Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Air France-KLM FR001400J770

Laatste koers (eur)

10,850
  • Verschill

    -0,090 -0,82%
  • Volume

    650.662 Gem. (3M) 2M
  • Bied

    10,845  
  • Laat

    10,855  
+ Toevoegen aan watchlist

Info

3.577 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 april 2013 17:21
    Air France-KLM blootstelling aan China groot ivm vogelgriep - HSBC


    AMSTERDAM (Dow Jones)--HSBC schrijft maandag in een rapport met betrekking tot de nieuwe gevallen van vogelgriep in China dat het luchtverkeer met vorige epidemieen van vogelgriep en varkensgriep niet materieel werd beinvloed. Dat was wel het geval met de SARS uitbraak in 2003. De blootstelling van de Europese luchtvaartmaatschappij aan China is klein, waarbij Air France KLM (AF.FR) de grootste exposure heeft en IAG de minste. Het aandeel Air France-KLM is vrijdag gesloten op EUR6,74.(LDF)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 8 april 2013 17:44
    Branson: samenwerking Virgin Atlantic met Air France-KLM waarschijnlijk


    EDINBURGH (Dow Jones)--Virgin Atlantic zal waarschijnlijk een commerciele samenwerking met de Frans-Nederlandse luchtvervoerder Air France-KLM (AF.FR) nastreven, om daarmee meer korteafstandsbestemmingen te kunnen bieden aan Noord-Amerikaanse klanten die Europa via de Londense luchthaven Heathrow binnenkomen, aldus Richard Branson, voorzitter van de Virgin groep waar ook de luchtvaartmaatschappij toe behoort, maandag na afloop van de eerste vlucht van de nieuwe binnenlandse vervoerder Little Red van Heathrow naar Schotland.

    "Zowel Delta [Airlines] en Little Red zijn goed nieuws [voor Virgin Atlantic]", aldus Branson. "We hebben meer korteafstandsbestemmingen nodig naar bijvoorbeeld Parijs en de rest van Europa", voegt hij daar aan toe. "Gesprekken met Air France-KLM liggen daarbij voor de hand."

    Chief executive Craig Kreeger van Virgin Atlantic stelt dat de korteafstandsbestemmingen slechts e e n van de manieren is waarmee het bedrijf hoopt terug te keren naar winst.

    "Er is niet e e n magische oplossing", aldus Kreeger, lang werkzaam voor American Airlines en sinds januari de topman van Virgin Atlantic. "We hebben een twee jaren durend herstelplan met Little Red, en de overeenkomst met Delta en de levering van 787 toestellen zal niet veel toevoegen voor volgend jaar.

    In het boekjaar dat in februari afliep vervoerde Virgin Atlantic 5,4 miljoen passagiers, werd GBP2,74 miljard aan omzet gegenereerd en kwam het operationele verlies voor belastingen uit op GBP80,2 miljoen.


    - Door Marietta Cauchi, vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com

  3. forum rang 10 voda 19 april 2013 17:50
    Cyberaanval op KLM

    Gepubliceerd op 19 apr 2013 om 17:21 | Views: 2.577

    AMSTELVEEN (AFN) - De internetstoring waar KLM vrijdag mee kampt is het gevolg van een cyberaanval. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij vrijdag gezegd.

    Klanten van KLM kunnen door de storing sinds donderdagavond laat niet online boeken of inchecken. Het is nog onduidelijk hoe lang dat gaat duren. De luchtvaartmaatschappij roept reizigers op eerder naar de luchthaven te komen zodat zij daar kunnen inchecken.

    KLM houdt passagiers via onder meer Twitter en Facebook op de hoogte van de ontwikkelingen. Via die kanalen kunnen ook passagiers geholpen worden die in tijdnood dreigen te komen doordat zij niet via de website hebben kunnen inchecken. Volgens de woordvoerster van KLM hebben de computerproblemen vooralsnog niet geleid tot vertragingen of uitval van vluchten.

    De afgelopen weken waren verscheidene banken het slachtoffer van zogenoemde DDoS-aanvallen. Daarbij wordt een grote hoeveelheid dataverkeer naar servers gestuurd, waardoor die tijdelijk onbereikbaar worden.
  4. [verwijderd] 20 april 2013 21:21


    KLM stelt koffertoeslag uit door cyberaanval 12:30 20-4-2013

    AMSTELVEEN (AFN) - Doordat KLM de handen vol had aan de cyberaanval, is invoering van de bagagetoeslag uitgesteld. Vanaf maandag 22 april zou er betaald moeten worden voor koffers die het ruim in gaan, op vluchten binnen Europa. Dat gaat nu vanaf 14 mei gelden.

    De internetstoring die KLM sinds donderdagavond laat parten speelde, is voorbij. Passagiers kunnen weer gewoon via de website inchecken of tickets boeken. Dat liet een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zaterdagochtend weten. ,,Alles werkt weer stabiel en normaal'', zei hij.

    Vrijdag lag de KLM-website de hele dag plat door een zogenoemde DDoS-aanval. Daarbij worden de servers bestookt met een grote hoeveelheid dataverkeer, waardoor die onbereikbaar worden. De afgelopen weken kregen ook de banken ING, Rabobank, ABN Amro en SNS en het spoorbedrijf NS zulke cyberaanvallen te verduren.



  5. forum rang 10 voda 23 april 2013 16:15
    Air France-KLM in gesprek met nieuwe potentiele Aziatische partners


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) is in gesprek met potentiele partners in Azie voor handhaving en uitbreiding van zijn positie in Zuidoost-Azie en Australie, nu het Franse onderdeel van de groep Air France zijn samenwerking met het Australische Qantas Airways Ltd (QAN.AU) heeft moeten verbreken. Dat zegt de aanstaande CEO van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Alexandre de Juniac dinsdag bij de opening van een nieuwe route van Air France tussen Parijs en Kuala Lumpur, in aanvulling op al veel langer bestaande vluchten van KLM tussen Amsterdam en de Maleisische hoofdstad.

    Volgens De Juniac, nu nog CEO van het Franse onderdeel van Air France, maar vanaf 1 juli opvolger van de bestaande CEO van de Air France-KLM groep Jean-Cyril Spinetta, is Air France-KLM in gesprek met "verschillende potentiele partners" voor vluchten naar Australie, via Zuidoost-Azie.

    Air France heeft zijn samenwerking met Qantas moeten beeindigen, sinds die maatschappij is gaan samenwerken met Emirates uit Dubai. Air France-KLM is daarna een commerciele samenwerking begonnen met Emirates' concurrent Etihad Airways uit Abu Dhabi.

    Air France moet op de nieuwe route tussen Parijs en Kuala Lumpur concurreren met Malaysia Airlines, dat met 's werelds grootste passagiersvliegtuig Airbus A380 naar Frankrijk vliegt.

    Malaysia Airlines is al jarenlang een codeshare-partner van KLM, de Nederlandse groepspartner van Air France. Door die samenwerking kunnen beide maatschappijen wederzijds op eigen tickets passagiers op elkaars vluchten onderbrengen. Malaysia Airlines is echter, net als Qantas, lid van Oneworld, de luchtvaartalliantie die concurreert met SkyTeam, waarvan Air France-KLM een van de dragende maatschappijen is.

    De Juniac zegt dat Air France-KLM, samen met een nieuwe partner, nieuwe routes naar Zuidoost-Azie wil openen. "We denken aan tenminste twee nieuwe routes", aldus de Air France-topman, die aanvult frequenties en routes naar China te willen toevoegen, als de economie daar weer aantrekt. Air France-KLM is met negen bestemmingen, en een intensieve joint venture-samenwerking met China's grootste luchtvaartmaatschappij China Southern, de grootste luchtvervoerder tussen Europa en China.


    Door Jason Ng en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

  6. forum rang 10 voda 2 mei 2013 16:48
    Air France en Etihad delen meer vluchten

    Gepubliceerd op 2 mei 2013 om 13:24 | Views: 504

    Air France-KLM16:26

    EUR 7,94+0,25(+3,20%)

    ROISSY (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen Air France en Etihad breiden hun samenwerking uit. Dat lieten beide bedrijven donderdag weten.

    De maatschappijen bouwen hun vorig jaar gesloten codeshare-overeenkomst uit. Daardoor kan Etihad zijn naam vanaf de zomer verbinden aan vluchten van Air France tussen Parijs en onder meer Stockholm en Oslo. Air France doet hetzelfde bij vluchten van Etihad naar het Soedanese Khartoem en de Australische steden Melbourne en Sydney. Later volgen waarschijnlijk onder meer Singapore en Kathmandu in Nepal.

    Ook KLM heeft een codeshare-overeenkomst met Etihad. Dat wil zeggen dat de twee bedrijven hun netwerken op elkaar aansluiten en samen vluchten van en naar hun belangrijkste knooppunten aanbieden.
  7. forum rang 4 s.lin 10 mei 2013 08:02
    `Air France-KLM moet oppassen niet alleen te blijven`
    10-5-2013 7:38:49
    Het allergrootste risico voor Air France-KLM is alleen te blijven. Dit zegt scheidend CEO Jean-Cyril Spinetta tegen de Telegraaf.

    Samenwerking is volgens de topman "belangrijker dan ooit", omdat er binnen de geliberaliseerde luchtvaartsector steeds minder spelers actief zijn.

    Air France-KLM maakte begin deze maand bekend een nettoverlies van 630 miljoen euro over het eerste kwartaal te hebben geleden. Al geruime tijd is de luchtvaartcombinatie bezig met een reorganisatie, dat de onderneming weer terug naar winstgevendheid moet brengen.

    Door: ABM Financial News.
  8. forum rang 10 voda 13 mei 2013 16:22
    Air France-KLM en andere luchtvaartfondsen lager op vrees voor SARS-variant


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Air France-KLM (AF.FR) en andere grote luchtvaartfondsen als Deutsche Lufthansa AG (LHA.XE) en moedermaatschappij International Consolidated Airlines Group SA (IAG.LN) van British Airways en Iberia staan maandag onder druk, nu de vrees voor de verspreiding van een nieuwe variant van het SARS-virus toeneemt, nadat in Saoedi-Arabie sinds eind april al enkele mensen aan dit Coronavirus zijn overleden en besmetting nu ook in Frankrijk bij twee mensen is opgedoken.

    De vorige uitbraak van SARS kostte in 2003 wereldwijd aan 775 patienten het leven.

    Het aandeel Air France-KLM staat maandag omstreeks 15.30 uur 3,9% lager op EUR7,31 en is daarmee de grootste daler op een vlak AEX-index.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

  9. forum rang 10 voda 14 mei 2013 16:11
    Air France-KLM passagiersvervoer in april gestegen, vracht daalt


    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR zag het passagiersvervoer in de maand april op jaarbasis toenemen, maar het vrachtvervoer wederom dalen, maakt de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdag bekend.

    Het passagiersvervoer nam met 2,3% toe, bij een capaciteitstoename van 2,9% door de introductie van nieuwe intercontinentale routes. De bezettingsgraad daalde 0,4 procentpunt tot 82,8%. Het aantal passagiers nam op jaarbasis met 1,9% toe tot 6,6 miljoen reizigers. Er was groei in het vervoer naar en vanuit de Amerika's, Azie/Pacific en Europa, maar daling van het passagiersveroer naar en vanuit Afrika en het Midden-Oosten.

    Het vrachtvervoer daalde met 4,6% bij een capaciteitsdaling van 5,0%, waardoor de beladingsgraad met 0,3 procentpunt toenam tot 64,4%. De vrachtcapaciteit wordt verlaagd door vrachtvliegtuigen van de luchtvaartgroep aan de grond te houden.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

  10. [verwijderd] 14 mei 2013 16:56
    Zulk goed nieuws en dan totaal geen enkele stijging. Vraag me af als er weer iets in het nieuws komt over sars wat dit weer zal doen met de koers. Wat een belachelijk aandeel is dit zeg.
  11. forum rang 6 boldie 14 mei 2013 17:09
    Snap er ook niks meer van maar goed zal wel aan mij liggen hebben nog 20 min voor slot spurt
  12. [verwijderd] 15 mei 2013 10:47
    AF-KLM noteert op dit moment een mooie plus. Ik hoop dat we vandaag boven de 10 day SMA kunnen eindigen, maar het is nog een eindje (7,47). Eerder gaf ik aan dat we op weg zijn om de neerwaarts bewegende 55 day SMA te crossen (cross met de 10 day SMA). Door de berichtgeving over SARS variant en de negatieve gevolgen hiervan, is het 10 daags gemiddelde alweer dalende en bewegen we lichtjes weg van het 55 daags gemiddelde, op het moment nog geen cross dus.
  13. Voc 16 mei 2013 16:17
    Dit is het probleem, en het wordt groter:

    Ziekenhuispersoneel besmet met coronavirus

    Twee medewerkers van een ziekenhuis in Saudi-Arabië zijn door patiënten besmet met het mogelijk dodelijke coronavirus.

    Foto: Thinkstock
    Het is de eerste keer dat het virus overgaat op gezondheidswerkers, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
    Sinds de uitbraak van het virus in september 2012 zijn er 40 besmettingsgevallen met het nieuwe coronavirus geconstateerd, waarvan 20 patiënten zijn overleden.
    Het virus wordt net als eerder het Chinese SARS, een afkorting voor Severe Acute Respiratory Syndrome (ernstig acuut ademhalingssyndroom), een coronavirus genoemd. Het zou ook afkomstig zijn van dieren. In 2003 bezweken er 800 mensen aan SARS in oostelijk Azië.
  14. [verwijderd] 16 mei 2013 16:28
    Air France - KLM heeft geen zin om te vliegen vandaag (de hele week al niet eigenlijk). Het is een gegeven dat airline stocks nu eenmaal wat heftiger reageren op nieuws. Een aandeel als AF-KLM dat in geen jaren meer een fatsoenlijke winst heeft weten te realiseren heeft dus niks aan dit soort nieuws.
3.577 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht