Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,620
  • Verschill

    -0,105 -1,83%
  • Volume

    419.532 Gem. (3M) 327,6K
  • Bied

    5,610  
  • Laat

    5,830  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom februari 2017

3.568 Posts
Pagina: «« 1 ... 152 153 154 155 156 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. DerksVisie 22 februari 2017 22:23
    quote:

    Stille vennoot schreef op 22 februari 2017 22:19:

    Tesla is collecting more data for autonomous driving than any other company, helping to further accelerate the evolution of Autopilot, the company says in the letter to shareholders.
    TomTom beweert dit dus ook.. alleen zonder het woord Autonomous Driving:

    "TomTom today has the largest global pools of Sensor-Derived Data and we are extending this with further data from cars they are getting connected. Having the biggest
    data pool today providues us with the ability to build the best products that attract more customers and with them more data."
  2. MichaT. 22 februari 2017 22:27
    Morgen Peugeot met cijfers en wie weet de officiele aankondiging van de overname van Opel/vauxhall
  3. [verwijderd] 22 februari 2017 22:37
    Tesla once again did not update on how many reservations it has for Model 3. There is a total number for deposits customers have put down – $663,859,000 – but that likely includes deposits for Model S and Model X as well.
  4. [verwijderd] 23 februari 2017 07:44
    quote:

    thepouw schreef op 23 februari 2017 07:26:

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-230217-022/Mind...

    teken aan de wand dat de groei hier ook wel uit is?
    Lekker selectief!

    "2016 was een opmerkelijk groeijaar, aangejaagd door sterke verkopen in de segmenten outdoor, fitness

    www.beurs.nl/nieuws/buitenland/423111...
  5. [verwijderd] 23 februari 2017 07:58



    Nieuws uit het FD en andere media als hapklare bites 's ochtends in je inbox.

    Naar de nieuwsbrief

    Ondernemen 1 uur
    Jacht op Nederlandse bedrijven is geopend
    Na het bod op Unilever moeten ook andere bedrijven zich opmaken voor ongewenst bezoek.
  6. [verwijderd] 23 februari 2017 08:07
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 23 februari 2017 07:58:



    Nieuws uit het FD en andere media als hapklare bites 's ochtends in je inbox.

    Naar de nieuwsbrief

    Ondernemen 1 uur
    Jacht op Nederlandse bedrijven is geopend
    Na het bod op Unilever moeten ook andere bedrijven zich opmaken voor ongewenst bezoek.
    TT vraagt erom!!!
    TT heeft niks te zoeken op de beurs.
  7. [verwijderd] 23 februari 2017 08:12
    quote:

    VOORTS schreef op 23 februari 2017 08:07:

    [...]

    TT vraagt erom!!!
    Kan iemand het artikel openen
    Kijken welke bedrijven specifiek genoemd worden
  8. emilio!.! 23 februari 2017 08:19
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 23 februari 2017 08:12:

    [...]

    Kan iemand het artikel openen
    Kijken welke bedrijven specifiek genoemd worden

    Jacht op Nederlandse bedrijven is geopend

    Euforisch zijn de zakenbankiers en overnameadvocaten in Londen en New York sinds Kraft Heinz vrijdag een stoutmoedig bod deed op Unilever. Dat de rente laag is, veel bedrijven bulken van het geld en de economie bloeit, was bekend. Maar een bod op een van de onaantastbaren van het bedrijfsleven — ‘too big to buy’? Een bod van meer dan honderd miljard? Als de verbeelding van investeerders en bedrijfsbestuurders zó ver reikt, dan ziet de fusie- en overnamemarkt er voor de komende tijd heel goed uit, vertellen de adviseurs elkaar. Dan hoeft de overname van technologiebedrijf NXP door de Amerikaanse branchegenoot Qualcomm à $?43 mrd geen uitzondering te blijven en is het jachtterrein veel groter dan tot dusver gedacht.

    De bankiers en advocaten weten als geen ander hoe het werkt. Bestuurders kijken voortdurend naar elkaar en als er één beweegt, bewegen ze allemaal. Fusies komen dan ook in golven, gedreven door angst om de boot te missen, weet fusie-expert Hans Schenk van de Universiteit Utrecht.

    Polman was te druk met het milieu

    Ook de mislukte poging om Unilever op te slokken zet bedrijfs­besturen op scherp — en niet alleen in de voedings- en verzorgingsindustrie. ‘Het is een signaal dat ceo’s het oog voortdurend op de bal moeten houden en permanent bezig moeten zijn hun bedrijf te verbeteren. Veel rust is hun niet gegund’, zegt gelouterd fusie- en overname-advocaat Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy.
    ‘Aan ceo’s is niet veel rust gegund’, zegt fusie- en overname­advocaat Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy. foto: HH
    ‘Aan ceo’s is niet veel rust gegund’, zegt fusie- en overname­advocaat Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy. foto: HH

    Hij zegt het niet, maar in de Londense City klonk de laatste tijd voorzichtig kritiek dat Unilever-topman Paul Polman wel erg druk was met het milieu. En als dan ook nog een concurrent als Kraft Heinz zijn rendement veel sneller verbetert dan het op zichzelf strak geleide Unilever, ontstaat er druk. Dan wordt het bedrijf al snel ondergewaardeerd en ruiken anderen een kans.

    Conglomeraten zijn altijd prooi

    De vraag is welke bestuurders van Nederlandse beursfondsen zich zorgen moeten maken. Klassieke prooien zijn conglomeraten, dus concerns met onderdelen die ogenschijnlijk niet veel met elkaar te maken hebben. Die worden nog altijd door internationale aandeelhouders ondergewaardeerd. En een deel van de overnamesom is gemakkelijk terug te verdienen door een onderdeel te verkopen.

    Ook bedrijven die met hun beursprestaties achterblijven bij de concurrenten zijn kwetsbaar. 'En dan heb je ook nog sectoren die volwassen zijn, met een beperkt aantal grote spelers. De belangrijkste mogelijkheid voor verbetering zit dan in het fuseren met elkaar', vertelt Arne Grimme van advocatenkantoor De Brauw, die vorig jaar adviseerde bij de transactie Qualcomm/NXP.

    Meedogenloze kostenreducties

    Een voorbeeld van een volgroeide bedrijfstak waar de groten de krachten bundelden, is de biersector. Voortgedreven door het verdienmodel van investeringsmaatschappij 3G, dat is gebouwd op schaalvergroting en meedogenloze kostenreducties, fuseerden de Belgen van Interbrew met de Brazilianen van AmBev, en werden vervolgens SABMiller en Anheuser Busch opgeslokt. Het Nederlandse Heineken liet zich niet onbetuigd in deze wedren.

    Gezien de overname van Kraft Heinz en de interesse voor Unilever kan voeding en persoonlijke verzorging wel eens het nieuwe jachtterrein zijn voor de spreadsheetmeesters van 3G. De telecom en de chemie gelden als andere voorbeelden van volwassen sectoren. De olie- en gassector met Shell, Vopak, Boskalis en Fugro is een verhaal op zich, vanwege de ingrijpende transformatie van die markt.

    DSM en Akzo staan op lijstje met achterblijvers

    Bij de grote Nederlandse beursfondsen heeft het FD gekeken naar de koersontwikkeling plus uitgekeerd dividend over de afgelopen drie jaar ten opzichte van de gelijken. Daaruit komt een lijstje van achterblijvers naar boven, waaronder DSM en AkzoNobel. Beide chemiebedrijven zijn bovendien conglomeraten en daarmee dubbel kwetsbaar voor ongewenst bezoek. Bij DSM klopte enkele jaren geleden al de activistisch belegger Three Point aan de poort, waarna het concern het roer drastische omgooide met een focus op kostenbesparing en autonome groei om zo het rendement versneld te verbeteren. Uit de gevarenzone is DSM niet, maar het bedrijf heeft wel tijd gekocht. AkzoNobel heeft de afgelopen drie jaar veel energie gestoken in de machinekamer en wil nu de vruchten plukken van die inspanningen, onder andere met overnames en verdere verbeteringen.
    Overnames

    Met bod op Unilever blijkt jachtterrein groter dan gedacht
    Doelwit

    Klassieke prooien zijn conglomeraten en achterblijvers
    Volwassen

    In volgroeide markten zijn overnames het enige pad naar groei

    Verzekeraar Aegon is eveneens een achterblijver en rust op twee geografische poten, de VS en Nederland. Het concern heeft alleen een dubbel slot op de deur met de Vereniging Aegon en met toezichthouder DNB, waar grotere aandeelhouders en kandidaatkopers hun geloofsbrieven moeten inleveren.

    Philips was zo slim zijn lichtdivisie weg te doen

    Een opvallende achterblijver qua beursprestaties is uitzendreus Randstad, al hoeft dat bedrijf met grootaandeelhouder/oprichter Frits Goldschmeding zich weinig zorgen te maken over druistige activisten of potentiële kopers. Ook Philips blijft qua aandeelhoudersrendement achter bij zijn gelijken, maar dat concern heeft vorig jaar de belangrijkste steen des aanstoots weggenomen door de lichtdivisie af te splitsen en verder te gaan als een producent van medische apparatuur. Unilever heeft de eerste aanval succesvol afgeweerd en heeft aangekondigd zijn strategie onder de loep te nemen om aandeelhouders tevreden te stellen.

    Rest een opvallende naam: ASML. Over de laatste drie jaar heeft de chipmachinemaker het heel goed gedaan, maar heeft het de pech dat de (kleinere) gelijken uitmuntend presteerden. Met een stabiele grootaandeelhouder als Intel en een beschermingsstichting lijkt het concern zich niet direct zorgen te hoeven maken.

    Eén ding is zeker: de voedingssector staat door de gedurfde actie van Kraft Heinz volop in de aandacht van zakenbankiers en overnamespecialisten.
  9. forum rang 6 tatje 23 februari 2017 08:50
    Bijna 50% tipt Tom Tom als overname kandidaat.

    Grote winstgroei voor automaker PSA.

    Met Opel en vauxhall de nummer 2 in Europa.
3.568 Posts
Pagina: «« 1 ... 152 153 154 155 156 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht