Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

OpGen US68373L4068

Vertraagde koers (usd)

0,535
  • Verschill

    +0,020 +3,90%
  • Volume

    186.776 Gem. (3M) 1,7M
  • Bied

    0,515  
  • Laat

    0,518  
+ Toevoegen aan watchlist

Curetis 2016

777 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 39 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Diegy 26 mei 2016 10:19
    Niet teveel kopen mensen want ik wil morgen of maandag ook nog kunnen instappen. Moet eerst een pluk Lucas bols verkopen en tot maandag wachten op het vakantiegeld.
  2. forum rang 4 Diegy 26 mei 2016 11:29
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 23 mei 2016 09:33:

    [...]

    Als zittend aandeelhouder blijf ik optimistisch, met name omdat:
    • Curetis de outlook voor de install base (150 tot 200 installaties einde boekjaar) handhaaft. Aangezien het boekjaar bijna 5 maanden oud is, neem ik aan dat Curetis die outlook niet zo maar handhaaft.
    • De netto kaspositie van Curetis bedroeg € 43,2 miljoen aan het einde van Q1. Ze hebben dus ruim voldoende middelen om het goedkeuringstraject in de VS en in China te volbrengen en om de verkoop in Europa en de VS op gang te brengen. Tot eerst helft 2018 hebben ze de kans om zichzelf te bewijzen, zonder dat extra financiering nodig is. Curetis heeft op dit moment nauwelijks vreemd vermogen op de balans.

    De "kans" dat er voor de Q2 cijfers een bericht komt dat de koers flink in beweging zet acht ik aanzienlijk (dat ben ik dus niet met jou eens). De koers daalt nu vrij hard met overigens nog steeds heel weinig volume (nog geen 0,01% van de uitstaande aandelen). Het is mijn ervaring dat bij dit soort fondsen er diverse berichten mogelijk zijn waarop die koers ook weer aanzienlijk kan stijgen, bijvoorbeeld:
    • Curetis kan een contract met een nieuwe distributiepartner bekendmaken
    • Curetis kan een eerste verkoop in Hongkong, Taiwan, Spanje of Italie bekendmaken. Voor Hongkong en Taiwan is geen goedkeuring van de autoriteiten nodig.
    • Curetis kan een grote order van een ziekenhuis keten bekendmaken
    • Een analist kan een positief rapport schrijven.
    • Er kunnen overnamegeruchten ontstaan. Waarom zou bijvoorbeeld Philips Healthcare geen interesse kunnen hebben in Curetis? Het ontbreekt Curetis nog aan een commercieel netwerk bij ziekenhuizen, dan zou er bij uitstek een win-win zijn als ze kunnen profiteren van het netwerk van Philips Healthcare.

    De hele discussie tussen huidig aandeelhouders en afwachters is er één van timing. Stap je in op een verwachting of stap je in op feiten. Hoe meer op verwachting hoe groter het risico op een groot verlies. Hoe meer op feiten hoe kleiner het rendement van de belegging.
    Inderdaad stap je in na goed nieuws dan koop je ze bij opening met 25% hoger of stap je nu in rond de 7,50. Koers stond vorige maand nog op 9,50. Is met kleine volumes lager gezet. Ik stap in ieder geval in morgen of maandag in met een leuke positie.
  3. [verwijderd] 26 mei 2016 11:58
    quote:

    Cas1 schreef op 26 mei 2016 09:57:

    @Analistisch Denker, waarom moeten we volgens jou Curetis kopen?
    Bedankt voor jouw vraag.
    Ik zal vanavond een uitgebreid antwoord geven. Dan heb ik tijd voor een goede toelichting.
  4. GrindNshiP 26 mei 2016 12:48
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 26 mei 2016 11:58:

    [...]

    Bedankt voor jouw vraag.
    Ik zal vanavond een uitgebreid antwoord geven. Dan heb ik tijd voor een goede toelichting.
    Daar heb je al heel veel tijd ingestoken met een meer dan duidelijk en gefundeerd verhaal (wat mij al een tijd terug heeft doen besluiten om in te stappen). Even de moeite nemen om terug te lezen is ook een optie voor een ieder ;)
  5. [verwijderd] 26 mei 2016 13:29
    Leuk om te zien, ik plaats 200 aandelen op 7.78 en meteen een order van 10 stuks er fractioneel onder.. Ik ga er eens mee spelen:P

    PS order weggehaald en plots verdwijnt die ene order ook...
  6. forum rang 4 Diegy 26 mei 2016 15:09
    Ik word alleen maar positiever en positiever over de opwaartse kansen van dit aandeel. 4 weken geleden steeg de koers nog van 7,20 naar 9,50. Ik heb het idee dat 1 deze dagen de koers weer een enorme stijging gaat maken. Je merkt het aan het koersverloop.

    De waarde van dit fonds wordt naar mijn mening zeer onderschat. Het is niet voor niets dat 9 verschillende grootaandeelhouders waaronder gerenommeerde biotech investeerders en de Duitse staat 80% van de aandelen bezitten en die vasthouden.

    Curetis rondt onderzoek nieuwe bloedtest af
    Gepubliceerd op 23 mrt 2016 om 10:26 |
    Curetis 11:24
    9,130 0,000 (+8,03%)

    AMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Curetis heeft een laatste stap gezet in de ontwikkeling van een nieuwe cartridge voor zijn Unyvero-bloedtestsysteem. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf testte 609 bloedmonsters met de nieuwe cartridge en in nu klaar voor de lancering van het product.

    De nieuwe Unyvero BCU moet in april op de markt komen. Het systeem kan binnen een paar uur meer dan honderd van de meestvoorkomende ziekmakers in bloed herkennen.

    - See more at: www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP-23031...

    AnalytischDenker schreef op 23 mei 2016 om 09:33:

    [...]

    Als zittend aandeelhouder blijf ik optimistisch, met name omdat:

    Curetis de outlook voor de install base (150 tot 200 installaties einde boekjaar) handhaaft. Aangezien het boekjaar bijna 5 maanden oud is, neem ik aan dat Curetis die outlook niet zo maar handhaaft.

    De netto kaspositie van Curetis bedroeg € 43,2 miljoen aan het einde van Q1. Ze hebben dus ruim voldoende middelen om het goedkeuringstraject in de VS en in China te volbrengen en om de verkoop in Europa en de VS op gang te brengen. Tot eerst helft 2018 hebben ze de kans om zichzelf te bewijzen, zonder dat extra financiering nodig is. Curetis heeft op dit moment nauwelijks vreemd vermogen op de balans.

    De "kans" dat er voor de Q2 cijfers een bericht komt dat de koers flink in beweging zet acht ik aanzienlijk
  7. [verwijderd] 26 mei 2016 15:11
    Kerel even serieus, ik krijg telkens een pop-up in beeld omdat jij je bericht 10 keer verwijderd en herplaatst. Kap hier mee! Schijt irritant dit...
  8. forum rang 4 Diegy 26 mei 2016 16:17
    Bijna het hele volume van vandaag is verhandeld op 7,79. Bied loopt ook op. Gaan we 1 deze dagen weer naar de 9,50 waar de koers 4 weken geleden ook op stond? Dit is volgens mij een heel mooi bio aandeel die zijn zaakjes al aardig op orde heeft en genoeg cash op de bank heeft staan. 1 goed bericht en de koers schiet weer naar de 9,50 euro en waarschijnlijk hoger. Bodem lijkt me toch wel de 7 euro. Kans op een fors herstel is veel groter.
  9. [verwijderd] 26 mei 2016 17:43
    quote:

    Cas1 schreef op 26 mei 2016 09:57:

    @Analistisch Denker, waarom moeten we volgens jou Curetis kopen?
    Of je moet instappen is mede afhankelijk van jouw risico-aanvaarding. Curetis is een veelbelovend startend biotech bedrijf, maar ook een risicovolle belegging.

    Op dit forum zijn zeer gerespecteerde beleggers (ZAYBXC, NASD, Young Warren Buffet) actief die niet instappen in Curetis omdat ze eerst meer bewijs willen zien dat er winstgevende omzet komt. Daartegenover staan de instappers met de verwachting dat dit een succesvol bedrijf zal worden. De instappers willen zichzelf niet verwijten dat ze de boot hebben gemist, maar lopen wel het risico met een flinke daling geconfronteerd te worden. Het handelsvolume is zeer laag (nog geen 7.000 stuks per dag). Je moet dus niet snel van jouw aandelen af willen.

    In onderstaand profiel heb ik mijn belangrijkste redenen om in te stappen schuin vet gedrukt.

    Kort profiel Curetis:

    Voor lange termijn beleggers is Curetis een interessant aandeel. De biotech startup is actief in snelle diagnostiek van levensbedreigende infecties. Curetis levert daarvoor de technologie (Unyvero Analyzer) en de cartridges om specifieke infecties en resistentie markers snel te diagnosticeren.

    • De technologie (Unyvero Analyzer) en cartridges van Curetis zijn in Europa al op de markt. De omzet van deze start-up bedroeg over 2015 € 2,1 miljoen. In Q1 2016 stelde de omzet echter teleur, iets meer dan € 100.000.
    • De verkoop en distributie van Curetis zit nog in een opstartfase. Curetis hanteert ten aanzien van de verkoop en distributie een “dual approach”. In westerse landen met een groot afzetpotentieel past Curetis directe verkoop met een eigen sales force toe. Voorbeelden zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, UK, Frankrijk, Benelux. In Azië, United Arab Emirates en kleinere Europese landen werkt Curetis met distributiepartners die de coördinatie met goedkeuringsautoriteiten, verkoop en distributie voor hun rekening nemen. De twee belangrijkste partners zijn 1) Beijing Clear Biotech voor China, Hongkong en Taiwan en 2) Acumen Research Labatories voor Singapore, Maleisië, Thailand, Indonesië.
    • Na goedkeuring van de FDA zal begin 2017 ook de markt in Noord-Amerika worden betreden. Curetis gaat de markt in de VS ook via directe verkoop bewerken en is al voorzichtig gestart met het wervingsproces voor professionals in de verkooporganisatie in Noord Amerika.
    • In vasteland China loopt ook het goedkeuringsproces bij de autoriteiten, dat naar verwachting in 2017 wordt afgerond. Beijing Clear Biotech draagt de kosten voor het goedkeuringsproces en onder voorbehoud goedkeuring is de minimale contractwaarde € 60 miljoen.
    • Eind 2015 was de "install base" van de Unyvero Analyzer 103 systemen in ziekenhuizen en bij farmaceuten. Daarvan waren 66 stuks geïnstalleerd via directe verkoop. Tot die 66 stuks worden ook 24 Analyzers gerekend die in de US staan voor de FDA trials. 37 Analyzers zijn via distributiepartners geïnstalleerd. In 2016 verwacht Curetis dat de install base groeit naar 150 tot 200 Unyvero Analyzers. De installaties moeten een vaste stroom inkomsten gaan opleveren, omdat Curetis daarna de cartridges kan leveren voor het uitvoeren van de diagnostiek op levensbedreigende infecties (Gillette model).
    • In 2015 was de omzet van € 2,1 miljoen voor 50% afkomstig uit Azië, vermoedelijk door een eenmalig grote order voor de proefopstelling van Unyvero Analyzers in China ten behoeve van het goedkeuringsproces aldaar. Verder bestond de omzet voor +/- 70% uit Unyvero Analyzers en voor +/- 30% uit cartridges.
    • 80% van de aandelen is in handen van 9 grootaandeelhouders waaronder een aantal gerenommeerde biotech investeerders (onder andere Forbion bekend als vroege investeerder in Crucell, Galapagos en Denzima), een grote farmaceut (Roche Finanz), een grote belegger als Aviva, de family-office van de oprichter van SAP en de Duitse overheid (Federal Republic of Germany). Belangrijk is dat de grootaandeelhouders niet alleen hun pre-IPO pakket hebben behouden, maar dat ze ook nieuwe aandelen hebben bijgekocht in de IPO.
    • Het productpallet van Curetis wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe cartridges voor snelle diagnose van andere infecties. In april 2016 werd een nieuwe cartridge gelanceerd voor de snelle identificatie van 87 bloedinfecties en 16 antibiotica resistance markers.
    • De Unyvero Analyzer van Curetis wordt ook door een (undisclosed) farmaceut op diverse locaties ingeschakeld bij de phase III testen voor nieuwe antibiotica.
    • Ondanks tegenvallende eerste kwartaalcijfers houdt Curetis vast aan de target dat eind 2016 de install base 150 tot 200 installaties van de Unyvero Analyzer zal zijn.
    • De netto kaspositie van Curetis bedroeg € 43,2 miljoen aan het einde van Q1. Ze hebben dus ruim voldoende middelen om het goedkeuringstraject in de VS en in China te volbrengen en om de verkoop in Europa en de VS op gang te brengen. Tot eerst helft 2018 hebben ze de kans om zichzelf te bewijzen, zonder dat extra financiering nodig is. Curetis heeft op dit moment nauwelijks vreemd vermogen op de balans.


    www.curetis.com/fileadmin/Dokumente/I...

  10. forum rang 4 Diegy 26 mei 2016 17:44
    quote:

    Nel schreef op 4 maart 2016 12:38:

    www.curetis.com/en.html
    bedrijf met potentie

    fijne dag
    Dat is het zeker. Zitten een paar hele grote partijen met een belang in Curetis. En dat zijn partijen met een aardig goede en grote naam. Zie een overname op deze lage koers ook wel gebeuren.
  11. NASD 26 mei 2016 23:04
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 23 mei 2016 09:33:

    [...]

    Ik ben het direct met jou, ZAYBXC en Young Warren Buffet eens dat de Q1 publicatie geen aanleiding geeft om in te stappen. Met name het omzetcijfer was uitermate teleurstellend in Q1.

    Als zittend aandeelhouder blijf ik echter optimistisch, met name omdat:
    • Curetis de outlook voor de install base (150 tot 200 installaties einde boekjaar) handhaaft. Aangezien het boekjaar bijna 5 maanden oud is, neem ik aan dat Curetis die outlook niet zo maar handhaaft.
    • De netto kaspositie van Curetis bedroeg € 43,2 miljoen aan het einde van Q1. Ze hebben dus ruim voldoende middelen om het goedkeuringstraject in de VS en in China te volbrengen en om de verkoop in Europa en de VS op gang te brengen. Tot eerst helft 2018 hebben ze de kans om zichzelf te bewijzen, zonder dat extra financiering nodig is. Curetis heeft op dit moment nauwelijks vreemd vermogen op de balans.

    De "kans" dat er voor de Q2 cijfers een bericht komt dat de koers flink in beweging zet acht ik aanzienlijk (dat ben ik dus niet met jou eens). De koers daalt nu vrij hard met overigens nog steeds heel weinig volume (nog geen 0,01% van de uitstaande aandelen). Het is mijn ervaring dat bij dit soort fondsen er diverse berichten mogelijk zijn waarop die koers ook weer aanzienlijk kan stijgen, bijvoorbeeld:
    • Curetis kan een contract met een nieuwe distributiepartner bekendmaken
    • Curetis kan een eerste verkoop in Hongkong, Taiwan, Spanje of Italie bekendmaken. Voor Hongkong en Taiwan is geen goedkeuring van de autoriteiten nodig.
    • Curetis kan een grote order van een ziekenhuis keten bekendmaken
    • Een analist kan een positief rapport schrijven.
    • Er kunnen overnamegeruchten ontstaan. Waarom zou bijvoorbeeld Philips Healthcare geen interesse kunnen hebben in Curetis? Het ontbreekt Curetis nog aan een commercieel netwerk bij ziekenhuizen, dan zou er bij uitstek een win-win zijn als ze kunnen profiteren van het netwerk van Philips Healthcare.

    De hele discussie tussen huidig aandeelhouders en afwachters is er één van timing. Stap je in op een verwachting of stap je in op feiten. Hoe meer op verwachting hoe groter het risico op een groot verlies. Hoe meer op feiten hoe kleiner het rendement van de belegging.
    Dank weer voor je uitgebreide en inhoudelijk sterke reactie AD! O.a. door jouw bijdragen begint dit een van de meest informatieve/leerzame draadjes te worden op dit forum.

    Voorlopig ben ik echter nog steeds niet overtuigd van de noodzaak om op korte termijn in te stappen. Ik hou de ontwikkelingen rondom dit aandeel uiteraard nauwlettend in de gaten en wens jou (en de andere beleggers/believers) veel succes.
  12. [verwijderd] 27 mei 2016 09:05
    Beste AnalytischDenker,

    Quote:
    Op dit forum zijn zeer gerespecteerde beleggers (ZAYBXC, NASD, Young Warren Buffet) actief die niet instappen in Curetis omdat ze eerst meer bewijs willen zien dat er winstgevende omzet komt.
    End quote.

    Nee dat is niet zoals ik erna kijk.
    Ik ben mij bewust dat er voorlopig geen winstgevende omzet komt.
    Wat ik wel verwacht is een versnelling in de omzet zonder dat deze winstgevend behoeft te zijn.
    Kijk nou eens naar de omzet in Europa waar dit Duitse bedrijf alle mogelijkheden heeft en bezie de teleurstellende omzet in dit continent.
    Hoewel de produkten van dit bedrijf niet seizoensgebonden zijn zakte de omzet behoorlijk in Q1-2016 ten opzichte van Q1-2015 ik vind dat merkwaardig.
    Het te verwachte aantal geinstalleerde UA's beloopt tussen 150 en maximaal 200 stuks(2016) dat betekent slechts 47 tot 97 meer (150-103,200-103)
    Is dat nou zo geweldig ?
    Ik ben het met je eens dat de inkomsten van de cassettes moeten komen maar juist daarvan schrijft de enige analist dat de inkomsten daarvan tegenvielen.
    Verder heb ik het idee dat de produktie van UA's door een ander bedrijf en de verkopen door distributiepartners veel aan de strijkstok van die firma's blijft hangen, maar nog onvoldoende bewijs hoe in marges te berekenen.
  13. [verwijderd] 27 mei 2016 09:13
    quote:

    ZAYBXC schreef op 27 mei 2016 09:05:

    Beste AnalytischDenker,

    Quote:
    Op dit forum zijn zeer gerespecteerde beleggers (ZAYBXC, NASD, Young Warren Buffet) actief die niet instappen in Curetis omdat ze eerst meer bewijs willen zien dat er winstgevende omzet komt.
    End quote.

    Nee dat is niet zoals ik erna kijk.
    Ik ben mij bewust dat er voorlopig geen winstgevende omzet komt.
    Wat ik wel verwacht is een versnelling in de omzet zonder dat deze winstgevend behoeft te zijn.
    Kijk nou eens naar de omzet in Europa waar dit Duitse bedrijf alle mogelijkheden heeft en bezie de teleurstellende omzet in dit continent.
    Hoewel de produkten van dit bedrijf niet seizoensgebonden zijn zakte de omzet behoorlijk in Q1-2016 ten opzichte van Q1-2015 ik vind dat merkwaardig.
    Het te verwachte aantal geinstalleerde UA's beloopt tussen 150 en maximaal 200 stuks dat betekent slechts 47 tot 97 meer.
    Is dat nou zo geweldig ?
    Ik ben het met je eens dat de inkomsten van de cassettes moeten komen maar juist daarvan schrijft de enige analist dat de inkomsten daarvan tegenvielen.
    Verder heb ik het idee dat de produktie van UA's door een ander bedrijf en de verkopen door distributiepartners veel aan de strijkstok van die firma's blijft hangen, maar nog onvoldoende bewijs hoe in marges te berekenen.
    Beste ZAYBXC,
    Jouw twijfels zijn allemaal zeer gerechtvaardigd. Die wil ik ook echt niet ter discussie stellen.

    Ik vraag me alleen af of jij ooit als belegger op zekere afstand op basis van een verwachting in een startend (biotech) bedrijf bent gestapt? Jij wil zoveel bewijs zien, maar als dat bewijs er is dan is het waarschijnlijk te laat om in te stappen. De keerzijde is dat als het bewijs er niet komt, ben jij tevreden dat je het goed hebt gezien en zijn wij de pineut. Bottom line is dat met jouw wijze van beoordelen van dit soort aandelen, het waarschijnlijk beleggingen zijn die niet bij jou passen. Je weet overigens dat ik zeer veel respect heb voor jouw manier van werken en dat ik jouw posts altijd lees.
  14. [verwijderd] 27 mei 2016 09:39
    Ik heb dacht ik voldoende argumentatie genoemd waarom nog niet ingestapt, het is dominant Curetis die mij op andere gedachte kan brengen.
    Het is weinig zinvol althans voor mij om zonder nieuwe informatie, gegevens en of cijfermateriaal van en over Curetis hier te berichten.
    Ik wens jullie veel succes met de koers en wellicht "tot ziens".
  15. forum rang 4 Diegy 27 mei 2016 09:48
    Weg omhoog ligt echt helemaal open. Na een koop van 2 duizend stukken staat de koers op 8,50. Aanstaande maandag hoop ik nog in te kunnen stappen met een leuke positie rond de 7,75. Dit aandeel heeft meer dan genoeg triggers waarop de koers omhoog kan schieten. Bovendien zitten er een paar hele grote partijen met een belang in Curetis. En dat zijn partijen met een aardig goede en grote naam en die stappen echt niet zo maar in Curetis. Potentie is dus zeer groot. Zie een overname op deze lage koers ook wel gebeuren. Koers steeg 4 weken geleden al eens van 7,25 naar 9,50 in 1 dag tijd.
  16. [verwijderd] 27 mei 2016 09:54
    quote:

    Diegy schreef op 27 mei 2016 09:48:

    Weg omhoog ligt echt helemaal open. Na een koop van 2 duizend stukken staat de koers op 8,50. Aanstaande maandag hoop ik nog in te kunnen stappen met een leuke positie rond de 7,75. Dit aandeel heeft meer dan genoeg triggers waarop de koers omhoog kan schieten. Bovendien zitten er een paar hele grote partijen met een belang in Curetis. En dat zijn partijen met een aardig goede en grote naam en die stappen echt niet zo maar in Curetis. Potentie is dus zeer groot. Zie een overname op deze lage koers ook wel gebeuren. Koers steeg 4 weken geleden al eens van 7,25 naar 9,50 in 1 dag tijd.
    Diegy,
    Zou je alsjeblieft niet meer jouw bijdrage voortdurend willen verwijderen en daarna herplaatsen. Andere forumleden hebben jou dat ook al verzocht. Het is niet erg respectvol naar anderen die net een post hebben geplaatst.
  17. forum rang 4 Diegy 27 mei 2016 11:16
    Bijna het hele volume van gister is verhandeld op 7,80. Bied loopt nu vandaag ook op. Gaan we 1 deze dagen weer naar de 9,50 waar de koers 4 weken geleden ook op stond?
777 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 39 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht