Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

15,898
  • Verschill

    +0,090 +0,57%
  • Volume

    13.097.295
  • Bied

    15,860  
  • Laat

    15,920  
+ Toevoegen aan watchlist

ING Maandag 4 Feb.

131 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Freebird 4 februari 2013 18:23
    quote:

    zonnig schreef op 4 februari 2013 17:25:

    Als we het koersdoel van Rabo niet uit het oog verliezen dan komt er binnenkort weer een correctie de goede kant op :-)
    Dat koersdoel roepen velen al jaren... Ik reken nog even op wat Spaanse toestanden a la SNS binnen ING (en mogelijk nog erger) en stap daarna weer vol in.
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 4 februari 2013 18:45
    quote:

    GC schreef op 4 februari 2013 18:02:

    [...]

    Dat is nog een zachte landing voor ING in verhouding tot Imtech. Day low
    van 4 jaar geleden in 1 dag.
    ja, maar beide ondernemingen zijn niet met elkaar te vergelijken
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 4 februari 2013 18:48
    Particuliere beleggers zien de nabije toekomst steeds zonniger in. Voor het eerst in anderhalf jaar zijn er meer optimisten dan pessimisten, zo blijk uit onderzoek van ING. Het toenemende enthousiasme komt deels doordat de aandelen van deze beleggers meer waard werden in de afgelopen tijd. Ook is het vertrouwen in de komende maanden gestegen. Niet verwonderlijk, de Nederlandse aandelenbeurs schommelt rond de hoogste stand sinds mei vorig jaar. In Amerika is het helemaal feest, daar bereikte de beurs de hoogste stand in vijf jaar. Hoogste tijd om op de succestrein te springen en ook aandelen te kopen of juist niet?

    In december verwachtte 32 procent van de beleggers een stijging van de AEX. Dit percentage nam in januari toe tot 50 procent. Daarnaast is ook het aantal mensen dat een daling verwacht afgenomen. Door het toegenomen vertrouwen zijn beleggers bereid meer risico te nemen. Een kwart geeft aan dat het een goede tijd is om meer risicovolle aandelen te kopen, dit percentage lag in december nog op 18 procent.

    We zijn benieuwd naar de mening van jou als Wegwijs-lezer. Geef in de enquête aan de rechterkant van deze pagina aan waar jij denkt dat de AEX in 2013 naartoe gaat.

    Niet blind staren op vertrouwen
    Op basis van het vertrouwen van anderen zelf ook aandelen kopen is niet verstandig. Het vertrouwen van particuliere beleggers hobbelt vaak achter de beurskoers aan. Stel: je hebt € 50.000 in aandelen geïnvesteerd, waarvan de waarde is gestegen naar € 55.000. In dat geval ligt het voor de hand om te verwachten dat dit succes voort zal duren. Terwijl een sombere blik op de toekomst de overhand heeft wanneer je ene deel van je geld in rook op zag gaan. Dit heeft weinig te maken met de daadwerkelijke kansen op de aandelenmarkt maar meer met menselijke karaktertrekjes.

    Economische groei sleutelpunt
    Wat door de ING geënquêteerden (61%) goed zien, is het belang van economische groei. Wanneer consumenten door alle bezuinigingen in de wereld hun geld op zak houden, is dat niet positief voor de winsten van bedrijven en de aandelenkoersen. En daar wringt de schoen. In Amerika en China lijkt de situatie te verbeteren. Deze werelddelen moeten dan ook zorgen voor de groei.

    Sceptici wijzen er op dat deze groei vooral wordt veroorzaakt doordat de overheden veel geld uitgeven. Te veel, want het geld hebben ze niet en moet geleend worden. Hoge schuldenlasten zijn het gevolg. Dat kan niet ongelimiteerd doorgaan en wat gebeurt er dan wanneer de Chinese staat bijvoorbeeld stopt met het aanzwengelen van de economie? Ook in Amerika is het de grote overheidsschuld die beleggers zorgen baart. Vroeg of laat zal dit leiden tot straffere bezuinigingen, die dan weer ten koste gaan van het bedrag dat de gemiddelde Amerikaan per maand kan besteden. Echter, voorlopig staan de signalen op groen en worden deze struikelpunten even aan de kant geschoven.

    Europa beter maar nog niet goed
    In Europa gaat het beter. Althans, de paniek dat de overheden niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen is geluwd. Het laatste is vooral de verdienste van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze toezichthouder heeft overheden en banken geld geleend om ze van de ondergang te behoeden. Toch is Europa de crisis nog niet te boven. Bijvoorbeeld Spanje kampt nog met een torenhoge werkloosheid van 26 procent. Kortom, meer dan een kwart van de bevolking tussen de 18 en 65 jaar zit thuis op de bank. Ook landen als Griekenland en Italië kampen met een hoge werkloosheid en een moeizaam draaiende economie. Van Europa moet de wereld het dan ook niet hebben.

    De Nederlandse aandelenbeurs is 2013 goed begonnen. Of dit een vervolg krijgt, hangt grotendeels af van de situatie in Europa. De problemen in onder andere Spanje komen weer bovendrijven en zoals het spreekwoord zegt, vertrouwen komt te voet en vertrekt te paard…
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 4 februari 2013 19:15
    Spanje goed op weg met aanpak bankensector

    (Novum/AP) - Spanje heeft grote progressie geboekt in de hervorming van de financiële sector. Het land heeft echter veel economische problemen, zoals de hoge werkloosheid en de krimpende economie. Dat concluderen de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, maakte Europees Commissaris Olli Rehn maandag bekend.

    De trojka van de drie schuldeisers bracht eind januari voor de tweede keer een bezoek aan Spanje. Het land vroeg in juni vorig jaar steun aan om de bankensector in het land te ondersteunen. In december is bijna veertig miljard euro uitgekeerd. Het land heeft hiermee de banken geherkapitaliseerd en de oorzaken van de problemen, de giftige vastgoedbezittingen, ondergebracht in een bad bank.

    In het rapport van de trojka wordt geconcludeerd dat de omstandigheden voor de bankensector hierdoor zijn gestabiliseerd sinds juni. De toegang tot de financiële markten is daarnaast verbeterd voor zowel de regering als de banken. Ondanks de economische problemen wordt Spanje wel opgeroepen door de trojka om voort te maken met het terugbrengen van het overheidstekort.
  5. [verwijderd] 4 februari 2013 19:17
    Shorters, gefeli met deze super mooie dag, ons geduld is beloond.
    Ik heb vaak genoeg gezegd, heb er alle vertrouwen in dat het met m'n shorts goed zal komen en velen hier hadden de gek met mij, maar geduld wordt uiteindelijk wel beloond.
  6. GC 4 februari 2013 19:48
    quote:

    €d_artsel schreef op 4 februari 2013 18:45:

    [...]ja, maar beide ondernemingen zijn niet met elkaar te vergelijken
    1 overeenkomst hebben beiden wel. Het vertrouwen in Ing en bankwezen heeft
    een deuk opgelopen door het wanbeleid van oa SNS. Bij Imtech wordt buiten
    de 100 miljoen afboeking ook getwijfeld aan het beleid van het bedrijf.
    Welke lijken hebben de ondernemingen nog in de kast zitten.
  7. GC 4 februari 2013 20:20
    Griekeland haalt begrotingsdoelen 2012'

    GRIEKENLAND

    ATHENE (AFN/DPA) - Griekenland heeft zijn begrotingsdoelstellingen voor 2012 gehaald. Dat meldde maandag het Griekse ministerie van Financiën. Het begrotingstekort kwam uit op 6,6 procent van de economie. In 2009 was het begrotingstekort nog 15,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Het gaat om voorlopige cijfers.

    Exclusief de rente die Griekenland over zijn schulden moet betalen (het zogenoemde primaire overschot of tekort) boekte het land voor het eerst een overschot op de begroting van 434 miljoen euro. In 2011 ging het nog om een primair tekort van 3,5 miljard euro.

    Volgens de Griekse staatssecretaris van financiën Ioannis Staikouras laten de cijfers zien dat ,,er stappen zijn gezet om de economie een nieuwe start te geven''. Economen wijzen er echter op dat de Griekse overheid de afgelopen maanden alleen de meest dringende rekeningen heeft betaald, en dat er nog geen sprake is van een uitgebalanceerde begroting.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
    04-02-2013 19:22:52
  8. [verwijderd] 4 februari 2013 20:28
    quote:

    GC schreef op 4 februari 2013 19:48:

    [...]

    1 overeenkomst hebben beiden wel. Het vertrouwen in Ing en bankwezen heeft
    een deuk opgelopen door het wanbeleid van oa SNS. Bij Imtech wordt buiten
    de 100 miljoen afboeking ook getwijfeld aan het beleid van het bedrijf.
    Welke lijken hebben de ondernemingen nog in de kast zitten.
    Imtech ken ik niet, ING des te beter.

    Over welke lijken zullen we het eens hebben?
    - het langlevenrisico bij gegarandeerde regelingen van bij NN verzekerd(e) pensioen(fondsen),
    - het gewoeker bij de beschikbare premieregelingen,
    - de woekerzooi, waarvan ING meent af te zijn, maar dat ondertussen lekker doorettert,
    - de eeuwenoude administratieve processen, die het onmogelijk maken adequaat te reageren op veranderingen in de markt,
    - het schrikbarend overbetaalde personeel dat zich nog steeds in een ivoren toren waant,
    - de vastgoedportefeuille, die nog steeds sterk overgewaardeerd is en
    - 'last nut not least', de verkoop van producten waar niemand meer op zit te wachten.

    Maak uw keuze.
  9. [verwijderd] 4 februari 2013 20:35
    quote:

    Karimata schreef:

    Shorters, gefeli met deze super mooie dag, ons geduld is beloond.
    Ik heb vaak genoeg gezegd, heb er alle vertrouwen in dat het met m&\39;n shorts goed zal komen en velen hier hadden de gek met mij, maar geduld wordt uiteindelijk wel beloond.
    Ja eindelijk, 1 dags klapper maar, morgen alweer groen openen.
  10. Midichlorian 4 februari 2013 20:55
    quote:

    Frysk schreef op 4 februari 2013 16:31:

    [...]

    Met welke deals heb je verlies gemaakt Nestel ??
    TomTom afgerond 210 Euro.

    Maar zit er weer in, dus is papieren verlies. Alhoewel ik morgen evt TT bijkoop.

    Aegon 315 Euro.

    Kleine bedragen..

    Maar daar staat een mooie winst tegenover ;-)

    TNT, KPN, Ageas meerdere positieve ritten.

    Ageas LT, kopen 's morgens vaak eigen aandelen op, koers up, einde dag koers uitloop...
    Volgende dag idem, per saldo loopt koers laatste tijd gestaag lekker op...

    Dus beetje verlies totaal geen probleem.

    Morgen ook maar even ING in de gaten houden....
    Staat weer met beide benen op de m.i. reële grond.
    Maar dat verduvelde Spanje. Zwaard van Damocles. Mij benieuwen of er "voorzieningen" getroffen gaan worden....

    En Imtech natuurlijk nu in mijn bezit (zie eerdere post)....

    Storm laten uitwaaien en dan "graaien" en oogsten,,,hoop ik...

    Maar morgen nog zeker Imtech volatiel...

    Morgen hopenlijk iets meer tijd voor de Beurs..., maar t kan weer zo anders zijn. Drukke tijden.

  11. Midichlorian 4 februari 2013 21:23
    quote:

    Frysk schreef op 4 februari 2013 16:31:

    [...]

    Ook voor u:
    ps mijn "Nesteldulleke" naam is nu Euforia op mijn Ipad en Nestel op laptop en computer.
    Nesteldulleke bestaat niet meer.

    Raar was ineens weg en kon niet meer gebruikt worden. Moest ineens een nieuwe naam opgeven op de Ipad en Iphone en Nestel kon niet,
    dus is nu Euforia Ipad en Iphone. Maar IEX en Ipad/Iphone werkt niet zo fijn.... Zal wel met de update te maken hebben....

    Als ik onderweg ben is het dus Euforia, zoals nu of gewoon Nestel, als ik mijn laptop gebruik.

    Het is dan een welkome afleiding economisch nieuws te lezen en daarop te reageren en ook de prachtige beursemotie te zien..., zoals nu.

    Hoe was uw vakantie?
  12. [verwijderd] 4 februari 2013 21:41
    quote:

    €uforia schreef op 4 februari 2013 20:55:

    [...]

    TomTom afgerond 210 Euro.

    Maar zit er weer in, dus is papieren verlies. Alhoewel ik morgen evt TT bijkoop.

    Aegon 315 Euro.

    Kleine bedragen..

    Maar daar staat een mooie winst tegenover ;-)

    TNT, KPN, Ageas meerdere positieve ritten.

    Ageas LT, kopen 's morgens vaak eigen aandelen op, koers up, einde dag koers uitloop...
    Volgende dag idem, per saldo loopt koers laatste tijd gestaag lekker op...

    Dus beetje verlies totaal geen probleem.

    Morgen ook maar even ING in de gaten houden....
    Staat weer met beide benen op de m.i. reële grond.
    Maar dat verduvelde Spanje. Zwaard van Damocles. Mij benieuwen of er "voorzieningen" getroffen gaan worden....

    En Imtech natuurlijk nu in mijn bezit (zie eerdere post)....

    Storm laten uitwaaien en dan "graaien" en oogsten,,,hoop ik...

    Maar morgen nog zeker Imtech volatiel...

    Morgen hopenlijk iets meer tijd voor de Beurs..., maar t kan weer zo anders zijn. Drukke tijden.

    Je kan het mooi brengen, maar geloof er weinig tot niets van.
  13. Ben 4 februari 2013 22:19
    Morgen ochtend even tijd om (eventueel) te handelen.
    Pijlen op ING en Imtech.
    ING in USA flink down!!

    We zullen het gaan zien morgen.....
  14. [verwijderd] 4 februari 2013 22:38
    quote:

    €d_artsel schreef op 4 februari 2013 22:23:

    open op 7,069 en dan verder up ;)
    Ik hou het op een opening onder de € 7.
    (S&P sinds sluiten Europa nog eens -5 punten)
131 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht