Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

15,898
  • Verschill

    +0,090 +0,57%
  • Volume

    13.097.295
  • Bied

    15,860  
  • Laat

    15,920  
+ Toevoegen aan watchlist

ING 1 en 2 januari 2013

211 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 1 januari 2013 10:11
    update

    De Amerikaanse Senaat heeft afgelopen nacht ingestemd met een akkoord over de staatsfinanciën. Het Huis van Afgevaardigden stemt later vandaag over de begrotingsmaatregelen.

    De belangrijke deadline van 1 januari waarin er in het Congres overeenstemming zou moeten zijn, is daarmee echter niet bereikt. Er treden nu automatisch bezuinigingsmaatregelen en belastingverhogingen met een omvang van 600 miljard dollar in werking. Er is echter nog tijd om de fiscal cliff, die de economie enorme schade zou berokkenen, af te wenden. De financiële markten en bedrijven liggen stil vanwege nieuwjaar en het Amerikaanse Congres kan de maatregelen die ingaan nog ongedaan maken.
    Het akkoord werd in de Senaat goedgekeurd met 89 stemmen voor en 8 tegen.

    Later vandaag
    Het Huis van Afgevaardigden stemt waarschijnlijk later op dinsdag over de plannen, maar deskundigen stelden dat er waarschijnlijk wel een positief oordeel over zal volgen nu de Senaat goedkeuring heeft gegeven. De Republikein John Boehner, die de scepter zwaait in het Huis van Afgevaardigden, heeft al een schot voor de boeg gegeven door te zeggen dat het Huis de deal 'zal overwegen' als ook de Senaat akkoord is.

    Obama
    De Amerikaanse president Barack Obama riep het Huis van Afgevaardigden op zo snel mogelijk in te stemmen met het akkoord. Hij zei dat dat 'de juiste keuze zou zijn voor het land'. Volgens de president zorgt het akkoord ervoor dat vooruitgang wordt geboekt bij het terugdringen van de tekorten, maar is er nog wel meer werk te doen.

    Met het nu bereikte compromis komt er onder meer 2 maanden uitstel van automatische besparingsmaatregelen die op 1 januari in werking zouden treden. Gezinnen met een inkomen van boven de 450.000 dollar gaan meer belasting betalen. Dat betekent dat de hoge inkomens voor het eerst sinds het tijdperk van president Bill Clinton weer meer belasting gaan betalen, namelijk 39,6 procent.
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 1 januari 2013 10:36
    Het winnende lot van de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij is verkocht in de provincie Groningen. De prijs van 30 miljoen euro is de grootste uit de geschiedenis van de loterij, meldt de organisatie. Wie de gelukkige is, is niet bekendgemaakt.

    Wij weten beter: Eurowin :)
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 1 januari 2013 16:43
    Huis van Afgevaardigden VS stemt over akkoord
    WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden komt dinsdag om 18.00 uur (Nederlandse tijd) samen om te stemmen over het begrotingsakkoord. Afgelopen nacht stemde de Senaat al in met het akkoord over de Amerikaanse staatsfinanciën.

    De verwachting is dat het Huis van Afgevaardigden eveneens zal instemmen met de begrotingsmaatregelen. De Republikein John Boehner, die de scepter zwaait in het Huis van Afgevaardigden, zei al dat het Huis de deal ,,zal overwegen'' als ook de Senaat akkoord is.

    De Amerikaanse president Barack Obama riep het Huis van Afgevaardigden op zo snel mogelijk in te stemmen met het akkoord. Hij zei dat dat ,,de juiste keuze zou zijn voor het land''.
  4. nestel 1 januari 2013 18:27
    Allen een mooi, goed, geldharkend, maar vooral gezond 2013 toegewenst!

    Ze gaan eruitkomen in de US, dat lijkt zeker nu.

    Nog 1 formeel vergaderinkje en we hebben weer 2 maanden uitstel gekocht, want een echte (bezuinigings) oplossing is er nog niet.

    Morgen weer een mooie handelsdag in het verschiet dus...
    We go with the flow..

    Twee m.i. interessante US-system links:

    De US knoppendraaiers ontmaskerd:

    plazilla.com/de-geheimen-van-geld-en-...

    ...
    Wat veel mensen nog niet weten, is dat de centrale bank van de VS een particuliere onderneming is. Het is geen overheidsinstelling en staat dus volledig los van de regering van president Obama. The Federal Reserve System, kortweg de Fed genoemd, is in handen van diverse banken in de Verenigde Staten.
    ...
    Al eens gehoord van het Plunge Protection Team, het PPT? Het is een organisatie (officieel: Presidential Workinggroup Financial Markets) die in het geheim de Dow Jones met steunaankopen op peil houdt. In 1987 is dit Plunge Protection Team in het leven geroepen, na de toenmalige crash. Men vond dat een volgende crash van een zachte landing moest worden voorzien. Maar wat blijkt? Niet alleen bij een beurscrash koopt dit team aandelen en dergelijke maar ook gewoon op beursdagen waarop de handel ‘iets stroever’ verloopt dan gewenst. Dit kan verklaren waarom de Dow Jones nog altijd op zo’n 12.500 tot 13.000 punten staat terwijl bedrijven bij de bosjes failliet gaan, de werkeloosheid in de VS hoog is en Amerikanen nauwelijks nog kunnen rondkomen. Daarbij loopt de Amerikaanse staatsschuld heel hard op en zorgt de Fed voor geldontwaarding. En bij al deze misère blijft Wallstreet netjes op ongeveer 13.000 punten staan… vreemd, toch?
    ...

  5. nestel 1 januari 2013 18:33
    plazilla.com/het-schuldenplafond-van-...

    Het schuldenplafond van de Verenigde Staten van Amerika in 2013.

    ...
    In Nederland maken we ons druk over bezuinigingen van 16 miljard euro terwijl de VS dit bedrag elke week (!) tekort komt. Gelukkig begrijpt Nederland dat je niet eindeloos kunt doorgaan met meer geld uitgeven dan er binnenkomt en dus moet de staat meer inkomsten genereren en minder uitgaven doen; op de manier waarop onze regering dit doet is een andere discussie. De VS begrijpt het bestrijden van schulden echter niet, of ze begrijpen het wel maar zitten gevangen in een fuik. De VS blijft schuld op schuld stapelen waarbij ondertussen ook nog dollars bijgedrukt worden. De Verenigde Staten van Amerika zijn bezig met een financieel experiment waarvan de uitkomst ongewis is. Mogelijk staat onze huidige welvaart op het spel.

    ...

    Hoe sneller of langzamer de teller gaat lopen als de fiscal cliff een feit is, is nog niet geheel duidelijk. Maar mogelijk worden deze maatregelen die de fiscal cliff veroorzaken, weer uitgesteld. Hierdoor zal de VS echter minder inkomstenbelasting binnen krijgen en het bezuinigen verder uitstellen met wederom een verder oplopende schuld tot gevolg…
    ..

    Tikkende tijdbom

    Zoals ik al schreef is de VS bezig met een ongekend en zeer risicovol experiment. Dit land glijdt steeds verder af naar een situatie die onhoudbaar is. Sommigen zeggen zelfs dat de Verenigde Staten technisch gesproken al failliet zijn. In ieder geval krijgen ze geen vat op de oplopende schuld: in de eerste helft van 2013 moet het schuldenplafond weer worden verhoogd. De Fed zal weer voor een QE (quantative easing, kwantitatieve verruiming van geld) zorgen, de vierde in korte tijd. Wederom zal de staat bonds uitgeven en ook zal men de drukpersen weer aanzetten. Dit alles heeft tot gevolg dat de dollar steeds zwakker wordt en het vertrouwen in de VS steeds verder achteruit holt waardoor het land meer en meer moeite zal hebben om haar schulden te herfinancieren. Wie wil de nieuwe staatobligaties nog afnemen als het land op een bankroet afstevent? Wie neemt de dollar dan als wereldmunt nog serieus? De kredietwaardigheid van de VS zal sowieso naar beneden worden bijgesteld. Willem Middelkoop waarschuwde al in 2007: als de dollar valt... De kans is groot dat we dat binnenkort gaan meemaken.

    Bekijkt u vooral de update van 6 november benedenaan het stuk!
  6. nestel 1 januari 2013 18:57
    quote:

    €uforia schreef op 1 januari 2013 18:51:

    Het VS schuldenplafond staat op 16.394 miljard Dollar!

    www.usdebtclock.org/

    Stand 1-1-2013 18:50 Nederlandse tijd:

    16.320.600.000.000

    We hebben dus nog 1 à 2 weken, om het plafond weer te verhogen naar...?
    Ach, zal wel weer een latertje worden en dan move on!

    Next...

    T zijn en blijven Amerikanen tenslotte!
    Altijd vol chauvinisme en vol 's lands eer en zelfvertrouwen.

    Morgen m.i. eerst weer een mooie handelsdag..
  7. DTJ 1 januari 2013 20:11
    1 januari 2013 20:07
    'Deal wordt in Huis aangepast'


    WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal het begrotingsakkoord dat al wel door de Senaat is goedgekeurd, nog willen aanpassen. Dat zei de Republikeinse afgevaardigde Lamar Smith na een bijeenkomst van de Republikeinen uit het Huis.

    Wat dit betekent voor de termijn waarop het akkoord, dat dinsdag aan het Huis van Afgevaardigden wordt voorgelegd, zal worden goegekeurd is onduidelijk.

    De Amerikaanse president Barack Obama riep de leden van het Huis van Afgevaardigden eerder op de begrotingsdeal dinsdag goed te keuren. De maatregelen moeten voorkomen dat de Verenigde Staten verder richting de zogenoemde fiscal cliff afglijden. Als de afspraken over de staatsfinanciën niet voor woensdagochtend door het Huis van Afgevaardigden komen, zullen aandelenbeurzen wereldwijd een negatieve reactie laten zien, is de verwachting.









    .
  8. [verwijderd] 1 januari 2013 20:22
    Iedereen een succesvol, gelukkig, maar vooral een Gezond 2013 toegewenst.

    Elk jaar is het weer een uitdaging om het beter te doen als het vorig jaar, maar we gaan ervoor!
    Ik heb m'n verlanglijstje qua aandelen zo goed als compleet, zowel voor de MT/LT als daytraden.
    Morgen nieuwe kansen, nieuw geluk en het blijft spannend hoe we gaan openen.
  9. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 1 januari 2013 21:39
    Senior House Democrats on Tuesday pressed their Republican colleagues to schedule a vote on the fiscal-cliff agreement reached by President Barack Obama and Senate leaders and passed by the Senate Tuesday morning. House Democratic Leader Nancy Pelosi said she wanted the measure to come to a vote without amendments. "We look forward now to see what the timing will be for a straight up-and-down vote," Pelosi said at a news conference following a three hour closed-door meeting with Vice President Joe Biden. Republicans were meeting separately amidst growing talk that many of their party want to amend the deal to include more spending cuts and send it back to the Senate. Democrats held back on saying they support the fiscal-cliff deal, saying that it was still under review.
  10. [verwijderd] 1 januari 2013 21:51
    di 01 jan 2013, 21:45
    Leider Republikeinen in Huis tegen begrotingsdeal

    WASHINGTON -
    De kans dat het Huis van Afgevaardigden dinsdag voor het begrotingsakkoord gaat stemmen, lijkt in de loop van de dag steeds kleiner te worden. De leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, Eric Cantor, liet na een ontmoeting met zijn directe collega's weten de begrotingsdeal niet te kunnen steunen. Cantor wil, evenals andere Republikeinen in het Huis, dat de afspraken die al wel door de Senaat zijn goedgekeurd, worden aangepast.

    De Republikeinen zijn ontevreden omdat naar hun mening de overheidsuitgaven nauwelijks worden ingeperkt, terwijl er wel sprake is van forse belastingverhogingen. Het is nu nog onduidelijk of er nu dinsdag nog zal worden gestemd over het begrotingsakkoord zoals dat maandag kort voor de jaarwisseling door president Barack Obama en de Republikeinse leiders uit de Senaat is gesloten. Mogelijk komt er geen stemming maar wordt de deal naar de Senaat teruggestuurd om te worden aangepast.
    De leider van de Democraten in het Huis, Nancy Pelosi, pleitte dinsdag er voor wel een stemming te houden. Het akkoord verdient volgens haar een ,,duidelijk ja of nee''.
    President Obama riep de leden van het Huis van Afgevaardigden eerder op de begrotingsdeal dinsdag goed te keuren. De maatregelen moeten voorkomen dat de Verenigde Staten verder richting de zogenoemde fiscal cliff afglijden. Als de afspraken over de staatsfinanciën niet voor woensdagochtend door het Huis van Afgevaardigden komen, zullen aandelenbeurzen wereldwijd een negatieve reactie laten zien, is de verwachting.
  11. [verwijderd] 1 januari 2013 22:19
    quote:

    Wasbeertje schreef op 1 januari 2013 21:51:

    di 01 jan 2013, 21:45
    Leider Republikeinen in Huis tegen begrotingsdeal

    WASHINGTON -
    De kans dat het Huis van Afgevaardigden dinsdag voor het begrotingsakkoord gaat stemmen, lijkt in de loop van de dag steeds kleiner te worden. De leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, Eric Cantor, liet na een ontmoeting met zijn directe collega's weten de begrotingsdeal niet te kunnen steunen. Cantor wil, evenals andere Republikeinen in het Huis, dat de afspraken die al wel door de Senaat zijn goedgekeurd, worden aangepast.

    De Republikeinen zijn ontevreden omdat naar hun mening de overheidsuitgaven nauwelijks worden ingeperkt, terwijl er wel sprake is van forse belastingverhogingen. Het is nu nog onduidelijk of er nu dinsdag nog zal worden gestemd over het begrotingsakkoord zoals dat maandag kort voor de jaarwisseling door president Barack Obama en de Republikeinse leiders uit de Senaat is gesloten. Mogelijk komt er geen stemming maar wordt de deal naar de Senaat teruggestuurd om te worden aangepast.
    De leider van de Democraten in het Huis, Nancy Pelosi, pleitte dinsdag er voor wel een stemming te houden. Het akkoord verdient volgens haar een ,,duidelijk ja of nee''.
    President Obama riep de leden van het Huis van Afgevaardigden eerder op de begrotingsdeal dinsdag goed te keuren. De maatregelen moeten voorkomen dat de Verenigde Staten verder richting de zogenoemde fiscal cliff afglijden. Als de afspraken over de staatsfinanciën niet voor woensdagochtend door het Huis van Afgevaardigden komen, zullen aandelenbeurzen wereldwijd een negatieve reactie laten zien, is de verwachting.

    Iedereen verwacht dat het wel los zal lopen, maar het hangt aan een zijden draadje en we zouden morgen dus ook wel negatief kunnen openen en misschien dan ook niet te weinig.
    Spannend.
  12. Freebird 1 januari 2013 22:28
    quote:

    DTJ schreef op 1 januari 2013 20:11:

    1 januari 2013 20:07
    'Deal wordt in Huis aangepast'


    WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal het begrotingsakkoord dat al wel door de Senaat is goedgekeurd, nog willen aanpassen. Dat zei de Republikeinse afgevaardigde Lamar Smith na een bijeenkomst van de Republikeinen uit het Huis.

    Wat dit betekent voor de termijn waarop het akkoord, dat dinsdag aan het Huis van Afgevaardigden wordt voorgelegd, zal worden goegekeurd is onduidelijk.

    De Amerikaanse president Barack Obama riep de leden van het Huis van Afgevaardigden eerder op de begrotingsdeal dinsdag goed te keuren. De maatregelen moeten voorkomen dat de Verenigde Staten verder richting de zogenoemde fiscal cliff afglijden. Als de afspraken over de staatsfinanciën niet voor woensdagochtend door het Huis van Afgevaardigden komen, zullen aandelenbeurzen wereldwijd een negatieve reactie laten zien, is de verwachting. .
    Iedereen de beste wensen voor een goed, gezond en succesvol 2013. Een forse daling zou de beurzen in ieder geval weer terugbrengen in de economische realiteit. Is uiteindelijk beter voor iedereen i.p.v. die zeepbel nog verder op te blazen met alle gevolgen vandien.
  13. tedje007 1 januari 2013 22:35
    Volgend jaar maken ze in Hollywood een Kerst thriller hiervan:
    House lawmakers emerged from lengthy closed-door meetings Tuesday without embracing a Senate-passed budget deal that avoids the fiscal cliff. Het wachten is nu op de act of patrotism door de Republikeinen. Als dat niet snel gebeurt gaan we het morgen zwaar krijgen
  14. tedje007 1 januari 2013 22:39
    Sentiment among Democrats and Republicans in the House was similar to that of senators on Monday: whether their reservations about a fiscal deal outweigh the potentially calamitous results of allowing automatic tax increases and spending cuts to remain in effect.
211 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht