Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,555
  • Verschill

    -0,015 -0,27%
  • Volume

    304.862 Gem. (3M) 279,2K
  • Bied

    5,550  
  • Laat

    5,630  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom: week 10-17 mei 2015: Eenmaal, andermaal .......

1.529 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Tom3 12 mei 2015 22:02
    quote:

    seren schreef op 12 mei 2015 21:25:

    [...]

    zoals ik dit lees:

    Dat Uber dus een heel groot belang had om de koers van TomTom te drukken.
    Omdat TomTom slechts voor 1.8 keer de omzet noteerde, is 2.6 x de omzet acceptabel voor Here. Lukt het om de koers van TomTom 10% te drukken, dan is de redelijke prijs voor Here dus 300 miljoen lager! Genoeg premie om Morgan Stanley te betalen.

    Nu, met meerdere bieders zal de rekensom niet meer zo simpel zijn, gelukkig.

    JP Morgan is de adviseur van Nokia. De fee van JP Morgan is positief gerelateerd aan de verkoopprijs. Kan toch niet zo zijn dat JP Morgan zowel de koper als de verkoper op het zelfde moment vertegenwoordigt?
  2. [verwijderd] 12 mei 2015 22:16
    JP Morgan is niet vies van "dealtjes" (zie dit artikel van nov 2014)
    fd.nl/ondernemen/902281/miljardenboet...
    Miljardenboete voor banken om valutamanipulatie

    Van onze redacteur
    woensdag 12 november 2014, 15:55
    Update: woensdag 12 november 2014, 17:12
    Miljardenboete voor banken wegens valutamanipulatie (PDF)
    Vijf grote internationale banken betalen schikkingen van in totaal ruim € 2,7 mrd wegens het manipuleren van valutakoersen. Handelaren, die groepjes vormden met namen als ‘A-team', ‘The players’ en ‘1 team, 1 dream’, zouden hebben gesjoemeld met standaardwisselkoersen die wereldwijd als rekenbasis in contracten worden gebruikt.

    Het is de tweede grote manipulatie door banken in korte tijd waarvoor boetes worden uitgedeeld. Enkele jaren geleden liepen er onderzoeken naar manipulatie van de basisrente Libor en ook die mondden uit in miljardenboetes.

    Er lopen nog onderzoeken naar gerommel met andere basiskoersen. De schikking van het Zwitserse UBS, een van vijf banken, is inclusief manipulatie van koersen van edelmetalen.

    Zwendel

    Onder de vijf banken die zijn beboet voor de valutazwendel, zijn geen Nederlandse. UBS (Zwitserland), RBS en HSBC (Verenigd Koninkrijk), JPMorgan Chase en Citigroup (Verenigde Staten) zouden volgens Britse, Amerikaanse en Zwitserse toezichthouders 'onvoldoende controlemechanismen' hebben gehad bij de betrokken afdelingen. 'Daardoor konden valutahandelaren het bankbelang voor het klantbelang stellen', aldus de Britse toezichthouder FCA. De manipulatie zou hebben plaatsgevonden tussen januari 2008 en oktober 2013.

    De banken betalen een bedrag tussen de €497 mln (HSBC) en €643 mln (UBS). Doordat de banken hebben geschikt, is de boete van de FCA 30% lager uitgevallen. Barclays, die nog wordt onderzocht door de Britse en Amerikaanse autoriteiten, loopt deze korting mis. De Britse bank heeft zich op het laatste moment om commerciële redenen teruggetrokken, aldus persbureau Reuters. De bank wil op een ander moment een regeling treffen. Tegen enkele van de vijf banken die nu al beboet zijn gaat het onderzoek naar gerelateerde manipulatie voort. Ook rond BNP Paribas (Frankrijk) en Deutsche Bank zijn er verdenkingen.

    De toezichthouders hopen dat de boetes leiden tot een cultuurverandering. 'Talloze mensen en bedrijven zijn afhankelijk van deze valutakoersen voor hun contracten', aldus directielid Aitan Goelman van de Amerikaanse toezichthouder CFTC in een verklaring. 'Deze afhankelijkheid stoelt op vertrouwen in de integriteit van de basiskoersen. De markt werkt alleen als mensen vertrouwen hebben in de wijze waarop ze tot stand komen en de koersen niet gemanipuleerd worden door de grote banken in de wereld.'
    Acties waren gecoördineerd

    Volgens de toezichthouders hebben valutahandelaren van verschillende banken hun acties gecoördineerd om samen de basiskoersen te beïnvloeden, waaronder de belangrijke WM/Reuters Fix (gebruikt door onder meer grote institutionele beleggers) en de middagkoers van de Europese Centrale Bank. De handelaren wisselden informatie uit over klantenorders en stemden hun strategie onderling af.

    Drie musketiers

    In het onderzoek staan voorbeelden van de acties van groepen handelaren die zichzelf ‘de drie musketiers’ of ‘the players’ noemden. Door de manipulatie verdienden de handelaren van UBS in een half uurtje ruim €412.000. In de chatroom nam de handelaar de complimenten in ontvangst: ‘that’s why i got the bonus pool’.

    In een voorbeeld bij JPMorgan verdienden de handelaren in tien minuten ongeveer €26.500 door de euro-dollarkoers te manipuleren. Een dag later schreven de andere betrokkenen in de chatroom: ‘we were EPIC at the [WMR] fix yest’.

    De Britse toezichthouder FCA heeft anderhalf jaar geleden de eerste aanwijzingen voor geknoei met valuta gekregen. Sindsdien zijn meer dan dertig handelaren ontslagen. Sommigen kunnen het komende jaar nog strafrechtelijk worden vervolgd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, aldus The Wall Street Journal. Wereldwijd zoeken twintig autoriteiten ongeveer vijftien banken, zo blijkt uit een schatting van de Financial Times.

    Schikking niet voldoende

    De betrokken banken zeggen in een reactie dat ze meewerken aan het onderzoek en dat ze de interne procedures hebben aangepakt. RBS onderzoekt op dit moment het gedrag van meer dan vijftig (oud)handelaren, medewerkers en managers.

    Volgens Stevie Loughrey, advocaat bij het Britse kantoor Carter-Ruck, is de schikking niet voldoende. 'Toezichthouders hebben nog genoeg werk te doen om ervoor te zorgen dat klanten fatsoenlijk worden gecompenseerd.' Ook Tim Dawson, analist bij de Zwitserse bank Helvea, meent dat de schikking geen streep onder het verleden zet. 'Rechtszaken zullen ook de komende jaren een grote kostenpost blijven', zo zegt hij tegen Bloomberg. Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat Barclays, UBS, RBS, HSBC, JPMorgan Chase en Citigroup de afgelopen weken ruim €4,2 mrd opzij hebben gezet voor juridische kosten.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 12 mei 2015 23:01
    quote:

    Toller schreef op 12 mei 2015 20:22:

    [...]

    ...
    Dit alles nav een vraag van Wiesje, die wij (ik iig) nog graag voor lange tijd op dit TT forum willen zien.
    Dus het mooiste zou zijn dat BNP/Exane een koersdoel verhoging voor TT geeft zodat hij niet bij 10 EUR pleite is.

    Tekst van Wies sla ik nl niet over itt al die oneliners.
    Mooi, met vereende krachten en de link van harrysnel weten we dus weer precies hoe het nu zit met die index-samenstelling. Laten we hopen dat het wiesje kan bewegen hier toch aanwezig te blijven (en wat mij betreft z'n verkooplimiet van 10€ te verhogen).
    Wies, gewoon diagonaal door de weekdraad lezen en verkrachte eenden overslaan. Prettige vakantieweek in Bretagne overigens.
  4. [verwijderd] 12 mei 2015 23:44
    quote:

    *Justin* schreef op 12 mei 2015 23:28:

    Speciaal voor Marie T., als ik me niet vergis is hij Italiaans.

    www.youtube.com/watch?v=ZMKwl6LBYcg

    www.youtube.com/watch?v=Mp-Yt6n6WrM
    Je vergist je, ik ben een Nederlandse dame die het merendeel van het jaar in Italië vertoeft. Wel interessant die video, begrijp nu pas hoe handig het ding is voor iemand die technischer is dan ik. Ikzelf heb namelijk al moeite met het wisselen van een gloeilamp of de afstandsbediening van een decoder. Het is mij nooit in mijn leven gelukt een videorecorder in te stellen......
  5. Dzidzius 13 mei 2015 08:08
    utofabrikanten Daimler, BMW en Volkswagen hebben gezamenlijk een indicatief bod uitgebracht op Here, een onderdeel van Nokia. Here ontwikkelt high-tech kaarten waarop met grote precisie kan worden genavigeerd, een cruciale technologie voor zelfrijdende voertuigen.

    Dat meldt Automotive News.

    De autofabrikanten krijgen in hun wens om Here in te lijven geduchte concurrentie uit Silicon Valley, meldt Automotive News op basis van verschillende bronnen. Zo zou taxi-app Uber een bod op Here hebben afgegeven van 3 miljard dollar (2,67 miljard euro). De drie autofabrikanten kunnen ieder waarschijnlijk zo’n 700 miljoen euro inleggen en zullen dus een extra investeerder nodig hebben om het bod van Uber te matchen.

    www.automotive-online.nl/home/13761-d...
  6. [verwijderd] 13 mei 2015 08:22
    en is het bod hoger dan uber ?

    quote:

    Dzidzius schreef op 13 mei 2015 08:08:

    utofabrikanten Daimler, BMW en Volkswagen hebben gezamenlijk een indicatief bod uitgebracht op Here, een onderdeel van Nokia. Here ontwikkelt high-tech kaarten waarop met grote precisie kan worden genavigeerd, een cruciale technologie voor zelfrijdende voertuigen.

    Dat meldt Automotive News.

    De autofabrikanten krijgen in hun wens om Here in te lijven geduchte concurrentie uit Silicon Valley, meldt Automotive News op basis van verschillende bronnen. Zo zou taxi-app Uber een bod op Here hebben afgegeven van 3 miljard dollar (2,67 miljard euro). De drie autofabrikanten kunnen ieder waarschijnlijk zo’n 700 miljoen euro inleggen en zullen dus een extra investeerder nodig hebben om het bod van Uber te matchen.

    www.automotive-online.nl/home/13761-d...
  7. Dzidzius 13 mei 2015 08:29
    Als je kunt lezen: 2,7 miljard en ze zoeken nog een 4e investeerder om het bod van über te kunnen overbieden
1.529 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht