Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,750
  • Verschill

    +0,015 +0,04%
  • Volume

    7.992.195 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    33,710  
  • Laat

    33,965  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 869 870 871 872 873 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Drs P. 22 maart 2016 10:41
    Ik verwacht dat we deze week weer de 20,xx zullen zien, voorlopig geen enkele indicatie dat er structurele verbetering komt, ergo we blijven bewegen tussen de 20-22. Ik hoop dat we de structurele omslag zullen zien in het 4e kwartaal, want anders heeft Shell toch een probleem volgend jaar met oa. de dividend verplichting en de enorme BG investering..
  2. Adek 2001 22 maart 2016 11:23
    quote:

    Drs P. schreef op 22 maart 2016 10:41:

    Ik verwacht dat we deze week weer de 20,xx zullen zien, voorlopig geen enkele indicatie dat er structurele verbetering komt, ergo we blijven bewegen tussen de 20-22. Ik hoop dat we de structurele omslag zullen zien in het 4e kwartaal, want anders heeft Shell toch een probleem volgend jaar met oa. de dividend verplichting en de enorme BG investering..
    hahahaha!! Hij is goed!! Daar gaan we weer, herhaling van zetten. Mijn water zegt dat de olie schaars gaat worden en we redelijk snel op 24 staan. desalniettemin kan ik de plank, net als de drs heel erge misslaan. Blijft lachen hier.
  3. [verwijderd] 22 maart 2016 11:28
    Eigenlijk zouden we moeten afspreken dat op dit forum geen voorspellingen meer gedaan worden haha. Niemand kan in de toekomst kijken, en het verleden heeft dit ook wel uitgewezen.. Niettemin blijft het verleidelijk om toch zo nu en dan een voorspelling af te geven, ook ik kan me niet altijd inhouden. Voor alle te serieuze forumgenoten, dit bedoel ik niet al te serieus..
  4. [verwijderd] 22 maart 2016 11:48
    quote:

    Dota4Keeps schreef op 22 maart 2016 11:28:

    Eigenlijk zouden we moeten afspreken dat op dit forum geen voorspellingen meer gedaan worden haha. Niemand kan in de toekomst kijken, en het verleden heeft dit ook wel uitgewezen..
    Helemaal mee eens. Dat is ook precies de reden dat ik me voornamelijk baseer op de meest recente cijfers.

    De hele investment case voor Shell is gebaseerd op de (onzekere) toekomst.
    Huidige k/w is historisch hoog
    Dividend kan niet uit cashflow betaald worden.

    Kortom, als je niet naar de toekomst kijkt, heb je niets te zoeken in Shell
  5. Kwast 22 maart 2016 14:56
    Jongens, hou op over de zekere of onzekere toekomst. Wat je ook van de toekomst denkt, het gaat altijd anders.
    Ik las laatst ergens: "de toekomst is niet meer wat het geweest is".
    Zeker op een dag van vandaag iets om even over na te denken.
  6. kck 22 maart 2016 20:56
    Zijt ge nooit op de markt van glazen bollekes geweest?

    Of konde ge niks van uw gading vinden.
  7. [verwijderd] 22 maart 2016 21:47
    Het heden dan maar.

    voorraden +8,8 mln vaten erbij, verwacht was +2,7 mln

    Even selectief, laatste 5 weken
    Verwacht +14,6 mln vaten
    Het werd........ +31,7 mln vaten
  8. Adek 2001 22 maart 2016 23:38
    Report: Natural decline to outstrip new output in 2017 as oil cost cuts work
    Mar 22 2016, 18:06 ET | By: Carl Surran, SA News Editor [Contact this editor with comments or a news tip]

    For the first time in years, drillers are expected to add less oil from new fields in 2016 than they lose to natural decline in old ones, according to an analysis by Rystad Energy.

    De rest op

    seekingalpha.com/news/3169068-report-...
  9. De_Sint 23 maart 2016 08:13

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell nv (RDSA) vormt samen met energiebedrijf Eneco, offshorebedrijf Van Oord en de Deense windturbinebouwer Vestas een consortium dat wil gaan bieden op de aanbesteding van een aantal grootschalige windparken voor de kust van Nederland schrijft Het Financieele Dagblad (FD) woensdag op basis van goed ingevoerde bronnen.

    Shell geeft geen commentaar, aldus het FD. Een zegsman van Van Oord zegt dat het bedrijf kijkt naar alle grote offshore projecten in Noordwest-Europa en dus ook naar 'Borssele'. Over eventuele partners wil hij niets zeggen.

    Dinsdag berichtte het FD op basis van bronnen dat Shell op het vinkentouw zit om mee te doen. In het recent verschenen jaarverslag over 2015 van het olie- en gasconcern sprak Shell de intentie uit investeringen te doen in grootschalige wind- en zonne-energie, zonder daar verder over te willen uitweiden.

    Eneco, Vestas en Van Oord werkten ook samen bij de aanleg van windpark Luchterduinen voor de kust van Noordwijk. Een woordvoerder van Eneco laat aan het FD weten 'met belangstelling naar Borssele te kijken'.

    De Eerste Kamer nam dinsdag de spoedwet windenergie aan, waarmee de laatste horde voor de aanleg van grootschalige windparken voor de Nederlandse kust is genomen. De aanbesteding gaat 7 april open en duurt vijf weken.

    Alle partijen kunnen een prijs bieden in euro's per kilowattuur, legt het FD uit De partij met het laagste bod wint de aanbesteding. De overheid subsidieert vervolgens het verschil tussen de geboden prijs en de daadwerkelijke elektriciteitsprijs. Die subsidies gaan waarschijnlijk in de miljarden lopen. Uiteindelijk worden de komende vier jaar vijf locaties voor windparken op zee - elk 700 MW - op deze manier aanbesteed.

    Het gaat volgens de Nederlandse WindenergieAssociatie om een totale investering van EUR11 miljard tot EUR18 miljard tot en met 2023, waarmee 3500 megawatt (MW) aan extra vermogen wordt opgesteld. Dat is genoeg om bijna 4 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

    De windparken voor de kust van Nederland zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlandse kabinetsbeleid om in 2023 16% van de energievoorziening in Nederland duurzaam op te wekken.

    In totaal worden de komende vier jaar tien locaties voor windparken op zee aanbesteed: vier in Borssele, vier bij de Zuid-Hollandse kust en twee bij de Noord-Hollandse kust.

    Behalve het Shell/Eneco-consortium, hebben ook andere grote energiebedrijven, pensioenfondsen en offshorebedrijven uit binnen- en buitenland belangstelling voor de 'Borssele-tender', zeggen betrokkenen.

    Het Duitse energieconcern RWE is de enige partij tot nu toe die officieel zijn interesse kenbaar heeft gemaakt. In november vorig jaar kondigde het bedrijf al aan samen met EDP Renewables en Macquarie Capital deel te gaan nemen aan het aanbestedingsproces.

    Het consortium zet om te beginnen in op de eerste twee beschikbare locaties voor de kust van Zeeland, goed voor een capaciteit van 700 megawatt.

    De aanbesteding is een van de grootste in Europa en is voor bedrijven aantrekkelijk, omdat er verschillende gebieden achter elkaar worden aanbesteed. 'Dat maakt het voor ons interessant om naar te kijken', zegt Jasper Vis, in Nederland verantwoordelijk voor het Deense energiebedrijf Dong Energy. Het bedrijf wordt door veel betrokkenen gezien als een van de grote kanshebbers op het winnen van de eerste tender, maar volgens Vis is het nog niet zeker of Dong wel gaat meedoen. 'We hebben een doelstelling om in 2020 6.500 megawatt aan windvermogen te hebben. Dat halen we nu al met onze parken in Duitsland en Groot-Brittannie.'

    Veel betrokkenen rond de aanbesteding verwachten dat behalve Dong ook het Zweedse Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, zal gaan meebieden, net als het Duitse E.on. Andere combinaties die worden genoemd zijn energiebedrijf Delta met de Belgische baggeraar Deme, hoewel deelname van Delta gezien de financiele problemen van het bedrijf discutabel is.

    Ook zou een groep waarin Engie (het oude GDF Suez) samen optrekt met het Japanse Marubeni mee willen bieden. Beide bedrijven hebben al een 50/50 joint venture, Trust Energy bv, waar een aantal activiteiten onder hangen, waaronder Trust Wind. Een woordvoerder van Engie bevestigt dat het bedrijf interesse heeft en dat een projectteam bezig is om te onderzoeken of het bedrijf zal meebieden.

    Ook in de financiele sector bestaat interesse, weet de krant. Zo zou Copenhagen Infrastructure Partners zich langs de zijlijn warmlopen, zo schrijft het FD en beraadt pensioenfonds PGGM zich ook op deelname. Het fonds heeft al belangen in offshorewindpark Walney in de Ierse Zee en in de Baltische Zee.'PGGM is geinteresseerd en we bekijken nu welke rol we willen nemen en in welke fase van dit project', aldus een woordvoerder.

    Ook APG, dat al investeert in windparken op land heeft nu grote interesse in windparken op zee. 'We hebben duidelijk interesse in offshore wind', zegt Ton Boots, hoofd infrastructuurbeleggingen bij APG. 'We hebben ervaring met wind op land, maar offshore wind is iets risicovoller, onder andere vanwege het onderhoud en de bouw. We hebben de afgelopen tijd veel data geanalyseerd en onderzoek gedaan en voelen ons nu comfortabel genoeg om te investeren.'

    APG doet waarschijnlijk net als PGGM niet mee vanaf het begin bij de eerste tender, maar hoopt in een latere fase aan te sluiten bij een van de winnaars. 'We willen op een later moment aansluiten. Dan hebben we wellicht wat minder rendement, maar wel meer duidelijkheid en minder risico', aldus Boots. De interesse van APG in duurzame beleggingen komt voor een deel voort uit het nieuwe duurzame beleid van pensioenfonds ABP, de grootste klant van APG.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


    (END) Dow Jones Newswires

    March 23, 2016 01:57 ET (05:57 GMT)
  10. [verwijderd] 23 maart 2016 08:58
    quote:

    Bolo schreef op 22 maart 2016 21:47:

    Het heden dan maar.

    voorraden +8,8 mln vaten erbij, verwacht was +2,7 mln

    Even selectief, laatste 5 weken
    Verwacht +14,6 mln vaten
    Het werd........ +31,7 mln vaten
    Bolo, maar haal daar eens de import uit.

    Als er al zoveel olie is in Amerika waarom staan ze dan zoveel te importeren.
    Kreeg ik als mogelijkheid geopperd dat het zou zijn dat Amerikanen groot olie kopen en de forward future verkopen omdat er een flinke contango staat.
    Kan goed.

    Maar dat maakt dus het plaatje gekeken naar alleen die cijfers veel minder zwak.

    De productie in Amerika zelf is dalende in diezelfde periode en de vraag blijft groeiende.

    Dat er wereldwijd een overaanbod is dat mag duidelijk zijn maar alleen deze voorraad cijfers nemen zonder het extra import verhaal en ontwikkeling productie Amerika....

    Steeds meer projecten worden gestaakt of er wordt niet aan begonnen, nu ook weer een flink LNG project in Australie.
    De OPEC en dan vooral SA bereikt eindelijk wat het wou maar waarschijnlijk tegen een veel hogere prijs dan ze hadden verwacht maar dat maakt de elite aldaar waarschijnlijk niet zoveel uit zolang het volk de mond maar houd en de prijs verhogingen (minder subsidie) slikt zonder opstand.

    Dit geeft ruimte bij de OPEC om ook iets te doen en daar zijn ze ook mee bezig.
    Zodra ze dat eindelijk rond hebben, nu het besef ook langzaam lijkt te ontstaan dat ze de freeze zonder Iran moeten doen zolang die nog onder de 4 mio vaten per dag zit en daar ook draagvlak voor aan het ontstaan is, zit daar ook geen stijging meer terwijl overall de daling al is ingezet.

    Hoef je alleen nog maar te wachten tot de groeiende vraag voldoende zijn werk heeft gedaan en het overaanbod te niet doet en dat er een tekort ontstaat en dus de voorraden wereldwijd per saldo beginnen te dalen.

    De voorraden in Amerika zullen scherp gaan dalen zodra de contango minder wordt want dan zal die import die nu extra hoog is grotendeels wegvallen.

    Hierom is ook de olieprijs zo goed gebleven ondanks de overduidelijke headline toename van de olievoorraad in Amerika.

    De onderliggende factoren zijn echter aan het veranderen en zolang daar geen knauw in komt, door een flinke economische downturn, of het lelijk uit elkaar spatten van de OPEC/non OPEC onderhandelingen over de freeze, dan lijkt de olieprijs in rustig heel langzaam stijgend vaarwater terecht te zijn gekomen in aanloop naar het tipping point.
  11. forum rang 5 Drs P. 23 maart 2016 10:21
    Woodside Scraps $40 Billion LNG Project After Price Collapse
    March 22, 2016 — 11:42 PM CET Updated on March 23, 2016 — 7:47 AM CET

    Australian producer cites `extremely challenging' market
    Woodside remains committed to developing Browse resource
    Share on Facebook
    Share on Twitter
    Woodside Petroleum Ltd. and partners including Royal Dutch Shell Plc and BP Plc scrapped plans to develop the $40 billion Browse liquefied natural gas project in Australia after the plunge in oil and gas prices.
    Australia’s second-largest oil and gas producer won’t go ahead with the floating LNG development after completing engineering and design work, the Perth-based company announced Wednesday. Citing an “extremely challenging” market, Woodside said the Browse venture will prepare a new plan and budget for developing the gas resources off Western Australia.
    More than $400 billion of proposed energy projects have been delayed since mid-2014 and pushed into 2017 and beyond as oil prices slid about 60 percent in the past two years, according to consulting firm Wood Mackenzie Ltd. The LNG market in particular is facing an oversupply as U.S. exports add to a wave of shipments from Australia.
    “We’ve got a glut of LNG at the moment and a large number of potential projects out there,” Neil Beveridge, a Hong Kong-based analyst at Sanford C. Bernstein & Co., said today by phone. “The interesting question for Woodside is, ‘What will they do next?’ This removes an organic growth driver.”
    No Firm Sales
    Woodside had intended to make an investment decision on Browse in the second half of 2016, relying on LNG technology to process the gas offshore. The company said last month that the project needed further cost reductions and didn’t have any firm sales.
    The floating LNG project would have cost 35 percent less than a previous plan to develop Browse with an onshore plant in Western Australia, Woodside Chief Executive Officer Peter Coleman said in a phone interview. That original project was estimated to cost more than A$80 billion ($61 billion).
    “It’s very, very difficult for us to invest in this price environment,” he said.
    The move by Woodside raises questions about the viability of other large LNG projects waiting to be developed, including ventures in Canada and Mozambique and floating LNG proposals in particular, Beveridge wrote in a report.
    Mark Wiseman, a Sydney-based analyst at Goldman Sachs Group Inc., wrote in a report last month that at current oil prices Browse was “highly unlikely” to make significant progress toward approval.
    Phases
    Shares in the company dropped 0.9 percent to close at A$27.13 in Sydney, taking their decline this year to 5.5 percent.
    “Woodside remains committed to the earliest commercial development of the world-class Browse resources and to FLNG as the preferred solution, but the economic environment is not supportive of a major LNG investment at this time,” Coleman said in the statement.
    PetroChina Co., BP and Japan Australia LNG Pty, a venture between Mitsubishi Corp. and Mitsui & Co., are also partners in Browse, according to Woodside’s website. UBS Group AG in 2014 estimated that developing the three Browse fields would cost about $40 billion.
    “Going forward, Woodside’s focus will be on delivering phased and sustainable developments that balance capital exposure and revenue with the realities of the commodities cycle,” Coleman said in a separate e-mailed statement.
  12. [verwijderd] 23 maart 2016 10:28
    quote:

    AdrianaRich schreef op 23 maart 2016 10:19:

    Ik lees net dat Indonesië wil dat Shell onshore faciliteiten daar gaat bouwen. Dat zou ze extra kosten gaan brengen.
    Bij het Masela gasveld project. Samen met Inpex corp.

    www.beurs.nl/nieuws/buitenland/398034...
    Daar zal dan stevig over onderhandeld worden.
    Shell heeft 30% in het project dus het gaat nu ook weer niet om heel schokkende bedragen.

    En zoals ook in het artikel te lezen is doet de regering het omdat het goed is voor de economie dus die mogen ook wel meebetalen en zullen dat ook wel doen.
    Er zal ook wel al een contract staan dus er zal wel een middenweg gevonden worden.

    Verder staat er leuk in te lezen dat dus van 10 jaar geleden als grootste gas exporteur naar in de komende jaren per saldo importeur vanwege de groeiende vraag in het land.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 869 870 871 872 873 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht