Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SBM Offshore NL0000360618

Laatste koers (eur)

14,340
  • Verschill

    +0,250 +1,77%
  • Volume

    270.664 Gem. (3M) 531,4K
  • Bied

    14,330  
  • Laat

    14,350  
+ Toevoegen aan watchlist

SBM Offshore - on topic - september 2016

395 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ruud, Frankrijk 11 september 2016 01:57
    quote:

    ff_relativeren schreef op 11 september 2016 00:30:

    Soms moet er een schip uit de vaart worden genomen, en ontmanteld worden.
    (decommissioning)
    Ook dat is een onderdeel van de industrie. Al zijn milieugroepen daar niet blij mee.
    Af en toe lukt het een milieugroep om daar de pers mee te halen.
    Zoals in februari 2015, met de FPSO Kuito (SBM Offshore).

    worldmaritimenews.com/archives/150949... .

    Je zou verwachten, dat dezelfde werven die de FPSO's bouwen, ook de werven zijn die voor de sloop ervan zorgen. En voor verantwoorde afvoer van materialen zorg dragen.

    Een volgende ontwikkeling in de business wellicht ?

    Yup, I was on that one as well. Compressor packages in Johor Bahru, Pasir Gudang, Malaysia :-)
    Wel leuk dat je dit soort dingetjes vindt. Bij een percentage putten (ik ken het getal niet) komt gas/olie/bijprodukt omhoog dat licht radioactief is. Vooral bij inwendige inspecties, die af en toe plaatsvinden, is het dan een kwestie van goed oppassen. Straling op zich is niet zo erg (regels volgen), maar besmet worden met radioactieve deeltjes is een heel andere zaak, dat wil je echt wel voorkomen.
    Het is dus goed mogelijk dat van de Kuito sommige apparaten/leidingen radioactief besmet waren.

    Het afbreken van schepen wordt vaak gedaan in laagste lonen landen (Pakistan en India zijn bekende voorbeelden, waar een schip met volle vaart het strand op wordt/werd gevaren, waarna het afgebroken wordt/werd - ik weet niet of ze dat nu nog steeds doen-). Dit werk gaat vaak niet zonder dodelijke slachtoffers.
    Over moraal gesproken :-(, als het maar goedkoop gaat.
    In Turkije en bij een scheepswerf zal het er wel anders aan toegaan, maar het blijft gevaarlijker dan bouwen.
    Dat was mijn bijdrage dan weer :-)

    Have fun

  2. Ruud, Frankrijk 11 september 2016 02:12
    quote:

    ff_relativeren schreef op 10 september 2016 20:11:

    Twee-en-een-half jaar na dato :

    het project van SBM Offshore ism Ivanhoe Energy, om extra zware olie te winnen uit de zeebodem, met een aangepaste FPSO, die ze FPUSO genoemd hebben (Floating, Production, Upgrading, Storage and Offloading).

    bron : www.offshoreenergytoday.com/ivanhoe-s... .

    Een jaar later was Ivanhoe Energy bankroet. Failliet.
    Nooit meer iets gehoord over de patenten van Ivanhoe.
    Noch over de investeringskosten voor het ontwikkelen van een SBM FPUSO.

    bron : calgaryherald.com/business/energy/iva... .

    De kennis van Ivanhoe Energy ligt volgens het artikel in de Calgary Herald in de oliewinning van ONshore velden. Benieuwd of SBM Offshore deze kennis kon aanwenden bij de ontwikkeling van de FPUSO. Onshore en Offshore zijn nogal verschillend ..

    Er zijn verschillende methodes om zware olie vloeibaarder te maken.
    1-In de grond verhitten (stoom, dit wordt ook toegepast in tankers die zware olie vervoeren. Als ze dat niet doen krijgen ze het er niet meer uit met pompen. Ik heb zo'n systeem een keer gezien in de Uisge Gorm, voor de verbouwing, Cadiz, Spain).
    2-relatief weinig condensaat in het veld brengen (wat is het fijn dat dichtbij de teerzanden ook velden zijn die relatief veel condensaat leveren. Met dit condensaat wordt de zware olie zodanig vloeibeer gemaakt dat het via pijpleidingen vervoerd kan worden. Het condensaat wordt verhandeld met een premie t.o.v. WTI).
    Da's alles,

    Have fun
  3. forum rang 6 gpjf 11 september 2016 17:12
    Uit de VEB brief vanmiddag

    Stijgers en dalers
    Dankzij de oplopende olieprijzen deden de oliegerelateerde fondsen het goed. In de AEX ging SBM Offshore aan kop met een weekwinst van 5,3 procent, terwijl Fugro in de Midkap goede zaken deed met een koerswinst van 3,6 procent. Naast een gunstige olieprijs profiteerde SBM Offshore ook van een positief rapport van Société Générale. "De recente koersval van SBM Offshore is een goed instapmoment", schreven de analisten maandag. "Veel drukte om niets", aldus de Franse bank, die het koopadvies met een koersdoel van 14,00 euro voor de oliedienstverlener herhaalde.
  4. forum rang 6 matad 11 september 2016 19:56
    Beste Ruud, Frankrijk.

    Om het draadje SBM Offshore Vocabulaire niet te bevuilen tik ik je daarop geplaatste post maar even over. Je merkt dat geen moeite me teveel is. Volledigheidshalve kan de lezer indien gewenst wel even naar dat draadje gaan.

    Post geplaatst door Ruud, Frankrijk d.d. 11 september om 12.00 uur.

    Wij op het forum herkennen KC niet als iemand die ongepast taalgebruik bezigt en zijn nu toch wel erg nieuwsgierig naar de overwegingen van de moderator om een stukje tekst te verwijderen.
    Persoonlijk zal ook ik weg zijn als hier geen duidelijkheid boven water komt. We hebben allemaal kunnen zien dat Matad een provocateur is. Ik denk dat we gerust kunnen stellen dat we hier liever KC hebben dan Matad. KC komt met waardevolle research en informatie terwijl Matad aan het bashen is. Graag een antwoord.

    Beste Ruud,

    Het spijt me om te moeten constateren dat je afscheid van ons gaat nemen. Mogelijk krijg je nu de tijd om wat anders te gaan doen. Mogelijk kun je zelfreflectie overwegen. Even uitleggen.
    Als ik bovenstaande post van je neem dan vallen me verschillende dingen op. Zo is het eerste woord waarmee je begint al "Wij". Het gebruik van dit woord is al zeer aanmatigend want m.i. schrijf je toch minimaal niet voor mij en ik heb het idee voor meerdere mensen niet. Wat ik wel kan waarderen is dat je het gebruik van we consequent doorzet in je post.

    Verder veronderstel je dat de moderator het Nederlands niet goed beheerst tenminste niet weet wat ongepaste termen zijn. Vervolgens eis je duidelijkheid. Vraagt dat niet fatsoenlijk doch eist. Je gaat dus op de stoel van de moderator zitten omdat je het vermoeden hebt dat hij zijn functie niet goed vervult. Geeft hij niet snel antwoord dan stap je op. Maar Ruud toch. Je doet onze moderator toch wel iets aan. Ik zie hem al in een hoekje zitten sidderen als hij jouw post trillend leest. Ik mag toch niet hopen dat de goede man een zwak hart heeft.

    Wordt vervolgd
  5. [verwijderd] 11 september 2016 20:32
    uud en KC, (en eventueel anderen)

    Vanwege dit soort toestanden op iex hebben we ook een alternatief. 
    Kijk zelf maar of jullie dit wat vinden, www punt stockfriends punt nl.

    Met vriendelijke groet
  6. forum rang 6 matad 11 september 2016 20:44
    Vervolg.

    Ik verwijs hier even naar mijn post dd. heden om 0.57 uur. Ik citeer: "Zoveel posters op dit draadje die believers zijn geworden in hun heilige maatschappij en standaard alles wat anders wordt beweerd terzijde schuiven of onbeschoft beledigend worden".

    Verder heb ik even nog wat aan hoofdrekenen gedaan en kom tot het aardige bedrag van circa 3 miljard (euro of dollar maakt niet zoveel uit) dat is uitgegeven aan afkoopsommen, afkoop van strafrechtelijke vervolging van bestuurders (moet de modale of iets meer verdienende eens proberen), boetes, advocatenkantoren, smeergeld, duistere provisies etc.
    Het aantal uitstaande aandelen is 0,2 miljard. Globaal uitgegeven aan zaken die totaal niets met de bedrijfsvoering van doen hebben of "gestolen" van de aandeelhouder dat is dus 15 euro per aandeel. Kan het zelf nauwelijks geloven. Hoger dan de huidige koers. Hoop dat ik het even goed berekend heb doch reken op de rekenkunde van de volgers. Verneem wel.

    [..]

    [Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]

    Met vriendelijke groet.

    [Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]
  7. Dutchtenor 11 september 2016 21:56
    Ik denk dat de berekeningen van Matad goed gefundeerd zijn en dat de koers van SBM eigenlijk nu negatief moet zijn. Prachtig vermakelijk die verhalen, maar om nogmaals aan te halen, graag dit soort bijdragen off-topic, dat weet iedereen wel te vinden.
  8. dmv 12 september 2016 16:35
    Ik dacht dat ik dit vrijdag al gepost had maar kon het niet terugvinden:

    De tender vanuit PB voor Libra komt eraan eind sept met een deadline in november, eventueel contract volgt pas mid 2017. De eisen aan local content worden aangepast, projecteigenaren (CNOOC, Shell, PB, Total, CNPC) nemen dit risico meer op zich.

    Voor Sepia is minder bekent maar lijkt dezelfde koers te volgen.
    www.upstreamonline.com/hardcopy/news/...

    Persoonlijk meer interesse in de mening van KC en FF op bovenstaande dan de kort door de bocht conclusies van Matad.

  9. forum rang 7 ff_relativeren 12 september 2016 18:57
    quote:

    ff_relativeren schreef op 9 september 2016 18:30:

    2 short mutaties ;

    D.E. Shaw, van 0,79% naar 0,69%.
    AKO Capital van 0,83% naar 0,73%.

    Na de afbouw van afgelopen donderdag (in het AFM register op vrijdag),
    schroeft AKO Capital haar shortpositie in SBM Offshore verder terug.
    Nu van 0,73% naar 0,48%. En verdwijnt hiermee uit het rijtje der meldingsplichtigen.
  10. Kostunrix 12 september 2016 19:12
    Ahoy KC,
    Het vocabulaire draadje volg ik niet zo en je aanvaring met matad is me ontgaan, maar het kan toch niet zo zijn dat door die -laat ik me voorzichtig uitdrukken- niet bijzonder interessante figuur van het forum verdwijnt. Je bent één van de dragende krachten en ik sluit me bij het pleidooi van andere forumleden aan en verzoek je - dringend doch beleefd ;-) -als herintreder weer bij de club te komen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

    Na een tijdje op het forum leer je welke leden interessante info brengen en welke je kunt skippen. Scheelt niet alleen ergernis, maar ook tijd.

  11. Chela 12 september 2016 23:10
    quote:

    dmv schreef op 12 september 2016 16:35:

    ...
    De tender vanuit PB voor Libra komt eraan eind sept met een deadline in november, eventueel contract volgt pas mid 2017. De eisen aan local content worden aangepast, projecteigenaren (CNOOC, Shell, PB, Total, CNPC) nemen dit risico meer op zich.
    ...
    Ook hier is (daar gaan we weer) de local content regulering volop in beweging.
    Meerdere organen (CCL en ANP) zijn er nu bij betrokken. De regulering was al wat aangepast in mei jl., waarschijnlijk mede op aandringen van Petrobras dat al stevige boetes wegens niet-nakoming heeft moeten betalen en in het Libra/Sépia verhaal zullen de consortiumpartners denk ik met een gedegen (technisch?) verhaal moeten komen om van de al in 2013 vastgestelde contractuele 75% eis af te komen.
    Dus inderdaad, de contractors mogen zelf hun local content bepalen in de biedingen maar het risico ligt bij het consortium.
    Alles hangt vervolgens af van welke positie uiteindelijk het regulerende orgaan (ANP) gaat innemen.
    Zelf ben ik er wel optimistisch over, de Brazilianen kunnen het werk gewoon niet aan, opdrachten gaan al terug naar Azië, lokale scheepswerven gaan failliet etc.
    De Brasa werf wacht geduldig..:-)
  12. dmv 13 september 2016 13:15
    Petrobras boosts output in August:

    Petrobras produced a total of 2.84 million barrels of oil equivalent last month. That equates to about 2.22 million barrels per day of oil, and includes a single-day record of 2.33 million bpd, surpassing the previous record of 2.30 million bpd set in December 2014.

    "This result was mainly due to the connection of new wells and the increased production in wells already connected to the FPSOs Cidade Marica and Cidade de Saquarema, both installed in the Lula field, in the pre-salt area of the Santos basin," Petrobras said

    www.upstreamonline.com/live/1443851/p...
  13. Dutchtenor 14 september 2016 14:26
    Na de toezegging van 2-9 nu "nieuws";
    OSLO (AFN) - Het is moeilijk iets te zeggen over de timing van een nieuwe schikking voor SBM Offshore in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak. Dat zei financieel topman Peter van Rossum woensdag tijdens een presentatie in Oslo. Wel gelooft hij dat de fundamenten voor een akkoord er zijn, zo gaf hij aan.
  14. forum rang 6 gpjf 14 september 2016 14:32
    woensdag 14 september 2016, 14:23
    SBM: timing nieuwe schikking nog onduidelijk
    © ANP
    Het is moeilijk iets te zeggen over de timing van een nieuwe schikking voor SBM Offshore in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak. Dat zei financieel topman Peter van Rossum woensdag tijdens een presentatie in Oslo. Wel gelooft hij dat de fundamenten voor een akkoord er zijn, zo gaf hij aan.

    Justitie in het Zuid-Amerikaanse land keurde onlangs een schikking af die de maritiem dienstverlener met de autoriteiten over de zaak had gesloten. Het bedrijf gaf toen aan dat het daar opheldering over heeft gevraagd.

    Medewerkers van SBM en een aantal andere bedrijven betaalden jarenlang steekpenningen in Brazilië om opdrachten van staatsoliebedrijf Petrobras binnen te slepen. SBM was half juli een schikking overeengekomen, waarbij het de Braziliaanse overheid in termijnen een kleine 163 miljoen dollar zou betalen. Daarnaast zou het bedrijf afzien van bonussen bij toekomstige contracten met Petrobras. Die bepaling vertegenwoordigde een huidige waarde van nog eens 112 miljoen dollar.

    Hoewel voor de schikking eigenlijk slechts 245 miljoen dollar apart was gezet, werd de schikking goed ontvangen, omdat daarmee de kwestie eindelijk afgerond zou zijn. De schikking moest nog wel worden goedgekeurd door instanties, maar dat leek op voorhand een hamerstuk. Analisten wezen eerder op de mogelijkheid dat de maritiem dienstverlener de dupe is geworden van een machtsstrijd tussen Braziliaanse autoriteiten.
395 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht