Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

BioPharma Terug naar discussie overzicht

Genmab, de Deense parel

3.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 174 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 december 2016 08:55
    De overname van Actelion door J&J is van de baan. Voer voor diegenen, die nog altijd verwachten dat J&J ooit een bod op Genmab zal doen. Ze hebben de ruimte (weer). Wel een andere type bedrijf, Actelion (andere focus), en voor potentiele blockbuster Darazalex heeft J&J al 80%+ van de inkomsten, zonder overname...maar in de biotech wereld weet je het nooit.

    NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) is niet meer in de race voor een overname van het Zwitserse farmacieconcern Actelion. De gesprekken zijn stopgezet, aldus het concern.

    J&J zou meer dan 27 miljard dollar over hebben gehad voor Actelion, maar kwam ,,niet tot een overeenkomst die een adequate waarde op zou leveren voor zijn aandeelhouders'', zo staat in een verklaring. Naar verluidt praat Actelion nog wel met de Franse farmaceut Sanofi.
  2. [verwijderd] 18 december 2016 13:31
    Beste medebeleggers, ik verdiepte mij dit weekend weer eens verder in de beleggingsvisie van de beroemde Benjamin Graham, leermeester van Warren Buffet en value investor. Hij ging uit van goed je huiswerk doen inzake een aandeel, aankoop timen en niet wakker liggen van soms wilde swings op en neer. Een swing omlaag is een mooi bijkoopmoment, als je obv je huiswerk intrinsieke waarde ziet in het aandeel. Dat geeft dus ook duidelijk aan dat er tijden zijn dat er een mismatch is tussen wat de markt doet en denkt, en de daadwerkelijke waarde van dat aandeel. Dat houdt dus in dat als een aandeel bijv. (even) naar beneden gaat, er obv emotie bij veel niet onderlegde/value driven beleggers vaak gevoel ontstaat alsof er iets mis is met het dalende aandeel, dat het hoogtepunt nu echt is geweest etc. Ook een ogenschijnlijk duur aandeel kan nog heel veel onbenut potentieel hebben, obv gedegen value visie. Mooi om weer eens deze inzichten te lezen en mee te nemen in de soms irrationele dagelijkse beurspraktijk. Genmab is mijnsinziens obv jaren volgen en bestuderen een aandeel dat in deze fase van een biotech aandelencycle (optimale momentum 20-22 jaar na oprichting), r&d, partnerships etc etc en natuurlijk Darzalex revenues en potentieel, voldoet aan criteria van een mooie value investing. Los van wat de markt af en toe met dit aandeel doet. Ieder moet dit plaatje natuurlijk voor zichzelf opmaken. Garanties zijn er nooit. Los van black swans.
    Link voor de liefhebber met samenvatting 3 principes van Graham:
    www.forbes.com/2009/02/23/graham-buff...

    Zijn boek is -met updates- ook een aanrader.
  3. [verwijderd] 19 december 2016 07:46
    Net nieuw koersdoel afgegeven door een analist: 2150 DKK. Deze is zeer te spreken over snelle opmars van Darzalex en verwacht al sales van USD 1.5mrd in 2017.
  4. Omegaplan 20 december 2016 08:04
    Company Announcement

    Regulatory application submitted in Japan for daratumumab for relapsed or refractory multiple myeloma
    Submission based on data from SIRIUS, CASTOR and POLLUX studies
    Genmab to receive USD 10 million in milestone payments from Janssen — financial guidance updated
    Copenhagen, Denmark; December 20, 2016 — Genmab A/S (Nasdaq Copenhagen: GEN) announced today that Janssen Pharmaceutical K.K. has submitted a New Drug Application to the Ministry of Health, Labor and Welfare (MHLW) in Japan for the use of daratumumab (DARZALEX®) for the treatment of adults with relapsed or refractory multiple myeloma. The submission of the application triggers milestone payments totaling USD 10 million to Genmab from Janssen. Genmab is updating its financial guidance for 2016 to include the milestones. In August 2012, Genmab granted Janssen Biotech, Inc. an exclusive worldwide license to develop, manufacture and commercialize daratumumab.

    "We are pleased that the first regulatory application for daratumumab in the Asia Pacific region has been submitted and look forward to the decision of the Japanese regulatory authorities," said Jan van de Winkel, Ph.D., Chief Executive Officer of Genmab. "We continue to be excited by the potential of daratumumab to make a positive impact on the lives of patients with multiple myeloma and their families."
  5. [verwijderd] 20 december 2016 08:42
    Nu gaat Janssen met Darzalex ook de Asia Pacific markt op, om te beginnen in Japan. Vergroot revenue potentieel 2017 (en daarna) verder. En gezien de revised guidance allemaal blijkbaar net wat sneller dan Genmab had verwacht. Mooi bericht dus.
  6. sheriff Grover 20 december 2016 10:27
    Het is natuurlijk ook nog maar een submission ... Nou op naar 2017 wie weet worden we wel snel verrast in het nieuwe jaar .. Gilead heeft aangekondigd soon (q1?) een overname te gaan doen ,ze hebben ruim 3 jaar in de keuken van Genmab meegekeken dus als de keuze nou nog niet op ons valt !!??
  7. [verwijderd] 21 december 2016 12:34
    Darzalex sales cijfers (USA) november 8,1% hoger (totaal: ruim USD 50 mio) dan oktober en wat hoger dan in de markt verwacht. Momentum is groeiend. Op naar 2017.
  8. sheriff Grover 22 december 2016 16:50
    quote:

    Genmab schreef op 22 december 2016 16:08:

    lekker dagje weer
    Haha je zou familie kunnen zijn ! Ja het ziet ernaar uit dat 2016 uitgaat als nachtkaars voor Genmab ,we zullen het jaar wel ergens tussen de DKR 1100 en 1150 eindigen .

    Nu is een rendement van 20% op jaarbasis helemaal niet verkeerd maar na de vette jaren van 170 en 70 % toch wat magertjes ...

    Mijn vader heeft het met zijn RDS kopen op € 17 (plus dividend!)in Januari iig een stuk beter gedaan en met heel wat minder stress .

    Ik hoop dat het vd Winkel gaat lukken heel snel met een tech deal te komen je merkt (ook op ons Deense zusterboard) steeds meer dat mensen zich afvragen waar nou een deal van formaat blijft ... 2016 is wat dat betreft HEEEELLL magertjes geweest.

    Ook het feit dat een Novartis die toch echt in de keuken hebben kunnen kijken voor een andere partij kiezen , een Gilead idem met uiteindelijk een heel beperkte deal , een JnJ dat er schijnbaar alles maar dan ook alles voor over hebben om Actelion in te lijven en niet Genmab zijn voor mij toch wel vraagtekens ........

    Maar hoe dan ook allemaal Prettige Kerstdagen !! (ik hoop dat ik niemand hiermee voor het hoofd stoot anders : winterfeestdagen ! ;o))

    Sheriff Grover
  9. Fredk 22 december 2016 17:48
    quote:

    sheriff Grover schreef op 22 december 2016 16:50:

    [...]

    vraagtekens ........

    Maar hoe dan ook allemaal Prettige Kerstdagen !! (ik hoop dat ik niemand hiermee voor het hoofd stoot anders : winterfeestdagen ! ;o))

    Sheriff Grover

    Eens .....
    Plezierige dagen hr.Grover!

  10. [verwijderd] 24 december 2016 09:05
    Het huidige koersniveau is inderdaad ronduit teleurstellend.
    Met alle fantastische data van ASH en de 2de lijn goedkering hadden we minimaal op 1500 dkk moeten staan.

    De reden dat we er niet staan heeft overigens niets met de fundamentels van Genmab te maken.
    Financiele markten zijn irrationeel en worden gedreven door de in en outflows van grote fondsbeheerders. Ik geloof dat de inhaalslag er hoe dan ook komt. Zolang de markten niet corrigeren zal 2017 een fantastisch jaar worden.
    De december IMS data (18-1), de JnJ Dara Q4 data (24-1) en Genmabs eigen financial guidens (22-2) zullen impact maken. Volgend jaar gaat Dara verder met het overtreffen van alle verwachtingen.
    Ikzelf geloof dat we tussen de 2.0 en 2.3 miljard USD gan uitkomen, concensus is momenteel 1.3.

    Verder zullen we in aanloop naar ASCO meerdere key data uitlezingen krijgen.
    Denk aan Dara in NHL, Dara Alcyone interim data en Tisotuma data.
    Dit zijn de allergrootse triggers die er zijn, nog vele malen groter dan de daadwerkelijke goedkeuring mits de data duidelijk weergeeft dat het gamechangers zijn. Kijk maar naar de koersontwikkeling in de periode april - juni toen Castor en Pollux interims naar buiten kwamen,, daar zijn de sprongen gemaakt en daarmee zat een groot deel van de toekomstige verwachte waarde in de koers verwerkt.

    Mbt de tech deals, JvdW weet exact waar hij mee bezig is.
    Wanneer jou toekomtige cashflow veilig is gesteld (Dara) en je meerdere parels (gamechanging drugs) in de pijplijn hebt, waarom zou je daar niet het maximale uit halen en een nieuwe standaard neerzetten? De 50/50 deal met big pharma hoeft maar 1 keer te lukken en er is een nieuwe standaard gezet die Genmabs shareholdervalue zal maximaliseren.
    Genmab heeft de luxe niet overhaast te hoeven handelen..

    2017 heeft veel moois in peto en ik gloof dat we in juni 2017 op een heel ander niveau staan.

    Let wel : mits nogmaals de markten niet corrigeren / US recession etc. Mocht dit wel al op korte termijn gebeuren, ook geen ramp, veranderd niets aan de fundamentels van Genmab. Echter moeten we niet gek opkijken als we tijdelijk de 600 weer opzoeken. Hierdoor zal het einddoel niet veranderen het gaat enkel meer tijd kosten. Ik verwacht zelf dat dit eerder ergens tussen H2 2017 en H2 2018 zal gebeuren.

    Beleggen is lange trrmijn, there ain't no easy money, geduld is een schone zaak.

    Fijne dagen!
  11. erik4 24 december 2016 15:42
    Hallo allemaal,

    Stel dat Dara volgend jaar een omzet realiseert van $ 2 mrd. Dat resulteert dan in royalties van ca. $ 300 mln voor Genmab. Als de overige opbrengsten en kosten gelijk blijven resulteert dit in een enorme toename van de liquiditeit. Zeker als in 2018 de omzet verder stijgt, dan wordt een liquiditeit van > 1 mrd. op korte termijn behaald. Wat zal de strategie van Genmab worden voor het komende jaar?
    1. Investeren in de eigen producten.
    2. Acquisitie biotech met producten in 3e fase, aangezien Genmab geen/weinig producten zelf in de 3e fase heeft
    3. Dividend uitkeren

    Heeft Genmab hier al een visie over naar de markt gebracht?
    Wat is jullie inziens de beste strategie.

    Groetjes en allemaal een goed en gezond 2017.
  12. sheriff Grover 24 december 2016 16:26
    Hi Erik4 ,

    1. Ja een groot gedeelte gaat vd Winkel investeren in verder onderzoek
    2. Sluit hij niet uit .
    3. Nee gaan ze niet doen .

    Kan er wel mee leven zolang er maar geen fabrieken van worden gekocht ! ;o)
3.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 174 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.289
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.509
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.964
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.531
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.123
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.994
Air France - KLM 1.024 34.360
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.591
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.398
AMG 965 126.074
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.171
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.625
Arcelor Mittal 2.024 318.696
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.119
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.722
ASML 1.762 77.136
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.688
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht