Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,467
  • Verschill

    +0,013 +0,38%
  • Volume

    8.945.471 Gem. (3M) 10,7M
  • Bied

    3,455  
  • Laat

    3,474  
+ Toevoegen aan watchlist

KPN 25 okt tot 1 nov - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen, deel IV

136 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 hvasd2 26 oktober 2015 12:29
    quote:

    SpecKlaas schreef op 26 oktober 2015 11:53:

    Een analyse waarvoor nog niemand de handen op elkaar krijgt.

    AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft in het derde kwartaal winst geboekt op een omzet die opnieuw lager was dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het telecombedrijf dinsdag voorbeurs publiceert.

    De analisten voorzien gemiddeld een daling van de omzet met 11 procent, tot 1,76 miljard euro. KPN boekte volgens de gemiddelde voorspelling een nettowinst van 66 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een verlies van 76 miljoen euro werd geleden.

    KPN voorspelde bij de publicatie van de halfjaarresultaten, eind juli, dat het bedrijfsresultaat (ebitda) over heel dit jaar ongeveer even hoog zal zijn als in 2014.Het bedrijf herhaalde verder de verwachting dat het eigen dividend volgend jaar verder kan groeien. De onderneming gebruikt haar overtollige middelen daarnaast voor de versterking van de financiële positie en voor kleine overnames in eigen land.

    Rabobank

    KPN had de afgelopen kwartalen last van de moeilijke omstandigheden op de zakelijke markt. De opbrengsten van mobiele en vaste diensten voor consumenten waren in het tweede kwartaal ongeveer even hoog als een jaar eerder.

    Rabobank verwacht dat KPN in het derde kwartaal de opgaande lijn van de voorgaande kwartalen heeft doorgetrokken. De bank voorziet daarbij wel aanhoudende problemen op de zakelijke markt. Rabo verwacht dat de voor eenmalige posten aangepaste ebitda vorig kwartaal is gezakt van 650 miljoen naar 611 miljoen euro.

    In het tweede kwartaal verraste KPN met een kleine groei van het resultaat. Daarmee kwam er sneller dan verwacht een einde aan de lange periode waarin het resultaat verslechterde

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-261015-115/KPN-...
  2. forum rang 4 torro 26 oktober 2015 14:14

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KPN (KPN.AE) zal dinsdag een lichte daling van de omzet bekendmaken, verwachten analisten. De omzet wordt geraamd op EUR1,754 miljard tegen EUR1,811 miljard in 2014. De geschoonde EBITDA over het derde kwartaal, een belangrijke maatstaf voor de onderliggende resultaten, zal naar verwachting uitkomen op EUR621 miljoen, een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug, net als in het tweede kwartaal. In de voorbije kwartalen wist KPN een flink aantal nieuwe klanten binnen te halen en daarmee de aanhoudende druk op traditionele spraakdiensten en prijsdruk in de mobiele zakelijke markt te compenseren. Rabobank ziet KPN als relatief veilige belegging vanwege de aantrekkende Nederlandse economie, verbeterde financials, meer uitkeringen aan aandeelhouders in de toekomst en, uiteindelijk, door de kans op een overname. "Hoewel de M&A-invalshoek recent meer naar de achtergrond is gedreven, geloven wij nog steeds dat KPN waarschijnlijk een prooi is in plaats van een jager in een toekomstige Europese consolidatiegolf", zeggen de Rabo-analisten. Maandag omstreeks 14.05 uur noteert het aandeel 0,5% lager op EUR3,38, terwijl de AEX met 0,1% stijgt.
  3. [verwijderd] 26 oktober 2015 14:17
    quote:

    hvasd2 schreef op 26 oktober 2015 12:29:

    [...]

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-261015-115/KPN-...
    More than a year ago you were informed that 'new kpn' has received objective finance/account. conditions (see old posts) providing a ground for rising profit even if/when loosing clients....(almost all profs knew that)

    PS. So, it's just an "old news"...., nothing more. Take care.
  4. [verwijderd] 26 oktober 2015 17:22
    quote:

    SNSN schreef op 26 oktober 2015 14:17:

    [...]

    More than a year ago you were informed that 'new kpn' has received objective finance/account. conditions (see old posts) providing a ground for rising profit even if/when loosing clients....(almost all profs knew that)

    PS. So, it's just an "old news"...., nothing more. Take care.
    Is dat ook de reden dat de koers vandaag niet mag stijgen, of ligt dat meer in de TA-sfeer?
  5. [verwijderd] 26 oktober 2015 17:27
    KPN organiseert seminars voor Alert Online 2015
    maandag 26 oktober 2015
    In het kader van Alert Online 2015, een bewustwordingscampagne die de komende twee weken plaatsvindt, organiseert KPN verschillende activiteiten gericht op het vergroten van kennis rondom security. Een drietal seminars wordt georganiseerd in het KPN hoofdkantoor aan het Maanplein in Den Haag. Hiermee krijgt eenieder inzicht in de laatste trends in cybersecurity. Sinds drie jaar is KPN nauw betrokken bij Alert Online. Deze jaarlijkse campagne - een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap - helpt om kennis en bewustzijn van online veiligheid te vergroten.
    Het thema van Alert Online 2015 is Digitaal Verantwoord Ondernemen. Uit recent onderzoek blijkt dat ondernemers het grootste slachtoffer van cybercriminaliteit zijn, terwijl zij zich nog onvoldoende realiseren dat ze doelwit kunnen zijn en hoe ze zich het beste kunnen beschermen.

    KPN is één van de hoofdpartners van de campagne, maar ook andere bedrijven – waaronder uit de telecombranche – hebben hun naam aan Alert Online verbonden.
  6. [verwijderd] 26 oktober 2015 17:54
    quote:

    G. Roet schreef op 26 oktober 2015 17:22:

    [...]

    Is dat ook de reden dat de koers vandaag niet mag stijgen, of ligt dat meer in de TA-sfeer?
    If formally, the stock is just testing the st r-zone (see morning post)....

    Though, all r/s/d-zones, turning-points, etc. (as well as their inter-relations & timing) are just roughly speaking quantitative representations for all "accumulated knowledge" (incl tech & fundamental & hidden info) on large number of diff time-dependent drives, which have also diff powers, etc., etc. (for more details take a look at old posts)....

    As you know, it's not so often that the price could be determined by just few (main) drivers ....
  7. SpecKlaas 26 oktober 2015 17:55
    Zo'n kleine stijging een dag voor de kwartaalcijfers zegt natuurlijk niks.

    Maar ik heb toch liever een stijging dan een daling. :=)
  8. [verwijderd] 26 oktober 2015 22:33
    Mis het niet:

    Vandaag is de lancering van LINDA.tv, een nieuwe video-app speciaal voor drukbezette vrouwen die niks willen missen. KPN is launching partner.

    Met de nieuwe video-app kunnen vrouwen via smartphone, laptop of tablet altijd en overal speciaal voor hen geselecteerde video’s en tv-fragmenten bekijken. Ook zijn er via de app unieke LINDA.tv videoproducties te zien. KPN heeft zich als launching partner verbonden aan de app.

    Unieke videoproducties
    Een voorbeeld van zo’n eigen videoproductie is de serie: ‘De mobiel van’, waarin de smartphone van BN’ers wordt bekeken. In de eerste aflevering is dat de mobiel van Linda de Mol zelf. KPN sponsort dit format.

    Voel je vrij
    KPN speelt hiermee in op het veranderende kijkgedrag van vrouwen; zij kijken steeds minder lineair tv en willen wel graag bijblijven. Vrouwen hebben met deze app de vrijheid om zelf te bepalen wat ze wanneer willen kijken via 4G of wifi.

    Coen Olde Olthof, Senior Vice President of Marketing and Online KPN: ‘We zijn erg blij met de samenwerking met LINDA.tv. Net als LINDA wil KPN het leven van vrouwen makkelijker en leuker maken. Technische innovaties zoals de LINDA.tv-app sluiten hier perfect bij aan. LINDA. weet wat vrouwen willen, wij willen vrouwen laten ontdekken dat innovatie en techniek je leven leuker en makkelijker maken. Het resultaat is LINDA.tv, een prachtige toevoeging aan het medialandschap.’

    Naast sponsoring van formats zal KPN samen met LINDA.tv ook eigen videoproducties ontwikkelen zoals we eerder deden met LINDA.techtv.
    Verkrijgbaar
    De LINDA.tv app is nu te downloaden in de app stores of via www.linda.tv. De app is tot eind 2015 gratis. Daarna kost het gebruikers € 3,50 per maand. Abonnees van LINDA.magazine betalen dan € 10 per jaar.
  9. [verwijderd] 26 oktober 2015 22:54

    KPN wil eind 2016 landelijk dekkend 'internet of things'-netwerk
    Gepubliceerd: 26 oktober 2015 19:06
    Laatste update: 26 oktober 2015 19:16

    KPN begint in november in Den Haag en Rotterdam met een 'internet of things'-netwerk, en wil dat eind 2016 landelijk dekkend hebben.
    Dat meldt KPN in een e-mail aan de media.

    Het gaat om een zogenoemd Long Range Wide Area-netwerk, of lora-netwerk.

    Zo’n netwerk is bedoeld voor apparaten die soms maar een kleine hoeveelheid data hoeven te versturen. Verwacht wordt dat steeds meer apparaten en sensoren toegang tot het internet zullen krijgen. Lora maakt dat dergelijke apparaten geen simkaart nodig hebben, en voor hun verbinding weinig stroom verbruiken.

    In Amsterdam en Groningen is al een dekkend lora-netwerk, opgezet door Nederlandse startup The Things Network. Dat netwerk is open-source en kan gratis gebruikt worden. The Things Network wil met de hulp van gebruikers uiteindelijk ook landelijk dekkend zijn.

    Wat het lora-netwerk van KPN gaat kosten is nog niet duidelijk. KPN spreekt in ieder geval van een 'professioneel lora-netwerk'.
  10. [verwijderd] 26 oktober 2015 22:58
    KPN verkoopt abonnement op slimme huisbeveiliging
    Foto: ANP

    KPN verkoopt vanaf donderdag een abonnement op een slimme beveiligingsdienst voor in huis.
    De provider biedt onder de naam Smarlife Veilig een set sensoren aan die onder meer ramen en deuren in de gaten kunnen houden, en beweging in huis kunnen meten. Ook ontvangen klanten een slimme stekker, rookmelder en afstandsbediening.

    Als een inbreker wordt opgemerkt, krijgen abonnees een pushbericht op hun telefoon. Ook kunnen bekenden op de hoogte worden gesteld.

    Een instapabonnement kost 10 euro per maand. Wie wil dat een meldkamer een persoonlijke belronde houdt naar maximaal vijf bekenden als er alarm wordt geslagen, betaalt 19 euro per maand. Klanten met internet van KPN krijgen de eerste zes maanden 5 euro korting.

    Naast de abonnementskosten worden losse kosten gerekend voor aanschaf van de apparatuur. De pakketten van KPN zijn beschikbaar voor tussen de 299 en 499 euro, afhankelijk van het aantal meegeleverde onderdelen.
  11. [verwijderd] 26 oktober 2015 23:04
    Nogmaals interview met Blok in Eindhovens Dagblad, met name interessant mbt verwachting zakelijke markt:

    'KPN leiden is net topsport'

    Als teamnavigator hielp KPN-baas Eelco Blok zijn zeilequipe dit jaar aan een vijfde plek op de WK, maar bij KPN koerst De ceo nog veel scherper aan de wind. Met succes: na vier jaar hard saneren, lijkt het lek bij bijna boven bij KPN dat dinsdag met zijn derde kwartaalcijfers komt.
    Eelco Blok is waarschijnlijk een van de weinige ceo's met een topsportverleden. In de jaren '80 en '90 ijshockeyde hij verdienstelijk in de eredivisie voor het Haagse Nikon Stars en Dordrecht Lions. ,,Inderdaad nu een kleine sport, maar het was wel de gouden tijd van het ijshockey, Nederland deed aardig mee toen."

    Toen Blok - type noeste verdediger - langzaam te oud werd voor het fysiek zware spel en zijn carrière bij de toenmalige PTT steeds meer vlucht kreeg, pakte hij die andere sportpassie op: zeilen. Begonnen op zijn negende, vaart hij ook nu nog op hoog niveau in de Melges 24-klasse. ,,Ik zou het nog wel vaker willen doen, maar de wedstrijden duren van woensdag tot zondag," vertelt hij enthousiast. ,,Dit jaar hebben we zes races gevaren. Onder meer in Italië, Denemarken en ook in Nederland." En niet onverdienstelijk: zo werd team Blok vijfde op de WK. ,,Momenteel staan we tweede in de Europese wedstrijden en op het NK zijn we ook tweede geworden."

    In zijn viermans-team zet hij als navigator de koers uit. ,,Net als bij KPN." Het sporten maakt zijn hoofd leeg, zegt hij, maar bepaalt ook zijn managementstijl. ,,Wat ik met sporten mee heb gemaakt en meemaak, komt bijzonder van pas bij het leiding geven van KPN."

    Wat heeft u van het sporten geleerd?
    ,,Dat dingen niet vanzelf gaan en dat je er dus héél véél voor moet doen. In de sport kun je verder alleen resultaten behalen als je echt goed samenwerkt. Drie: wil je bij sport winnen, gaat het óók om de details. Belangrijke details zijn hoofdzaken, als je die vergeet kun je geen topprestaties halen."

    Staat u daarom bekend als micromanager?
    ,,Bij een groot bedrijf als KPN heerst hogerop snel de neiging details minder belangrijk te vinden. 'Daar zijn toch de mensen voor die aan me rapporteren?' zegt een leidinggevende dan. Niet dus."

    Bent u moeilijk om mee te werken?
    ,,Ik kan mensen dicht op de huid zitten, ja. Maar alleen als het nodig is. Punt is dat ik alle onderdelen binnen KPN onder mijn hoede heb gehad. Ik weet precies welke vragen ik moet stellen."

    Zijn er ook verschillen tussen sport en bedrijfsleven?
    ,,In een groot bedrijf is het altijd mogelijk iets als onbelangrijk weg te poetsen. Bij sport lukt dat niet: als iets niet werkt zie je dat onmiddellijk."

    Zijn ervaringen in de sport kon Blok goed gebruiken toen hij in april 2011 bij KPN startte. De nieuwe baas onmiddellijk dat er iets grondig mis was. Onder het bewind van voorganger Ad Scheepbouwer waren de aandeelhouders gepamperd met hoge dividenden en was het eigen netwerk verwaarloosd. Blok kondigde meteen een reorganisatie aan die 5.000 banen kostte. De jaren daarop schrapte hij opnieuw duizenden banen, onder meer op de zakelijke markt. Tegelijk investeerde hij miljarden euro's in het eigen netwerk.

    Door de ingrepen marcheert het weer bij het voormalige staatsbedrijf, dat dinsdag met zijn derde kwartaalcijfers komt. Alleen het tweede kwartaal van dit jaar won KPN al 70.000 nieuwe mobiele klanten, mede doordat het eigen 4G-net al eerste klaar was. Op tv-vlak snoept het telecombedrijf ieder kwartaal tienduizenden abonnees af van Ziggo. Slechts de zakelijke markt blijft moeizaam.

    Wat was uw probleemanalyse toen u aantrad?
    ,,Dat we onze klanten ernstig verwaarloosden. Veel mobiele telefonieklanten liepen weg: 1 tot 2 procent per jaar. Mensen vonden KPN duur, de klanttevredenheid was beroerd. Om die trend te keren hebben we afgelopen jaren miljarden euro's in ons netwerk gestoken, het fundament van het bedrijf."

    Hoe verleidt u klanten om terug te komen?
    ,,Abonnees die meerdere diensten afnemen bieden we daarom allerlei extra's, zoals gratis Spotify of een filmkanaal. En heel belangrijk: bestaande klanten moet je koesteren. Toen we onze mobiele bundels begin dit jaar flink verhoogden hebben we dat voordeel ook aan bestaande klanten gegund. Dat speelt allemaal mee."

    Op tv-gebied loopt het zelfs geweldig.
    ,,Televisie is voor ons zeer belangrijk. Op die markt zijn we geen koploper - dat is Ziggo - maar we willen wél leidend zijn qua innovatie. Dat doen we bijvoorbeeld met de app Play waar straks iedereen online z'n favoriete zenders, series en films kan bekijken. Met Endemol maken we daar ook content voor, zoals de serie Brussel."

    Durft u te zeggen: KPN is er weer bovenop?
    ,,Het aantal klanten groeit, de klanttevredenheid is hoger dan ooit, onze financiën zijn onder controle. We zijn weer de onbetwiste nummer 1 van Nederland en toonaangevend qua innovatie. Alleen die zakelijke markt..."

    ....blijft een zorgenkindje.
    ,,We hebben gewoon heel veel last van de economische crisis gehad. Ons marktaandeel is nooit onderuit gegaan. Veel bedrijven vernieuwen bovendien hun telefoon- en ict-netwerk: met de moderne technieken kunnen ze veel meer waar krijgen voor hun geld. Dan verdienen wij minder."

    Wanneer gaat het daar beter?
    ,,Over het derde kwartaal mag ik niets zeggen, maar ik ben ervan overtuigd dat we komende kwartalen dezelfde trend gaan zien als eerder op de consumentenmarkt. De omslag gaat komen, alleen is het exacte moment nog onduidelijk: bedrijven investeren weer in ICT, het aantal faillissementen neemt af. Daar profiteren wij van."

    Is Eelco Blok uitgereorganiseerd?
    ,,Om in de toekomst voldoende te kunnen investeren moet je je bedrijf continu leaner & meaner maken, als dat kan. Voorlopig zijn we echter druk genoeg met de lopende reorganisaties. Nu het beter gaat nemen we overigens ook weer mensen aan, bijvoorbeeld bij de TV- en de internettak. Maar de kans dat er netto ooit nog banen bijkomen is uiterst gering."
  12. [verwijderd] 27 oktober 2015 07:39
    beter dan verwachte cijfers
    hogere omzet hogere nettowinst
    hogere verschoonde EBITDA
    toekomstige hogere dividenden
    ritje naar de top van enige weken terug op 3.66 en hopelijk meer
  13. Grunniger 27 oktober 2015 07:56
    Daling omzet 3 ipv verwachte 11 % --> meevallend 8%
    75 milj winst ipv verwachte 66milj --> 11 milj meer winst
  14. Grunniger 27 oktober 2015 08:12
    Het FD

    Ondernemen

    KPN verbetert winstgevendheid in derde kwartaal
    Job Woudt

    Vandaag, 07:50

    Update: vandaag, 08:10

    Telecombedrijf KPN heeft in het derde kwartaal de winst verder opgeschroefd. Het bedrijf wist opnieuw meer klanten aan zich te binden in de consumentenmarkt. Ook profiteerde het van doorgevoerde kostenbesparingen.

    De zakelijke divisie blijft nog steeds achter door minder vraag naar traditionele diensten, zoals vaste telefonie. Ook stonden hier door de aanhoudend sterke concurrentie de prijzen van mobiel bellen onder druk.

    Door de problemen op de zakelijke markt daalde de omzet in het derde kwartaal met 2,6% tot €1,76 mrd, zo bleek dinsdag uit de voorbeurs gepresenteerde resultaten. Daarop werd een nettowinst behaald van €87 mln, tegenover €75 mln verlies in dezelfde periode vorig jaar.

    De onderliggende operationele resultaten wist KPN met bijna 5% te verbeteren. Het resultaat voor afschrijvingen, belastingen, rentelasten en buitengewone posten (ebitda) steeg van €612 mln tot €640 mln.

    KPN-topman Eelco Blok spreekt van 'wederom een sterk kwartaal'. Voor geheel 2015 verwacht hij een ebitda in lijn met die van 2014. KPN verwacht over dit jaar een dividend te kunnen uitkeren van €0,08 per aandeel. In 2016 zal de winstuitkering verder groeien, aldus KPN.
  15. SpecKlaas 27 oktober 2015 08:17
    quote:

    Grunniger schreef op 27 oktober 2015 07:56:

    Daling omzet 3 ipv verwachte 11 % --> meevallend 8%
    75 milj winst ipv verwachte 66milj --> 11 milj meer winst

    Bijna goed Grunniger. Een winst van 9 milj t.o.v. de verwachtingen. Is maar liefst 13,6% beter!
136 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht