te doen met de Griekse obligatieruil. Dit maakt het Instituut of International Finance (IIF) woensdag in een update bekend.

    Door de toezegging van de obligatiehouders wordt er sowieso voor een bedrag van EUR84 miljard aan schulden afgeschreven. Dit is 40,8% van het totaal van EUR206 miljard aan Griekse schulden dat in aanmerking komt voor de obligatieruil.

    Banken en andere financiele instituten die onder meer tegezegd hebben, zijn een aantal Griekse banken, maar ook internationale financials als BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Commerzbank, Deutsche Bank, alsmede ING, Dexia, Royal Bank of Scotland en Unicredit. Daarbij voegen zich nog verzekeraars als Allianz, AXA, CNP Assurances en Ageas.

    De deadline om mee te doen aan de ruil verstrijkt donderdag en Griekenland hoopt dat er uiteindelijk minimaal EUR100 miljard aan schulden afgeschreven zullen worden.

    De obligatieruil is een integraal onderdeel van een tweede steunpakket ter waarde van EUR130 miljard voor Griekenland, waarmee voorkomen moet worden dat het noodlijdende land op 20 maart failliet gaat, wanneer er voor EUR14,5 miljard aan staatsleningen afgelost moet worden.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


  9. Miskoop 8 maart 2012 03:54
    Tot nu toe heeft bijna 41% van de private schuldeisers toegezegd mee te doen met de Griekse obligatieruil.

    Dan komen ze 25.2% te kort.
    Dat wordt wat morgenavond.
  10. [verwijderd] 8 maart 2012 07:45
    Vanavond fajitas, zou een keer tijd worden. Meeste schuld eisers zijn beter af met hun cds verzekering dan 75% afschrijven. Wordt de ECB nu genationaliseerd haha!
  11. forum rang 10 voda 8 maart 2012 16:17
    IIF optimistisch over Griekse schuldendeal
    Gepubliceerd op 8 mrt 2012 om 15:41 | Views: 587

    DE JANEIRO (AFN) - Het Institute of International Finance (IIF) is hoopvol over de succesvolle afronding van het akkoord over de verlichting van de Griekse schuldenlast. Dat liet het hoofd van de internationale bankenclub die de afgelopen maanden met de Griekse regering heeft onderhandeld, Charles Dallara, donderdag weten.

    ,,Ik ben optimistisch over de kans dat er in de komende uren een akkoord wordt gesloten'', zei Dallara tijdens een persconferentie in Rio de Janeiro. Financiële instellingen hebben tot donderdagavond 21.00 uur om aan te geven of ze vrijwillig meewerken aan de afschrijving van bijna driekwart van hun claims op Griekenland.

    Griekenland, de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mikken op deelname van minstens 90 procent van de schuldeisers. Athene heeft gedreigd dat het akkoord niet doorgaat als minder dan 75 procent van de schuldeisers medewerking verleent.

    Hedgefondsen

    Volgens Dallara lag het aantal aanmeldingen donderdagmiddag ,,ruim boven de 50 procent''. Een concreet getal wilde hij echter niet noemen. Griekse media meldden een positief antwoord van ruim 70 procent van de private investeerders.

    Circa 35 procent van de obligaties waarover het op dit moment gaat is in Griekse handen. Ruim een kwart is in het bezit van andere Europese financiële instellingen. Hedgefondsen en andere investeerders hebben hetzelfde percentage van de Griekse obligaties. Diverse investeerders hebben al gedreigd met juridische stappen tegen de Griekse overheid, terwijl enkele kleine Griekse pensioenfondsen hebben aangegeven medewerking te weigeren.

    Voorwaarde EU

    De schuldenruil is een voorwaarde van de EU en het IMF voor de verdere financiële steun aan Griekenland, die een faillissement van het noodlijdende land moet voorkomen. Bij deelname aan het akkoord krijgen investeerders voor elke 100 euro die ze oorspronkelijk tegoed hadden van Griekenland 46,50 euro aan nieuwe obligaties. Daarvan komt 31,50 euro van Griekenland. De rest bestaat uit obligaties van het Europese noodfonds EFSF.

    Deelname van alle investeerders moet ervoor zorgen dat de oorspronkelijke schuldenlast van 206 miljard euro met 107 miljard euro wordt verkleind.
  12. forum rang 10 voda 8 maart 2012 16:22
    Veel Griekse jongeren werkloos
    Gepubliceerd op 8 mrt 2012 om 13:49 | Views: 485

    ATHENE (AFN) - Meer dan de helft van de jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar in Griekenland is werkloos. Het is voor het eerst in de crisis dat er meer werkloze dan werkende jongeren zijn. Dit berichtte donderdag het Griekse bureau voor de statistiek, Elstat.

    Er zijn in totaal meer dan een miljoen mensen werkloos. Het percentage mensen uit de beroepsbevolking dat zonder werk zit, was in december 2011 21. Dat waren 1.033.507 mensen en betekende opnieuw een forse stijging van de werkloosheid. Een jaar eerder was het werkloosheidscijfer 14,4 procent.
  13. forum rang 10 voda 8 maart 2012 17:35
    'Ruim 75% Griekse schuldeisers akkoord'
    Gepubliceerd op 8 mrt 2012 om 17:24 | Views: 119A

    ATHENE (AFN) - Meer dan driekwart van de betrokken investeerders werkt mee aan de afgesproken schuldverlichting voor Griekenland. Dat zei een hooggeplaatste Griekse regeringsbron donderdag tegen persbureau Reuters.

    Een Griekse minister gaf aan dat minister van Financiën Evangelos Venizelos donderdagmiddag liet weten dat de uitvoering van het akkoord voorspoedig verloopt. ,,Venizelos heeft het kabinet verteld dat de schuldenruil goed verloopt. Er zijn geen verrassingen.''

    Investeerders met Griekse obligaties hebben tot donderdagavond 21.00 uur (Nederlandse tijd) om aan te geven of ze meewerken aan het schuldenplan. Dit akoord is een voorwaarde van de EU en het IMF voor nieuwe financiële steun aan Griekenland.
  14. forum rang 4 COUPEJET 8 maart 2012 17:58
    70% verlies nemen en dan maar weer handen vol geld erin pompen.
    Kunnen ze natuurlijk ook nooit terug betalen. Had ze in hemelsnaam failliet laten gaan want op deze manier blijven we aan het klooien met die grieken. Schept een lekker precedent voor die andere zwakke broeders.
    Wie het nog begrijpt mag het zeggen, ik in ieder geval al lang niet meer.
    Groet CJ
  15. [verwijderd] 8 maart 2012 20:44
    Het is ook niet sec. de schuld maar het begrotingstekort wat Griekenland gaat nekken.

    Albert Einstein zei: "compound interest is the most powerful force in the universe".
    Pas dit toe op een groeiende schuld en voilá...
  16. forum rang 10 voda 8 maart 2012 22:19
    Griekenland rekent op optimistisch scenario


    ATHENE (Dow Jones)--Meer dan 75% van de private schuldeisers heeft toegezegd deel te nemen aan de voorgenomen schuldenruil, stelt een functionaris van de Griekse overheid donderdag.

    Athene zal vrijdagochtend om 07.00 uur bekendmaken hoeveel obligatiehouders bereid zijn te participeren in de grootste schuldherstructurering ooit.

    "Op het moment lijkt het erop dat we zelfs het meest optimistische scenario voorbij zullen streven", stelde de overheidsfunctionaris.

    Tijdens een kabinetsvergadering stelde premier Lucas Papademos dat de deal op een wijze is opgezet dat de beleggers zal aanspreken en waarschuwde Papademos dat een onsuccesvolle schuldenruil ernstige gevolgen zal hebben voor de schuldeisers en de eurozone als geheel.

    "Met de steun van de Europese partners heeft Griekenland een passend kader ontworpen met een aanzienlijke stimulans voor de uitwisseling van obligaties. Vanwege die reden voorzie ik een maximale participatie vanuit de particuliere sector".

    "Een beperkte deelname vanuit de private sector zal risico's vormen voor deze schuldeisers en in het algemeen voor de financiele stabiliteit in de eurozone", voegde Papademos toe.


    - Door Nektaria Stamouli, Costas Paris en Alkman Granitsas. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ellen.proper@dowjones.com


  17. forum rang 4 s.lin 8 maart 2012 22:56
    Griekse deal zo goed als rond
    Door Bart Tuinman
    2012-03-08 22:31:14.0 | bnr.nl

    De Griekse deal is zo goed als rond. Bijna 95 procent van de betrokken investeerders werkt mee aan de afgesproken schuldenverlichting voor Griekenland. Daarmee zou het schuldenplan kunnen worden afgerond.


    Een Griekse hooggeplaatse ambtenaar heeft dat gezegd. "En de reacties kwamen toen nog steeds binnen", vertelde hij erbij.Een andere bron sprak van een deelname van ruim 85 procent. Eerder werd gemeld dat 75 procent van de investeerders zich hadden gemeld. Griekenland zelf mikt op een deelname van minstens 90 procent van de schuldeisers.

    Minimum
    Griekenland heeft daarnaast een minimum gesteld om de Griekse schuldenruil door te laten gaan: 75 procent. Als dat aantal gehaald is kunnen tegenstribbelende schuldeisers gedwongen worden om alsnog mee te doen.

    Deadline
    Voor vanavond 21.00 moeten zich voldoende schuldeisers hebben gemeld om een grote Griekse schuldsanering mogelijk te maken. Onder de 32 partijen die willen deelnemen aan de schuldsanering bevinden zich grote namen als Allianz, BNP Paribas, Deutsche Bank, Dexia, Commerzbank, ING, KBC, RBS, Société Générale en Unicredit. Het resterende bedrag komt onder meer van Griekse banken en pensioenfondsen.

    Claims
    De obligatieruil moet de schulden van Griekenland aan private investeerders met 107 miljard euro verlagen. De claims van banken, verzekeraars, hedgefondsen en andere investeerders bedragen momenteel ongeveer 206 miljard euro.

    De investeerders krijgen door het akkoord nieuwe obligaties, die ruim de helft minder waard zijn dan hun oorspronkelijke leningen aan Griekenland. Doordat de rente op de obligaties lager is en de looptijd van de nieuwe leningen langer, loopt de totale afschrijving op tot circa 75 procent.

    Meevaller
    Vandaag werd ook bekend dat het Duitse elektronicaconcern Siemens de Griekse schatkist spekt met tientallen miljoenen. Het bedrijf investeert dit jaar bovendien ook nog eens minstens 100 miljoen in het land. Siemens en Griekenland zijn dat overeengekomen in een regeling ter schikking van een oude omkoopaffaire.
  18. forum rang 4 s.lin 9 maart 2012 15:41
    Griekse economische krimp benadrukt gehavende economie
    Gepubliceerd: 13:33
    ATHENE (Dow Jones)--De Griekse economie is aan het slot van 2011 meer gekrompen dan waar in eerste instantie van uitgegaan werd, waarmee aangetoond wordt dat de economie van het land al zwaar aangetast is voorafgaand aan de implementatie van de nieuwe bezuinigingsmaatregelen in de komende maanden.

    Het bruto binnenlands product (bbp) is neerwaarts bijgesteld naar een krimp van 7,5% in het vierde kwartaal van 2011 in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder, blijkt uit voorlopige ramingen van het Griekse Bureau voor de Statistiek vrijdag.

    De krimp valt hoger uit dan de in februari afgegeven voorlopige raming van een krimp met 7%. In het derde kwartaal van 2011 was er sprake van een daling van 5% van het bbp.

    De verdergaande verslechtering van de Griekse economie is ontstaan nadat een eerdere ronde van harde bezuinigingsmaatregelen werd opgelegd in september. Een verslechterend consumentenvertrouwen draagt verder bij aan de malaise, aangezien de werkloosheid blijft oplopen en twijfels over de toekomst van het land en het lidmaatschap bij de eurozone toenemen.

    (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
  19. forum rang 10 voda 9 maart 2012 15:57
    Sarkozy: Griekse probleem opgelost
    Gepubliceerd op 9 mrt 2012 om 14:43 | Views: 1.059

    ATHENE (AFN) - Het Griekse probleem is opgelost. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy vrijdag gezegd in een reactie op het akkoord dat Griekenland sloot met private schuldeisers.

    Hij sprak van een nieuwe bladzijde in de financiële crisis. ,,Ik wil graag zeggen hoe blij ik ben dat er een oplossing is gevonden voor de Griekse crisis, die de economische en financiële situatie in Europa en de hele wereld maanden heeft gedrukt'', aldus de president.
6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 174 175 176 177 178 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.289
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.511
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.966
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.532
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.124
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.999
Air France - KLM 1.024 34.360
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.591
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.399
AMG 965 126.087
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.171
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.625
Arcelor Mittal 2.024 318.698
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.119
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.724
ASML 1.762 77.140
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.688
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht