Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Perpetuals, Steepeners Terug naar discussie overzicht

Wat te doen met Rabobank Ledencertificaten

3.570 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. benito c. 4 februari 2014 10:30
    quote:

    benito c. schreef op 10 december 2013 18:39:

    Looptijd; recht op terugbetaling
    De Participaties worden uitgegeven voor onbepaalde tijd: aan deze looptijd komt slechts een einde
    (i) door ontbinding van Rabobank Nederland dan wel (ii) door intrekking van de Participaties bij
    voldoende vermogen van Rabobank Nederland krachtens besluit van de raad van bestuur van
    Rabobank Nederland onder voorafgaande goedkeuring van de raad van commissarissen van
    Rabobank Nederland. Voor een dergelijke intrekking is toestemming vereist van DNB en DNB kan
    voorwaarden stellen aan het geven van goedkeuring voor intrekking.
    In geval van intrekking wordt een bedrag van EUR 25, zijnde de nominale waarde, uitbetaald voor
    iedere Participatie.

    Conclusie:ze zijn t.a.t. in te trekken.
    Er zijn hier wel erg veel posters , die ziende blind en horende doof zijn.
  2. [verwijderd] 4 februari 2014 10:38
    quote:

    benito c. schreef op 4 februari 2014 10:30:

    [...]
    Er zijn hier wel erg veel posters , die ziende blind en horende doof zijn.
    Wij verdedigen de holy grail tegen de crusaders.
  3. Geordie 4 februari 2014 10:54
    quote:

    benito c. schreef op 4 februari 2014 10:30:

    [...]
    Conclusie:ze zijn t.a.t. in te trekken.
    Er zijn hier wel erg veel posters , die ziende blind en horende doof zijn.
    Grapjas, je eigen conclusie klopt dus ook niet. Zoals je al poste, er moet voldaan worden aan kapitaaleisen en er moet toestemming gegeven worden door DNB. Dat valt operationeel nog best wel tegen (en onder de huidige omstandigheden zelfs onmogelijk) dus dat t.a.t. lijkt me niet op zijn plaats.
  4. Hoover 4 februari 2014 11:06
    Kapitaaleisen geen probleem, ze zitten al op 20%. Dus DNB toestemming is dan ook niet meer relevant. Je geeft gewoon een optie aan Rabo om vervroegd af te lossen. Ik denk niet dat ze dit snel zullen doen maar ze hebben de optie wel. Volgens mij is de upside daarom gecapped.
  5. CounterFlow 4 februari 2014 11:41
    quote:

    jrxs4all schreef op 4 februari 2014 09:02:

    [...]

    Aflossen is misschien niet het juiste woord, het is immers geen obligatie. Als een bedrijf aandelenkapitaal terugbetaalt zeg je ook niet dat de aandelen worden afgelost.

    Maar de certificaten kunnen volgens mij wel worden ingetrokken en dan krijg je de nominale waarde terug, dat lijkt wel heel erg op aflossen.

    Hoe is volgens jou dit stuk uit het prospectus anders te interpreteren:

    "The Rabobank Participations are perpetual and have no fixed maturity date.

    The Rabobank Participations may be cancelled solely in case of (i) a dissolution of Rabobank Nederland or (ii) cancellation of (part of) (a class of) the Rabobank Participations pursuant to a resolution of the Executive Board, subject to the prior consent of the Supervisory Board, and provided that Rabobank Nederland has sufficient own funds to effect such cancellation.

    A cancellation as referred to under (ii) may only be effected with the permission of the Dutch Central Bank (De Nederlandsche Bank N.V.) (“DNB”) and subject to any conditions which DNB may attach to such permission. In the event of a cancellation as referred to under (ii), the nominal value of the relevant class of Rabobank Participations must be repaid on each Rabobank Participation in that class."
    Ik heb het al meerdere keren aangegeven, maar vooruit, nog een keer: DNB zal geen toestemming geven om de certificaten/participaties vervroegd af te lossen als de reden een betere herfinanciering (lage rente) zou betreffen. Als je nu dat prospectus van Credit Agricole er bij pakt, zie je dat daar een vergelijkbare clausule is opgenomen om zonder toestemming van de houders t.a.t. de obligaties af te lossen. Daarnaast bestaat bij CA een expliciete call date waar het herfinanciering betreft.

    Bruggink heeft bevestigd dat de Rabo de certificaten niet zomaar vervroegd kon aflossen en hij kon zo geen situatie bedenken waaronder dat wel zou kunnen, nog afgezien van mijn mening dat het niet in het belang van de Rabobank is om de certificaten vervroegd af te lossen. Lange termijn koersstabiliteit en de mogelijkheid om eventueel tier 1 kapitaal op te halen als de economische situatie balansgroei toelaat, wel.

    En dus is het aan eenieder om te bepalen of hij Bruggink op zijn woord gelooft. Van een persoon weet ik zijn mening al;-)
  6. Biobert 4 februari 2014 11:52
    De Rabobank gaat de certificaten tijdens mijn leven niet aflossen. De certificaten vormen een wezenlijk onderdeel van de financiële kringloop: Rabobank > Particulier (hypotheeknemer v.d. bank en verplicht pensioenspaarder) > Pensioenfonds (certificaten) > Rabobank
    De certificaten behoren bij de circulaire economie.
  7. Hoover 4 februari 2014 11:55
    Counterflow: dat het bij CA in de prospectus staat wil nog niet zeggen dat Rabo hieraan gehouden, tenzij het bij Rabo ook in de prospectus staat. (i.e dat de houders moeten instemmen -ze hebben overigens geen enkel stemrecht maar dat is een andere kwestie-. Kun je aangeven of het nu wel of niet in de prospectus staat?
    Zo niet, vertrouwen we meneer B op zijn blauwe ogen? En als meneer B weg is bij Rabo wat gebeurt erdan?
    De meeste actieve banken in AT1 en Coco's vermelden tegenwoordig expliciet dat ze vervroegde aflossingen/calls op economische gronden beoordelen. (expliciet bij Barclays, Deutsche , CS). Als meer banken dit gaan doen (onder druk van de ECB) vraag ik mij af of de toezeggingen va nde heer B. hetzelfde gewicht zullen houden.
  8. jrxs4all 4 februari 2014 12:30
    quote:

    CounterFlow schreef op 4 februari 2014 11:41:

    [...]
    Ik heb het al meerdere keren aangegeven, maar vooruit, nog een keer: DNB zal geen toestemming geven om de certificaten/participaties vervroegd af te
    lossen als de reden een betere herfinanciering (lage rente) zou betreffen.

    ...

    En dus is het aan eenieder om te bepalen of hij Bruggink op zijn woord gelooft. Van een persoon weet ik zijn mening al;-)
    Wanneer heeft DNB die toezegging gedaan ?

    Wat Bruggink betreft: hij zegt A (of je denkt tenminste dat hij dat zegt) en in het prospectus staat B. Wat is bepalend als puntje bij paaltje komt ?
  9. Biobert 4 februari 2014 12:48
    quote:

    Biobert schreef op 4 februari 2014 11:52:

    De Rabobank gaat de certificaten tijdens mijn leven niet aflossen. De certificaten vormen een wezenlijk onderdeel van de financiële kringloop: Rabobank > Particulier (hypotheeknemer v.d. bank en verplicht pensioenspaarder) > Pensioenfonds (certificaten) > Rabobank
    De certificaten behoren bij de circulaire economie.
    Aflossing is verder ook onmogelijk want dan dondert de leverage ratio en de core tier 1 ratio in elkaar.
  10. Geordie 4 februari 2014 14:18
    quote:

    Hoover schreef op 4 februari 2014 11:06:

    Kapitaaleisen geen probleem, ze zitten al op 20%. Dus DNB toestemming is dan ook niet meer relevant.
    Kapitaaleisen worden juist een probleem als ze aflossen en DNB toestemming is altijd relevant en al sinds DSB debacle niet meer triviaal. Bij aflossing zal Rabo met vervangend Tier 1 moeten komen. Dat is niet onmogelijk maar ik geef je op een blaadje dat ze daar voorlopig niet mee aan moeten komen bij zowel markt als DNB.

    De waarheid ligt natuurlijk zoals altijd (gaaap) in het grijze midden. Er zal ooit wel 'afgelost' worden maar de drempel om dit te doen is vrij hoog. Als Biobert nu die nieuwe keuken koopt en gezond gaat koken maakt hij het wellicht wel nog mee.
  11. [verwijderd] 5 februari 2014 10:22
    pagina's met "wanneer en als" maar volgens mij gaat het om het resultaat en dat ziet er de komende tijd goed uit. Als de hemel naar beneden valt zijn we allemaal blauw.
  12. Biobert 5 februari 2014 17:41
    quote:

    Hoover schreef op 5 februari 2014 17:36:

    Ik denk dat Biobert long zit .... heel erg long zelfs
    Hij zit niet long maar gaf de gong: >>>> koerswinst 5%
  13. Hoover 5 februari 2014 18:21
    Helemaal met je eens Bio Bert: ze kunnen niet callen, alle ratio's donderen in elkaar (en de hele NL circulaire economie ook), leverage ratio, CET1.... waaaaammm
    Lekker bondje hoor die certificaten ... geef mijn portie maar aan .... (Biobert??)
  14. Hoover 5 februari 2014 19:32
    free, alles is schandalig duur. Ik zit op een financial portefeuille die ik sinds 2009 heb aangeschaft en die ik af en toe draai. Mijn laatste shift is vorig jaar Juni gewwest toen ik veel floaters gekocht heb (NIBC, AXA en ASR). Die hebben het heel goed gedaan en ik denk ervoor weer een deel te verkopen en fixed te zetten, ik heb net BAWAG 8.125 LT2 gekocht, Telecome Italia 7 3/4, Credit Agricole AT1 en Banco Popular 11.5% (laatste is niet zonder risico). Verder kijk ik steeds meer naar special situations, daar zit veel meer werk in echter ook veel meer waarde. Voorbeelden zijn Solarworld , New Word resources en bijvoorbeeld Scholz.
  15. [verwijderd] 5 februari 2014 20:45
    Duidelijk Hoover, ik denk je te volgen met het verkopen van de NIBC floaters. Kocht ze destijds na een tip van benito, iets in de 40.
    Het leven bestaat uit hechten en loslaten.
  16. benito c. 5 februari 2014 22:33
    quote:

    Hoover schreef op 5 februari 2014 19:32:

    free, alles is schandalig duur. Ik zit op een financial portefeuille die ik sinds 2009 heb aangeschaft en die ik af en toe draai. Mijn laatste shift is vorig jaar Juni gewwest toen ik veel floaters gekocht heb (NIBC, AXA en ASR). Die hebben het heel goed gedaan en ik denk ervoor weer een deel te verkopen en fixed te zetten, ik heb net BAWAG 8.125 LT2 gekocht, Telecome Italia 7 3/4, Credit Agricole AT1 en Banco Popular 11.5% (laatste is niet zonder risico). Verder kijk ik steeds meer naar special situations, daar zit veel meer werk in echter ook veel meer waarde. Voorbeelden zijn Solarworld , New Word resources en bijvoorbeeld Scholz.
    Telecom Italia koers 115 aflossing 2033 ytm 6,47%? Duration-risico?
    Bawag 2023 ytm 7,36%, ook niet risicoloos qua duration en een achtergestelde obligatie.
    Dit soort stukken zou mijn keuze niet zijn, op het moment dat de FED praat over renteverhoging.
    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-050214-370/...
3.570 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.778
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.015
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.570
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.226
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.771
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.008
Air France - KLM 1.024 34.374
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.760
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.436
AMG 965 126.388
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.178
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.737
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.169
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.299
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.739
ASML 1.762 77.378
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.709
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht