Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

26,980
  • Verschill

    -0,360 -1,32%
  • Volume

    101.776
  • Bied

    26,600  
  • Laat

    27,260  
+ Toevoegen aan watchlist

koers Galapagos 2013

4.219 Posts
Pagina: «« 1 ... 193 194 195 196 197 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 november 2013 08:08
    quote:

    wonderwoman schreef op 29 november 2013 06:22:

    Goed nieuws wordt eindelijk eens vertaald in hogere koersen, er zijn toch veel goede berichten uit het Galapagos-kamp gekomen die niet in de koers verwerkt werden.
    Alvast een zonnige vrijdag!
    Dit snap ik niet. Kun je me dat uitleggen?
  2. Gala-diner 29 november 2013 09:26
    quote:

    Chico1 schreef op 29 november 2013 08:08:

    [...]

    Dit snap ik niet. Kun je me dat uitleggen?
    Kijk eens naar koersverloop van ATH 20,70 naar de koers van nu en de persberichten van Galapagos in die zelfde tijd.
    Lijkt mij dat je het dan wel begrijpt, zo niet, dan heb je hier weinig te zoeken.
  3. [verwijderd] 29 november 2013 09:33
    quote:

    wonderwoman schreef op 29 november 2013 09:26:

    [...]

    Kijk eens naar koersverloop van ATH 20,70 naar de koers van nu en de persberichten van Galapagos in die zelfde tijd.
    Lijkt mij dat je het dan wel begrijpt, zo niet, dan heb je hier weinig te zoeken.
    Tuurlijk begrijp ik het wel. Ik heb hier degelijk wel wat te zoeken. Ben ook aandeelhouder, maar de manier waarop jij je berichten plaatst lijkt het wel of er een grammofoonplaat wordt afgedraaid. En dan anderen nog even de les lezen, of jij de wijsheid in pacht hebt. Inhoudelijk heb je zelf vaak ook weinig te melden.
  4. Loureiro 29 november 2013 09:33
    Krijgen we vandaag te maken met winstnemingen of gaan we terug hoger bij opening van de beurs in de VS?
    De kans dat JAK1 kans heeft op slagen wordt opnieuw een beetje groter. De koers van GLPG zal hier zeker op vooruitlopen in de komende maanden.
  5. [verwijderd] 29 november 2013 10:01
    Beste Wonderwoman.

    Platen zijn er om grijs gedraaid te worden. Zeker aangezien in dit geval Galapagos na zeer veel goede berichten omlaag gezet is met ca 7 euro in een paar maanden tijd .

    Dan zijn er van die stommelingen die zich afvragen waarom GLPG nu eindelijk weer wat omhoog gaat .
    Uiteraard degene die zelf net op het verkeerde moment zijn uitgestapt piepen nu het hardst..

    Het lijkt me rond deze koers een fantastisch instapmoment voor de lange termijn .

    KoersDoelen 20-24 euro . Meerdere tippen GLPG als overnamekandidaat

  6. [verwijderd] 29 november 2013 10:13
    Zoals jullie merken vandaag gaat de koers van galapagos even naar beneden omdat er winstnemingen zijn, het is dan ook raadzaam de koers op te pakken zo om en nabij de 14 euro want het is vandaag weer een twijffelachtige beleggingsdag omdat men wacht op de yanks vanmiddag.
  7. harrysnel 29 november 2013 10:37
    @aston martin:
    Je maakt een heel terecht punt dat de pipeline van Galapagos niet zomaar met die van Morphosys te vergelijken is. Doordat Galapagos het hele traject zelf doorlopen heeft (ontdekking targets etc) maakt het de potentie van de programma's groter. Ook als Galapagos het molecuul niet zelf naar de markt wil brengen zal bij een deal meer naar Galapagos vloeien dan bij een deal van Morphosys, waarbij alleen de onderliggende technologie vergoed zal worden. Mor103 en mor202 zijn wat dat betreft beter vergelijkbaar met programma's van Galapagos als het gaat om potentiele opbrengsten. Vanuit oogpunt risico/kosten van overige programma's in de pipeline is het natuurlijk wel fijn dat partner daar verantwoordelijk voor is. Ook het grote aantal van dit soort projecten is plus voor Morphosys (en een verdere validering van onderliggende technologie).

    Het licenseren van molecuul van andere partij zie ik niet als "probleem". Investeerders zullen geinteresseerd zijn in de potentie van de pipeline (mogelijk toekomstige opbrengsten), hoe een molecuul daar gekomen is maakt niet veel uit. Zoals bij voetbal: het is wellicht knap dat je speelt met een selectie met veel eigen jeugd maar dat maakt het elftal nog niet beter dan bv een Real Madrid:)
  8. ooievaar49 29 november 2013 14:11
    Toch bijna weer 70.000 die in de handel geweest zijn. Schommelingen tussen 14,70 en 14,95. Heb toch, dacht dat het gister al zou gebeuren, de mening dat we vandaag boven de 15 gaan sluiten.
  9. aston.martin 29 november 2013 18:38


    TIP

    Groot verschil: dit product komt volgend jaar reeds op de markt. Eerste fase 3 data bijzonder goed. De hepatitis C markt is zeer groot (multibillion). Van de kracht van de marketingmachine van AbbVie moet ik jullie zeker niet overtuigen.
    Bekijk het eens.

    ABBVIE (FORMERLY ABBOTT LABORATORIES)
    In December 2006, Enanta and Abbott announced a worldwide agreement to collaborate on the discovery, development and commercialization of HCV NS3 and NS3/4A protease inhibitors and HCV protease inhibitor-containing drug combinations. Under the agreement, Abbott (now AbbVie) is responsible for and funds all costs associated with the development, manufacture and commercialization activities of ABT-450 and other compounds under this agreement. We received $57 million upon signing the collaboration agreement and Abbott’s simultaneous purchase of Enanta preferred stock. We are eligible to receive additional pre-commercial milestones, as well as, tiered, double-digit royalties based on annual net sales allocable to ABT-450 or to any of our collaborations additional HCV protease inhibitors. Also, for any additional collaborative HCV protease inhibitor product candidate developed under the agreement, Enanta holds an option to fund 40 percent of U.S. development costs and U.S. commercialization efforts (sales and promotion costs) in exchange for 40 percent of any U.S. profits that ultimately achieve regulatory approval and commercialization.

  10. Gala-diner 30 november 2013 05:38
    quote:

    bioscience schreef op 29 november 2013 10:01:

    Beste Wonderwoman.

    Platen zijn er om grijs gedraaid te worden. Zeker aangezien in dit geval Galapagos na zeer veel goede berichten omlaag gezet is met ca 7 euro in een paar maanden tijd .

    Dan zijn er van die stommelingen die zich afvragen waarom GLPG nu eindelijk weer wat omhoog gaat .
    Uiteraard degene die zelf net op het verkeerde moment zijn uitgestapt piepen nu het hardst..

    Het lijkt me rond deze koers een fantastisch instapmoment voor de lange termijn .

    KoersDoelen 20-24 euro . Meerdere tippen GLPG als overnamekandidaat

    Blijkbaar is het 'grijs-draaien' nog steeds nodig, gezien de diverse reakties hier.
    Wat mij bevreemd is dat er beleggers zijn die voor korte ritjes in dit aandeel stappen, maar eigenlijk niet echt weten waar ze in beleggen...
    Lees ook veel 'aannames' die voor waar worden aangenomen en hun eigen leven gaan leiden hier..
    Ik wens iedereen veel beurswijsheid en super rendementen!
    Het Galapagos-verhaal leest als een spannend jongensboek en het is geen straf om je eens echt te verdiepen in dit aandeel.
  11. Gala-diner 30 november 2013 05:59
    Alliances

    Galapagos’ alliance strategy combines novel targets and candidate drugs discovered by Galapagos with patient expertise from Galapagos’ pharma partners. Galapagos runs these programs until candidate drug, Phase 1 or Phase 2, at which point the partner has the option to license the program.

    Galapagos is progressing around 15 alliance programs under its six alliances with four top pharma companies. Since its first risk/reward sharing alliance with GSK in 2006, Galapagos has received more than $530 million in payments, indicating the substantial delivery on alliance objectives.

    En dan loopt men te klagen over de paar emissies die er zijn geweest..
    Nog geen 30 miljoen aandelen, hoeveel aandelen heeft Pharming en hoeveel aandelen Crucell waren er ook alweer?
    Galapagos is een verademing binnen de biotechsector en hun businessmodel heeft zich allang bewezen, nog te weinig beleggers en analisten hebben dat in de gaten.
    Toch verwacht ik dat dat de komende maanden zal gaan veranderen.
  12. kers 30 november 2013 10:06
    Dat er enorme potentie in dit aandeel aanwezig is zullen velen onderschrijven.
    Waar we denk ik keer op keer mee de mist ingaan zijn de krachten van de financiële instellingen die op de achtergrond, al dan niet aangestuurd door een derde partij actief zijn.

    Afgelopen week nog stond er een artikel in de telegraaf over een financieel specialist die de mogelijkheid van shorten verdedigde. Als er met rente, bonussen complexe financiële producten gesjoemeld wordt, kun je er vergif op innemen dat het hiermee ook gebeurt. Laten we wel wezen dit wordt met de mantel der liefde bedekt door onze overheid die eigenlijk geen thuis geeft als het aankomt op vervolging van dit type fraude.

    Je haalt Crucell aan als vergelijkingsmateriaal. Ik denk dat het in deze context terecht is.

    Maar het koersverloop (ik was destijds ook lange termijn belegger in Crucell) van Galapagos vertoont wel erg veel gelijkenis met het verloop destijds van die koers. Ik dacht werkelijk mijn pensioen met deze belegging voldoende afgedekt te hebben. Er werd over gesproken als de Windows van de biotech.

    Na elk positief bericht werd de koers weer naar beneden getrapt en als klap op de vuurpijl kwam toen een melding van verontreinigingen van geproduceerde vaccins in Korea.

    Hier is verder nooit onderzoek naar gedaan maar vanaf de start van dat bericht heb ik mijn twijfels gehad.
    Overname door J&J is naar mijn mening nooit echt zuivere koffie geweest.
    In de USA zou je een advocatenfirma zo gek kunnen krijgen om een Class-act te kunnen laten opstarten. (In geval van enige aanleiding die verder gaat dan een enkel vermoeden)

    Ik zou van mede formum leden (onder wie ik een flink aantal ex Crucellers vermoed) eens willen vragen wat zij over het verloop en dit vermoeden denken.

    Kers
  13. JAR51 30 november 2013 10:19
    Kers,

    Ook ik ben oud Cruceller en heb daar de rit gelukkig volledig uitgezeten.
    Er is volgens mij inderdaad veel gelijkenis.
    Bij Crucell liep het op tot ongeveer 25,== per Euro per aandeel en toen terug gemanipuleerd naar 18,== Euro per aandeel.
    Uiteindelijk overgenomen door Johnson en Johnson voor 24,75 per aandeel.
    Maar je moet wel sterke zenuwen en geduld hebben.
    Ook bij Crucell waren er posters (drukkers?) die erg negatief schreven over Crucell.
    Als ik naar de omzet kijk van afgelopen tijd van rond de 100.000 of meer aandelen per dag dan krijg ik toch wel het gevoel dat we met Galapagos dezelfde kant op gaan als bij Crucell is gebeurd.
  14. [verwijderd] 30 november 2013 10:41
    Het bericht (van mezelf) kan ik niet meer terugvinden maar ik schreef al eens over een filmscenario wat je kunt maken van de (vermeende) manipulaties over aandelen en biotech aandelen in het bijzonder. Met name verdachtmakingen over onderzoeksresultaten kunnen desastreus zijn (sociale media). Het is niet waar maar het bericht doet zijn werk. Als je de berichtgeving over andere onderwerpen vandaag leest (Molukse treinkaping, Teeven, Aegon planpolissen/verzekeringen en weer de rol van de Nederlandsche Bank als toezichthouder) en dan ook nog hoe iedereen daar gewoon mee weg komt om op een andere hoge plaats weer net zo desastreus te werk te mogen gaan, verbaast tegenwoordig mij niets meer en begrijp ik inmiddels àlles...
    Je moet dus wel heel erg stevig in je schoenen staan als aandeelhouder (ik zou beter zeggen: casinobezoeker) en beter ware het je er helemaal niet mee te bemoeien dan heb je namelijk nergens last van en kun je met je armen over elkaar aan de zijlijn zeggen: zie je wel! Had ik het niet gezegd?!!

    Maar ja ik sta ook opgesteld in het veld..., ik wou zo graag.
  15. [verwijderd] 30 november 2013 17:57
    quote:

    JAR51 schreef op 30 november 2013 10:19:

    Kers,

    Ook ik ben oud Cruceller en heb daar de rit gelukkig volledig uitgezeten.
    Er is volgens mij inderdaad veel gelijkenis.
    Bij Crucell liep het op tot ongeveer 25,== per Euro per aandeel en toen terug gemanipuleerd naar 18,== Euro per aandeel.
    Uiteindelijk overgenomen door Johnson en Johnson voor 24,75 per aandeel.
    Maar je moet wel sterke zenuwen en geduld hebben.
    Ook bij Crucell waren er posters (drukkers?) die erg negatief schreven over Crucell.
    Als ik naar de omzet kijk van afgelopen tijd van rond de 100.000 of meer aandelen per dag dan krijg ik toch wel het gevoel dat we met Galapagos dezelfde kant op gaan als bij Crucell is gebeurd.
    Ook ik behoor tot de oud Crucell beleggers en heb destijds gestaag bijgekocht tot de overname. Toen had ik daar eerst mijn twijfels over, maar na de berichten van de afboekingen door J+J op haar investering in Crucell, ben ik positiever gaan denken over die overname.

    Ik krijg nu de indruk dat Galapagos meer kans heeft op succes dan dat Crucell had. Daarbij speelt ook duidelijk een rol het interview met de Abvie man op de Jefferies conferentie van 22 november (zie mijn eerdere post op het 634 draadje). Aan hem werd gevraagd waarom investors nog steeds zo sceptisch zijn ten opzichte van de kansen van producten op JAK1. Hij refereerde aan de producten die op meerder JAKs werkten en bijwerkingen hadden. Hij noemde Galapagos/634 4x in het interview en zij dat zij denken dat dit de weg is om te gaan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en dat eind 2014 wel zal blijken wie er gelijk krijgt.

    Ook zei hij dat het niet raar is om naast 634 ook een eigen JAK te onderzoeken omdat het goed kan zijn dat zij beiden bestaansrecht blijken te hebben voor onderling verschillende ziekte beelden.

    GSK lijkt daarvan dus nu ook overtuigd nu ij naar fae 2 zijn overgegaan voor de JAK1 kandidaat die zij van Galapagos in licentie hebben genomen.

    Wellicht is het sentiment nu definitief begonnen met draaien van sceptisch naar positief. Als dat werkelijk doorzet dan kan het nog leuk worden qua beurskoers. Natuurlijk blijft het belangrijker dat er werkende medicijnen beschikbaar komen.


  16. JAR51 30 november 2013 20:20
    quote:

    grapesharvester schreef op 30 november 2013 17:57:

    [...]

    Ook ik behoor tot de oud Crucell beleggers en heb destijds gestaag bijgekocht tot de overname. Toen had ik daar eerst mijn twijfels over, maar na de berichten van de afboekingen door J+J op haar investering in Crucell, ben ik positiever gaan denken over die overname.

    Je bedoelt zeker dat we achteraf gezien toch geluk hebben gehad met Crucell.

    Perc.6, STAR, Advac, Flavimun en Quinvaxem™ daar hadden ze (Crucell) en we (wij) het o.a. over.

    Maar wat is er van geworden vraag ik me wel eens af?

    Ons heeft het in ieder geval geen windeieren gebracht.

  17. Gala-diner 1 december 2013 20:45
    e

    Alliances

    Approach

    Galapagos has discovered drug targets (starting points for

    Approach

    the development of novel drugs) using cells from patients for more than fifteen diseases. These targets form the basis

    Clinical trials

    of drug discovery programs aimed at identifying small molecules or antibodies that alter the activity of these proteins, thereby potentially changing the course of the disease. By studying the disease process and key points of intervention, it is our goal to develop new drugs that stop the disease rather than just treat the symptoms.

    Download target discovery guide

    Recently, Galapagos made the strategic decision to pursue drug discovery and development in orphan diseases –diseases of high medical need, not commonly pursued by pharmaceutical companies. Cystic fibrosis (CF) is the first orphan disease in which Galapagos plans to discover, develop and launch disease-modifying medicines.

    decision is based on Galapagos’ successful collaboration with the CF Foundation, where Galapagos identified the first ever disease-modifying targets for CF. With this strategy, Galapagos expects to benefit from the accelerated approval procedures and exclusive commercial rights granted to developers of orphan drugs through US and

    regulatory agencies, to ultimately provide real

    benefit to this sizeable population of patients.

    In November 2008, Galapagos and MorphoSys initiated an alliance to co-develop novel therapeutic antibodies in bone & joint disease. The partners combine their proprietary drug targets and unique technologies to discover and develop antibody therapies based on novel modes of action in bone & joint disease, including rheumatoid arthritis, osteoporosis and osteoarthritis. Both companies will share the research and development costs, as well as all future revenues equally.

    Antibodies with high specificity towards the first target have been generated and are now being tested

    specific experiments. In parallel, Galapagos has applied its target discovery platform to identify additional targets for antibody development. The partners have since added another additional antibody targets to the alliance, thereby increasing the total number of programs to five.
  18. [verwijderd] 2 december 2013 15:16
    Het is hier stil vandaag. De verkoper in Gala is in ieder geval wel weer op stoom. De hele dag door wordt er weer verkocht. Het goede nieuws is alweer teniet gedaan. Het wordt echt eens tijd dat de verkoper door zijn voorraad heen is!
  19. [verwijderd] 2 december 2013 20:12
    de koers blijft mooi rond de 14,50 liggen dat is goed te noemen,wat gaat de koers galapagos nog verder laten zien de komende tijd, zijn ze nog geinteresseerd in pharming of niet.
4.219 Posts
Pagina: «« 1 ... 193 194 195 196 197 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht