Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Hoi Joef, Nog maar een keer. De geluiden worden st

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. clever 30 augustus 2000 22:57
    Hoi Joef, Nog maar een keer. De geluiden worden steeds sterker. Men zoekt de tech weer op (net als in aug vorig jaar). Het gelag wordt in dat geval weer betaald door de late instappertjes in de oude/vaste waarden. Het is nog niet zo ver maar wees alert en hou toch rekening met het scenario. cheers, Joost "There's pretty even selling across the board," said Charles Payne, head analyst at Wall Street Strategies. "Some folks are cashing in on their gains to blue chips and are getting ready to buy Nasdaq stocks." Looking ahead, Payne sees investors moving into some of the more hard-hit, speculative technology stocks, particularly if Friday's closely watched August jobs report paints a picture of moderate economic growth. "To me, if we get the right signal on Friday, we'll see some of that buying go into fallen angels," said Payne. He noted that money-losing Amazon.com has gained in recent days.
  2. [verwijderd] 30 augustus 2000 23:18
    Dag Clever, Dat is dus iets wat ik niet begrijp. Je zegt dat men het weer zal zoeken in de tech. O.k. de Nasdaq sluit positief, de Dow daalt. Maar Ahold en ABN blijven op de Dow onveranderd (dus klaar voor een herstel?) en ASMI, ASML, Philips dalen. Waarom dalen dan toch deze techfondsen. En wat mij ook niet duidelijk is: Als in Amerika de koers van b.v. Ahold stabiliseert, mag je dat dan ook verwachten morgen in Nederland? AKZO, die gisteren behoorlijk gestegen is, beleggers aandelen gekocht hebben op de doorbraak, gisteravond gezakt in Amerika, vandaag gezakt in Nederland, nu weer gezakt in Amerika, dus morgen weer een daling in Nederland? Ondanks de positieve berichten na de doorbraak toch weer dalingen? Eerst weer wachten op een stijging op de Dow? Moeilijk om dit alles te begrijpen. Prettige avond nogmaals.
  3. [verwijderd] 30 augustus 2000 23:39
    Beste Van Oosten, Ik zie 2 trends. Enerzijds de small caps. Deze doen het zowel in de VS, als hier de laatste tijd erg goed. Hetr gaat dan om solide groeiers, die veel gunstiger K/W's noteren, dan de grote fondsen. Ten tweede de achtergebleven technologie. Er zijn fondsen die al weer erg hoog staan, of die nooit veel zijn gedaald. Die doen nu dus niets, of kunnen zelfs wat dalen. Maar je hebt ook fondsen die tussen 5% tot en 30% noteren van hun oorspronkelijke top. Nu de Nasdaq weer enige dagen boven 4.100 noteert (200 daags gemiddelde), wordt dit algemeen gezien als redelijk veilig dat deze weerstand is genomen. De Nasdaq stijgt nu al weer 12 dagen op rij. Uiteraard kan je weer een terugval krijgen (dat biedt dan een koopmogelijkheid), maar in deze sfeer van toegenomen vertrouwen spuiten juist de meest speculatieve, mest afgestrafte fondsen met een noodgang omhoog. Je moet je eens indenken waar deze fondsen weer noteren, mocht de Nasdaq weer op 5.200 terechtkomen. Ook de omzetten in deze fondsen zijn gigantisch toegenomen de laatste dagen. Vandaag gingen enkele B2B internet aandelen met maar liefst 20% omhoog (VNTR, ITRA, CMRC). Via networks deed vrij weinig. Er hangen nog steeds zware verkooporders van insiders boven dit fonds. Verzamelfondsen zoals CMGI en ICGE stegen vandaag met 15%. Ook INSP ging met 15% omhoog. Beleggers blijven enigszins selectief. PCLN deed niets. De echt zwakke internet fondsen, met een zwak business model, blijven dus achter. Hoewel uit de breed gedragen stijging van vandaag kan worden opgemaakt, dat er slechts een klein beetje goed nieuwe nodig is om de koersen te laten stijgen. Ook GBLX en ATHM deden nauwelijks iets. De kabel en galsvezel-infrastructuur is nog niet aan herstel toe. Je kon, achteraf bezien, de stijging zien aankomen, omdat sommige fondsen zoals DCLK, AMZN en NETA al eerder waren gestegen. Ook LNUX ging met 15% omhoog. RHAT bleef wat achter. OPTV deed niet zoveel na de forse stijging van gister, maar LBRT steeg rustig door met 15%. Garanties zijn nooit te geven, maar het sentiment rond internet lijkt voorzichtig gedraaid. Je zou kunnen overwegen om de komende dagen te kijken of er nog een lichte correctie komt, want het ging wel erg hard. Maar toch denk ik dat je voorzichtig weer kan gaan denken aan instappen. Kan je niet aan de hier genoemde fondsen komen, neem dan een van internet fondsen (van de Postbank, Ohra of soortgelijke). Succes.
  4. [verwijderd] 31 augustus 2000 00:46
    Hoi Clever, cute van je om me daarop attent te maken, ik hou het in de gaten. Ben net thuis en zie op Moneyline dat Internet stukken flink zijn gestegen. Weet je dat ik opeens niets meer weet te schrijven, ben helemaal exhausted. Groetjes,
  5. clever 31 augustus 2000 01:23
    Hoi van Oosten, Positief maar de opmerking betrof "shades of green" want volgens mij ben jij minder groen dan je (bewerkelijke) vraagstelling soms doet vermoeden. Inschattingfout? Nu je vraag. Staar je niet blind op de koersontwikkeling van nederlandse fondsen op de amerikaanse beurs. De volumes zijn daar zo laag dat, uitzonderlijke situaties daargelaten, ze daar gewoon de nederlandse koers zullen volgen. Altijd in de peiling houden waar DE markt is, de rest is meestal afgeleide. ASMI en ASML zijn semi's en die liggen na de vorige rally even zwak (winstnemingen?). Maar vergis je niet want dat blijft niet zo. Philips is een bestuurskwestie (vreemd want ik vond het zelf wel goed nieuws dat de opvolger uit de sjipstak komt (je kunt beter een sjipsmanager de scheerapparatendivisie laten runnen dan andersom)). Verder is het maar wat iedereen denkt (of moet denken, gestuurd door de media) om het waar te laten worden. Ahold laat geen groeipercentages van 30%+ per jaar zien. Veel Technische fondsen wel en zijn bovendien mijlenver van hun ATH dus daar liggen de mogelijkheden (zo laten de kranten weten). In het zachte landing scenario zullen dat dus de bedrijven zijn met het meeste perspectief (vandaar nu de internetrally?). Nu hebben wij geen NAS (en KPN/GTN doen ook even niet mee) dus zal de schade voor Ahold wel beperkt blijven (weinig beter alternatief). AKZO is een prachtig bedrijf en een prachtige barometer. Gisteren ruw verstoord door het gerucht dat ze een block-buster zouden presenteren (zou vandaag bekend gemaakt moeten worden in Canada maar ik ken de uitkomst niet moet ik eerlijk zeggen) maar normaal gesproken gaat zo'n bedrijf als 1 van de eersten terug bij een opleving in de tech. Kortom, veel echte tech hebben we niet in de eredivisie dus je zou verwachten dat we morgen neutraal tot licht negatief de dag beginnen. Wellicht goed nieuws voor de kleine tech (Landis, LCI, etc.). Het gebrek aan lokaal alternatief zou wel kunnen leiden tot verplaatsingen van gelden naar het buitenland. Ik zie weinig goeds voor de AEX en adviseer voorzichtig te zijn en zeker niet al je kruit in 1 keer te verschieten. Succes. Cheers, Joost ps. Ik lees net Cees en inderdaad is de fondskeuze waarschijnlijk het beste voor je.
  6. [verwijderd] 31 augustus 2000 01:41
    Aan Cees "TwoTrends" Weijers Cees, slechts twee trends??? Niet zo bescheiden!!! Ik tel op zijn minst wel tien trends, alleen al in je laatste bericht. En ik denk dat je de laatste maand de lezers op wel honderd trends getracteerd hebt, en dat helemaal gratis en voor niets! Want tegenwoordig duizelt het de wakkere belegger gewoon voor de ogen: de ene trend heeft zich nog niet eens ingezet of er dient zich al weer een nieuwe aan. Daarom stel ik het zo op prijs (en ongetwijfeld velen met mij) dat jij al die trends gewoon regelmatig op een rijtje zet, zoals een goede boekhouder betaamt. vr gr, rus
  7. [verwijderd] 31 augustus 2000 06:56
    Goedenmorgen, Bedankt Clever en Cees W. voor de adviezen. Nee, ik ben echt een beginnend belegger, maar ik probeer me zo goed mogelijk te orienteren en zoveel mogelijk informatie tot me te nemen. Luisteren naar BRadio, lezen van de krant, beleggingskrantjes en alle gegevens via dit medium. Echter, je krijgt zoveel info tegelijk, dat het niet altijd eenvoudig is er een logica uit te destilleren. Een aantal maanden geleden zei iemand op dit forum, jammer dat je je niet beter georienteerd hebt en maar meteen (speculatief) bent gaan beleggen. Helemaal gelijk. Vandaar dat ik me nu bezin eer ik begin. Ik ben echter niet een "zeker-van-mezelf-persoon", vandaar dat ik veel waarde hecht aan adviezen. Beleggen in Beleggingsfondsen heb ik dus nog nooit gedaan. Wat heeft bv. de voorkeur, een internet- of een com.tech. fonds? Welke instantie, Ohra, Postbank, ING.? Hoe werkt het beleggen in een B.fonds? Gewoon via de eigen bank inschrijven en verkopen? Een fijne dag toegewenst.
  8. [verwijderd] 31 augustus 2000 08:51
    Beste Van Oosten, Ben je nu dommer dan je voordoet? Wanneer je niet eens weet hoe je beleggingsfondsen verwerft, kan je beter maar niet aan beleggen beginnen. Overigens: Nagron, een prachtig voorbeeld van - ook door anderen - reeds opgemerkt herstel van de solide waarden op de locale markt. De tweede trend: speculanten stappen weer in internet fondsen (zie ook het financiele dagblad). Succesvol beleggen is vooral het tijdig opmerken van belangwekkende trends. Als beginnend belegger kan je beter aan de veilige kant blijven en beleggen in solide waarden. Wil je wat van je verlies goedmaken, stap dan nu in de internet-fondsen. Je loopt een risico, maar ze staan nu stukken lager, dan toen je in Newconomy stapte en veel geld verloor. Een trendomkeer in deze fondsen is duidelijk waarneembaar. Het blijft echter gebakken lucht: zo gewonnen, zo geronnen.
  9. [verwijderd] 31 augustus 2000 10:02
    Als je iets beweert, kun je erop aangevallen worden. En Cees beweert wel eens wat, onder voorbehoud natuurlijk. Rus, wees nou eens niet zo kinderachtig. Heb je niets beters te doen dan dit? Er is toch ook niemand (ook Cees niet) die jou voortdurend herinnert aan de weinige adviezen die je ons de afgelopen tijd hebt gegeven? Vendex KBB op EUR 18, OPG (nogmaals) op EUR 30, Oce op EUR 16. Allemaal hele degelijke adviezen hoor. Alleen heeft het niets opgeleverd. Ook de discussie of Red Hat nu wel of geen internet bedrijf is, was niet erg boeiend. En wat heb je aan stellige beweringen zoals de afgelopen tijd te lezen waren: CMG gaat zeker naar EUR 12 en laten we het maar niet hebben over Blue Fox en Hercules (waarvoor ik een ieder nog gewaarschuwd heb). Cees, ga gerust door. Alleen zijn jouw adviezen misschien niet zo geschikt voor de beginnende belegger zoals Vanoosten. Die krijgt - net zoals ik - slapeloze nachten van koersbewegingen van die VNTR's. 20% erbij 20% eraf. Voor de geduldige belegger blijft Van der Moolen nog steeds interessant. Het is een groeimarkt, de k/w is nog steeds extreem laag ook t.o.v. de concurrentie en VDM doet het gewoon beter dan de concurrentie. Het is gewoon ongelofelijk dat dit bestaat (dat beweer ik al maanden geleden toen het aandeel op EUR 45 stond) en ik denk dat vroeg of laat VDM nog veel verder zal stijgen. En Van der Moolen maakt winst, heel veel winst. Dat kun je van RHAT, VNTR, INSP niet zeggen. Groeten, SuperBart
  10. clever 31 augustus 2000 13:34
    Hoi van Oosten, Graag gedaan (heb je trouwens ooit het stukje over de jaargetijden gelezen dat ik een paar weken geleden voor je geschreven had). Laat je niet verblinden door de hoeveelheid info en probeer de grote lijn te pakken en vooral veel www.cnnfn.com te lezen. Daar nu weer een stukje over internet (blijf voorzichtig). Groetjes, Joost Internet funds tumble Investors should proceed with caution when buying these volatile funds By Staff Writer Jennifer Karchmer August 31, 2000: 6:02 a.m. ET NEW YORK (CNNfn) - Too much of a good thing may be enough for Internet funds this year. Funds that invest in Internet-related companies have been slammed this year, down almost 15 percent as of Aug. 29, according to Morningstar. The downturn is all the more devastating as it comes on the heels of astronomical returns in 1999 that took some Internet funds to triple-digit returns. That was the story for the $121 million Monument Internet Fund (MFITX), which soared 273 percent in 1999. This year, however, the fund is down almost 22 percent, according to Morningstar. But thanks to the explosion of the Internet -- an industry still getting its feet wet with brand-new companies -- Monument Funds chief investment officer Bob Grandhi says the enormous returns of 1999 in the sector just couldn't be repeated this year. "After performing so high, it is difficult to keep going," said Grandhi, who manages the Monument Internet Fund. "The Internet is a revolutionary application. People are so enamored with its growth potential that people got carried away and attracted a lot of capital; valuations got out of control." The Internet industry took off a few years ago when many small companies with unproven business models came on the scene, he explained. Investors rushed in to get a piece of the action, driving up stock prices. Internet funds, which for the most part are a subset of the technology sector, were covering new ground buying into areas of business that hadn't existed before, said Morningstar analyst Christopher Traulsen. But some of the unseasoned companies consolidated after their business models failed, leaving only the strongest companies in the sector.
  11. [verwijderd] 31 augustus 2000 19:01
    Ha SuperBart, De onderliggende pointe van mijn grapje is je blijkbaar ontgaan: Informatie bestaat uit gestructureerde gegevens. De structuur wordt bepaald door het aspect waar je in geinteresseerd bent. Als "trendwatcher" kun je dus niet elke dag met nieuwe trends aankomen, want dan is er geen sprake meer van trends. Dat wide ik even naar voren brengen. Je wilt koopadviezen zien? Ziehier: beterbed besi nedap opg pharming vendex/kbb Je ziet, ik houd het dicht bij huis. Ben niet zo thuis in de snelle wereld van de Nasdaq etc., heb er nl. ook geen tijd voor, en er is veel te verdienen op de kabouterbeurs dus waarom zou ik? vr gr, rus
  12. [verwijderd] 31 augustus 2000 19:25
    Rus, Dit was mij niet helemaal ontgaan. Er komt een bak van gegevens over ons heen. Cees maakt daaruit een selectie en wij kunnen dat toch wel structureren? Het gevoel bepaalt het voor een belangrijk deel het onderscheid tussen gegevens en informatie. En dat verschilt per persoon. Cees gebruikt veel minder woorden dan in het begin, zodat ik nu zijn stukjes wel (tot het einde) lees. Heb je de Nasdaq soms afgezworen of wil je daar liever geen adviezen over geven? Nedap is een goed bedrijf voor de lange termijn. Misschien kun je daar wel 25% per jaar mee maken. Kijk ook eens naar Nedcon. Zeer interessant, maar kan ook nog wel een tijdje duren. Het aandeel doet al twee jaar niets, maar zal na verloop van tijd wel weer loskomen. Groeten, SuperBart
  13. [verwijderd] 31 augustus 2000 20:55
    Goedenavond. Jammer dat een eerlijke vraag i.v.m. beleggingsfondsen beantwoord wordt met de mededeling dat je dan beter niet moet beleggen. Als ik het antwoord zelf zou weten zou ik de vraag beslist niet gesteld hebben. Natuurlijk weet ik wat een beleggingsfonds inhoudt, maar ik heb nog niet eerder in een beleggingsfonds gezeten. Dus of het kopen van bel.fondsaandelen hetzelfde via internet bij je eigen bank gaat als "gewone"aandelen is mij niet bekend. Vandaar mijn vraag. Ik begrijp ook wel dat ik als beginnend belegger me begeef tussen ervaren rotten. Echter, geen reden om geen vragen te stellen. Superbart, bedankt voor jouw verdere reacties. Je begrijpt dat, als je overspoelt wordt met allerlei technische informatie en je je alles ook nog snel eigen wil maken, je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een fijne avond.
  14. [verwijderd] 31 augustus 2000 21:16
    Dan zal ik jouw vraag maar beantwoorden. Je kunt op twee manieren beleggen in beleggingsfondsen: 1. via de bank. In dat geval kun je alleen beleggen in de fondsen van de bank; 2. via de beurs kun je aandelen van de meeste beleggingsfondsen kopen en verkopen. Meestal is het beter te beleggen via de bank, zeker wanneer je voor lange termijn in de fondsen stapt. In dat geval betaal je geen depotkosten. Aan- en verkoopkosten zijn ook laag, maar je kunt niet bepalen tegen welke koers je wilt kopen (limiet opgeven). Het beste is om eerst folders bij de bank te halen.
  15. Pomper 31 augustus 2000 23:21
    hoi van oosten, de meesten die denken dat ze er verstand van hebben beleggen niet(zoals ceesie). het maakt geen zak uit of je er wel of geen verstand van hebt. ik beleg sinds een jaartje en heb moet ik helaas zeggen al gigantische winsten behaald ook met het postbank internetfonds. Ik volg de simpele regel als ie flink gezakt is kopen en verkopen als ie stijgt en vraag me niet wat de bedrijven doen waarin ik beleg, het intereseert me ook eigenlijk niet veel nou succes ps over postbank internetfonds geproken deze heb ik bij introductie gekocht voor 25 euro 1000 stuks en verkocht voor 69 euro.
  16. [verwijderd] 31 augustus 2000 23:37
    Kijk, dat bedoel ik nu. Superbart, Bieb en Hansi, bedankt voor de berichtgeving. Zelf las ik op dit forum en hoorde van een vriend over het nieuwe Postbankfonds Multimedia. Ik denk dat ik dat ga proberen. Instappen in het internetfonds lijkt me nu al weer iets te laat. Maar jullie adviezen zal ik opvolgen en laten weten hoe de resultaten zijn. Welterusten.
16 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.467
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.500
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.099
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.556
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.371
AMG 965 125.879
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.523
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.164
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.674
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.706
ASML 1.762 77.072
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.679
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht