Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fugro NL00150003E1

Laatste koers (eur)

23,920
  • Verschill

    +0,420 +1,79%
  • Volume

    195.519 Gem. (3M) 398,2K
  • Bied

    23,900  
  • Laat

    23,940  
+ Toevoegen aan watchlist

Fugro - april 2015

4.597 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 april 2015 17:38
    Toch lekker thuiskomen zo..bijna 27..niks mis mee.Met stukje eindveiling weer 1000k.Morgen verder.
    Dit was een oliestijging denk ik?
    Die chinezen trekken straks de kar...4.3.2.1...go
  2. Theo32 20 april 2015 18:32
    quote:

    p1woord schreef op 20 april 2015 16:36:

    Ik durf er niet meer in te handelen .BK gaat voor 30 april door de 30% denk ik
    Dan handel je toch in kortlopende opties? die *moet* je dan verhandelen voordat ze verrotten :D :D
  3. IJs 21 april 2015 06:34
    Dezelfde link mét tekst

    Wie van de drie?

    Het is overduidelijk, Fugro wil niet overgenomen worden door Boskalis. De rechter heeft besloten dat Fugro’s Antilliaanse administratiekantoor middels ouderwetse maar rechtsgeldige beschermingsconstructies de baas is en blijft over Fugro’s aandelen. Boskalis gaat in hoger beroep, maar zegt tegelijkertijd Fugro niet over te willen nemen. Ik ben ervan overtuigd dat Boskalis samen met investeringsmaatschappij HAL een sluw spel speelt en de werkelijke intenties niet uitspreekt. Is dat oneerlijk? Absoluut niet. Bij dit pokerspel heeft Boskalis’ ceo Peter Berdowski vaker bewezen kil en meesterlijk te zijn. En HAL? Als altijd gesloten als een mossel. Op wie zou ik mijn kaarten zetten?

    Boskalis kan volgens de rechter wel de beschermingsconstructie ter discussie stellen. Fugro heeft om die reden dit onderwerp als ‘bespreekpunt’ op de agenda gezet van de aandeelhoudersvergadering op 30 april. Als ik de statuten van het administratiekantoor goed gelezen heb, kan dit bespreekpunt pas een breekpunt worden als ten minste twee derde van de aandeelhouders, nee certificaathouders, én het administratiekantoor én het bestuur van Fugro het eens zijn. Onmogelijk! Dan blijft het moraal van de rechter in hoger beroep over als breekijzer. Lukt dat niet, dan mag Boskalis gezien zijn belang (vanaf 15%) in ieder geval een voordracht doen voor een (nieuwe) Fugro-bestuurder.

    Ik kan niets met het idee dat Boskalis wel een enorm, dus aanmerkelijk ‘financieel’ belang heeft en desondanks de strategische waarde slechts in ‘samenwerkingsverbanden’ verwoordt. Wat kan dan wel?

    HAL heeft een belang van 48% in Vopak, 34% in Boskalis, 13% in SBM en een lading geld waar je u tegen zegt, zeker na de recente beursnotering van de brillenwinkels. Het is ­duidelijk dat Fugro in deze ­portefeuille past.

    Denk aan het volgende: HAL neemt het Fugro-belang van Boskalis over. HAL zet een eigen bikkel in het Fugro-bestuur, sturend op samenwerking met bedrijven in de HAL-portefeuille. Boskalis boekt ruwweg €?200 mln contante winst op deze transactie. De premie die HAL betaalt kan grotendeels terugverdiend worden met een bonusdividend van Boskalis uit de koerswinst van Fugro in combinatie met het reguliere 2014-­dividend van Boskalis.

    Waarop zet ik mijn geld? In dit scenario stokt de koers van Fugro doordat een volledige overname van tafel is. De herinvestering van de berg cash in een Fugro-belang genereert niet direct waarde voor HAL en is op z’n best koers­neutraal. Boskalis maakt een boekwinst op het Fugro-belang en wordt ‘intern’ voorzien van aanpalende diensten. Een bonusdividend van Boskalis maakt HAL en u blij. Om die reden is Boskalis mijn wie van deze drie.

    Marco Groot is medeoprichter van consultancy- en coachingsbureau 8daw. Hij werkte 25 jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank. Disclaimer en meer columns op fd.nl/groot
  4. IJs 21 april 2015 06:44
    In het kort: HAL neemt Fugro belang over van Boskalis. Waarom zou HAL dan niet direct een belang hebben opgebouwd in Fugro? En is Fugro koersneutraal zonder bod dat boven de markt hangt?
  5. dulieu 21 april 2015 07:32
    Inhoudelijk een deugdelijk verhaal dat aansluit bij P. de Vries vorig jaar over wat Hal toen al wilde. Eens kijken wat Fugro hier van vindt.
    Ik vind het niks.Wij worden er niet beter van.
  6. Traguardo 21 april 2015 07:36
    En daarnaast neemt Boskalis wel erg grote financiële risico's die nooit goedgekeurd kunnen worden door de aandeelhouders. Boskalis is geen financiële instelling.

    Logischerwijs probeert Boskalis de koers omlaag te krijgen, met steeds minder succes. De angsthazen zijn gevlogen.
  7. IJs 21 april 2015 08:48
    Olieprijs op bijna hoogste niveau dit jaar

    Jeroen Koot

    De Amerikaanse olieprijs is maandag gestegen tot bijna het hoogste niveau dit jaar. Een vat olie (WTI) steeg maandag naar $56,38, een dollar onder het record dat vorige week werd gehaald. De prijs van Noordzeeolie (Brent) bleef maandagavond nagenoeg gelijk op ruim $63.

    De prijsstijging komt door berichten dat de Amerikaanse olievoorraden beginnen te slinken. De olieprijs is sinds vorig jaar zo ver afgenomen, dat het voor minder bedrijven loont om nog olie te produceren. Maar de voorraden zaten nog zo vol dat de prijs laag bleef. Genscape, een databureau dat onder meer olieproductie onderzoekt, zou nu een daling voorzien in de voorraden.

    Daarnaast maakte oliebedrijf Baker Hughes bekend dat het aantal productieplatforms (rigs) in de Verenigde Staten vorige week met 26 stuks is gedaald naar 734. Dat is het laagste aantal sinds 2010. Het Amerikaanse energieagentschap IEA sprak daarnaast vorige week uit dat de productie van schalieolie in mei zal teruglopen.

    Schalieolie

    De Amerikaanse olieproductie heeft een flink effect op de werelwijde olieprijs. Het land ging vorig jaar juist in relatief korte tijd veel meer schalieolie produceren, terwijl de wereldwijde vraag wat achterbleef. Als gevolg zakte de olieprijs na juni vorig jaar met ruim de helft in.

    Sinds die grote prijsdaling hebben oliebedrijven bezuinigingen aangekondigd. Grote concerns waaronder Shell, BP, Total en ExxonMobil schrappen investeringen, waardoor de olieproductie op termijn zal afnemen. Daarnaast zouden ook kleinere spelers in Amerikaanse schalieprojecten zijn gestopt, wat juist weer zal leiden tot prijsstijgingen.

    Er breekt echter vooralsnog geen tijd aan van hoge olieprijzen, zo verwachten de meeste producenten en instanties. De algemene verwachting is dat er een periode zal volgen van gematigde prijzen, iets boven het huidige niveau.
  8. [verwijderd] 21 april 2015 08:59
    Wat voor dag verwachten jullie vandaag?

    Zelf niet echt een goed 'gevoel' voor wat kan gebeuren.. Denk dat we eerst boven de 27 uitkomen, daarna een beetje stil valt en de koers een dip krijgt om vanmiddag weer iets boven 27 te eindigen..
    Maar ik zie ook een mogelijkheid dat shorters willen afbouwen en dat het volume weer redelijk hoog ligt waardoor we een dagje zoals gister krijgen.. Maw: ik heb geen idee nu.. Lijkt alle kanten op te kunnen gaan..
4.597 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht