Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Monsanto on steroids

Monsanto on steroids

Boem! doet de koers. Monsanto stijgt in de voorbeurshandel even +5% en +6% - kijkt u zelf maar - heeft ook al op de borden gestaan. Dat word een spannende opening zometeen. 

Het bedrijf krijgt vaak in aparte lijstjes een vermelding. Zo draagt Monsanto de titel most evil company in the world en verslaat daarmee de Federal Reserve. Nou die onderneming dus, kwam vandaag met KW-cijfers naar buiten.

 

 

Het bedrijf is gespecialiseerd in genetisch gemodificeerde zaden en is daar marktleider in. De onderneming is daardoor niet bepaald geliefd en krijgt vaak veel kritiek van milieu-organisaties. Ook heeft Monsanto het beruchte Agent Orange uitgevonden, het ontbossingsmiddel dat in de Vietnamoorlog door het Amerikaanse leger als wapen gebruikt is. Beetje schunnig bedrijf dat Monsanto, maar dat weerhoudt ze er kennelijk niet van om winst te maken.

Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financile markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht