Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Homburg Invest Terug naar discussie overzicht

Homburg Invest januari

131 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 januari 2013 10:50
    quote:

    lucas D schreef op 16 januari 2013 09:56:

    Ben uitgestapt op 0,18. toch 65% in een goede week.:~)
    Zo zie je maar dat kennis van zaken niets waard is bij aandelen, maar timing des te meer.
    Kompliment, uitstekende timing.
  2. stormvogel 17 januari 2013 11:10
    quote:

    ch@rter schreef op 17 januari 2013 11:08:

    Dus niet meer KNALLEN!

    Je vrouw is je dankbaar.
    Niet helemaal 15k verlies.
  3. stormvogel 17 januari 2013 12:07
    quote:

    ch@rter schreef op 17 januari 2013 11:54:

    Dus je gemiddelde lag nog op .32!!
    tsja...zware dobber.
    Homburg Invest will be filing and presenting the CCAA Plan to its creditors shortly. The CCAA Plan, as currently contemplated, provides for a cancellation of all existing shares of HII with no recovery or payment to its shareholders.

    dit gaf de doorslag.
  4. avessen 17 januari 2013 12:23
    Geachte heer,

    De Stichting Homburg Beleggers is druk bezig met de uitvoering van ons Plan de Campagne dat we u eerder stuurden. U kunt dat plan hier nog eens nalezen en zien wat de Stichting voor u kan betekenen.

    Waarde – Verschillende waarderingen

    Daarnaast zijn wij de afgelopen weken benaderd door verschillende partijen die geïnteresseerd zijn in het kopen van Homburg Bonds. Inmiddels zijn wij met deze partijen in gesprek. Het opmerkelijke is, dat elk van deze partijen (potentiële kopers, maar ook Homburg zelf in haar herstructureringsplan) een eigen waarderingsmethode lijkt te hanteren.

    Het gevolg daarvan is, dat wij zien dat al deze waarderingen/biedingen per Bond verschillen. En soms zijn die verschillen aanzienlijk!

    Voorbeeld: voor een bepaalde Bond wordt 35% geboden door de ene partij, terwijl een andere partij voor diezelfde Bond uit gaat van een 'recovery' van 80%!

    Een overhaaste beslissing hierin nemen lijkt ons dan ook niet verstandig.

    Zodra dat mogelijk is, zullen wij u een overzicht sturen van de verschillende partijen en hun verschillende biedingen/waarderingen. Het gaat er tenslotte om dat we er naar streven om (1) helder inzicht te verschaffen in alle mogelijkheden die u heeft en (2) de waarde en herstel te maximaliseren.

    Binnenkort zal Homburg haar herstructureringsplan indienen. Dit plan zal ons ook meer inzicht moeten geven in wat we kunnen verwachten.

    Wij houden u op de hoogte van de voortgang van onze activiteiten!

    Met vriendelijke groet,

    Jan Veleke

    Stichting Homburg Beleggers

    www.stichtinghomburgbeleggers.nl
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 januari 2013 17:19
    quote:

    butterfly schreef op 17 januari 2013 08:44:

    [...]
    Hallo dezwarteridder, ik heb een vraag aan jou.
    Wist jij dat de aandelen zouden komen te VERVALLEN.
    Want je ging ervanuit dat ze haast geen waarde meer
    zouden hebben,je gaf de aandelen nog maar €0,01
    Maar de werkelijkheid is €0,00
    Botervlieg,

    eerst dacht ik dat HII nieuwe aandelen zou uitgeven aan de obligatiehouders, waardoor met een verwatering van ca 99% de oude aandelen nog een fractie van een cent waarde zouden behouden (en dus de notering in stand zou blijven), MAAR de laatste 2 berichten duiden erop dat alle goede panden ondergebracht worden in een NEWCO, die eigendom wordt van de oblie-houders.
    Als dat inderdaad gebeurt en de Monitor heeft geen interesse meer voor de beursnotering, KAN de notering iedere dag beëindigt worden door Euronext.

    Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar Het Plan.
  6. forum rang 10 voda 17 januari 2013 17:25
    Stichting Homburg Bonds neemt kennis van bod; denkt vooral aan algemene belang obligatiehouders


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Stichting Homburg Bonds, de organisatie die de belangen behartigt van alle obligatiehouders van het geplaagde vastgoedfonds Homburg Invest Inc. (HII.AE), geeft donderdag in een reactie aan Dow Jones Nieuwsdienst aan kennis te hebben genomen van het door Catalyst Capital Group (CGG) uitgebrachte bod op de obligaties van het Nederlands-Canadese vastgoedbedrijf. Bestuurslid Marian Hogeslag van Stichting Homburg Bonds geeft aan niet in te kunnen gaan op het bod zelf, omdat de stichting de belangen behartigt van alle obligatiehouders terwijl de belangen tussen obligatiehouders onderling nogal kunnen verschillen.

    "Voor ons is vooral de grote gemene deler van belang", aldus Hogeslag, "en dat obligatiehouders een weloverwogen beslissing kunnen nemen." Daarvoor is het van belang dat de obligatiehouders over de juiste informatie beschikken, en die zullen ze in de komende weken tegemoet kunnen zien, legt Hogeslag uit.

    Wat het voor obligatiehouders onder andere lastig maakt een beslissing te nemen is dat de toekomstige waarde van een obligatie moeilijk is in te schatten omdat de waarde die uit het onder de Companies' Creditors Arrangement Act (CCAA) geformuleerde herstructureringsplan uit drie delen bestaat.

    Binnen het plan, dat volgens Hogeslag bijna klaar is en binnen enkele weken ingediend zal worden, zullen obligatiehouders allereerst een uitkering in contanten tegemoet kunnen zien op het moment dat de bescherming onder CCAA beeindigd wordt. Daarnaast zullen de panden die het vastgoedfonds in bezit heeft verkocht worden, waarna de opbrengst doorvloeit naar de obligatiehouders. Dit proces kan nog jaren duren waardoor het moeilijk is een potentiele waarde in te schatten.

    Het derde deel betreft de onverzekerde crediteuren. Deze zullen naar afronding van de CCAA-procedure de nieuwe aandeelhouders van het vastgoedbedrijf worden.

    Hogeslag benadrukt overigens dat het herstructureringsplan zal leiden tot een gezonde onderneming, "met positieve equity en positieve kasstromen."

    Homburg, al sinds september 2011 tegen schuldeisers beschermd via de zogenaamde CCAA-procedure, gaf een dag eerder zelf al aan kennis te hebben genomen van het bod. Daarnaast stelde het bedrijf echter door te zullen gaan met de afronding van het herstructureringsplan.

    Het bod van Catalyst betreft een achttal obligaties. Het bedrijf biedt een vergoeding die 25% van de aanschafwaarde weerspiegelt op vijf obligaties, en vergoedingen van 30%, 45% en 50% respectievelijk op de andere drie obligaties.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com
  7. Jean 19 januari 2013 16:49
    De stichting denkt aan haar eigen belangen en dat is uurtje factuurtje schrijven. Ik denk dat het bod van Catalyst helemaal niet zo gek is. Zij kunnen er wellicht meer uit halen maar voor de bondhouders betekent het nu geld waar er anders nog enorme kosten moeten worden gemaakt door stichting(en), monitor en externe adviseurs.
  8. Jean 19 januari 2013 16:51
    Die Marian Hogeslag heeft overigens ooit Homburg als financier van haar bedrijf gehad. Ook lekker dat juist zij nu weer aan de knoppen draait bij de stichting die de belangen moet behartigen van de bondholders.
  9. forum rang 10 voda 22 januari 2013 17:46
    Homburg bezorgd over partieel bod op obligaties


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Homburg Invest Inc. (HII.AE) zegt bezorgd te zijn over het bod dat Catalyst Capital Group heeft uitgebracht op een deel van de obligaties van het vastgoedbedrijf en vindt dat de bieding niet in het belang is van de obligatiehouders als groep.

    "Homburg Invest is van mening dat het partiele bod van CCG niet in het belang is van de obligatiehouders als groep en ziet dit bod als een mogelijke ontwrichting van het huidige herstructureringsproces", zegt het concern dinsdag in een persbericht.

    Vorige week maakte Catalyst, een in Canada geregistreerde vermogensbeheerder, bekend dat het een cash tenderbod doet op een deel van de uitstaande obligaties van Homburg om zo een substantiele investeerder in het vastgoedbedrijf te worden.

    Catalyst zei daarnaast van plan te zijn om met het vastgoedconcern te gaan praten over het verschaffen van nieuw kapitaal voor de implementatie van het herstructureringsplan en voor de bedrijfsvoering van de onderneming daarna.

    Homburg geniet sinds september 2011 bescherming tegen schuldeisers onder de zogenaamde Companies' Creditors Arrangement Act (CCAA), wat het bedrijf de tijd heeft gegeven een herstructureringsplan te ontwikkelen.

    Het bedrijf zegt nu onder meer dat het onzeker is of alle obligatiehouders die hun obligaties onder het bod willen aanbieden dit ook kunnen doen. Daarnaast noemt Homburg de timing van het bod 'opportunistisch' omdat obligatiehouders gedwongen worden in nog geen twee weken te beslissen hun obligaties al dan niet te verkopen.

    Over het herstrucureringsplan zegt het concern dat het de komende weken ter stemming zal worden voorgelegd aan alle crediteuren en vervolgens aan de rechtbank. "De nieuwe onderneming die uit de herstructurering voortkomt wordt zo gepositioneerd dat zij in de toekomst succesvol kan zijn", aldus Homburg.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com


  10. ws belgie 22 januari 2013 22:56
    Morgen historisch laag?
    Jammer dat het zo moet lopen.

    Ik ben blij dat ik er uit ben.
    Velen waren tegen mij maar achteraf gezien heb ik de juiste beslissing genomen
  11. [verwijderd] 23 januari 2013 08:41
    quote:

    ws belgie schreef:

    WISTEN ZE dan al iets voorhand.
    .
    Amsterdam, 23 januari 2013

    Aan alle houders van Homburg Mortgage Bonds en Homburg Corporate Bonds

    Geachte heer Martens,

    In deze nieuwsbrief informeren wij u namens Stichting Homburg Bonds over de ontwikkelingen inzake het herstructureringsplan van Homburg Invest Inc., het onderzoek naar mogelijke vorderingen van obligatiehouders en het recente bod van Catalyst Capital Group op (een deel van de) Homburg Bonds.

    Eerst geven wij een samenvatting van de stand van zaken van het herstructureringsplan voor degenen die zich snel willen informeren. Vervolgens doorlopen wij met u dit plan op hoofdlijnen en maken wij enkele opmerkingen over het recente bod van Catalyst.


    Samenvatting

    De doelstelling van de herstructurering is om een nieuwe, gezonde Nederlandse vastgoedonderneming, Newco N.V., over te houden. Hierin zitten uitsluitend goede objecten: panden die voor een langere periode zijn verhuurd en goed zijn gefinancierd. De ongezekerde crediteuren, waarvan de obligatiehouders de grootste groep uitmaken, zullen aandeelhouder worden in Newco. De portefeuille in Newco is bij ons al bekend en zal voornamelijk bestaan uit panden in Duitsland, circa 2/3 van de waarde van de totale portefeuille. Deze objecten zijn voor langere periodes verhuurd aan gerenommeerde bedrijven. Daarnaast zal slechts een beperkt aantal goede Nederlandse panden worden meegenomen. De verwachting is ook dat het vastgoed in de Baltische Staten tegen relatief aantrekkelijke voorwaarden onderdeel zal uitmaken van de vastgoedportefeuille.

    Naast de oprichting van Newco zullen de komende periode alle ontwikkelingsprojecten in Canada en het nog aanwezige vastgoed in Amerika verkocht worden. Het uitgangspunt is dat uitsluitend panden die volgens redelijke verwachtingen inkomen zullen generen in de portefeuille van Newco thuishoren. Daarnaast is het actief zijn op meerdere continenten onnodig kostbaar. De opbrengst van de verkopen in Canada en Amerika zal ten goede komen aan de ongezekerde crediteuren. U en de overige gewone crediteuren dus.

    Voorts zullen de contanten die niet voor de gewone bedrijfsvoering van Homburg Invest benodigd zijn - vooral als gevolg van de verkopen van de aandelen Canmarc begin 2012 - aan de ongezekerde crediteuren worden uitgekeerd. U en de overige gewone crediteuren dus. Stichting Homburg Bonds heeft de Monitor en Homburg Invest recentelijk verzocht (een groot deel van) de contanten die niet voor de gewone bedrijfsvoering benodigd zijn op korte termijn tussentijds uit te keren.

    Obligatiehouders krijgen samenvattend: 1) (eventueel tussentijdse) uitkering beschikbare contanten, 2) opbrengsten uit verkopen Canada en Amerika en 3) aandelen in Newco. Daarnaast ontvangen houders van Mortgage Bonds een uitkering in contanten na verkoop van hun zekerheden.

    De Stichting Homburg Bonds is altijd van mening geweest dat ‘tijd kopen’ in deze zware economische tijden meer waarde oplevert voor de obligatiehouders dan de onderneming in de huidige marktomstandigheden liquideren. In het liquidatiescenario zou er geen waarde voor de obligatiehouders overblijven, maar zien alleen de banken nog (iets van) hun geld terug. De vastgoedportefeuille die na uitvoering van het herstructureringsplan binnen Newco overblijft, is een degelijke portefeuille met een positieve kasstroom.

    Op termijn kunnen op het goede moment panden uit deze portefeuille worden verkocht en kan de opbrengst worden teruggegeven aan de aandeelhouders van Newco. Het voorgaande is een samenvatting van een aantal ingewikkelde transacties alvorens tot de oprichting van Newco te komen. Alle stappen zijn echter bekend en worden uitvoerig behandeld in het herstructureringsplan.

    Eind maart zal een vergadering worden gehouden waarin de obligatiehouders en de overige gewone crediteuren kunnen stemmen over dit plan. De obligatiehouders en de overige gewone crediteuren hebben dus het laatste woord.

    Het herstructureringsplan

    Het plan betreft de herstructurering van Homburg Invest Inc. (HII). Op 9 december 2012 heeft HII een concept van het plan aan de Stichting verstrekt. Op 6 februari zal het plan naar verwachting bij het gerechtshof in Montreal worden ingediend.

    Het concept plan bevat een aantal ‘herstructureringsstappen’ die van belang zijn voor gewone crediteuren van HII. Mede op verzoek van obligatiehouders volgt hierna een verkorte weergave van deze stappen.

    Een nieuwe Nederlandse onderneming met Nederlandse bestuurders (Newco) wordt opgericht, met uiteindelijk daarin de geherstructureerde vastgoedportefeuille.
    De ‘slechte‘ activa (vastgoedobjecten) van HII die bij verkoop geen opbrengst genereren, blijven achter en worden dus niet ondergebracht in Newco.
    De ‘goede’ activa van HII worden overgebracht naar Newco en vormen de geherstructureerde vastgoedportefeuille.
    De waardevolle niet-kernactiva van HII (met name ontwikkeling/vastgoed in Canada en Amerika) worden verkocht en de netto opbrengst wordt uitgekeerd aan de ongezekerde crediteuren van HII, waarvan de obligatiehouders de grootste groep vormen.
    Uitkering van de beschikbare contanten van HII aan de gewone crediteuren. Het bedrag hiervan is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder (i) het resultaat van huidige onderhandelingen met de hypotheekhouders, (ii) de definitieve inhoud van de geherstructureerde portefeuille, (iii) de netto verkoopopbrengst van enig bovengenoemd Canadees of Amerikaans onroerend goed en (iv) de afwikkeling van de huidige structuur met de fiscus.
    De gewone crediteuren van HII worden aandeelhouders van Newco. De oude aandeelhouder verliest zijn aandelen en rechten.
    De Stichting heeft steeds aangedrongen op een zo spoedig mogelijke indiening van het plan. Op verzoek van de Stichting hebben HII en de Monitor aan de Stichting bevestigd dat het definitieve plan op 6 februari 2013 naar verwachting bij het gerechtshof in Montreal wordt ingediend. De Stichting heeft de Monitor verzocht een actuele opgave van de te verwachten opbrengst per serie van obligaties te verstrekken. Een ‘update’ hiervan wordt rond 6 februari verwacht.

    Het recente bod van Catalyst

    Op 16 januari 2013 heeft Catalyst een gedeeltelijk (tender)bod gedaan op Homburg Mortgage Bonds en Homburg Corporate Bonds. Het bod is gepubliceerd in De Telegraaf en Het Financieele Dagblad en wordt door Catalyst toegelicht op haar website www.verkoophomburgbonds.nl. De Stichting is op geen enkele wijze betrokken geweest bij het bod.

    Het bod behelst een bedrag in contanten per serie obligaties, waarbij ten aanzien van iedere serie een verschillend percentage van de hoofdsom wordt geboden. Als voorbeeld: Catalyst biedt houders van Homburg Mortgage Bonds van serie 4 een bedrag van 45% van de hoofdsom van EUR 15.000 (EUR 6.750); aan houders van Corporate Bonds wordt een bedrag van 25% van de hoofdsom geboden (EUR 3.750). Het bod kent een ‘aanmeldingsdrempel’ die inhoudt dat Catalyst het bod – per serie - pas gestand hoeft te doen indien van die serie meer dan 33,33% van de obligaties wordt aangemeld. Indien deze drempel niet wordt gehaald, is Catalyst niet verplicht de aangemelde obligaties te kopen. Verder bepaalt het bod dat Catalyst niet verplicht is aanmeldingen boven de drempel van 33,33% te accepteren.

    Enkele opmerkingen van de Stichting ten aanzien van het bod

    Als gevolg van de aanmeldingsdrempel van 33,33% en het feit dat Catalyst niet verplicht is aangebode
  12. forum rang 8 lucas D 23 januari 2013 17:53
    Ik ben vanaf vorige week gevlucht naar Eurocastle, eens kijken of dat wat opleverd, de interesse in het aandeel neemt in ieder geval toe, gezien het volume.
  13. pukka 23 januari 2013 18:12
    quote:

    FanguJoe schreef op 20 januari 2013 12:00:

    Zijn er meer meningen over het bod van Catalyst ?
    Ja, ik vind het te vrijblijvend. Catalyst kan uiteindelijk zelf bepalen welke en hoeveel ze van een bepaalde bond willen hebben. ( indien er veel aanbieders zijn). Ik denk zelf dat ze geinteresseerd zijn in de eerste paar gedekte bonds waarvan ze kennis hebben van de gedekte assets, die ze gelijk kunnen verzilveren/verkopen. Het zogn. bod op de ongedekte bonds is toneel omdat ze hier niet meer mee kunnen doen dan homburg zelf. Het zijn nu de echte aasgieren die in actie komen. Ik bied niets aan en wacht op het plan. Genaaid worden we toch wel, dan maar wat langer ervan genieten lol
131 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.437
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.928
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.453
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.345
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.494
Allfunds Group 3 1.214
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.341
AMG 965 125.812
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.139
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.641
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.695
ASML 1.762 77.020
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.656
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht