Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,440
  • Verschill

    -0,019 -0,55%
  • Volume

    4.113.589 Gem. (3M) 11,4M
  • Bied

    3,441  
  • Laat

    3,442  
+ Toevoegen aan watchlist

KPN 2017

9.962 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 499 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 4finance 19 januari 2017 16:57

    KPN.... De cijfers afwachten en dan zoals AHOLD ook de forse stijging.....? Mijn verwachting is positief....

  2. aandeelofoptie 19 januari 2017 16:57
    quote:

    Starbuck schreef op 19 januari 2017 16:20:

    Nou het is wel op je handen zitten hoor, man man man wat duurt dit lang. Hopelijk gaan we toch sluiten om en nabij de 2.80.
    Vergeet het maar

    Dit vieze spelletje is nog lang niet afgelopen
  3. aandeelofoptie 19 januari 2017 17:00
    quote:

    Peett schreef op 19 januari 2017 15:54:

    KPN vindt steun op 2,77, bij witte candle zijn er EL kansen naar 2,90.... Bron Nico
    ja ja - wat een onzin ...
  4. aandeelofoptie 19 januari 2017 17:01
    quote:

    sappas schreef op 19 januari 2017 12:31:

    John Beijer - Turbotrends over KPN:
    KPN heeft een positieve ondertoon. Het koersdoel van KPN 3.20 euro.

    Groetjes,

    Sappas
    Erg positief idd ; elke dag lagere koers
  5. [verwijderd] 19 januari 2017 17:20
    quote:

    capacitas schreef op 19 januari 2017 17:05:

    Voor het fonds capaitas aandelen kpn gekocht 2,77...denk dat bodem inzicht is.

    Wil het een beetje met je fonds.
  6. [verwijderd] 19 januari 2017 18:37
    quote:

    capacitas schreef op 19 januari 2017 17:25:

    fonds handelt ook veel in grondstoffen.....(zilver, lithium etc)
    Verder misschien nog wat gratis info/reclame.
  7. pfffff 19 januari 2017 19:18
    2,77 is in ieder geval de bodem, dat was duidelijk vandaag. Kan alleen maar omhoog gaan. Geduld.
  8. forum rang 4 Machiavelli 19 januari 2017 19:52
    www.rtlz.nl/business/bedrijven/hoe-kp...

    Hoe KPN verandert van internetboer in cybersecuritybedrijf

    Daniël Verlaan Daniël Verlaan • 2 uur 3 minuten geleden
    @danielverlaan
    Hoe KPN verandert van internetboer in cybersecuritybedrijf
    Het Security Operations Center van KPN Beeld © KPN
    In rap tempo neemt KPN hackers aan. Niet alleen om zijn eigen netwerk te testen, maar ook om zakelijke klanten veilig te houden. De recente overname van cybersecuritybedrijf DearBytes onderstreept de nieuwe koers die KPN gaat varen, met de focus vol op cybersecurity.

    KPN2.78-0.61%
    Zo'n vijf jaar geleden werd KPN gehackt door een 17-jarige jongen. Hij had ingebroken op honderden servers en daarmee toegang gekregen tot de privégegevens van klanten van KPN. De gevolgen vielen mee, maar met schaamrood op de kaken moest de telecomreus toegeven dat het was gehackt door een puber.

    KPN nam actie en schroefde de beveiliging op. Het stelde een team van beveiligingsexperts samen om hackers buiten de deur te houden. Vanuit het Security Operations Center (SOC), een soort crisiscentrum met allemaal beeldschermen, wordt de infrastructuur van de telecomprovider in de gaten gehouden.

    Sinds enkele jaren wordt het SOC ook ingezet om grote bedrijven en organisaties te beveiligen, zoals banken, zorgverzekeraars en de overheid. Daarmee verandert KPN van internetprovider in een heus cybersecuritybedrijf.

    Jezelf hacken
    De eerste stappen werden meer dan tien jaar geleden gezet. Toen introduceerde de beveiligingsdivisie van KPN een backupdienst waarmee bedrijven weer toegang kunnen krijgen tot bestanden en applicaties als het kantoor in brand vliegt. "Door de opkomst van ransomware wordt deze dienst in toenemende mate belangrijk voor onze klanten", zegt Erik Ploegmakers, directeur van KPN Security Services.

    Anno 2016 is het beveiligingsteam van KPN dat klanten helpt uitgebreid naar 220 mensen. Een kleine groep daarvan, zo'n vijftien mensen, probeert elke dag KPN's eigen netwerk te hacken. Dit zogeheten REDteam beproeft de hard- en software die de telecomprovider gebruikt en dicht lekken voordat kwaadwillenden ze misbruiken. Bedrijven kunnen het REDteam ook inhuren om kwetsbaarheden in hun eigen systemen te vinden.

    In het SOC worden datastromen in de gaten gehouden. (beeld: KPN)

    Het SOC vormt het hart van KPN's beveiliging, waar datastromen binnen het netwerk in de gaten worden gehouden. Als er vanuit een bank opeens allerlei data naar een Chinese server wordt verstuurd, dan waarschuwen de mensen in het SOC de betreffende klant. Als er een DDoS-aanval wordt gedetecteerd, proberen de mensen in het SOC de aanval af te slaan.

    Als stagiair begonnen
    Omdat KPN Security Services voornamelijk grote bedrijven en organisaties als zakelijke klanten heeft, mist de telecomreus een groot deel van de securitymarkt, zo vertelt Ploegmakers: "Het middensegment, variërend van bedrijven met enkele tientallen tot honderden werknemers, kon niet bij ons aankloppen voor onze diensten."

    Met de overname van DearBytes wil KPN ook die bedrijven beter kunnen voorzien van beveiligingsoplossingen. "DearBytes heeft een groot en divers klantenbestand en enorm veel kennis in huis", zegt Ploegmakers, die het bedrijf 'een enorme aanwinst' voor de beveiligingsdivisie van KPN vindt. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

    DearBytes is in 2001 opgericht en wordt sinds 2011 geleid door Erik Remmelzwaal, die ooit begon als stagiair bij het cybersecuritybedrijf: "Ons doel is simpel: bedrijven beschermen tegen malware. Er wordt in de media vaak gesproken over hackers, maar ze komen bijna altijd binnen via malware. Daarnaast vormt ransomware, een vorm van malware die je bestanden gijzelt en losgeld vraagt, de grootste dreiging voor bedrijven."

    Systeembeveiliging en monitoren
    Bij DearBytes kun je als bedrijf allerlei diensten afnemen, variërend van e-mailbeveiliging tot trainingen voor it-beheerders hoe ze computers van werknemers kunnen beveiligen. De twee populairste diensten zijn systeembeveiliging voor computers en een monitoringdienst.

    Systeembeveiliging betekent in de praktijk antimalwaresoftware. Voor veel bedrijven uit het middensegment is een up-to-date systeembeveiliging een belangrijke basis om je organisatie te beschermen, zegt Remmelzwaal. "De software houdt in de gaten of werknemers per ongeluk malware activeren door bijvoorbeeld een e-mailbijlage te openen." Ook het beheren van deze software is volgens Remmelzwaal belangrijk.

    De monitoringdienst gaat een stapje verder. Met deze dienst kijkt DearBytes op afstand mee en houdt verdachte signalen binnen het netwerk in de gaten. Dit kan met software op een computer, maar meestal installeert DearBytes een apparaat in het netwerk dat datastromen analyseert.

    Het instaptarief voor de monitoringdienst begint bij grofweg 1600 euro per maand. De prijs gaat omhoog zodra DearBytes op meer plekken moet meekijken, bijvoorbeeld specifieke applicaties. "Dan praat je meer over maatwerk", zegt Remmelzwaal. Inmiddels maken meer dan 600 bedrijven actief gebruik van de monitoringdienst.

    Malafide bijlages
    Het gros van de malware komt volgens Remmelzwaal nog steeds binnen via e-mail: "In de meeste gevallen is het slim filteren van e-mailverkeer voldoende om zo'n infectie te stoppen. Maar we vergeten nog weleens dat werknemers ook regelmatig vanuit huis werken, waar die beveiliging niet altijd actief is."

    Als voorbeeld noemt Remmelzwaal een werknemer die thuis op de laptop zijn werkmail bekijkt. Als diegene dan een malafide bijlage opent, kan zijn laptop worden besmet met malware - en in de meeste gevallen ransomware. Daar zitten ook regelmatig zakelijke bestanden bij.

    Bewustwording nodig
    Remmelzwaal: "Daarom is het belangrijk dat werknemers worden getraind om dit soort malafide mails en bijlagen te herkennen. Het zou enorm veel schelen als we niet meer klakkeloos op linkjes en bijlagen drukken."

    Die bewustwording creëren is volgens Remmelzwaal al een hele belangrijke eerste stap om als bedrijf je online beveiliging te verbeteren, die nog te vaak wordt vergeten.

  9. [verwijderd] 19 januari 2017 20:20
    In 2013 probeerde het Mexicaanse América Móvil al KPN in te lijven, maar die poging strandde op verzet vanuit het bedrijf en de Nederlandse overheid.
9.962 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 499 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht