Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

NSI NL0012365084

Laatste koers (eur)

17,580
  • Verschill

    +0,480 +2,81%
  • Volume

    63.369 Gem. (3M) 35,2K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Draadje nieuwe steen 2013

311 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mr_Market 6 december 2013 12:21
    quote:

    CounterFlow schreef op 6 december 2013 11:26:

    [...]

    Er lijkt me geen woord Frans aan de naam Sharon. Israëliër dus. En heel toevallig bouwt hij het belang op de dag van emissie (25 november) op. Dat zal dus wel een schuldeiser zijn die dit koopje niet wilde laten lopen. Ondertussen wordt de positie van Habas van voor de emissie in de markt geliquideerd rond de 4.60. De emissieklanten kunnen niet verkopen door de lockup periode en geen enkele andere partij had een groot belang in NSI. Short sell meldingen zijn er niet. Een andere partij lijkt me dus uitgesloten. Lijkt er op dat hij zo'n 6 mln van de 9 mln inmiddels verkocht is op basis van volumes. En dus denk ik inderdaad dat er veel partijen een belang aan het opbouwen zijn omdat er veel upside potentie is.

    Blackrock was nog nooit in het register van deelnemingen van AFM voorgekomen, totdat ze het belang van NSI meldden. Was dus voor de verwatering, maar zegt wel wat zij van de waardering vinden.

    Op zich zegt 50% afschrijvingen niet veel. Het gaat alleen maar om locatie. Hele kantoorpanden zijn niets meer waard en zouden zelfs geld kunnen kosten om op te ruimen. Dat gerenommeerde vastgoedbeleggers instappen en Habas noodgedwongen moet uitstappen des te meer.
    Ik ben alsnog heel benieuwd wat er gepresenteerd gaat worden bij de laatste kwartaalcijfers van 2013.
    Ik denk dat er een behoorlijk afzwakking zo niet stilstand in de afwaarderingen gaat komen.
  2. CounterFlow 6 december 2013 12:31
    Ben ik ook benieuwd naar, want uiteindelijk zal de toekomstige waardering wel afhankelijk zijn van de ontwikkeling in de afwaarderingen. Maar of de verbetering nu dit kwartaal of volgend kwartaal zal zijn, is voor mij in ieder geval moeilijk in te schatten. Ik meende gelezen te hebben dat de afschrijvingen in het derde kwartaal ook hoger lagen doordat er nieuwe strengere regels zijn voor afschrijvingen van onverhuurde panden. Dat zou dan een eenmalig extra last zijn.

  3. forum rang 4 Mr_Market 6 december 2013 12:47
    quote:

    CounterFlow schreef op 6 december 2013 12:31:

    Ben ik ook benieuwd naar, want uiteindelijk zal de toekomstige waardering wel afhankelijk zijn van de ontwikkeling in de afwaarderingen. Maar of de verbetering nu dit kwartaal of volgend kwartaal zal zijn, is voor mij in ieder geval moeilijk in te schatten. Ik meende gelezen te hebben dat de afschrijvingen in het derde kwartaal ook hoger lagen doordat er nieuwe strengere regels zijn voor afschrijvingen van onverhuurde panden. Dat zou dan een eenmalig extra last zijn.

    Het is een beetje koffiedik kijken maar de afwaardering is absoluut een onderdeel geweest van de due diligence die CBRE en cohen and steers uitgevoerd hebben. Die korting die zij gekregen hebben moet ergens voor gestaan hebben. Dus daar is wellicht nog een deel te verwachten afschrijving in meegerekend of juist een bodem in zicht.

    We wachten het af :-))
  4. forum rang 4 Mr_Market 6 december 2013 13:35
    quote:

    CounterFlow schreef op 6 december 2013 13:02:

    Ben benieuwd wie die Due Dilligence uitgevoerd heeft. Blackrock misschien??
    Zullen ze gezien hun vastgoed achtergrond dat niet zelf gedaan hebben denk je? Lijken me allebei door de wol geverfde vastgoed instituten.
  5. CounterFlow 6 december 2013 13:45
    Ja, is wel zo logisch, tenzij NSI als onderdeel van de emissie een onafhankelijke partij heeft gevraagd om due dilligence te doen. Maar lijkt me hier niet van toepassing, alleen de banken hebben volgens mij een fee gekregen voor begeleiding emissie.

    Ik dacht het even omdat bij een private placement niet altijd bekend om welke partij het gaat om voorkennis te voorkomen (voor partijen die actief op de beurs handelen). En omdat BlackRock niet meedeed aan de emissie. Brengt me op het idee dat BlackRock wellicht niet meedeed omdat ze de NDA (Non Disclosure Agreement) niet wilden tekenen, omdat dat hun handelsmogelijkheden zou beperken.
  6. forum rang 4 Mr_Market 6 december 2013 13:46


    Is het trouwens ook niet zo dat partijen als CBRE(wellicht wel een andere afdeling) de 'markt' prijzen bepalen en dus daarmee de toe te passen afwaarderingen?
  7. CounterFlow 3 januari 2014 10:55
    Het is al een tijdje rustig in dit draadje, toch zijn er wel een paar interessante ontwikkelingen bij NSI. De volumes waren in december een stuk hoger dan het jaar ervoor. In totaal is het volume sinds 20 november (de dag dat de koers plots flink wegzakte van 4.85 naar 4.63) ruim 10 miljoen hoger dan in 2012 (met een totaalvolume van zo'n 13 miljoen aandelen).

    Het is natuurlijk ook mogelijk dat de "gekwalificeerde beleggers" hun posities aan het afbouwen zijn, maar gezien de stabiele verkoopdruk lijkt het me het waarschijnlijker dat het een grote speler en dus Habas betreft. Er is overigens geen melding bij de AFM verschenen dat de positie van Habas onder de 5% (en 3%) is gedoken.

    Vandaag lijkt er voor het eerst geen verkoopdruk te zijn. Wel liggen er af en toe nog grote offers in het orderboek. Zou Habas zijn belang verkocht hebben? Dan zouden we nog wel eens een mooie koersstijging kunnen zien.

    Als in de komende weken inderdaad melding wordt gemaakt dat Habas zijn belang heeft verlaagd, verwacht ik een herstel naar rond de 5 euro. NSI noteerde op 20 november rond de 4.80, ondertussen is de AMX met bijna 5% gestegen en zijn er veel positieve berichten over Nederlands vastgoed gekomen. Daarnaast is het belang van Habas geplaatst, waardoor er geen "gedwongen" verkoopdruk meer is.
  8. [verwijderd] 3 januari 2014 13:47
    De volumes zijn mij ook opgevallen. Ik denk dat het gissen blijft wat er precies gebeurd. Al met al zou 2014 het jaar voor NSI moeten worden, maar ik durf niets meer te voorspellen sinds de emissie.
  9. p1woord 7 januari 2014 10:24
    Wie wil er nog in een oud kantorenfonds beleggen met een divdent van ong 30 tot 35 cent per aandeel
  10. forum rang 6 effegenoeg 7 januari 2014 11:18
    quote:

    p1woord schreef op 7 januari 2014 10:24:

    Wie wil er nog in een oud kantorenfonds beleggen met een divdent van ong 30 tot 35 cent per aandeel
    Dan ben je nog optimistisch aangaande het divd
    Ik zie voorlopig geen uitkeringen meer de komende jaren.
    Het fonds is failliet!
  11. [verwijderd] 7 januari 2014 12:57
    quote:

    effegenoeg schreef op 7 januari 2014 11:18:

    [...]

    Dan ben je nog optimistisch aangaande het divd
    Ik zie voorlopig geen uitkeringen meer de komende jaren.
    Het fonds is failliet!
    Waar baseer je die laatste stelling op? Het fonds heeft een beleningsgraad van zo'n 45%. Is het vastgoed dan in feite allemaal waardeloos?

    Het verwachte directe resultaat over 2014 is ergens rond de € 0,3 en € 0,4, afhankelijk van de financieringslasten en de huurontwikkeling. Een dividend van € 0,3 tot € 0,35 is dus te verwachten.

    Op basis van dit dividendbeleid zou het mij niet verbazen als het slotdividend over 2013 in de orde van grootte van € 0,14 is.
  12. [verwijderd] 7 januari 2014 16:42
    quote:

    CounterFlow schreef op 3 januari 2014 10:55:

    Vandaag lijkt er voor het eerst geen verkoopdruk te zijn. Wel liggen er af en toe nog grote offers in het orderboek. Zou Habas zijn belang verkocht hebben? Dan zouden we nog wel eens een mooie koersstijging kunnen zien.
    Vandaag is er weer verkoopdruk, waarbij de koers steeds op hoog volume daalt en op laag volume weer oploopt. Toch kan het m.i. Habas niet zijn, want dan zouden we meldingen bij de AFM moeten zien. Al met al wonderlijk, maar het kan haast geen slecht teken zijn dat ondanks grote verkooporders, de koers blijft liggen.
  13. CounterFlow 7 januari 2014 17:26
    Het kan natuurlijk ook zijn dat de emissieklanten aan het cashen zijn. Heeft de VEB toch wel een punt ;-)

    Toch sluit ik niet uit dat het Habas is. Was mevrouw De Carvalho vorige week ook niet in het nieuws omdat ze had vergeten haar belang door te geven? En als Habas zijn aandeel door schuldeisers wordt verkocht, zal het hem een zorg zijn of dit bij de AFM gerapporteerd wordt.

    In ieder geval is er behoorlijk wat koopinteresse. En er zijn goede redenen waarom partijen uitstappen (of verplicht, of omdat ze groot ingestapt zijn op 4 euro en wat exposure willen afbouwen).

    Hoe kom je trouwens op € 0.14 slotdividend? Verwacht je dat ze het dividend over Q3 nog even bijpassen? Lijkt me niet logisch.
  14. p1woord 7 januari 2014 19:06
    Wat te denken over dit management in 2009 was het div nog 1,36 nu word het ongeveer 0,30
  15. CounterFlow 7 januari 2014 19:52
    Ik denk dat het management op dit moment wel de juiste, moeilijke beslissingen neemt. Zo'n grote emissie toont juist daadkracht en is beter dan het blijven dweilen met de kraan open. Ze konden weinig anders dan een onderhandse emissie organiseren. Als je een claimemissie doet, waar de grootaandeelhouder niet aan meedoet, wordt de koers eerst onder de 4 euro geshort, dus zou je aandelen moeten uitgeven op 3 euro. Dan moet je weer 30% extra emitteren etc. En dan hadden veel particulieren ze er op de low uitgegooid, omdat ze er klaar mee waren.

    Het is wel pijnlijk dat de particuliere belegger moet bloeden voor het falen van Habas, die met zijn voorzittersfunctie in raad van commissarissen waarschijnlijk ook nog te veel invloed heeft uitgeoefend. Bijvoorbeeld om door te gaan met cashdividend, terwijl de beleningsgraad al jaren opliep. Met stock dividend waren de problemen nooit zo groot geworden. En omdat Habas niet kan bijpassen, kan de particulier niet meedoen aan de emissie. Maar die meneer is nu gelukkig weg en kan er schoon schip gemaakt worden. Dat de waarde van het vastgoed sinds 2009 met 50% is gedaald, kun je de huidige CEO niet verwijten. Volgens mij zijn de grote posities ingenomen in de jaren ervoor, toen het erom ging om zoveel mogelijk leverage te hebben, want dat was gratis geld.
    Er is ook nogal wat gebeurd, na de kredietcrisis, de eurocrisis en de Nederlandse vertrouwenscrisis heeft vastgoed dat niet op de toplocaties zit, bovengemiddeld hard geraakt. Ik mag toch hopen voor mij als belegger en NSI als bedrijf dat er ook eens wat betere tijden komen.

    O ja, het is natuurlijk wel belachelijk dat het JAARsalaris (500k) van de CEO twee keer zo hoog was als zijn totale aandelenkapitaal in NSI. Om over de CFO nog maar te zwijgen. Het had het management gesierd als er al een grote aandelenpositie was ingenomen en dan toch de beslissing was genomen om het bestaande kapitaal voor meer dan 100% te verwateren.
  16. p1woord 7 januari 2014 20:28
    Vastnedoffice had nooit overgenomen moeten worden want was toen al falliet en dan gaan ze ook nog bij bieden op het laatste moment nu is er veel goed onroerendgoed verkocht en blijft de rommel over
  17. forum rang 6 effegenoeg 7 januari 2014 20:40
    quote:

    p1woord schreef op 7 januari 2014 20:28:

    Vastnedoffice had nooit overgenomen moeten worden want was toen al falliet en dan gaan ze ook nog bij bieden op het laatste moment nu is er veel goed onroerendgoed verkocht en blijft de rommel over
    Dat is exact de juiste benadering.
    Vastned Office was het doodvonnis van het fonds nieuwesteen mede veroorzaakt door een valse profeet uit Israel.
311 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht