Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

15,898
  • Verschill

    +0,090 +0,57%
  • Volume

    13.097.295
  • Bied

    15,860  
  • Laat

    15,920  
+ Toevoegen aan watchlist

maandag 3 juni 2013

55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. marotick 3 juni 2013 01:28
    Goedemorgen,

    Natuurlijk heb ik er geen enkele moeite mee als een ander het ING topic wil openen, in tegendeel dat geeft weer wat lucht.

    Afgelopen vrijdag met de vrouw naar Den Haag geweest en daar hebben we genoten, op een terrasje in de zon, van een heerlijk bakje koffie. Op een gegeven moment moest ik even naar achteren en daar zag ik dat je naar het toilet kan ook als je geen klant bent! Kost dan wel 50 cent maar dit is een goed wapen tegen het wildplassen waar ik het op 6 mei over had. Een AB-tje voor Café van Beek op de Turfmark 6.

    In 1983 werd de cent afgeschaft.
    Contant het juiste bedrag betalen kon vanaf dat moment niet meer dus werden de prijzen afgerond op 5 cent.
    In 2002 werd de cent weer ingevoerd maar dat was dan wel de eurocent.
    We konden toen weer gepast betalen maar heel vreemd de middenstand bleef afronden.
    Ik heb het vaak meegemaakt dat ik 1, 98 moest betalen en dan zei de winkelier, “dat is dan 2 euro”.
    Ik gaf dan 1 euro en acht en negentig cent maar daar werd geen genoegen meegenomen want het was 1,98 dus afgerond 2 euro???
    Ja dan wil je geen ruzie maken om 2 cent met een middenstander waar je dagelijks je boodschappen doet.
    Hoe komt het dat men gewoon is blijven afronden?
    Volgens mij een gebrek aan voorlichting bij de introductie van de euro.
    Maar door het blijven afronden van de bedragen zijn die centen en 2 cent munten dus helemaal niet nodig.
    Nu roept diezelfde middenstand dat ze die 1 en 2 cent stukken niet gebruiken en dat ze mogen worden afgeschaft??? Ja nu nog mooier, eerst het gepast betalen negeren door te blijven af te ronden en door het afronden kan dus de cent worden afgeschaft.

    Er zijn dus, al jaren, voor miljoenen euro's 1 en 2 centen geheel overbodig, die zijn wel gemaakt en in omloop gebracht. Op die manier is er veel geld verspilt want ze zijn niet nodig.

    Vandaag de 1 en 2 cent aandelen maar eens van de hand doen.

    Jack Marotick
  2. johjoh 3 juni 2013 06:21
    Bedankt Jack,

    Besef wel dat het lezen van die informatieve stukjes van je nu al onderdeel van mijn ochtendritueel
    zijn geworden.
    Zelf kom ik nog in een reformwinkel waarin nog wel tot op de eurocent afgerekend word,
    omdat mensen vaak geen 1 of 2 eurocent munten meer hebben gebruiken ze een potje
    om wisselgeld terug te geven.
    Wil je echt opzien baren kan ik je aanraden om in de supermarkt
    5 cent af te te rekenen door met 1 of 2 eurocent munten te betalen,
    de bedrijfsvoerder moest er aan te pas komen :)
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 3 juni 2013 08:15
    Een reeks aan data uit China laten een gemengd beeld zien over het herstel van de tweede economie van de wereld. Waar officiele cijfers over de industriesector zaterdag nog op een groei van de economische activiteit duidden, zijn data die maandagochtend verschenen, minder rooskleurig.
    De inkoopmanagersindex, zoals gemeten door HSBC, toonde over de maand mei een krimp voor de industriesector. Het niveau van 49,2 - een definitief cijfer, volgde op een indexcijfer van 50,4 in april. Zaterdag kwamen data van de Chinese overheid nog gunstiger uit; de zogenoemde officiele inkoopmanagersindex kwam in mei uit op 50,8, tegen 50,6 een maand eerder.
    Ondertussen kwamen de inkoopmanagersindices die sectoren als luchtvaart, retail en software, maar ook bouw bestrijken, gemeten via de Nonmanufacturing Purchasing Managers Index van de Chinese overheid, minder sterk uit. Er was wel sprake van een expansie van de economische activiteit, met een cijfer van 54,3 in mei, maar de groei was minder sterk dan het niveau van 54,5 een maand eerder.
    Het gemengde beeld dat de data laten zien, is volgens marktvorsers niet heel vreemd. De Chinese economie, die in het eerste kwartaal met 7,7% aandikte, lijdt nog altijd onder een vertraging van de wereldeconomie en probeert ondertussen zijn eigen groeimodel te hervormen om zo minder afhankelijk te zijn van de export en overheidsinvesteringen.
    Dat de inkoopmanagersindices van de overheid en HSBC zo verschillen, is ook niet raar, concluderen economen. De inkoopmanagersindex zoals opgesteld door de overheid richt zich meer op grote ondernemingen, terwijl HSBC inkoopmanagers van kleinere, meer op de export gerichte bedrijven ondervraagt.
    "HSBC en de officiele inkoopmanagersindex over de industrie laten een beweging in verschillende richtingen zien, maar ik denk dat de HSBC-meting een beter beeld geeft van de economische situatie in het algemeen", denkt Raymond Yeung, econoom bij ANZ.
    "Het is in lijn met andere indicatoren, zoals de industriele productie en laat zien dat de industriesector te maken heeft met een zwaar economisch klimaat."
    Wat dat betreft kan een reactie op beleidsniveau niet uitblijven, denkt Yeung. "Zowel de HSBC inkoopmanagersindex voor de industrie, als ook de inkoopmanagersindices binnen andere sectoren van de overheid, laten zien dat de neerwaartse risico's voor de economische groei zijn toegenomen", concludeert hij.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 3 juni 2013 08:45
    -De AEX gaat maandag een lagere opening tegemoet en volgt daarmee het spoor van de aandelenmarkten elders. Met name het verlies van de Nikkei en het lagere slot van Wall Street op vrijdag werken door.
    Voor het weekend dook de AEX-index al 1,2% lager en sloot op 363,38 punten. De Midkap verloor 0,6% op 539,39 punten en de Smallcap eindigde 0,4% lager op 445,22 punten.
    Maandag zet dit verlies zich door. "We zullen naar verwachting 1 tot 2 punten lager openen," zegt Rob Koenders, handelaar bij Harmony Vermogensbeheer, er aan toevoegend dat hij niet begrijpt waarom de verliezen elders "zo marginaal worden gehouden" gezien de flinke daling van de Nikkei maandagochtend - de Japanse index verloor meer dan 400 punten, en het verlies op Wall Street vrijdag, waar een kleine winst rond het slot in Amsterdam, tegen het eind van de Amerikaanse handelsdag was omgeslagen in een scherp verlies.
    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,4% lager op 15.115,57 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,4% tot 1.630,74 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,0% afstond tot 3.455,91 punten.
    Dit kwam vooral door een reeks aan gemengde data. Hoewel het consumentenvertrouwen in mei groeide en de industriesector rond Chicago in dezelfde maand herstelde van een krimp in april, waren cijfers over de inkomens en uitgaven van Amerikanen minder sterk. Wall Street sloot daarmee een week van gemengde macro publicaties lager af.
    In Japan worden de cijfers echter anders beschouwd. Omdat de Amerikaanse data relatief nog altijd sterk zijn, betekent dit mogelijk dat de Fed zijn obligatie-opkoopprogramma spoedig gaat afbouwen.
    En hier zijn ze in Japan bang voor, hetgeen ook reflecteert in de hogere yields aldaar. "En het gevaar in Japan, waar de index in anderhalve week meer dan 18% verloor", zal op een gegeven moment ook gaan doorwerken op Wall Street, denkt Koenders.
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 3 juni 2013 08:53
    De economische situatie in de eurozone "blijft uitdagend" en de Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dan ook weinig verbetering voor het eind van het jaar. Dit zei ECB-president Mario Draghi maandag in een toespraak tijdens een bezoek aan China.
    Drie dagen voor het rentebesluit van de centrale bank, waarbij ook nieuwe economische- en inflatieramingen worden bekendgemaakt, zei de ECB-president dat er "wat tekenen van een mogelijke stabilisatie" zijn, maar dat "het basisscenario nog altijd uitgaat van een geleidelijk herstel laat in het jaar."
    Marktvolgers gaan er van uit dat de ECB donderdag zijn economische ramingen neerwaarts bijstelt. Momenteel verwacht de centrale bank een krimp van 0,5% voor dit jaar.
    Draghi besteedde in zijn toespraak verder veel aandacht aan het verdedigen van zijn beleidsmaatregelen van de ECB en in het bijzonder het Outright Monetary Transactions-programma, een obligatie-opkoopprogramma waarbij de ECB onder bepaalde voorwaarden staatsleningen van noodlijdende eurozonelanden kan opkopen.
    Tot nu werd het OMT-programma nog niet ingezet, maar kon het al wel op flinke kritiek rekenen, met name vanuit Duitse hoek. Niet alleen zou de ECB buiten zijn mandaat treden met het opkopen van staatspapier, maar het zou landen waar dringend hervormd moet worden, er ook van weerhouden dit te doen.
    "OMT's zijn er voor bedoeld om de yields onder een 'paniek'-niveau te houden. Ze zijn, zoals eerder al benadrukt, niet bedoeld om de solvabiliteit van overheden te helpen", aldus Draghi die er aan toevoegde dat de ECB het programma alleen in kan zetten wanneer hulpbehoevende landen radicale hervormingen accepteren.
    Bovendien, zo stelde de centrale bankier maandag, zijn het niet langer de obligatiemarkten en de yields die voor druk zorgen op eurozone-lidstaten, maar is dit de situatie op de arbeidsmarkt.
    Vorige week werd bekend dat de werkloosheid in de regio in april is opgelopen tot 12,2%. De jeugdwerkloosheid is inmiddels dubbel zo hoog.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 3 juni 2013 10:23
    En dan hier het goede nieuws

    09:13 EUR Laag Spaanse Manufacturing PMI 48.1 45.5 44.7

    09:30 EUR Laag Tsjechische HSBC Markit PMI 50.10 49.80 49.50
    09:43 EUR Medium Italiaanse Manufacturing PMI 47.30 46.20 45.50
    09:48 EUR Medium Franse PMI 46.4 45.5 45.5
    09:53 EUR Medium Duitse Inkoopmanagersindex 49.4 49.0 49.0
    09:58 EUR Medium Productie PMI 48.3 47.8 47.8
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 3 juni 2013 10:25
    en nog beter nieuws ;)

    -De Nederlandse inkoopmanagersindex voor de industrie is in mei gestegen tot 48,7, het hoogste cijfer in drie maanden, meldt de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagers (Nevi) maandag.
    De productieomvang stabiliseerde, na twee maanden van krimp, wijst de Nevi in een toelichting. Het aantal nieuwe orders nam opnieuw af, al nam het aantal exportorders toe.
    De index zakte begin dit jaar in, van boven de 50 tot een tussentijds dieptepunt van 48 in maart. Bij een stand boven de 50 is sprake van toenemende activiteit. Een stand onder de 50 duidt op krimp.
    Arjan van Weele, professor Inkoopmanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven, vraagt zich in een commentaar af of er al sprake van licht aan de economische horizon is. "Wie weet! Belangrijke lichtpunten zijn de grondstoffenprijzen die de afgelopen maanden, en ook in april, sterk daalden." Hij ziet lagere niveaus van inkoop- en verkoopprijzen als een voorwaarde voor economisch herstel.
    Het aantal nieuwe orders dat in mei bij de Nederlandse productiebedrijven werd ontvangen, daalde voor de achtste maand op rij. Deze afname was echter gering. De door de Nevi ondervraagde panelleden die een daling noteerden, schreven dit over het algemeen toe aan de zwakke vraag en forse concurrentie.
    Voor de nieuwe exportorders noteerde de Nevi een lichte stijging in mei na stagnatie in de voorafgaande maand. Er werd melding gemaakt van een toegenomen vraag uit Noord-Europa, Azie en Zuid-Amerika. De producenten van investeringsgoederen zagen een flinke toename van het aantal exportorders, terwijl de producenten van halffabrikaten een lichte stijging noteerden. Bij de producenten van consumptiegoederen was er echter sprake van een lichte daling.
    De inkoopactiviteiten in de Nederlandse industrie liepen in mei voor de drieentwintigste opeenvolgende maand terug. Deze aanzienlijke afname was vergelijkbaar met die van april. Ruwweg 26% van de panelleden maakte deze maand melding van een daling van de hoeveelheid ingekochte materialen en schreef dit over het algemeen toe aan maatregelen gericht op voorraadreductie, aldus de Nevi.
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 3 juni 2013 10:37
    Bij de drie partijen die vorige week naar verluidt een bod uitbrachten op de Zuid-Koreaanse levensverzekeringentak van ING (INGA.AE) heeft zich maandag de levensverzekeraar Hanwha Life Insurance (088350.SE) gevoegd.
    Hanwha had al aangekondigd een bod uit te willen brengen op tenminste 51% van het bedrijf, en bevestigt maandag dat inderdaad te hebben gedaan.
    Volgens bronnen bracht de grootste Zuid-Koreaanse verzekeraar Kyobo al op 24 mei een bod uit, evenals MKB Partners en private equity-partij Vogo Fund, die Korea's achtste verzekeraar Tongyang Life Insurance (082640.SE) bezit.
    Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldde zondag dat het bod van Kyobo veel lager is dan dat van de andere drie, zodat er effectief nog drie kanshebbers zouden zijn.
    ING moet zijn Aziatische verzekeringsbedrijven dit jaar voor tenminste de helft moet hebben verkocht, volgens afspraken met de Europese mededingingsautoriteiten. De verkoop van de Koreaanse tak staat hoog daarbij op de prioriteitenlijst, nadat maandenlange gesprekken met de potentiele koper KB Financial eind vorig jaar afketsten.
    De biedingen zullen het ING-bedrijf volgens partijen met kennis van de transactie waarschijnlijk waarderen rond $1,8 miljard. ING wil het bedrijf bij voorkeur in zijn geheel verkopen.
    Als de verkoop doorgaat hoeft ING van zijn Aziatische verzekeringsbedrijven alleen nog het Japanse onderdeel af te stoten.
  9. johjoh 3 juni 2013 10:49
    quote:

    €d_artsel schreef op 3 juni 2013 10:20:

    Johjoh

    Als jij beter nieuws hebt moet je het plaatsen!
    En, zoals iedereen hier weet, zit ik NOOIT short.
    Zie je wel dat je ook goed nieuws had :)
  10. johjoh 3 juni 2013 11:06
    quote:

    €d_artsel schreef op 3 juni 2013 10:59:

    alle EU productie indexen zijn beter vandaag, moet raar lopen als die van de US vanmiddag slechter zouden zijn.
    De chinese arbeidslonen zijn te hard gestegen, we maken lekker alles weer in eigen land
  11. forum rang 7 mvliex 1 3 juni 2013 11:08
    quote:

    €d_artsel schreef op 3 juni 2013 10:20:

    Johjoh

    Als jij beter nieuws hebt moet je het plaatsen!
    En, zoals iedereen hier weet, zit ik NOOIT in een short.
    Zou ik toch eens gaan overwegen, het wordt best mooi weer!
    ;-))
  12. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 3 juni 2013 11:09
    De beurs van Istanbul ging aan het begin van de handelsdag ruim 6,4% onderuit en dat is de grootste daling sinds augustus 2011.

    De hevige protesten in steden als Istanbul, Ankara, Izmir en Adana begonnen afgelopen vrijdag toen de politie in istanbul met geweld een einde maakte aan een bezetting van een park rond het Taksimplein.
  13. Olie-Sander. 3 juni 2013 11:10
    quote:

    €d_artsel schreef op 3 juni 2013 10:59:

    alle EU productie indexen zijn beter vandaag, moet raar lopen als die van de US vanmiddag slechter zouden zijn.
    Goed nieuws is slecht nieuws en slecht nieuws is goed nieuws voor de beurs ????
55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht