Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nasdaq doet kraq

Nasdaq doet kraq

Even heel kort. Omdat het moet. De Amerikaanse technologie-aandelen en technologie(-gerelateerde) indices krijgen ongenadig op hun donder, terwijl ze al een week of twee het momentum helemaal kwijt zijn. De Dow Jones en S&P gaan ook nat, maar dat valt in vergelijking reuze mee.

Grote vraag is of dit de bekende kanaries in de kolenmijn zijn, of dat beleggers de torenhoge waarderingen van (bio)technologie-aandelen nu toch echt te dol is geworden en ze hun toevlucht zoeken in meer defensieve aandelen mét fundamentals. Verder gebeurt er namelijk niet zo heel veel.

Goud stijgt fors, de (Amerikaanse) staatsobligaties zijn niet aan te slepen (pas op voor overvliegende basispunten), maar EUR/USD - toch usual suspect nummer één in dit soort situaties - verblikt of verbloost niet. Intussen staat de Nasdaq 100 volatiliteit met +12,9% wel tegen sleutelstand 20 aan te schurken.

Oh ja, onze AEX april future (FTI) doet nu 0,22% waar de index op 0,44% sloot. Begrijpt u het nog? Ik niet. Prettig weekend!

 

 

 

Hier het slagveld. Oh wacht, ze zijn niet real time. Nou ja, dat ziet u dit weekend dan wel. Op onze voorpagina staan de koersen wel goed: zo'n -2,5% allemaal.

 


(fullscreen)

 


(fullscreen)

 


(fullscreen)
Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 september

    1. Werkloosheid augustus (NL)
    2. Turkse centrale bank rentebesluit
    3. Bank of England rentebesluit (VK) 5% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    4. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Philadelphia Fed index september (VS)
    6. Bestaande woningverkopen augustus (VS)
    7. Consumentenvertrouwen (UvM) aug (VS)
    8. FedEx cijfers eerste kwartaal
  2. 20 september

    1. Inflatie augustus (Japan) volitaliteit verwacht
    2. Rentebesluit Bank of Japan volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht