Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Ablynx Terug naar discussie overzicht

Ablynx

3.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 april 2014 11:50
    Ben benieuwd hoe het koersverloop zich de komende weken gaat ontwikkelen. De US bio-markt en EU bio-markt zijn qua koersverloop niet te vergelijken. Als je januari 2013 als referentie neemt en een startwaarde van nul toekent aan de nasdaq biotech index en de next bio index (waar o.a. Ablynx, Galapagos Thrombo, Genfit inzitten) dan heeft US bio een piek gehad van120% en is nu terug op 80%. De next bio index heeft gepiekt op maximaal 35% en is nu terug op 10%. Daarnaast was 2013 voor de next bio index zwaar negatief met een min van 25% en de nasdaq bio een plus van 80%.

    Conclusie, de EU bio wordt gestraft voor de US bio gekte. In het licht van de huidige daling kun je je ook afvragen, wie is er nou gek? Kudde dieren volgen klakkeloos het US bio gedrag, maar dan alleen in negatieve zin. Van het positieve US bio gedrag hebben we amper kunnen profiteren, maar in de daling doen we gewoon net zo hard mee.
  2. durobinet 13 april 2014 15:33
    Als je dit artikel leest via de link die ik hier plaats dan begrijp je dat dit ook geldt voor Ablynx en Galapagos! ;-) Zonder al teveel angst te hebben dat het over is met biotechnologie!
    Korte samenvatting:
    And now? “I believe we are in a golden age for biotechnology and investing in biotechnology. The medical breakthroughs we are going to see in the coming decades are going to make fortunes for some investors.”

    Profit With the Sharks in the Biotech Market
    dailyreckoning.com/profit-with-the-sh...

  3. pensionado 14 april 2014 10:17
    Toch gaat de sell-off in de biotech gewoon door. De realiteitszin bij beleggers lijkt compleet weg te zijn. Voeg daarbij dat het nu een korte beursweek is, gevolgd door een lang paasweekend, en dan ook nog de spanning in de Oekraïne.
    Je ziet gewoon een soort paasverhaal gebeuren: de biotech wordt aan het kruis genageld. Maar we weten het: na de kruisiging volgt de wederopstanding....
  4. [verwijderd] 14 april 2014 11:46
    quote:

    pensionado schreef op 14 april 2014 10:17:

    Toch gaat de sell-off in de biotech gewoon door. De realiteitszin bij beleggers lijkt compleet weg te zijn. Voeg daarbij dat het nu een korte beursweek is, gevolgd door een lang paasweekend, en dan ook nog de spanning in de Oekraïne.
    Je ziet gewoon een soort paasverhaal gebeuren: de biotech wordt aan het kruis genageld. Maar we weten het: na de kruisiging volgt de wederopstanding....
    Zoals ik heb aangegeven, alle EU kuddedieren volgen de US. Ze zijn alleen vergeten dat de stijging in de EU slechts een fracties was van de US hype.
    De daling van EU wordt gewoon gelijk getrokken met de US. EU bio is slachtoffer van dom kuddegedrag.
  5. pensionado 14 april 2014 18:08
    Wat een vreemde biotechdag in België:

    TiGenix tuimelde 6,8 procent tot 64 cent, Cardio3 5 procent tot 34,22 euro en Galapagos 3,9 procent tot 15,85 euro.

    Ablynx in een rollercoaster van vorig slot 8,41 naar dieptepunt op 7,75 en terug omhoog naar 8,25.

    Thrombogenics schoot net voor de slotbel 16,5 procent hoger op 22 euro. Volgens het persbureau Bloomberg zijn er verschillende kandidaatovernemers voor de biotechgroep.
  6. pensionado 17 april 2014 18:18
    quote:

    Zlatan2601 id=7605480 date=201404171747 in het Gala forum schreef:

    Ablynx herstelt 3,6 zonder nieuws, Galapagos 1,16 met goed nieuws,just saying..
    1. Ablynx was ook bovenmatig afgestraft met -20% door de vermeende bubble terwijl Gala daar veel minder last van had, slechts met een paar procent.

    2. Het PB van Gala was weer niet sterk. Vroeger werd gesproken van uitstekende resultaten, nu van succes, lees: goede resultaten. Dat GSK de resultaten nader gaat bestuderen geeft mijns inziens aan dat ze niet zeker zijn dat ze beter zijn dan die van de concurrentie.

    3. GSK is al vaker gestopt met een kandidaat medicijn van Gala. 0634 moest door Gala zelfs worden teruggekocht.
  7. pensionado 18 april 2014 11:09
    Zoals ik het zie gaat het hier om onderzoek naar medicijnen tegen kanker met de nanobody technologie van Ablynx. Als zodanig valt het NIET onder de licentieovereenkomst met Eddingpharm.
    Dus zou Ablynx een nieuwe partner in Taiwan hebben gevonden: de Taiwan Liposome Company.

    PS: Voor het geval iemand dit weekend naar de Chinees gaat: print het artikel even en vraag om het te vertalen.

    Prettige en goede Paasdagen gewenst!
  8. pensionado 18 april 2014 11:37
    Van de site van TLC:

    TLC and Ablynx entered into a Feasibility Study Agreement

    2014/4/17 ?? 12:00:00

    Taiwan Liposome Company (TLC, 4152:TT) and Ablynx NV (ABLX) have entered into an agreement to research actively targeted nanoparticles for potential treatments across different indications combining TLC’s immunoliposome drug delivery platform with Ablynx’s Nanobody® targeting agents.

    Immunoliposome combines TLC’s core technology of liposomal encapsulated drug delivery system (DDS) with Ablynx’s Nanobodies to deliver payloads intracellularly. Targeted immunoliposome nanoparticles will pass through leaky vasculatures of blood vessels and Nanobodies will target overexpressed receptors, resulting in receptor-complex internalization and subsequent intracellular release of over 10,000 payload molecules. This mechanism will enable the delivery of cytotoxic compound inside tumor cells for oncology indications, resulting in extensive tumor reduction through necrosis or apoptosis.

    Dr. Keelung Hong, Chairman and CEO of TLC said: "TLC has been dedicated to the development of drug delivery systems since our establishment, and we are very excited to work with Ablynx in exploring the opportunity of bringing a more effective way of cancer treatment to benefit patients."

    George Yeh, President of TLC further commented: "Antibody drug conjugates brought much excitement to the healthcare industry by combining the targeting specificity of antibodies with the efficacy of cytotoxic compounds. Our immunoliposome platform can drastically enhance the therapeutic value by carrying a much higher payload amount. This collaboration with Ablynx marks the starting point of infinite development possibilities for this technology platform."

    TLC has successfully applied its liposomal drug delivery systems to oncology compounds including doxorubicin and vinca alkaloids. Ligands such as antibodies, Fabs, scFvs, proteins/peptides can all be used to achieve the targeting effect.
  9. [verwijderd] 18 april 2014 13:02
    Het is toch wat, pensionado verzorgt de persberichten en Ablynx schittert door stilte.
    Hulde voor pensionado, berisping voor Aby. Na 7 weken stilte is het echt tijd om de communicatielijnen te openen.
  10. pensionado 18 april 2014 13:07
    Stappa: ik heb Wim een mail gestuurd en hem gefeliciteerd met deze samenwerking :-)
    Ik ben ook wel benieuwd wanneer Ablynx met haar PB komt.

  11. pensionado 18 april 2014 14:31
    Nog een laatste aanvulling op dit bijzondere nieuws:

    Als twee bedrijven een belangrijke overeenkomst sluiten dan dienen beide dit tegelijkertijd via een PB wereldkundig te maken. In de voertalen van de bedrijven en in ieder geval ook in het Engels. Gebeurt zoiets niet dan kunnen beleggers in het ene bedrijf bevoordeeld worden t.o.v. beleggers van het andere bedrijf. In dit geval zitten wij ons af te vragen waarom de koers hoger gaat en intussen kopen de Taiwanezen zich (verder) in op basis van het nieuws.

    Voor nu genoeg geplaatst want ons huis loopt vol met alle kinderen en kleinkinderen...
  12. forum rang 6 de tuinman 18 april 2014 16:35
    quote:

    stappa schreef op 18 april 2014 13:02:

    Het is toch wat, pensionado verzorgt de persberichten en Ablynx schittert door stilte.
    Hulde voor pensionado, berisping voor Aby. Na 7 weken stilte is het echt tijd om de communicatielijnen te openen.
    Daar sluit ik me bij aan.
  13. [verwijderd] 19 april 2014 10:53
    De anti RSV fase 1 resultaten verwacht ik komende week, Eddy sprak immers over begin Q2. Na volgende week is het mei, mid Q2 imo.
    Drukke week dus, TLC melden daarna RSV, tenzij onderhandelaars een stilte hebben opgelegd.
    Wat fantasie rond het paasei kan geen kwaad........
  14. forum rang 4 K. Wiebes 19 april 2014 14:56
    quote:

    stappa schreef op 19 april 2014 10:53:

    De anti RSV fase 1 resultaten verwacht ik komende week...
    Gezien de koersopstoot (nou ja, stootje) ben je niet de enige.

    Maar ook ik verwacht de data binnen een paar dagen. En de vorige warrant-
    uitoefening is ook alweer drie maanden geleden.

    En hoe zat het nu ook alweer met die deal met Spirogen?
    In Feb. 2013 voor één jaar afgesloten; Spirogen is intussen door Astra overgenomen.

    Ik kan de post zo snel niet meer terugvinden; ik dacht dat iemand hier
    navraag heeft gedaan.
    Wil je je post nog een keer hier plaatsen?
  15. pensionado 19 april 2014 19:11
    quote:

    hoebeet schreef op 7 maart 2014 11:21:

    Antwoord:

    Die new routes of delivery zijn nog in een heel vroeg stadium; het gaat niet om een pilvorm; we bekijken de mogelijkheid om lokaal het Nanobody vrij te krijgen (bv lokaal op de plaats van ontsteking). Maar zoals ik al zei, dit zijn pistes die we aan het bekijken zijn en dus nog early discovery zijn.

    Mvg,

    Marieke

    Als leek denk ik dat met de samenwerking met TLC hiervoor een mooie stap is gezet. Met nanobodies diep kunnen doordringen in het lichaam en met meer medicijnmoleculen het kwaad (tumoren etc.) aanvallen en indien van toepassing vernietigen. Alles heel precies. Daarnaast is de veiligheid van nanobodies al behoorlijk bewezen.
  16. pensionado 22 april 2014 07:48
    Miljardendeals onder farmagiganten

    22-04-2014 07:43:44

    Het farmabedrijf Novartis koopt de kankermedicijnen van sectorgenoot GSK en verkoopt omgekeerd een groot deel van zijn vaccins aan datzelfde GSK. In één beweging verkoopt Novartis zijn dierengeneesmiddelen aan Eli Lilly.

    De farmagiganten schuiven met de blokken, het gonsde al een tijdje in de markt dat er verschuivingen op til waren.

    Het Zwitserse Novartis legt nu 10,5 miljard euro op tafel voor de kankermiddelen van het Britse GlaxoSmithKline. Omgekeerd ontvangt het 5,15 miljard euro voor de vaccins die het naar GSK doorschuift. De griepvaccins zijn niet in de deal vervat. Die hoopt Novartis nog aan een andere partij te slijten.

    Voor de dierengeneesmiddelen biedt Eli Lilly 5,4 miljard dollar aan Novartis, ten dele in cash. Het gaat er de diergeneeskundigepoot Elanco mee versterken, dat daardoor in omzet naar eigen zeggen de tweede grootste speler van de sector wereldwijd wordt.

    Verder deed Pfizer een miljardenbod op AstraZeneca:

    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_farm...

    De Amerikaanse farmareus Pfizer heeft enkele maanden geleden informele gesprekken gevoerd met AstraZeneca om zijn Britse sectorgenoot in te lijven. Dat meldde The Sunday Times dit weekend. De gesprekken werden evenwel stopgezet. Volgens een bron dicht bij het dossier zijn er sindsdien geen plannen meer om weer om de tafel te gaan zitten.

    Volgens de krant waardeerde Pfizer AstraZeneca op meer dan 60 miljard pond (73 miljard euro of 101 miljard dollar). De Amerikaanse groep is megadeals gewoon en speelde de jongste jaren een centrale rol in de consolidatiebeweging in de farmasector. 14 jaar geleden kocht Pfizer Warner-Lambert voor 87 miljard dollar. Vijf jaar geleden lijfde het Wyeth in voor 86 miljard dollar.

    Pfizer is het bedrijf achter geneesmiddelen als Viagra, de cholesterolverlager Lipitor en het antidepressivum Xanax. Het bekendste geneesmiddel van AstraZeneca is de cholesterolverlager Crestor. Het heeft eveneens een voor Pfizer aantrekkelijke pijplijn van kankergeneesmiddelen. AstraZeneca wordt vaak genoemd als potentieel overnamedoelwit omdat het kampt met binnenkort vervallende patenten op enkele van zijn bestverkopende geneesmiddelen.

3.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.464
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.959
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.496
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.098
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.552
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.370
AMG 965 125.878
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.523
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.164
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.674
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.706
ASML 1.762 77.071
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.677
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht