Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Esperite (voorheen Cryo Save) Terug naar discussie overzicht

Esperite: een vergeten parel

3.378 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 169 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 22 februari 2015 11:05
    quote:

    Vitavita schreef op 18 februari 2015 16:06:

    Ben benieuwd of bij de jaarcijfers mededelingen gedaan worden over de eerste verkoopcijfers van de nieuwe producten.

    "The first new products to be launched by Genoma will
    be Tranquility, a non-invasive prenatal test (NIPT), Verity, a metabolic disorder test and Omega Test, an omega-3 test."

    Bron: halfjaarcijfers 2014

    Hoe heeft de markt deze testen opgepakt?
    Vita vita,

    Dat zal moeten blijken op 17 maart als Esperite met de jaarcijfers komt.
    In Q-3 was de omzetdaling t.g.v. dalende cordblood sample storage nog immer niet tot stand gebracht.
    Ik verwacht nog geen wonderen. Wonderen duren normaliter iets langer. Doch , 1 jaar na dato moet er iets qua omzetgetal zichtbaar zijn. Zo zal moeten blijken of de "cross-sell gedachte" waar Amar over sprak en in gelooft vanuit een breed distributie\partner netwerk en een grote (vnl. via external\partners) salesforce resultaten gaat opleveren.

    Wat uiteraard ook helpt, is dat spanje, italie en portugal stap voor stap uit de financieel\economische crisis geraken. Het zal de cord blood sample storage ook qua omzettrend ondersteunen. Deze tak van sport vormt actueel > 90% van Esperites omzet.

    Tracker
  2. ch@rter 22 februari 2015 11:48
    @tracker
    De cross-selling zal het moeten gaan doen voor esperite.
    De oude cryo manier om enkel de opslag en afname van de bloed/stamcellen is niet winstgevend gebleken in voorgaande jaren.
    Als Amar dit voor elkaar krijgt door zichzelf meer in de kijkert te spelen met "nieuwe" toepassingen/oplossingen voor bepaalde ziektebeelden zonder daar te veel kapitaal voor nodig te hebben (emissie/obligatie gevaar) dan kunnen ze in de toekomst 1 a 2 jaar zwarte cijfers gaan schrijven.

    Ben ook wel benieuwd of er een afm melding via de mail binnen komt vd week, want 3% bezit heb je al voor een krappe 300k aandelen. Of zijn het puur de particulieren die zeer vertraagd op het nieuws hebben gereageerd.

    De tijd zal het leren.
  3. forum rang 8 aextracker 22 februari 2015 11:48
    quote:

    BartDelft schreef op 17 februari 2015 14:35:

    Ha Nel (e.a.),

    Je hebt me hierheen gelokt via het MDXhealth forum.

    Nu probeer ik me een beetje in Esperite in te lezen, maar ik moet zeggen, ik vind het lastig.

    Wat ik weet:

    - Er heeft een verandering van management plaatsgevonden evenals
    - Verandering van naam van cryo-save naar Esperite
    - Core bussiness is het isoleren van stamcellen voor het vinden van ziektes in een heel vroeg stadium en het opslaan van stamcellen voor later gebruik?
    - Positief banksaldo?

    Vragen die in me opkomen en alvast mijn excuus als ze te simpel zijn voor woorden of makkelijk op te zoeken (dan heb ik het over het hoofd gezien):

    - Zit er nog wat in de 'pijpleiding', zoals bij veel bio tech bedrijven, waar nog goedkeuring voor nodig is o.i.d.?
    - De website vind ik persoonlijk erg sumier, vandaar dat ik probeer hier wat informatie te halen. De website is ook duidelijk nog niet aangepast aan de nieuwe naam?
    - Bij MDXhealth kan ik me voorstellen wat een grote koerssprong zou kunnen geven. Daar is dan ook heel lang op gewacht. Wat kan eenzelfde koersverloop geven bij dit aandeel? Wat zijn de triggers? Vast niet puur en alleen bekendheid?

    Ik zou best wat van dit aandeel op de plank willen leggen en er 10 jaar niet naar kijken. Ik vind alleen op dit moment de website wel erg vaag (kan aan mij liggen), en ik zie nog niet de grote mogelijkheden. Dat laatste hoop ik hier te vinden.

    Alvast bedankt voor de reacties en ik zal proberen me de komende dagen wat meer in te gaan lezen in Esperite!

    Bart
    Bart,

    Positieve cash position ult. 2013 ; Euro 8.6 Mln.
    Net cash from Op's ult. 2013; 1,1 Mln (euro 7.1 Mln in 2011 !).
    Gross margin al jaren rond de 68 - 70% avg. (sample storage is high margin generator).

    Verschil met Bio-med's like MDX is , dat Esperite een robuuste \ stevige revenue base income heeft vanuit cord blood sample storage.
    Over 2013 was dat euro 30 Mln.
    In 2011 Euro 41 Mln.
    In 2009 ; Euro 38 Mln.
    In 2009 nett cash Euro 7.5 Mln, nett cash from Op's Euro 4.5 Mln !

    Kortom , zodra Z-Europa enige koopkracht wint en uit die verdomd langdradige crisis (inmiddels dus 6 jaar !) zal de revenue vanuit deze cord blood & cord tissue storage weer stijgen en dus de gross margin direct bijdragen in een fors verbeterende net cash from Op's.

    Esperite kent daarbij een relatief laag\competitief storage tarief (zie draadje peers).
    De omzetdaling is vnl. een gevolg van inzakkende omzet Z-Europa geweest en mislukte avonturen in opslag en bewerking van vetcellen (Cryolip) in USA en avonturen in India, Z-Afrika en Frankrijk. De laatste was financieel de allergrootste mispeer van A van Tulders team (wetgeving verbood opslag en bewerking van stamcellen bij wet).

    Ergo m.b.t. de banksaldi;
    - Een stabiele net cash van ca. 8 Mln. op de bank.
    - Een stevige verbetering valt te verwachten van de "nett cash from Op's zodra de cord blood storage sample numbers geen daling meer vertonen.

    In Q3 2014 bedroeg die daling overigens 21% vs. vorig jaar. Kortom toen zat de klad er nog steeds in. De noodzaak van de ingrijpende turnaround is meer dan bewezen.
    Z-Europa heeft jaren nodig om uit de putdiepecrisis te komen en weer vrij besteedbaar geld royaal te alloceren aan een luxe als cord blood sample storage.
    Over de grieken nog maar niet te spreken, die slaan momenteel niets anders op dan onze Euro's , laat staan dat ze aan hun gezondheid denken.

    Tracker
  4. forum rang 8 aextracker 22 februari 2015 12:02
    quote:

    ch@rter schreef op 22 februari 2015 11:48:

    @tracker
    De cross-selling zal het moeten gaan doen voor esperite.
    De oude cryo manier om enkel de opslag en afname van de bloed/stamcellen is niet winstgevend gebleken in voorgaande jaren.
    Als Amar dit voor elkaar krijgt door zichzelf meer in de kijkert te spelen met "nieuwe" toepassingen/oplossingen voor bepaalde ziektebeelden zonder daar te veel kapitaal voor nodig te hebben (emissie/obligatie gevaar) dan kunnen ze in de toekomst 1 a 2 jaar zwarte cijfers gaan schrijven.

    Ben ook wel benieuwd of er een afm melding via de mail binnen komt vd week, want 3% bezit heb je al voor een krappe 300k aandelen. Of zijn het puur de particulieren die zeer vertraagd op het nieuws hebben gereageerd.

    De tijd zal het leren.

    @ ch@rter

    Je stelling klopt helaas niet !
    T\m 2012 was Cryo save ondanks alle misperen winstmakend en werd er tevens dividend uitgekeerd.
    Foutieve aannames achter avontuurlijke management besluiten en een putdiepe crisis in de kernafzetmarkt Z-Europa van Cryo save, dreven de cord blood omzet in 2 jaar met 30% omlaag. Om die teruggang op te vangen maakte het oude Cryo MT enkele keuzes die niet goed uitpakten en \ of totale miskleunen genoemd konden worden (Cryo-lip-USA en Cryo France oprichting en vastgoed deal).

    Ik verwacht eigenlijk, dat Esperite over 2014 een cijfer publiceert wat zwart is , danwel heel dicht bij zwart uitkomt.
    Er is door Amar al heel diep in de kosten gesneden. Amar begrijpt heel goed dat "een significante beweging naar een zwart getal in 2014 , danwel een zwart getal" as such, het vertrouwen zal voeden wat met name franse investeerders moesten krijgen in dit bedrijf (zie draadje en posts m.b.t. fiscaal regime voor bio-med funders in frankrijk) van groot belang is om nieuwe investeerders aan te trekken.

    Kijk voorts aub naar de jaarcijfers 2009, 2011, 2013 en Q3 2014 en "count your blessings prior to posting" :).

    Tracker
  5. Harry de harige Aap 22 februari 2015 13:14
    Heel fijn om te zien dat er een aantal mensen op de site aanwezig zijn die zich serieus met dit aandeel bezighouden.
    Mu maar hopen dat "gasten" wegblijven, die alleen maar roeptoeteren in koersdoelen (Ordina-forum is hier een voorbeeld van).
  6. [verwijderd] 22 februari 2015 15:26
    @Tracker,

    Dank voor uw (je? Ik ben nog maar een broekie) uitgebreide antwoorden en de diepgaande kennis met betrekking tot dit aandeel/bedrijf. Na deze antwoorden en het lezen van de rest van het forum, presentaties en het bekijken van de website heb ik besloten om volgende week (ergens) in te stappen met een deel van mijn inkomen wat ik kan missen uiteraard. Mijn horizon kan makkelijk langer zijn dan 5 jaar, dus ik kan wachten. Mocht het over een aantal jaar nog steeds hier ronddobberen, dan wordt het tijd om verder te kijken, maar eigenlijk (en daar heb jij een groot aandeel in gehad) verwacht ik dat niet. Ik wacht even het begin van de week af en zal halverwege denk ik positie innemen. Wat ik op het begin al aangaf, ik stap liever later en hoger in, maar sta ik erachter, dan lager en snel instappen zonder het bedrijf te kennen. Die fout heb ik al eerder gemaakt.

    Nogmaals bedankt!

    Bart

    ps. Volgende week ook eens kijken of ik opnieuw in MDX kan.
  7. fonie 22 februari 2015 17:48
    Agenda
    maandag 16 maart 2015
    Instrumenten
    16-03 Jaarverslag 2014 BinckBank
    16-03 Jaarresultaat 2014 bpost (17:45)
    dinsdag 17 maart 2015
    Instrumenten
    17-03 Jaarresultaat 2014 Resilux
    17-03 Jaarresultaat 2014 Esperite
  8. [verwijderd] 23 februari 2015 07:57
    Goedemorgen

    Er waren wel degelijk mensen op de hoogte van een nieuwe ontwikkeling waarvan op korte termijn een bericht in de ether zou kunnen komen.Hierbij Binck vanmorgen:

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Stamcellenbank CryoSave, onderdeel van Esperite nv (ESP.AE), is bezig met een meervoudige klinische studie voor onderzoek naar een nieuwe behandeling van hersenverlamming, zo maakt het concern maandag bekend.

    CryoSave leidt en sponsort het onderzoek voor de behandeling van hersenverlamming, ofwel Cerebral Palsy, dat gebruik maakt van twee soorten stamcellen afkomstig uit navelstrengbloed en navelstrengweefsel dat bewerkt is door de stamcellenbank.

    Het doel van de klinische studie is om de veiligheid en preliminaire werking van het middel aan te tonen. Het onderzoek zal worden uitgevoerd in samenwerking met hoofdonderzoeker professor Manuel Ramirez Orellana en professor Luis Madero, klinisch toezichthouder van het Universitair Ziekenhuis Nino Jezus in Madrid.

    Wereldwijd leven 17 miljoen mensen die getroffen zijn door een hersenverlamming, aldus Esperite. Jaarlijks wordt volgens het bedrijf $26 miljard dollar besteed om het leven van deze patienten in de Verenigde Staten te accommoderen.
  9. Vitavita 23 februari 2015 08:24
    quote:

    Misschien schreef op 23 februari 2015 07:57:

    Goedemorgen

    Er waren wel degelijk mensen op de hoogte van een nieuwe ontwikkeling waarvan op korte termijn een bericht in de ether zou kunnen komen.Hierbij Binck vanmorgen:

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Stamcellenbank CryoSave, onderdeel van Esperite nv (ESP.AE), is bezig met een meervoudige klinische studie voor onderzoek naar een nieuwe behandeling van hersenverlamming, zo maakt het concern maandag bekend.

    CryoSave leidt en sponsort het onderzoek voor de behandeling van hersenverlamming, ofwel Cerebral Palsy, dat gebruik maakt van twee soorten stamcellen afkomstig uit navelstrengbloed en navelstrengweefsel dat bewerkt is door de stamcellenbank.

    Het doel van de klinische studie is om de veiligheid en preliminaire werking van het middel aan te tonen. Het onderzoek zal worden uitgevoerd in samenwerking met hoofdonderzoeker professor Manuel Ramirez Orellana en professor Luis Madero, klinisch toezichthouder van het Universitair Ziekenhuis Nino Jezus in Madrid.

    Wereldwijd leven 17 miljoen mensen die getroffen zijn door een hersenverlamming, aldus Esperite. Jaarlijks wordt volgens het bedrijf $26 miljard dollar besteed om het leven van deze patienten in de Verenigde Staten te accommoderen.
    What can I say?

    Geweldig, heel goed nieuws, daar kun je mee aan komen!

    Tegelijkertijd zijn er vragen, een paar:
    - In welke fase van het onderzoeksproces (preclinical en clinical program), het begin?
    - Gebruikmaken van reeds goedgekeurde kennis, voor versnelling?

    enz enz.

  10. forum rang 4 Bernardo 23 februari 2015 08:28
    quote:

    Harry de harige Aap schreef op 22 februari 2015 13:14:

    Heel fijn om te zien dat er een aantal mensen op de site aanwezig zijn die zich serieus met dit aandeel bezighouden.
    Mu maar hopen dat "gasten" wegblijven, die alleen maar roeptoeteren in koersdoelen (Ordina-forum is hier een voorbeeld van).
    Harry, ik ga er van uit dat jij je zelf ook bij de roeptoeters rekent.
  11. Vitavita 23 februari 2015 08:30
    Meer details.

    Bron: Nasdaq

    ESPERITE (Euronext ESP) leidend met de wereldwijd eerste behandeling van Cerebral Palsy door twee soorten stamcellen

    CryoSave, onderdeel van ESPERITE, is de enige private navelstrengbloedbank die een GCP klinische studie volgens de internationale GMP-ATMP richtlijnen sponsort

    CryoSave leidt en sponsort een meervoudige klinische studie voor onderzoek naar een nieuwe behandeling van Cerebral Palsy (hersenverlamming), gebruikmakend van een duale infusie van twee soorten stamcellen afkomstig uit navelstrengbloed en navelstrengweefsel dat bewerkt is door CryoSave

    Genève, Zwitserland - 23 februari 2015

    Het doel van de klinische studie is om de veiligheid en preliminaire werking van sequentiële intraveneuze infusie van de ex-vivo geëxpandeerde mesenchymale stamcellen (MSC), afkomstig van navelstrengweefsel en stamcellen uit navelstrengbloed, aan te tonen. De studie zal voor het eerst in klinisch onderzoek gebruikmaken van autologe MSCs uit gecryopreserveerd navelstrengweefsel. De klinische studie, gesponsord door CryoSave, zal worden uitgevoerd in samenwerking met hoofdonderzoeker professor Manuel Ramírez Orellana en professor Luis Madero, klinisch toezichthouder van het Universitair Ziekenhuis Niño Jezus in Madrid, Spanje.

    Cerebral Palsy is een verwoestende ziekte zonder beschikbare behandeling, volgens het Center for Disease Control and Prevention gediagnosticeerd bij 1 op de 326 kinderen. Wereldwijd leven 17 miljoen mensen die getroffen zijn door een hersenverlamming (Cerebral Palsy International Research Foundation). Jaarlijks wordt 26 miljard dollar besteed om het leven van deze patiënten in de Verenigde Staten (WHO) te accommoderen.

    Een aantal klinische case studies en klinische studies wordt uitgevoerd met behulp van stamcellen uit navelstrengbloed of uit navelstrengweefsel, welke de veiligheid en werking bij de behandeling van Cerebral Palsy aantonen. De stamcellen van perinatale oorsprong laten hoge immuun-modulerende en anti-inflammatoire activiteit in-vitro en in-vivo zien, evenals een sterk trofisch (voedend) effect bij het stimuleren van hersenweefselregeneratie. De behandelingsresultaten van patiënten worden vergeleken met het MSC-transcriptome, -secretome en -epigenome profiel in-vitro van dezelfde patiënt tijdens de klinische studies.

    Professor Luis Madero, klinisch toezichthouder van het Academisch Ziekenhuis Niño Jesus in Madrid, Spanje: "De lancering van deze klinische studie in samenwerking met het ESPERITE team bemoedigt mij en de professoren die toegewijd zijn aan de behandeling van vreselijke ziekten door middel van hematopoïetische en mesenchymale stamcellen ".

    CryoSave, ESPERITE Group's biobank bezit Europa's grootste opslaglocatie van stamcellen uit zowel navelstrengbloed als navelstrengweefsel voor gebruik in autologe regeneratieve geneeskunde. Stamcellen worden voorbereid op de therapie, gebruikmakend van ESPERITE's gepatenteerde exclusieve technologie voor clinical grade productie van MSC, ontwikkeld door The Cell Factory, divisie van de Group die verantwoordelijk is voor translationele regeneratieve geneeskunde. De stamcel bioproductie technologie is ontwikkeld volgens GMP richtlijnen, er worden geen producten van dierlijke oorsprong, sera, feeders etc. gebruikt gedurende het gehele proces van opslag en bioproductie. De belangrijkste wetenschappelijke en technologische ontdekking was om het proces van reproduceerbare bioproductie van autologe stamcellen, afgeleid van gecryopreserveerde weefsels, te optimaliseren. Toepassing van autologe stamcellen zal de veiligheid van de behandeling verhogen en de overleving van stamcellen in-vivo verhogen.

    Met deze klinische studie wil ESPERITE's The Cell Factory haar technologieplatform voor bioproductie van stamcellen verder verbeteren, met het doel om de productportfolio voor bredere toepassingen in regeneratieve geneeskunde uit te breiden. ESPERITE en The Cell Factory zijn zeer geïnteresseerd in samenwerkingen naar gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe geavanceerde therapieproducten en hun klinische omzetting en vercommercialisering.

    Frederic Amar, CEO van ESPERITE Group: "De klinische studie geïnitieerd door ESPERITE zal een stap in de richting van de ontwikkeling van nieuwe interventies in de pediatrische neurologie betekenen en zal een betere uitleg van de mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de therapeutische effecten van ex-vivo geëxpandeerde stamcellen voor toepassing in gepersonaliseerde regeneratieve geneeskunde bieden."
  12. [verwijderd] 23 februari 2015 08:31
    quote:

    Vitavita schreef op 23 februari 2015 08:24:

    [...]

    What can I say?

    Geweldig, heel goed nieuws, daar kun je mee aan komen!

    Tegelijkertijd zijn er vragen, een paar:
    - In welke fase van het onderzoeksproces (preclinical en clinical program), het begin?
    - Gebruikmaken van reeds goedgekeurde kennis, voor versnelling?

    enz enz.

    Daar kan ik je uiteraard ook niets over vertellen, maar dat er met voorkennis gehandeld is lijkt mij niet uitgesloten en is de vraag: "vanwaar die interesse ineens"hiermee wel opgelost is.

    Ik hoop voor iedereen op een mooie stijging en voortzetting van vorige week.

    Tini
  13. [verwijderd] 23 februari 2015 08:51
    quote:

    Tatan schreef op 20 februari 2015 17:45:

    Je kan zeggen wat je wil maar dit is een top..
    Geen mega dump op vrijdag...
    Gewoon netjes rond de 1,85 blijven consolideren...
    Dat wordt druk dan maandag..
    Kan dan nog veel hoger..
    Zal het niet vreemd vinden dat we dan door de 2 euro gaan..
    Wat een sprint...
    En niet een mega dump dat is klasse..
    1,87 wie had dat gedacht...

    Als het aandeeltje zo doorzet...
    10% per dag bijna en 3 dagen op rij dan kan de vierde er ook wel bij...lol..

    succes...
    Even een aanvulling....
    Berichten zijn binnen gekomen..
    aandeel kwam van 5 euro en hoger af....

    De aanvullingen is >
    10% per dag bijna en 3 dagen op rij dan kan de vierde er ook wel bij...lol..
    Dat was vrijdag...
    Dat was 10%/...
    Denk dat we deze keer laat me denken...
    gaan voor de 30 %...maar hopen dat we niet meteen in een freeze beginnen..

    Met dit soort onderzoeken kun je weer investeerders meekrijgen..
    En daarna zal het aandeel weer consolideren

    Zo zie je maar weer wie goed doet wie goed ontmoet..

    Succes ...

  14. Boeren 23 februari 2015 09:17
    De aandelen zijn gewild, 10.000 stuks in de bied voor €2,12, ruim 5.000 voor €2,10. En er komen flink wat orders langs...

    En inderdaad, gefeliciteerd!
3.378 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 169 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.393
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.393
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.067
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.408
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.293
AMG 965 125.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.131
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.615
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.279
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.975
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.678

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht