Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fagron BE0003874915

Laatste koers (eur)

18,280
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    39.184 Gem. (3M) 56,7K
  • Bied

    18,100  
  • Laat

    18,300  
+ Toevoegen aan watchlist

Fagron december

5.686 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 285 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ronald Trump 3 december 2015 15:42
    Kom nu mensen dit aandeel kan veel lager, fraude/ die bolle en van jeveren die de bol totaal bedriegen: over 2 weken staan we max. op 5,5E. De bolle koopt dadelijk alles op aan 3-4E en trekt het vd beurs de komende paar jaar. Hij is de enige die alle fraude en shit het bedrijf kan uitjagen, maar dan wel zonder pottenkijkers, want daar houd die bolle niet van. Marc, het Varken nooit genoeg gaat dadelijk lekker eten dames en heren!
  2. Ronald Trump 3 december 2015 15:43
    quote:

    MJansen schreef op 3 december 2015 15:40:

    [...]

    Wat hebben de amerikanen nou hier mee te maken?
    Een aandeel beweegt op basis van marktcomponent, en bedrijfscomponent. Marktcomponent is nu zwaar kut door Draghi, dus dat het blijft liggen toont stabiliteit.

    Waarom de volumes omlaag gaan?
    Omdat op een gegeven moment de koers stabiliseert en de daytraders vertrekken.
    Daarnaast kun je maar 1x je aandelen verkopen met verlies.
    De nieuwe aandeelhouders blijven wel even zitten.

    Shorts uitbreiden is niet gratis.
    Het is 1) risico, 2) inleenvergoeding, 3) je hebt limieten aan shortsell 4) shorten op de bodem zou erg dom zijn
    shorten op de bodem, welke bodem... dit is echt niet de bodem en dat weten de short sellers heel goed mijn vriend!
  3. [verwijderd] 3 december 2015 15:44
    quote:

    Ronald Trump schreef op 3 december 2015 15:42:

    Kom nu mensen dit aandeel kan veel lager, fraude/ die bolle en van jeveren die de bol totaal bedriegen: over 2 weken staan we max. op 5,5E. De bolle koopt dadelijk alles op aan 3-4E en trekt het vd beurs de komende paar jaar. Hij is de enige die alle fraude en shit het bedrijf kan uitjagen, maar dan wel zonder pottenkijkers, want daar houd die bolle niet van. Marc, het Varken nooit genoeg gaat dadelijk lekker eten dames en heren!
    Doe even het bewijs van die fraude dan... voordat je het zomaar hier neerzet...

    dank u
  4. Ronald Trump 3 december 2015 15:48
    Geweldige die clubs zoals BNP Paribas: eerst maken dat je weg komt en daarna pas het aandeel lager zetten met hun verwachting. Wat een ratten, maar de ergste rat is die van jeveren en zijn bolle vriend. Mensen mensen die vern..ken jullie waar jullie bijstaan. Marc de grote redder in nood: eerst natuurlijk komt er een bericht van een objectieve analist dat Fagron in grote betalingsproblemen zit en mogelijk surseance van betaling moet aanvragen, dan komt het varken nooit genoeg met de redding. Wacht u maar af, ik heb al het een en ander mogen vernemen in de "wandelgangen"..
  5. [verwijderd] 3 december 2015 15:49
    quote:

    ValueInvest schreef op 3 december 2015 15:31:

    [...]

    Iedereen die mij kent weet dat ik (zeer) bescheiden ben, dus neen, het gaat er niet om dat ik het 'fijn' zou vinden dat anderen naar mij opkijken. Ik zit hier niet op het forum of het forum van spaargids.be om te leren van anderen (om de reden die ik al gegeven heb, en omdat ik na jarenlang sleutelen mij eigen beleggingsmethodiek heb die op punt staat) maar stel me nederig op en wil met mijn succesvolle ervaring ten dienste staan van de anderen op het forum. Ik heb hier al tientallen berichten geplaatst, en in 2 of 3 gevallen heb ik mijn track record gegeven, omdat ik in die 2 of 3 berichten voor een deel prijsgeef hoe mijn beleggingsmethodiek in elkaar steekt, en dan vind ik het een extra als ik daarbij kan aantonen wat mijn track record is.
    Maar als u wilt leren van succesvolle beleggers (zoals u aangeeft) dan hoop ik dat je toch kan aanvaarden dat dergelijke beleggers en fondsbeheerders iets over hun resultaten prijsgeven. Of wil je misschien dat beleggers en fondsbeheerders moeten zwijgen over hun resultaten ? Ik zou dat een jammerlijke en weinig transparante zaak vinden, want anders had ik zelf nooit succesvol kunnen worden.
    @ValueInvest dan laten we het houden op een misverstand.
    Wellicht ben ik te snel van mening geweest.
    De uitleg die u geeft kan ik mij in vinden.
    Ik heb nog veel te leren en sta open voor adviezen.
    Waarom volgt U het aandeel Fagron?
  6. Ronald Trump 3 december 2015 15:51
    quote:

    RRR schreef op 3 december 2015 15:44:

    [...]

    Doe even het bewijs van die fraude dan... voordat je het zomaar hier neerzet...

    dank u
    verdiep u maar eens in BelleaveuRx en die andere pareltjes die Fagron aan een veel te hoge waarde heeft gekocht /op de top van de opgeblazen markt koop van Jeveren die bedrijven en nu loopt alle hete lucht + ellende eruit../ en hun fijne sales praktijken (de sales incentives bleven niet bij een gratis pennetje..), ik spreek u daarna nog wel even..
  7. [verwijderd] 3 december 2015 15:52
    quote:

    Drs P. schreef op 3 december 2015 15:00:

    [...]
    Dit klopt absoluut niet, er is totaal geen enkele reactie vanuit Fagron (en dit heeft niets meer te maken met nog in zgn. "onderhandelingen zijn"). Dit bedrijf wordt of doorverkocht tegen een zeer lage prijs (vergeet die min. 250M emissie niet : ook rekening houden met afwaardering goodwill US) Marc en Waterland zouden het misschien nog eens willen "redden" rond de 5 of 6E over een paar maanden? Of het aandeel gaat nog veel lager, met een forse claimemissie. De enige verstandige manier om mogelijk nog wat van je verlies terug te krijgen is nu snel eruit, aan de zijlijn wachten en als je dan toch wilt koop dit aandeel dan terug rond de 5/6E met claimemissie. Maar voor mij is dat zelfs geen optie, daar ik nu van een paar deskundigen heb vernomen dat het business model van Fagron een erg kleine niche is, helemaal geen "groei motor", ik heb de cijfer met deze kennis nu hebbende er nog eens op nagekeken en inderdaad men groeide eigenlijk alleen vanwege acquisities. Op hun core portfolio geen of nauwelijks groei. Hun :groeimotor" is tot stilstand gekomen, nu er geen geld meer is. Meer geld door emissie betekent alleen dat men geen uitstel van betaling hoeft te doen, er zit geen organische grote groei in hun portfolio (niet alleen in de US, ook meer en meer in de EU (kijk naar NL in 2016)). Pas op met dit aandeel, ik heb mijn les geleerd met Fagron.
    Geachte heer P,

    Van pro naar tegen is nog nooit zo duidelijk geweest....

    Net zoals ik geen voer heb pro te zijn, hebt u het niet tegen te zijn...

    Ik wacht op duidelijkheid, net als u ( en de rest).

    Het verschil is, ik gok op een flink hogere koers, u op een lagere.

    Game on!
  8. [verwijderd] 3 december 2015 15:53
    quote:

    Ronald Trump schreef op 3 december 2015 15:51:

    [...]
    verdiep u maar eens in BelleaveuRx en die andere pareltjes die Fagron aan een veel te hoge waarde heeft gekocht /op de top van de opgeblazen markt koop van Jeveren die bedrijven en nu loopt alle hete lucht + ellende eruit../ en hun fijne sales praktijken (de sales incentives bleven niet bij een gratis pennetje..), ik spreek u daarna nog wel even..
    is goed... wij spreken elkaar later wel...

  9. [verwijderd] 3 december 2015 15:56
    quote:

    scj schreef op 3 december 2015 15:32:

    [...]

    Sluit ik me bij aan! Als de angst weer uit het aandeel is vertrokken dan loopt het op, binnen twee weken weer boven de € 10,-
    Ik hoop het voor U, maar heb mijn twijfels.
    Zolang er geen "goed" nieuws na buiten komt is men voorzichtig.
    Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom hij boven de 10 schiet.
    Misschien kunt u het bericht onderbouwen?
  10. Ronald Trump 3 december 2015 15:58
    GEWELDIG AANDEEL: LEEST U ALLEN DIT MAAR EENS:

    DIT ZIJN DE 6 HOOFDPIJNDOSSIERS VAN FAGRON-CEO GER VAN JEVEREN
    02 dec 2015 | Robert van den Oever
    Fagron bevindt zich in woelig vaarwater. Wat moet je weten over het ooit zo geliefde farmaciebedrijf?
    Ger van jeveren

    Het geesteskind van ceo Ger van Jeveren leek op weg naar een glansrijke toekomst, maar de afgelopen maanden is er flinke onrust ontstaan. Van Jeveren kreeg te kampen met fikse tegenvallers.

    SCHULD VAN 450 MILJOEN
    Dat begon eerder dit jaar in de Verenigde Staten, waar nieuwe regels voor vergoedingen van medicijnen er flink inhakten. Dat raakte de omzet en de winstgevendheid behoorlijk, zo bleek uit de halfjaarcijfers. Dat komt slecht uit in een tijd dat Fagron zijn schuld van dik 450 miljoen euro, die het heeft overgehouden aan een reeks overnames, probeert af te lossen.

    ACUTE NOOD
    De meest acute nood zit hem in het lopende verkoopproces dat lijkt te stokken. Begin oktober zei Van Jeveren dat hij de boeken had geopend voor geïnteresseerde kopers. Deze week bleek dat de interesse van 5 potentiële kopers nog niet tot resultaat heeft geleid. Dat wilde Fagron pas erkennen na tussenkomst van de Belgische beurstoezichthouder. Fagron heeft namelijk zijn hoofdnotering in Brussel, maar maakt ook onderdeel uit van de Midkap-index.

    SPEELBAL VAN GERUCHTEN
    Fagron is nu een speelbal van geruchten geworden. Dat komt tot uiting in enorme zwiepers van de beurskoers van Fagron. Het aandeel Fagron ging deze week met dik 30 procent onderuit op het bericht dat de potentiële kopers zouden zijn afgehaakt. Dit jaar is er al zowat driekwart van de beurswaarde verloren gegaan door een paar fikse schuivers.

    POSITIE DANIG AANGETAST
    Dat is een stevige domper, want er moet snel iets gebeuren. De tegenvallers hebben de financiële positie van Fagron danig aangetast. De apotheekbevoorrader moet snel iets doen om het bloeden te stelpen. Dit zijn de 6 dingen waar ceo Ger van Jeveren momenteel zijn hoofd over zal breken:

    #1. Businessmodel in gevaar
    Het businessmodel van Fagron in de Verenigde Staten raakt in gevaar doordat nieuwe regelgeving zowel de omzet als de winstgevendheid aantast. Dat leidde al tot een winstwaarschuwing bij Fagrons halfjaarcijfers. De van bovenaf opgelegde Amerikaanse wijzigingen zijn geen tijdelijk hickupje: het heeft voor de lange termijn effect op Fagrons resultaten.

    #2. Op de grens van bankconvenanten
    Fagron is in de knel gekomen met zijn bankconventanten. Omdat Fagron een reeks overnames heeft gedaan met geleend geld zijn de schulden te hoog opgelopen. De schuld van 450 miljoen euro in combinatie met een teruglopende winstgevendheid brengt Fagron op de grens van de afspraken met zijn banken en dus moeten beide partijen om de tafel over de vraag: hoe nu verder?

    #3. Kopers afgehaakt
    Er zijn gesprekken geweest met geïnteresseerde partijen, maar volgens de Belgische pers zijn die stukgelopen. Fagron zelf zegt slechts dat er 'nog' geen resultaat is geboekt. Hoe dan ook ziet het er dus niet goed uit.

    #4. Onderzoek naar fraude
    Er loopt een fraudeonderzoek tegen Fagron. Het bedrijf ligt onder het vergrootglas bij de Amerikaanse justitie. Die heeft vragen over de manier waarop Fagrons Amerikaanse dochterbedrijf BellevueRX pijnbestrijdingsmedicijnen aan de man bracht via apotheken. Die vragen rezen omdat Amerikaanse zorgverzekeraars plots opmerkelijk veel en hoge declaraties van dure pijnbestrijders kregen.

    #5. Van Jeveren verkocht aandelen
    Van Jeveren is zelf aandeelhouder in het bedrijf dat hij mee opgericht heeft en waar hij nu ceo van is. Afgelopen voorjaar verkocht hij een deel van zijn 800.000 aandelen tegen 41 euro per stuk. Een prijs die nu onbereikbaar ver weg is, getuige de koers van onder een tientje die de apotheektoeleverancier nu noteert. Achteraf lijkt het dan alsof de ceo wist wat er komen ging en dus nog snel stukken duur verkocht.

    #6. Claimemissie mogelijk
    Een claimemissie is een mogelijkheid om Fagron er financieel weer bovenop te krijgen, maar naarmate de koers verder wegzakt, neemt de verwatering (het percentage nieuwe aandelen dat erbij komt) alleen maar toe. Daar zullen zittende aandeelhouders niet blij mee zijn. Maar zij hebben weinig keus: beter verwatering van hun belang dan waardeverlies van hun belang.

    PLEISTER OP DE WONDE
    Alles wat er nu speelt bij Fagron zal Van Jeveren ongetwijfeld hoofdpijn bezorgen. Om het niet ook nog een bittere pil te laten worden, moet hij snel tot een deal komen: ofwel met een koper, ofwel met zijn banken en financiers. Zodat die een pleister op Fagron financiële wonde kunnen plakken.
  11. [verwijderd] 3 december 2015 15:59
    quote:

    Ronald Trump schreef op 3 december 2015 15:58:

    GEWELDIG AANDEEL: LEEST U ALLEN DIT MAAR EENS:

    DIT ZIJN DE 6 HOOFDPIJNDOSSIERS VAN FAGRON-CEO GER VAN JEVEREN
    02 dec 2015 | Robert van den Oever
    Fagron bevindt zich in woelig vaarwater. Wat moet je weten over het ooit zo geliefde farmaciebedrijf?
    Ger van jeveren

    Het geesteskind van ceo Ger van Jeveren leek op weg naar een glansrijke toekomst, maar de afgelopen maanden is er flinke onrust ontstaan. Van Jeveren kreeg te kampen met fikse tegenvallers.

    SCHULD VAN 450 MILJOEN
    Dat begon eerder dit jaar in de Verenigde Staten, waar nieuwe regels voor vergoedingen van medicijnen er flink inhakten. Dat raakte de omzet en de winstgevendheid behoorlijk, zo bleek uit de halfjaarcijfers. Dat komt slecht uit in een tijd dat Fagron zijn schuld van dik 450 miljoen euro, die het heeft overgehouden aan een reeks overnames, probeert af te lossen.

    ACUTE NOOD
    De meest acute nood zit hem in het lopende verkoopproces dat lijkt te stokken. Begin oktober zei Van Jeveren dat hij de boeken had geopend voor geïnteresseerde kopers. Deze week bleek dat de interesse van 5 potentiële kopers nog niet tot resultaat heeft geleid. Dat wilde Fagron pas erkennen na tussenkomst van de Belgische beurstoezichthouder. Fagron heeft namelijk zijn hoofdnotering in Brussel, maar maakt ook onderdeel uit van de Midkap-index.

    SPEELBAL VAN GERUCHTEN
    Fagron is nu een speelbal van geruchten geworden. Dat komt tot uiting in enorme zwiepers van de beurskoers van Fagron. Het aandeel Fagron ging deze week met dik 30 procent onderuit op het bericht dat de potentiële kopers zouden zijn afgehaakt. Dit jaar is er al zowat driekwart van de beurswaarde verloren gegaan door een paar fikse schuivers.

    POSITIE DANIG AANGETAST
    Dat is een stevige domper, want er moet snel iets gebeuren. De tegenvallers hebben de financiële positie van Fagron danig aangetast. De apotheekbevoorrader moet snel iets doen om het bloeden te stelpen. Dit zijn de 6 dingen waar ceo Ger van Jeveren momenteel zijn hoofd over zal breken:

    #1. Businessmodel in gevaar
    Het businessmodel van Fagron in de Verenigde Staten raakt in gevaar doordat nieuwe regelgeving zowel de omzet als de winstgevendheid aantast. Dat leidde al tot een winstwaarschuwing bij Fagrons halfjaarcijfers. De van bovenaf opgelegde Amerikaanse wijzigingen zijn geen tijdelijk hickupje: het heeft voor de lange termijn effect op Fagrons resultaten.

    #2. Op de grens van bankconvenanten
    Fagron is in de knel gekomen met zijn bankconventanten. Omdat Fagron een reeks overnames heeft gedaan met geleend geld zijn de schulden te hoog opgelopen. De schuld van 450 miljoen euro in combinatie met een teruglopende winstgevendheid brengt Fagron op de grens van de afspraken met zijn banken en dus moeten beide partijen om de tafel over de vraag: hoe nu verder?

    #3. Kopers afgehaakt
    Er zijn gesprekken geweest met geïnteresseerde partijen, maar volgens de Belgische pers zijn die stukgelopen. Fagron zelf zegt slechts dat er 'nog' geen resultaat is geboekt. Hoe dan ook ziet het er dus niet goed uit.

    #4. Onderzoek naar fraude
    Er loopt een fraudeonderzoek tegen Fagron. Het bedrijf ligt onder het vergrootglas bij de Amerikaanse justitie. Die heeft vragen over de manier waarop Fagrons Amerikaanse dochterbedrijf BellevueRX pijnbestrijdingsmedicijnen aan de man bracht via apotheken. Die vragen rezen omdat Amerikaanse zorgverzekeraars plots opmerkelijk veel en hoge declaraties van dure pijnbestrijders kregen.

    #5. Van Jeveren verkocht aandelen
    Van Jeveren is zelf aandeelhouder in het bedrijf dat hij mee opgericht heeft en waar hij nu ceo van is. Afgelopen voorjaar verkocht hij een deel van zijn 800.000 aandelen tegen 41 euro per stuk. Een prijs die nu onbereikbaar ver weg is, getuige de koers van onder een tientje die de apotheektoeleverancier nu noteert. Achteraf lijkt het dan alsof de ceo wist wat er komen ging en dus nog snel stukken duur verkocht.

    #6. Claimemissie mogelijk
    Een claimemissie is een mogelijkheid om Fagron er financieel weer bovenop te krijgen, maar naarmate de koers verder wegzakt, neemt de verwatering (het percentage nieuwe aandelen dat erbij komt) alleen maar toe. Daar zullen zittende aandeelhouders niet blij mee zijn. Maar zij hebben weinig keus: beter verwatering van hun belang dan waardeverlies van hun belang.

    PLEISTER OP DE WONDE
    Alles wat er nu speelt bij Fagron zal Van Jeveren ongetwijfeld hoofdpijn bezorgen. Om het niet ook nog een bittere pil te laten worden, moet hij snel tot een deal komen: ofwel met een koper, ofwel met zijn banken en financiers. Zodat die een pleister op Fagron financiële wonde kunnen plakken.
    oud nieuws...of moet ik zeggen:

    OUD NIEUWS!!! (als dat beter overkomt...)

  12. ajax1954 3 december 2015 15:59
    aanpakken die van Jeveren is hij op vakantie of zo je hoort helemaal niks alleen dat lullige persbercihtje waar jij 5 uuur over deed
  13. Ronald Trump 3 december 2015 16:05
    Valueinvestorclub over Fagron, een short seller over Fagron in august 2015:

    hanks tml2106

    Today I recommended exiting the position. The stock is down ~45% in a few weeks so I am taking profits here. But I want to reiterate a few things I noted in my writeup for those who might still be interested in squeezing more out of this idea:

    1) I think a mid-teens earnings multiple for a company growing MSD without strong barriers to entry, and three turns of leverage is generous.

    2) Once the market realizes management's double digit organic growth guidance is a sham, a company will be penalized heavily, usually below intrinsic value. (This will be exacerbated in instances like this where management is shown to be complete liars).

    3) If/when the covenant (at 3.25x EBITDA) comes into play (which it has with Net Debt:EBITDA being reported at 3.21) the results will be dramatic.

    4) A great deal of the US growth was price driven-- which drops straight through to the bottom line. Thus there will be significant operating deleverage in the EBITDA line when this reverses (and right now we see average script prices having decreased significantly).

    5) There could be further downside from an extended recession in Brazil.

    I think these are good reasons to continue to be short.

    On the risk side (voor hem want hij zit short), I would note:

    1) ESI's March 2015 Drug Trends Report, where they stated they expected spend for compound drugs to decline 45% in 2015, suggested the market would return to HSD growth in 2016 and 2017.

    2) In this environment, despite the already high leverage, it's not beyond the realm of possibility that a strategic buyer or even Private Equity targets Fagron, attracted by their sterile business, relationships with pharmacies etc. etc. WEL WE WETEN NU DAT DIT NIET DOORGAAT. DE BEST CASE VOOR DEZE SHORT SELLER IS UITGEKOMEN BESTE MENSEN!
  14. [verwijderd] 3 december 2015 16:06
    quote:

    Ocra schreef op 3 december 2015 15:49:

    [...]

    Waarom volgt U het aandeel Fagron?

    Omdat ik aandelen van Fagron gehad heb (puur omwille van het potentiële overnameverhaal, wat volledig buiten mijn gangbare beleggingsmethodiek ligt), die ik break-even heb verkocht, en omdat ik zeer benieuwd ben hoe dit verhaal gaat aflopen.
  15. [verwijderd] 3 december 2015 16:07
    quote:

    MJansen schreef op 3 december 2015 15:40:

    [...]

    Wat hebben de amerikanen nou hier mee te maken?
    Een aandeel beweegt op basis van marktcomponent, en bedrijfscomponent. Marktcomponent is nu zwaar kut door Draghi, dus dat het blijft liggen toont stabiliteit.

    Waarom de volumes omlaag gaan?
    Omdat op een gegeven moment de koers stabiliseert en de daytraders vertrekken.
    Daarnaast kun je maar 1x je aandelen verkopen met verlies.
    De nieuwe aandeelhouders blijven wel even zitten.

    Shorts uitbreiden is niet gratis.
    Het is 1) risico, 2) inleenvergoeding, 3) je hebt limieten aan shortsell 4) shorten op de bodem zou erg dom zijn
    @MJansen wij verschillen hierin van mening. Ik hoop dat U zich niet vergist.
    Ik zou mijn vingers er niet aan wagen op dit moment, het kan alle kanten op, en ik denk eerder dat het gaat zakken dan dat het stijgt. Er is teveel onzekerheid.
    Wat ik wil zeggen is ben voorzichtig en denk 2 keer na.
  16. Ronald Trump 3 december 2015 16:07
    quote:

    RRR schreef op 3 december 2015 15:59:

    [...]

    oud nieuws...of moet ik zeggen:

    OUD NIEUWS!!! (als dat beter overkomt...)

    Slaapt u lekker door beste man! Koop dan maar gauw aan op 7.8E, is toch zo goedkoop...
5.686 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 285 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht