Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ease2pay N.V. NL0000345627

Laatste koers (eur)

0,570
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    42.038 Gem. (3M) 13,9K
  • Bied

    0,562  
  • Laat

    0,580  
+ Toevoegen aan watchlist

Docdata: de onbekende parel met een grote toekomst

1.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mjmj 14 oktober 2015 11:44
    Eerst toestemming vragen aan grootaandeelhouders (dus kennisgeving van een voorgnomen bod) en niet melden aan andere aandeelhouders. Mag dat zomaar? Is er dan niet sprake van het creëren van een voorkennissituatie bij de grootaandeelhouders?
  2. Kwast 14 oktober 2015 11:56
    Tja.... zou Beukertje ook een grootaandeelhouder zijn?
    Die gaf vorige toch een behoorlijke hint?
  3. [verwijderd] 14 oktober 2015 11:58
    quote:

    Biobert schreef op 14 oktober 2015 11:35:

    Vanochtend ingestapt want ik zie wel goede verkoopmogelijkheden voor het restant Docdata, zowel inclusief als exclusief de beursnotering. Docdata heeft namelijk maar heel weinig schuld.
    Het bod van Ingram Micro gaat zeker door onder de beschreven voorwaarden, dus die 21 euro per aandeel hebben we zo wie zo in de tas.
    Cosy 14 okt 2015 om 11:41
    0

    Ja, zo kan je het ook zien. Die 60 cent die je nu betaalt voor de rest zal er toch wel uitkomen en de kans op een hoger bod is natuurlijk ook meer dan aanwezig.

    =====================

    Voor alle mensen die zo denken wil ik nog melden dat Docdata vanmorgen ook al de intentie heeft uitgesproken om te kijken naar een slotdividend van 55ct in mei 2016.

    Dus dan ontvang je in totaal 21 euro en 55ct.

    Dus op 21.75 betaal je 20ct voor de rest, moet je wel op je geld wachten en het tzt van de belastingdienst terug krijgen maar aan de andere kant is de opportunity loss van cash ook niet heel veel met de huidige rente :)
  4. mjmj 14 oktober 2015 12:37

    AMSTERDAM (AFN) - De e-commercetak van Docdata, die bestellingen bij webwinkels als Bol.com afhandelt, is te klein om zelfstandig de groeiambities van grote klanten te kunnen bijbenen. Dat zei bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau woendag in een toelichting op de voorgenomen verkoop van het bedrijf.
    De internetverkopen groeien hard, en daar willen ook grote bezorgbedrijven als DHL en PostNL hun graantje van meepikken. Zij komen steeds vaker in het vaarwater van Docdata. Klanten willen bovendien steeds vaker werken vanuit grote distributiecentra. Dat vergt investeringen waarvoor Docdata de benodigde schaalgrootte mist.
    Een verkoop aan Ingram Micro voor omgerekend zo'n 155 miljoen euro is volgens Alting von Geusau niet alleen vanuit strategisch oogpunt de beste oplossing, maar ook financieel. Het Amerikaanse bedrijf bood eenvoudigweg een stuk meer dan een andere gegadigde waar Docdata het afgelopen jaar mee onderhandeld heeft.

    Belangstelling
    De topman zei dat Docdata al vijf jaar in de belangstelling staat maar benadrukte dat het zelf nooit actief op zoek is geweest naar een koper. ,,Wij zijn altijd benaderd door andere partijen.'' De meeste daarvan haakten evenwel af omdat zij de vraagprijs te hoog vonden. Daardoor bleven uiteindelijk twee gegadigden over.
    Niemand bleek bereid een bod te doen op heel Docdata, dat in IAI ook nog een divisie heeft die apparatuur maakt voor de beveiliging van documenten. Voor dat zwak presterende onderdeel worden de strategische mogelijkheden onderzocht. Er zijn partijen geïnteresseerd in een overname, zei Alting van Geusau
  5. [verwijderd] 14 oktober 2015 12:48
    quote:

    mjmj schreef op 14 oktober 2015 12:37:

    Niemand bleek bereid een bod te doen op heel Docdata, dat in IAI ook nog een divisie heeft die apparatuur maakt voor de beveiliging van documenten. Voor dat zwak presterende onderdeel worden de strategische mogelijkheden onderzocht. Er zijn partijen geïnteresseerd in een overname, zei Alting van Geusau
    Dat is ook goed om te weten.

    Hou je alleen nog FEHA over en dan kun je de lege huls wel aanbieden bij Value8 of Geert Schaaij als die nog een 2de wil naast zijn Roto Smeets project of wie er ook nog een lege huls wil om welke reden dan ook.
  6. [verwijderd] 14 oktober 2015 13:05
    quote:

    mjmj schreef op 14 oktober 2015 12:59:

    Wat is FEHA ?
    Je kan inderdaad alles vragen op een forum OF je leest het persbericht en bezoekt bijvoorbeeld de website van docdata.
  7. Kwast 14 oktober 2015 13:12
    "De topman zei dat Docdata al vijf jaar in de belangstelling staat maar benadrukte dat het zelf nooit actief op zoek is geweest naar een koper".

    Dat had ie met die ongevraagde belangstelling misschien juist wel moeten doen!

    Mjmj: je bent in goed/slecht gezelschap: ik weet het ook niet....
  8. sjaak1918 14 oktober 2015 13:37
    Jammer; heel mooi aandeel, groeimarkt, potentie, veel plezier van gehad. De kleine belegger wordt weer afgescheept met een fooi.
  9. mjmj 14 oktober 2015 13:47
    quote:

    R0ME0 schreef op 14 oktober 2015 13:05:

    [...]

    Je kan inderdaad alles vragen op een forum OF je leest het persbericht en bezoekt bijvoorbeeld de website van docdata.
    Niet zeuren.
  10. mjmj 14 oktober 2015 14:12
    Ok bedankt. Heb er naar gekeken.
    Wat denk jij dat er gaat gebeuren met die laserpoot?
  11. [verwijderd] 14 oktober 2015 14:38
    quote:

    mjmj schreef op 14 oktober 2015 14:12:

    Ok bedankt. Heb er naar gekeken.
    Wat denk jij dat er gaat gebeuren met die laserpoot?
    Ik denk dat nu de belangrijkste activiteiten zijn verkocht, omdat die partij geen interesse had in alles de andere 2 activiteiten zoals de CEO het noemt, nu nog nadrukkelijker in de aanbieding zullen worden gezet en partijen in die sector zullen dit nieuws van Docdata ook niet gemist hebben.

    Of FEHA wordt in 1 keer met IAI meeverkocht of ze worden seperaat verkocht.

    Hoeveel dit dan precies kan opbrengen weet ik niet goed te zeggen, 22 miljoen omzet en na reorganisatie hopelijk weer winstgevend in 2016...

    Er zijn altijd partijen die hier iets mee kunnen, het is wel allemaal top end tech dus mogelijk een leuke aanvulling voor een bedrijf.

    Dan hou je nog een lege huls/notering over en die kun je ook nog wel kwijt voor een paar centen.

    ================

    Voor de mensen die de aandelen nog niet verkocht hebben is het hopen op dat bod van 24+, dat zou net zou een meer faire waardering zijn maar dat is ook niet waarschijnlijk als je het verhaal van de CEO moet geloven, maar die praat dan ook heel erg richting de deal want hij is zelf onderdeel van de deal en gaat de activiteiten leiden in het nieuwe grotere geheel.

    Anyway, succes, ik ben er uit en ga dat niet meer terug draaien al zie ik wel mogelijkheden.
  12. mjmj 14 oktober 2015 15:24
    Het is wel bizar dat bij de laatste kwartaalcijfers werd gesproken over flinke investering in IAI. Kennelijk speelde de overname toen nog niet,
  13. forum rang 10 voda 14 oktober 2015 16:13
    Docdata verkoopt kroonjuwelen - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Docdata verkoopt leeuwendeel onderneming, focus op IAI en FEHA' om meer informatie, toelichting CEO toe te voegen, reactie analist en actuele koers toe te voegen)


    Door Andre Sterk en Ben Zwirs

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv (DOCD.AE) verkoopt zijn e-commercebedrijf - goed voor veruit het grootste deel van de omzet en de winst van het concern - aan het Amerikaanse Ingram Micro, omdat het bedrijf op eigen kracht niet goed meer mee kon in de almaar groeiende markt van online bestellingen.

    "We zijn de afgelopen jaren vaak benaderd door geinteresseerde partijen. Eerst hadden we die niet nodig, omdat we op eigen kracht konden groeien, maar de markt is veranderd", zegt chief executive Michiel Alting von Geusau tijdens een persconferentie in Amsterdam. "Dit is het juiste moment om op de interesse in te gaan."

    De CEO wijst op de toegenomen concurrentie, ook van bezorgers als PostNL en DHL die een groter deel van de afhandeling van online bestellingen voor hun rekening willen nemen. Daarnaast vragen klanten om meer schaal en pan-Europese aanwezigheid.

    Verder gaan onder de vleugels van Ingram, met 122 distributiecenta in 38 landen, is daarom beter voor klanten en werknemers, stelt Alting von Geusau. "En ook voor aandeelhouders is de deal aantrekkelijk."

    Het e-commercebedrijf wordt voor EUR155 miljoen verkocht aan het Amerikaanse concern, ongeveer 9,5 keer de winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA).

    Daarvan zal EUR147 miljoen, of EUR21 per aandeel Docdata, als dividend aan de aandeelhouders worden uitgekeerd. Het restant wordt benut voor afwikkeling van holdingactiviteiten, dekking van transactiekosten en ter voorziening van afdoende liquiditeit van de overblijvende dochters IAI en FEHA.

    Mocht de transactie doorgang vinden dan vervreemdt Docdata een zeer aanzienlijk deel van de nu bestaande onderneming. Van de totale omzet van bijna EUR169 miljoen in 2014 kwam ruim EUR147 miljoen uit de e-commerce activiteiten.

    Alle aandeelhouders die meer dan 5% van het bedrijf bezitten, steunen het bod. In totaal komt dat neer op bijna 64% van alle uitstaande aandelen. De belofte in te stemmen met het nu geldende bod vervalt pas als er bieding komt van meer dan EUR24 per aandeel.

    Dat er ondanks alle interesse de afgelopen jaren met uiteindelijk slechts twee partijen is onderhandeld is, omdat de andere geinteresseerden afhaakten nadat ze de vraagprijs te hoog vonden, licht de CEO toe.

    Beide bedrijven - allebei strategische kopers, geen private equity - hebben een finaal bod gedaan, en dat van Ingram was significant hoger en ook het beste wat betreft niet-financiele voorwaarden, aldus Alting von Geusau.

    Binnenkort zal er een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeen worden geroepen waarop kan worden gestemd over de verkoop. Als meer dan de helft van de aandeelhouders instemt, gaat de transactie door.

    In de andere twee dochterbedrijven van de vennootschap - IAI industrial systems en FEHA - was nu geen concrete interesse. Voor die onderdelen worden de strategische opties bekeken. Alles ligt daarbij open, van voortzetting als afgeslankt beursfonds tot de verkoop aan een andere partij.

    Alting von Geusau belooft in ieder geval dat de resterende activiteiten voldoende liquide middelen houden.

    Het bod van EUR155 miljoen op de e-commerce activiteiten is laag, vindt SNS Securities. Het biedt een premie van slechts 14% op de slotkoers, 'wat zeer laag is', en ook de multiples zijn laag vergeleken met andere overnames in e-commerce en die van directe beursgenoteerde sectorgenoten, zegt de analist.

    Aangezien bijna 64% van de aandeelhouders al heeft aangegeven het bod te steunen, is het echter niet erg waarschijnlijk dat een hogere bieder opstaat, vervolgt hij.

    Op de beurs gaat Docdata woensdag omhoog. Rond 13.00 uur koerst het aandeel op EUR22,00, een winst van 7%.


    Door Andre Sterk en Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; ben.zwirs@wsj.com; +31-20-571 5201

1.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht