Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Euronav BE0003816338

Laatste koers (eur)

15,870
  • Verschill

    +0,350 +2,26%
  • Volume

    58.088 Gem. (3M) 221,6K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum geopend voor Euronav

19.290 Posts
Pagina: «« 1 ... 250 251 252 253 254 ... 965 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. tonneke 4 januari 2017 13:17
    Euronav blijft ook aardig liggen volgens mij, paar centen naar beneden, trekt vanmiddag wel weer bij ;-)))
  2. Spes 4 januari 2017 18:35
    quote:

    tonneke schreef op 4 januari 2017 16:48:

    Het is rustig op het forum vandaag of heeft iedereen zijn aandelen verkocht
    Posten op het forum staat niet in mijn functieomschrijving.
  3. Risky bets 4 januari 2017 19:35
    quote:

    tonneke schreef op 4 januari 2017 11:37:

    Risky bets, ik weet dat GNRT een hoge schulden last heeft en een zeer moderne vloot maar dit hoeft toch geen nadeel te zijn omdat andere vervoerders hun vloot toch ook aan moeten passen aan de milieu eisen en ik weet het niet zeker maar zo'n ECO VLCC zal toch ook zuiniger varen mag ik aannemen zodat ze eigenlijk daar ook hun winst kunnen maken of zie ik alles door een te rose bril ?
    Volgens mij is dit weer vragen naar de bekende weg. Klopt allemaal wat je daar zegt. Opmerking is, zoals altijd, dat GNRT erg geleveraged heeft (veel schuld), en dus wel een hoog risico profiel heeft.
  4. Risky bets 4 januari 2017 19:38
    www.crweber.com/
    www.lloydslistintelligence.com/llint/...

    De worldscale is overgegaan van 2016 conversie tabellen naar 2017 tabellen, en de absolute waarden van crweber kan je dus niet meer vergelijken met die van een week geleden. Het is even een poosje in de gaten houden voordat ik weer een gevoel heb, hoe de nieuwe WS rates in TCE $ rates ongeveer converteren. Op basis van de VLCC app en platts data lijkt een VLCC rate voor een modern schip op het moment rond de 50-55k dag te liggen.

    Baltic index lijkt een data error. Ik denk door de Ws verandering. Die spikes omhoog zie ik niet terug in dayrates die langskomen.
  5. beursgoeroe2504 4 januari 2017 20:31
    Beste forumgenoten,
    vooreerst de beste wensen voor hopelijk een gezond en vruchtbaar beursjaar.
    Ik kijk, voor de info mbt de tankerrates,altijd naar:intertanko, doch deze gegevens worden vaak niet
    tijdig, of met een eerder ongezonde regelmaat bijgewerkt.
    Graag alternatieven laten kennen/weten via dit forum.
    dank bij voorbaat
  6. Risky bets 5 januari 2017 09:11
    quote:

    beursgoeroe8421 schreef op 4 januari 2017 20:31:

    Beste forumgenoten,
    vooreerst de beste wensen voor hopelijk een gezond en vruchtbaar beursjaar.
    Ik kijk, voor de info mbt de tankerrates,altijd naar:intertanko, doch deze gegevens worden vaak niet
    tijdig, of met een eerder ongezonde regelmaat bijgewerkt.
    Graag alternatieven laten kennen/weten via dit forum.
    dank bij voorbaat
    De beste info is betaald, weet niet of het belangrijk genoeg voor je is? Als je toegang hebt tot een bloomberg terminal krijg je ook dagelijkse quotes.


    Onbetaald is het allemaal wat minder. Direct boven jou post staan 2 links. sin.clarksons.net/ Hier rechtsboven wat grafieken. Verder is er een gratis "VLCC Fixtures" app, te downloaden op je apple of android telefoon.
  7. Risky bets 5 januari 2017 09:12
    EURN doet een PR, voegt 100M cash toe door een sale-leaseback constructie. Cash voor een overname of aankoop meer moderne schepen op de 2e hands markt lijkt me.
  8. Lammetod 5 januari 2017 10:07
    EURONAV VERKOOPT VIER SCHEPEN IN SALE AND LEASEBACK-TRANSACTIE
    ANTWERPEN, België, 5 januari 2017 – Euronav NV (NYSE: EURN & Euronext: EURN) (“Euronav” of de “Vennootschap”) kondigt aan dat het een sale and leaseback-transactie gesloten heeft voor de vier zusterschepen Nautilus (2006), Navarin (2007), Neptun (2007) en Nucleus (2007) met de investeringsvehikels die geadviseerd werden door Wafra Capital Partners Inc. Euronav heeft de schepen ‘en-bloc’ verkocht voor 186 miljoen USD.
    De transactie leverde een meerwaarde op de verkoop van ongeveer 37 miljoen USD op. De transactie zou geboekt moeten worden als een operationele lease onder IFRS. In overeenstemming met het dividendbeleid van Euronav komt de meerwaarde op de verkoop van deze schepen niet in aanmerking voor dividenduitkering. De vrij beschikbare cash gegenereerd door deze verkoop na de verplichte terugbetaling van de lening bedraagt 100 miljoen USD. De schepen werden op 22 december 2016 geleverd aan hun nieuwe eigenaars, de investeringsvehikels die geadviseerd werden door Wafra Capital Partners Inc.
    Euronav heeft de vier schepen, die gebouwd werden door Dalian Shipbuilding Industry Co., Ltd. (DSIC), terug opgenomen in haar vloot onder naaktrompbevrachtingscontracten1 van vijf jaar aan een gemiddeld tarief van 22.000 USD per dag per schip. Aan het einde van de contractstermijn zullen de schepen aan hun eigenaar worden terug geleverd. Pareto Securities heeft Euronav bij de transactie geadviseerd.
    Hugo De Stoop, CFO: “Euronav is erg tevreden dat de vennootschap deze transactie heeft kunnen sluiten in een periode waarin de waardering van schepen onder druk staat. Deze transactie verbetert de liquiditeitspositie voor 2017 en tegelijkertijd behoudt de Vennootschap, via de leaseback, haar aanwezigheid op een markt die de volgende vijf jaar naar onze mening interessant zou kunnen zijn.
    Wafra Capital Partners Inc., een financieel adviseur geregistreerd in de V.S. en waarvan de meerderheid van de aandelen onrechtstreeks economische eigendom is van een autonome overheidsinstelling in Koeweit, levert investeringsadvies aan haar cliënten met een specifieke focus op het opzetten en adviseren van investeringsentiteiten in verband met asset based en structured finance in overeenstemming met de Shari’ah-regelgeving.
  9. Lammetod 5 januari 2017 10:10
    De aangelegenheden besproken in dit persbericht kunnen vooruitzichten bevatten. De Private Securities Litigation Reform Act van 1995 biedt bescherming onder de safe harbor bepalingen voor vooruitzichten teneinde vennootschappen aan te moedigen om toekomstgerichte informatie over hun bedrijfsactiviteiten te verstrekken. Vooruitzichten omvatten verklaringen over plannen, doelstellingen, doelen, strategieën, toekomstige gebeurtenissen of prestaties en onderliggende veronderstellingen en andere verklaringen, verschillend van de verklaringen van historische feiten. De Vennootschap wenst gebruik te maken van de bescherming onder de safe harbor bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 en neemt deze caveat op in verband met deze safe harbor wetgeving. De woorden “geloven”, “anticiperen”, “trachten”, “inschatten”, “voorspellen”, “projecteren”, “plannen”, “potentieel”, “zouden”, “kunnen”, “verwachten”, “in afwachting van” en gelijkaardige uitdrukkingen wijzen op vooruitzichten.
    De vooruitzichten in dit persbericht zijn gebaseerd op verscheidene veronderstellingen, waarvan vele op hun beurt zijn gebaseerd op verdere veronderstellingen waaronder, zonder beperking, de analyse van historische operationele trends door het management, de gegevens opgenomen in onze database en andere gegevens van derden. Hoewel wij geloven dat deze veronderstellingen redelijk waren toen ze gemaakt werden, omdat deze veronderstellingen inherent zijn aan significante onzekerheden en onvoorziene omstandigheden die moeilijk of onmogelijk te voorspellen zijn en buiten onze controle zijn, kunnen wij u niet garanderen dat wij deze verwachtingen, overtuigingen of projecties zullen bewerkstelligen of volbrengen.
    Naast deze belangrijke factoren, zijn er in onze ogen ook andere belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van deze die besproken werden in de vooruitzichten. Deze omvatten het falen van een tegenpartij om een contract volledig uit te voeren, de sterkte van de wereldeconomieën en -valuta’s, algemene marktomstandigheden met inbegrip van schommelingen in vrachttarieven en in de waarde van schepen, wijzigingen in de vraag naar en het aanbod van tonnage, wijzigingen in onze beheerskosten met inbegrip van bunkerprijzen, droogdokkosten en verzekeringskosten, de markt voor onze schepen, de beschikbaarheid van financiering en herfinanciering, de prestatie van de tegenpartij onder bevrachtingsovereenkomsten, de mogelijkheid om financiering te verkrijgen en te voldoen aan de convenanten in dergelijke financieringsovereenkomsten, veranderingen in gouvernementele regelgeving of reglementering of acties ondernomen door regelgevende instanties, potentiële aansprakelijkheid bij lopende of toekomstige geschillen, defecten bij schepen en situaties van off-hire en andere factoren. Dit persbericht dient te worden samengelezen met het Belgische jaarverslag alsook de documenten ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”), waaronder maar niet beperkt tot het jaarverslag op Formulier 20-F, voor een meer volledige bespreking van deze en andere risico’s en onzekerheden.
  10. Risky bets 5 januari 2017 10:48
    quote:

    Lammetod schreef op 5 januari 2017 10:11:

    Sorry voor de lange tekst zal eens iemand vragen hoe dat moet met een link plaatsen
    Kopieer de link en plak de link.

    CTRL C , CTRL V
  11. forum rang 4 aossa 5 januari 2017 11:05
    quote:

    Lammetod schreef op 5 januari 2017 10:07:

    EURONAV VERKOOPT VIER SCHEPEN IN SALE AND LEASEBACK-TRANSACTIE
    ANTWERPEN, België, 5 januari 2017 – Euronav NV (NYSE: EURN & Euronext: EURN)

    ...

    Wafra Capital Partners Inc., een financieel adviseur geregistreerd in de V.S. en waarvan de meerderheid van de aandelen onrechtstreeks economische eigendom is van een autonome overheidsinstelling in Koeweit, levert investeringsadvies aan haar cliënten met een specifieke focus op het opzetten en adviseren van investeringsentiteiten in verband met asset based en structured finance in overeenstemming met de Shari’ah-regelgeving.

    En meteen wordt EURN via de achterdeur de sharia wetgeving binnengebracht.. (man,man,man...)
19.290 Posts
Pagina: «« 1 ... 250 251 252 253 254 ... 965 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht