Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,550
  • Verschill

    -0,035 -0,63%
  • Volume

    204.317 Gem. (3M) 274,5K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom 13-20 april. Erop of eronder

2.465 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 april 2015 07:04
    quote:

    *Justin* schreef op 14 april 2015 01:32:

    Remember this one? New York times. Nu erg actueel.

    Analysts say that Nokia’s mapping division, whose price tag could reach more than $6 billion, might be attractive to the likes of Samsung and other large handset makers to reduce their dependence on Android for smartphones and tablets.

    Microsoft fought hard to buy the unit as part of the recent handset sale. But it could not agree with Nokia on a price, according to several people with direct knowledge of the matter, who spoke on the condition of anonymity because they were not authorized to speak publicly.


    www.nytimes.com/2014/04/25/technology...
    De rationale daarvoor is LBS (Google maps tegenhanger) voor Bing, en de basis voor een hernieuwde poging om toch nog mee te gaan spelen in Car Automation. Voor ons zou dat niet slecht zijn, want Microsoft excelleert alleen in het voortdurend reanimeren van oude successen. Nieuwe wapenfeiten heb ik al tijden niet meer gezien van ze. Ik denk dat het ze aan visie (en patenten?) zou ontbreken t.o.v. TomTom.

    Maar omdat Microsoft natuurlijk moeilijk van zich zelf durft te zeggen dat ze visieloos maar wat aankloten lijkt het mij wel kandidaat nr. 1. Ook omdat ze mogelijk nog een verouderd plaatje in hun hoofd hebben van de waarde van HERE dat gemaakt is toen het nog relatief wat beter met de Finnen (voor kaarten eigenlijk vooral Nederlanders en Belgen) ging. Dan lijkt 3-4 miljard misschien al gauw een "koopje". Zeker nu het dollar-plaatje de wereld een stuk leuker maakt voor acquirerende Amerikanen.
  2. [verwijderd] 14 april 2015 07:07
    quote:

    nr36 schreef op 14 april 2015 06:11:

    Financieel Dagblad 14 april 2015

    Navigeren zonder stip op de horizon
    TOMTOM

    BARTJENS

    TomTom lijkt de wind weer wat in de rug te hebben. De koers van het Amsterdamse navigatiebedrijf is al weer anderhalf jaar licht aan het stijgen, na de magere jaren die de onderneming sinds eind 2007 heeft doorgemaakt.

    Vorige week vrijdag kwam er zelfs even vuur in het aandeel. De koers van TomTom steeg meer dan 11% na berichten in de markt dat de Finse producent van communicatieapparatuur Nokia zijn kaartenactiviteiten Here wil verkopen. In Nokia’s boeken wordt Here op circa € 2 mrd gewaardeerd.

    Dan zou onder TomTom ook wel eens meer waarde kunnen schuilgaan, zo dachten beleggers.

    Het destijds gehypete aandeel Tom- Tom steeg na zijn beursintroductie in 2005 tot grote hoogte, tot meer dan € 56 in oktober 2007. Daarna ging het mis: de financieel-economische crisis, de zware concurrentie voor TomToms navigatiekastjes door de gratis routewijzers van de smartphones, de afboeking van € 1,5 mrd aan goodwill op het in 2007 aangekochte Tele Atlas, een laagste koers van € 2,02 en de laagste koers van € 2,02 en de noodzakelijke claimemissie ter versterking van de balans.

    Na een licht herstel belandde de koers eind 2009 opnieuw onder de € 10, om daar niet meer bovenuit te komen.

    TomTom is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Het innoveert sterk in een zoektocht om de waarde van zijn kaartendatabase te vermarkten.

    Daarbij zullen de navigatiekastjes een steeds kleiner deel van de omzet beslaan. Het bedrijf haalt een toenemend deel van zijn omzet uit licentiecontracten voor digitale navigatie met autoproducenten als Volkswagen, Renault, Hyundai en Toyota Motor. Met VW werkt het samen aan navigatie opties bij de ontwikkeling van de zelfsturende auto. Verder doet TomTom aan wagenparkbeheer doet TomTom aan wagenparkbeheer en produceert het nu sport horloges met navigatie, hartslagmeter en gpsinformatie.

    De recente koersstijging brengt de beurswaarde van TomTom op € 1,861 mrd. Die waardering komt niet uit de lucht vallen.

    Daarachter gaat ongeveer dezelfde multiple schuil als die Nokia heeft gebruikt voor Here. Dat is de multiple in relatie tot de omzet, bij gebrek aan een bruikbare ebitda (operationeel resultaat) wegens grote afboekingen.

    Uitgaande van een omzet voor Here van € 975 mln en een boekwaarde van € 2 mrd, is de multiple van Nokia 2,06. Laten we diezelfde multiple los op de omzet van TomTom van € 950 mln, dan leidt dat tot een waarde van € 1,959 mrd. Trekken we daar de kas positie van TomTom van circa € 100 mln af, dan resteert een beurswaarde van € 1,859 mrd.

    Maar is die waardering reëel? Ook die van Here is een gok. Analisten waarderen het Finse navigatiebedrijf variërend tussen de € 1,1 mrd en € 2,4 mrd.

    Ook zij weten niet hoe TomTom zijn navigatietechnologie in de auto van de toekomst gaat vermarkten. Een stip op de horizon ontbreekt.

    Bartjens@fd.nl
    Geen goed stuk van een blad als fd zou je meer diepgang hebben mogen verwachten. Deze Bartjens heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Niets ten nadele van jou nr36.

    Eigenlijk zijn HERE en TT twee totaal verschillende bedijven dus om die dan te vergelijken omdat ze beide kaarten hebben is het zelfde als appels en peren omdat er een klokhuis in zit.
  3. [verwijderd] 14 april 2015 07:20
    Uit de late post van Justin:

    "In the meantime, Nokia confirmed what we already suspected that with scale, op margin on HERE could go well north of the current 8-12% level. We suspect HERE’s gross margin is in the 75%+ range and that op margin could get as high as 30-35% or greater."

    Realiseren jullie je wat dat voor TomTom betekent waar de opschaling nu werkelijk aan het optreden is on-top-of een nagenoeg afgeronde optimalisatie aan de kostenkant?!

    De cashflows van die opschaling aan de inkomstenkant gaan DIT jaar beginnen en dan heel erg rap doorzetten in 2016-2018. De naijlende wpa's kunnen met gemak in de periode 2017-2020 gaan vertienvoudigen (of meer!). En dat weet je eigenlijk NU al als je kunt nadenken en niet alleen maar denkt in verouderde business modellen. Alle vogels die de afgelopen jaren nog in de lucht hingen zijn daadwerkelijk contractueel vastgelegd dat ze "in de volière" zijn en worden bij de volgende modellenreeksen "vogels in de hand". Alle potentiële "beren op de weg" (zoals "Gaat de ontwikkeling van het nieuwe platform lukken?" of "Kunnen we ons IP beschermen?" of "Kunnen we onze partners overtuigen?") liggen al morsdood langs de "road ahead".

    Zodra de betere analisten zich dit soort zaken door het hoofd laten gaan en oog beginnen te krijgen voor de ijzersterke visie van HG vanaf de TA-acquisitie, realiseren ze zich dat HERE eigenlijk het WordPerfect van de verkeersinformatie is.
  4. [verwijderd] 14 april 2015 07:25
    FD's Bartjens is een mooi voorbeeld van zo'n verkokerde "oude business modellen" denker die gewoon onmogelijk ECHT vooruit kan denken. Dat soort hadden de oprichters van Google, Facebook enz. niet tegen het lijf moeten lopen in hun beginjaren.

    Zeer slap en oppervlakkig verhaal van Bartjens, het FD onwaardig! Zou het een pseudoniem voor Jos Versteeg zijn?

    Dat soort mensen hebben volgens mij nog totaal geen benul van de IoT-revolutie die er aan zit te komen.
  5. viermeiden 14 april 2015 07:39
    Gerard-ecb,

    Citaat: TomTom lijkt de wind weer wat in de rug te hebben. De koers van het Amsterdamse navigatiebedrijf is al weer.... anderhalf jaar licht aan het stijgen......, na de magere jaren die de onderneming sinds eind 2007 heeft doorgemaakt. Van onder de 4 naar net rond 8. Als je dat licht stijgen noemt. Daar doe ik het de komende jaren voor!

    viermeiden
  6. pbr 14 april 2015 07:46
    quote:

    ballie2 schreef op 14 april 2015 07:37:

    Indicatieve opening 8,50 7:27:01
    Inmiddels cent hoger
    Dat lijkt me wel erg hoog als opening
  7. [verwijderd] 14 april 2015 07:48
    quote:

    Marie Trottoir schreef op 14 april 2015 00:52:

    Feitelijk heb ik mijn doel bereikt en kan ik aan andere (leukere) dingen gaan denken. 't Is alleen wel jammer dat gezondheid niet te koop is.
    Eigenlijk zou je dat nu ook moeten gaan doen. Het is zo lastig om te zeggen wanneer genoeg nu echt genoeg is. Want het gaat deels om het geld en wat dat mogelijk maakt, maar stiekem raak je onderweg natuurlijk ook een beetje adrenaline verslaafd. Beleggen kan een Faustiaans spelletje worden.

    Je hebt het eerder over je gezondheid gehad. Toen klonk het alsof de problemen van voorbijgaande aard waren. Ik was dan ook oprecht blij toen ik je vrolijk vanuit Israel zag posten. Dat zal toch een vakantie zijn geweest, he?! Maar er is kennelijk een harde kern.

    Met een sterke geest is een leven wel op erg veel manieren mooi te maken. "The Theory of everything" zal je vast hebben aangegrepen. Ik heb die nog niet gezien, maar het thema is fantastisch en ik hoor alleen maar goede verhalen.

    Ik zou zeggen: geniet extra van de feestjes die je dit jaar meemaakt bij BAM en nu bij TomTom!
  8. ballie2 14 april 2015 07:48
    quote:

    pbr schreef op 14 april 2015 07:46:

    [...]
    Inmiddels cent hoger
    Dat lijkt me wel erg hoog als opening
    Wordt een mooie dag.
  9. forum rang 6 Tom3 14 april 2015 07:49
    Zo dat UBS is lekker bezig zeg, belang verder verhoogd naar 4,06%

    AMSTERDAM (AFN) - UBS Group heeft zijn belang in TomTom vergroot. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    UBS heeft nu een kapitaalbelang van 4,06 procent en stemrecht van 2,45 procent. Dat was bij een eerdere melding nog een kapitaalbelang van 2,81 procent bij een stemrecht van 1,45 procent.

    Uit de registers van de toezichthouder bleek verder dat UBS een kapitaalbelang en stemrecht in BAM heeft genomen van 3,89 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van UBS in het bouwbedrijf terug te vinden in de archieven van de AFM.

  10. [verwijderd] 14 april 2015 07:51
    quote:

    viermeiden schreef op 14 april 2015 07:39:

    Gerard-ecb,

    Citaat: TomTom lijkt de wind weer wat in de rug te hebben. De koers van het Amsterdamse navigatiebedrijf is al weer.... anderhalf jaar licht aan het stijgen......, na de magere jaren die de onderneming sinds eind 2007 heeft doorgemaakt. Van onder de 4 naar net rond 8. Als je dat licht stijgen noemt. Daar doe ik het de komende jaren voor!

    viermeiden

    ? Waarom zet je hier mijn naam boven???

    Waar komt dit citaat vandaan, heb ik dat geschreven?
    Zet er even dan even de bron bij en anders haal mijn naam even boven jouw post weg.
  11. forum rang 5 nr36 14 april 2015 07:52
    Groter belang UBS in TomTom (2)

    N i e u w bericht, meer informatie

    AMSTERDAM (AFN) - UBS Group heeft zijn belang in TomTom vergroot. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    UBS heeft nu een kapitaalbelang van 4,06 procent en stemrecht van 2,45 procent. Dat was bij een eerdere melding nog een kapitaalbelang van 2,81 procent bij een stemrecht van 1,45 procent.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  12. indice 14 april 2015 07:55
    quote:

    nr36 schreef op 14 april 2015 07:52:

    Groter belang UBS in TomTom (2)

    N i e u w bericht, meer informatie

    AMSTERDAM (AFN) - UBS Group heeft zijn belang in TomTom vergroot. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    UBS heeft nu een kapitaalbelang van 4,06 procent en stemrecht van 2,45 procent. Dat was bij een eerdere melding nog een kapitaalbelang van 2,81 procent bij een stemrecht van 1,45 procent.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
    Alweer positief !!!
  13. [verwijderd] 14 april 2015 08:00
    quote:

    xynix schreef op 14 april 2015 07:56:

    Gerard, die tekst komt uit dat flutartikel van Bartjens in het FD.
    En dat schreef ik dat het een flutartikel is. Dus waarom die viermeiden daar mijn naam boven moet plaatsen?

    Nu staat het er of ik dat schrijf. Ik heb een hekel aan mensen die niet gewoon de quotes gebruiken zodat voor iedereen duidelijk is wie wat zegt.

    Dus viermeiden dit is niet okay!
2.465 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht