Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

16,358
  • Verschill

    -0,058 -0,35%
  • Volume

    1.139.129 Gem. (3M) 10,6M
  • Bied

    16,354  
  • Laat

    16,358  
+ Toevoegen aan watchlist

donderdag 9 mei 2013

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. marotick 9 mei 2013 00:06
    Goedemorgen.

    De verborgen agenda.

    quote:

    Chiddix schreef op 8 mei 2013 10:43:

    [...]

    Als het zo goed gaat met ING, had ook in de berichten gestaan, we lossen 1 miljard af aan de overheid.
    Bij de beursgang in de VS van de verzekeringstak(US), vroeg men aan Hommen, ga je nu versneld aflossen?
    Hij keek de vragensteller aan met grote ogen, man hoe kun je dat nu vragen. Je moest eens weten hoe we in Spanje ervoor staan.
    Dat zei hij niet maar zijn reactie was duidelijk.
    Als de omstandigheden het toelaten etc zei Hommen.
    Maar die laten het natuurlijk niet toe. De huizenmarkt in Spanje is een drama. Men moet miljarden afschrijven.
    Het niet aflossen van de staatssteun geeft ook een aardige, weliswaar kleine maar toch niet onbelangrijke inkomsten, of beter, verminderde uitgaven.
    Zolang dit niet afgelost is keert de ING geen dividend uit en heeft naar de medewerkers toe een excuus om geen bonussen te betalen.
    Niet geheel onbelangrijk lijkt mij.

    Misschien halen we vandaag 'onze' bonus uit het aandeel.

    Jack Marotick
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 9 mei 2013 08:15
    Freddie Mac maakte 4,5 miljard winst in Q1 op zijn o.a. onroerendhypothekenzooi in de US o.m. door de stijgende huizenprijzen.
    Dus laat de NL staat zijn rotzooiporto maar lekker houden.
    De belastingbetaler ziet dan nog iets terug van zijn verplichte hulp aan de bonusjagers.
  3. bub 9 mei 2013 10:34
    spanje is nu een drama, maar overdrijven is ook een kunst. Net zo goed als de prijzen van US onroerend goed de waarde niet weergaven op het dieptepunt van de crisis, zo zal dat in Spanje het geval zijn. Punt is wel dat je het moet kunnen volhouden en om dat te kunnen doen heeft de ING weer stap gezet.
    Hommen is zo gek nog niet.
  4. GC 9 mei 2013 11:10
    Spaans schuldpapier in trek

    MADRID (AFN) - Spanje haalde donderdag bij een veiling van schuldpapier 4,57 miljard euro op. Hiermee werd het eigen doel van 4,5 miljard euro overtroffen, zo maakte de Spaanse centrale bank bekend.

    De 3-jaarslening werd in de markt gezet met een rente van ruim 2,2 procent, tegen bijna 2,8 procent bij een vergelijkbare veiling in april. De rente op de 5-jaarslening kwam uit op bijna 2,8 procent, tegen circa 3,3 procent in april.

    Voor schuldpapier met een looptijd tot 2026 kwam de rente uit op 4,3 procent, tegen zo'n 5,6 procent bij een vergelijkbare veiling begin januari.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
    09-05-2013 11:02:09
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 9 mei 2013 11:38
    Vrees voor correctie bij nieuwe beursrecords

    Bij een deel van de professionele beleggers neemt de angst voor een koerscorrectie toe, maar de hoofdgraadmeter Dow Jones en de S&P 500 bereiken nieuwe records.

    De Dow Jones is voor het eerst in de historie door de 15.000 punten gegaan, terwijl de S&P voor de vijfde handelsdag op rij een record boekte en woensdag 6,72 punten hoger sloot op 1.632,68.

    Technologie hoger
    De winst is vooral voor materialen en technologie, terwijl utilities terrein hebben verloren. Volgens marktpartijen lijkt het erop dat beleggers defensieve sectoren als utilities inruilen voor consumentengoederen, industrials en energie.

    Deze positieverschuiving lijkt mede ingegeven te worden door de beter dan verwachte arbeidsmarktcijfers van afgelopen vrijdag, toen 165.000 nieuwe banen werden gemeld. Ook lijkt de huizenmarkt aan te trekken.

    Verwachting overtroffen
    Inmiddels hebben 436 van de 500 bedrijven in de S&P 500 hun kwartaalcijfers gemeld: 67,2 procent deed het beter dan de verwachting van analisten, 9,2 was in lijn met de voorspellingen en 23,6 procent bleef erbij achter, aldus Thomson Reuters.

    Van de 293 beursfondsen die het beter deed dan de verwachting van analisten, bleef 48 procent achter bij de omzetverwachtingen. Meestal, in een eerste kwartaal, is dat percentage 31, aldus Thomson Reuters.

    Waardering vs fundamentals
    Ondanks de gunstige koersontwikkelingen waarschuwen meerdere beleggingsgoeroes dat de koerswinstverhouding van aandelen en de fundamentals niet meer in lijn zijn. Dat geldt volgens hen ook voor de correlatie tussen de aandelenmarkt en de economie.

    Deze discrepantie lijkt vooral veroorzaakt te worden door het expansieve opkoopprogramma van de Amerikaanse centrale bank en de lage rente, die beleggers naar meer speculatieve assets drijft.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 9 mei 2013 14:30
    14:30 USD Hoog Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 323K 335K 327K Herzien Van 324.000K
    14:30 USD Medium Voortgezette Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 3005K 3020K 3032K Herzien Van 3019.000K
  7. [verwijderd] 9 mei 2013 14:40
    De Nederlandse staat maakt 500 miljoen winst op de Amerikaanse rommelkredieten. Ik denk dat ze straks ook veel winst gaan maken op de SNS vastgoedtak. De aandeelhouders staan met lege handen.

    Als de overheid zijn belang in de Amerikaanse rommelhypotheken van ING nu zou verkopen, levert dat de Staat 500 miljoen euro op. Maar minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft goede redenen om vast te houden aan het belang.


    Eline Ronner

    Vier jaar geleden verstrekte de overheid een garantie op de portefeuille met Amerikaanse rommelhypotheken van ING. Nu steggelen de bankverzekeraar en het ministerie van Financiën over de verkoop van die zogenoemde Alt-A-portefeuille.

    Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van ING bleek dat de marktwaarde van de portefeuille nu 71,0 procent van de nominale waarde ligt, terwijl de overheid al winst maakt bij een waarde van 66,6 procent. Dit betekent dat Dijsselbloem een meevaller van 500 miljoen euro kan bijschrijven als hij het belang van de hand doet.

    ING wil dat de overheid snel verkoopt. Het staatsbelang beperkt de bewegingsvrijheid van de bankverzekeraar. Zo is de beloning van bestuurders bij ING aan grenzen gebonden, zolang het concern staatssteun geniet. Ook gelden er beperkingen met betrekking tot concurrentie op de spaar- en hypotheekmarkt. Bovendien kost het de bank geld.

    ING-topman Jan Hommen zegt af te wachten wat Dijsselbloem doet.

    Zo zat de deal in elkaar

    Wat hield de zogenoemde Illiquid Asset Backup Facility die op 26 januari 2009 werd opgetuigd ook al weer in? Toentertijd moest ING flink afboeken op zijn portefeuille van gebundelde en herverpakte Amerikaanse Alt-A-hypotheken, doordat de waarde van de portefeuille verschrompelde. Afgesproken werd dat de Staat garant zou staan voor 80 procent van de verliezen op de portefeuille. De andere 20 procent kwam voor rekening van ING.

    ING bleef juridisch eigenaar van de kredieten, maar de overheid werd economisch eigenaar van vier vijfde van het totaal. Voor onze staatsschuldpositie kun je zeggen dat we een deel van de portefeuille als het ware lenen van ING. Groot voordeel was dat ING hierdoor niet verder hoefde af te boeken op de portefeuille.

    Garantieprovisie

    In ruil voor de deal betaalt ING een garantieprovisie aan de overheid. Volgens het jaarverslag van de overheid ontvingen we vorig jaar 244 miljoen euro aan provisie van ING op de backup-faciliteit. Dit komt bovenop de gewone ontvangen betalingen op 'ons' deel van de portefeuille (zo'n 2,4 miljard euro).

    Op zijn beurt betaalt de Staat een provisie voor het beheer en de financiering van de portefeuille. Voor het beheer betalen we jaarlijks een vast bedrag, maar voor de financiering een percentage van de waarde van het uitstaande bedrag aan hypotheken. Omdat de hypotheken worden afgelost neemt dit met het klimmen der jaren af.

    Staat profiteert van herstel woningmarkt VS

    Doordat de situatie op de Amerikaanse woningmarkt is verbeterd, gaat het aflossen voorspoediger dan gedacht. Omdat de Staat nu al meer binnenkreeg dan het aan provisie moest betalen aan ING, heeft de Staat extra 'afgelost' aan de bankverzekeraar. Daardoor staan we nu voor een kleiner deel van de totale omvang van de portefeuille garant. In feite bouwt de overheid de staatssteun op deze manier al geleidelijk af.

    Een gevolg van het langzaam afnemen van de omvang van de portefeuille, is dat het steeds minder op onze staatsschuld drukt. Het deel waarvan wij als staat economisch eigenaar zijn telt namelijk mee voor onze staatsschuld.

    Dijsselbloem hoeft dus niet zo nodig nu al de hele portefeuille van de hand te doen om toch te profiteren van de deal die zijn voorganger Wouter Bos in 2009 sloot. Zolang wij vasthouden aan ons deel van de portefeuille, profiteert de Staat dus van het herstel op de Amerikaanse woningmarkt.

    Hoge bonussen uit den boze

    Bovendien biedt de staatssteun Dijsselbloem de middelen om vergaande invloed uit te oefenen op ING. Zolang de bankverzekeraar aan de ketting ligt, zijn exorbitante bonussen bijvoorbeeld uit den boze.

    Topman Hommen zei woensdag af te wachten wat Dijsselbloem wil doen met de portefeuille en dat er regelmatig contact is tussen de bank en het ministerie. Wellicht dat Dijsselbloem in één van die ontmoetingen de zaken voor de verandering eens heeft omgedraaid met een uitspraak van John F. Kennedy: “Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.”

    Laat Hommen dus maar met een aanbod komen dat zo aantrekkelijk is voor de overheid, dat we het niet kunnen weigeren.

  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 9 mei 2013 15:27
    Philadelphia Fed President Charles Plosser said Thursday the "costs outweigh the benefits" of the Fed's bond buying program and he was "dubious" that it helping to spur the employment market.
    I've never felt the Fed's asset purchases were "that effective," he said in an interview on Bloomberg TV.
    "We have seen a lot of restructuring of financial deals and debt restructuring and so forth, but the transition and transmission into the labor market has been much more dubious," he said.
    Mr. Plosser said he would like to see the Fed begin to ease its pace of purchases but there's not much historical evidence for the Fed to go by in unwinding its massive quantitative easing program.
    "There is not much historical evidence or academic theory for us to go on in this instance. There are episodes in Japan and other places where they have tried quantitative easing, but not on the scale we have been doing it. It is uncharted territory."
    However, he said it is pretty clear "we know and have the tools of what to do." "The question is will we be able to execute them and will the market be patient enough do it in a smooth way."
    Mr. Plosser is a non-voting member of the policy-setting Federal Open Market Committee.
13 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht